Wednesday, February 16, 2011

Sale and Purchase Agreement

Tajuk di atas rasanya takde pun kaitan dengan kata2 untuk entry hari ni... heheheeyh

Hari ni pepagi nak datang awal.. tapi selalu nye elok je nk langkah kuar umah.. perot tahan tak bg mcnods kuar.. aduh.. kenapa mcnods selalu menghadapi masalah dengan perot? aduhai....

semalam malam mcnods tido awal.. tapi masih tak dapat lelapkan mata seawal mungkin.. sebabnye mcnods batuk... kenapa la time siang dia takmo batok... tapi bila mcnods letak je kepala nk tido.. dia mula dah start gatal tekak.. batuk punye batuk... so lambat la mata ni dapat lelap...

elok mata nak dapat lelap.. ler.. dah pagi upenye.. kene la bangun nk pegi opis... bile pegi opis.. jadinye badan rasa tak sedap la.. sbb tak cukup tido... nk makan obat batok pon dah terlambat.. dah ler memang mengantuk... makan obat batok bertambah la mengantuk... so camna la nanti nk buat keje kat opis...

secara amnya.. mcnods suke buat ape yang mcnods buat sekarang... i fall in love with conveyancing... i wish i could be an expert conveyor... cewah... tapi itu la masalah nye... bile time nk wat keje... otak tak dapat fokus... baca apa pon kelaut akhirnya.. otak dok paksa memikirkan benda2 tak berfaedah...

kenapa la otak ni tak leh fokus... mcnods rasa ada caranya untuk melatih otak fokus pada sesuatu benda tanpa mempedulikan benda lain...

teringat plak mcnods pada cerita ustaz mcnods mengenai seorang imam kite.. iaitu imam shafie...(correct me if i'm wrong about the story) imam shafie ini mempunyai fokus yang sangat tinggi...
kalau dia baca buku tu... dia boleh baca sampai dia tak perasan dan tak ambik pusing apa yang ada atau berlaku di sekitarnya... sbb nye ade riwayat yang menyatakan.. ketika imam shafie sedang membaca buku.. salah seorang kawan nya tegor dia.. nk mintak tolong ambik buku... kawan dia kate.. tolong ambikan aku buku yang kat tepi tingkap tu.. imam shafie terpinga2.. ha tingkap? owh ade tingkap ke kat sebelah ini... smpai begitu sekali fokusnya imam shafie ketika menelaah... wow.. bagus betul kalau dapat train otak bekerja begitu... so baru bleh maju kedepan.. bleh blok otak and fokus buat benda yang perlu kite buat dan blok untuk jangan pikir benda2 yang tak perlu dipikirkan...

begitu... ada caranya untuk train minda... pasti ada... (sendiri tanye sendiri jawab plak) lagi satu... anyone can help me... apa perlu mcnods buat untuk membuatkan diri mcnods sentiasa sehat dan tak sakit.......... macam mana nk ilangkan batuk ni cpat? mcnods takmo MC... mcnods nk gi keje... azam nk rekod takmo MC tahun ni... tapi awal2 tahun dah kene serang demam selsema.. abes lumpuh saraf sistem badan... so azam di awal tahun telah tercalar....

apa yang boleh mcnods buat lagi.. ok usaha sudah doa sudah.. sekarang tawakal sahaja....
mungkin ada hikmah disebalik apa yang Allah aturkan pada mcnods... perlu bersyukur padanya... ya Allah.. kau tunjukkan kan lah kebenaran.. dan peliharakanlah hambamu ini dari penganiyaan... semoga mereka yang melakukannya akan mendapat balasan mereka sendiri...

oh hari ni birthday Bos mcnods.. yang keberapa ye? em... kira2nya yang ke 66..
Happy birthday Bos! thanks for your fatherly kindness.. i really appreciate it.. syukur dapat bos seperti Bos... mcnods doakan bos bahagia sampai bila-bila dan dikurniakan kesihatan yang baik... semoga mcnods dapat jadi macam bos jugak suatu hari nanti (itu yang bos mcnods mintak mcnods doakan) tetibe mcnods rasa sedih dan sebak.. ahh sudah mcnods mula sensitif balik.. huhuhuh...
http://mcnods.fotopages.com

Thursday, February 10, 2011

DEMAM

mcnods demam.. mcnods tak suke sangat bile mcnods demam.. nak2 demam selsema.. sbb bile mcnods demam mcnods lambat sangat nak baik.. dan mcnods akan demam dengan teruknya...
so harap semua orang yang membaca blog ini.. sama-sama dapat mendoakan kesihatan mcnods suapaya cepat baik dan boleh bekerja seperti biasa...

saya mahu sehat! saya mahu pergi bekerja seperti biasa... takmo panas badan.. tamo saket kepala.. takmo selsema.. takmo batok2...

semoga dosa-dosa kecil mcnods diampunkan oleh Allah...

http://mcnods.fotopages.com