Thursday, November 27, 2008

harta pusaka

huhuhuh... ari nih first time mcnods attend kes harta pusaka... em... nuthing much... nampak je senang tapi agak susah jugak.... i can't tell much about it because it is private and confidential... also i need to keep it private and respect the privacy of the client...

Em... agak best la jugak pengalaman pertama nih... nasib baik dapat tunjuk ajar yang banyak dari cik famy... aduh.... client pon datang gak for the first day... tapi lepas ni tak perlu dah sebab dah mintak pengecualian supaya lepas nih lawyer je pegi... fuh... memang mendebarkan... mcnods tk tau nk cakap ape ngan client.... tapi cik johan tu ok je orang nye... baik je.... mcnods naik sgan dan malu bile bos ngan cik famy dok kenen ngan dia... adoi la...

tapi yang malu tuh... bila balik dia offer nak antar... dia kata dia pon on the way gak nk gi opis dia.. cute ja dia nih... huhuhuhu... pehtu sampai ja kat keta dia... mak aih... keta ni ke mcnods nak naik... palang kiri kanan... belakang pon tak dak seat... upanya dia beli kat auction keta racing.. fulamak... rasa macam nk gi race plak... adeh la...
dah ler mcnods pakai skirt.. punye la payah nak masuk....nak kene langkah palang tu... angkat kaki tingi2 waduh2... pening pale mcnods... malu gila...

tapi the best thing is dia antar mcnods smpai depan opis.... best2... heheheh. dah tak larat nk citer balik dulu la... esok citer

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, November 25, 2008

hari yang agak penat...

kerja.. kerja.. kerja.... tapi seronok... sebab when i finished doing the work i feel the satisfaction...
alhamdulillah... to the most greatest... syukur....

em... mcnods nak share banyak benda gak dengan sume orang... mcnods nak cerita somthing yang mcnods nampak ketika dalam perjalanan pergi dan juge perjalanan balik dari kerja...

cerita yang kelakar mcnods tak leh lupe.. semalam... time mcnods balik kerja.. mcnods tengok.. ade sorang perempuan nih... di bawak motor... attribute perempuan ni agak baik ler jugak... pehtu bas mcnods benti kat trafic light... pehtu dia nk belok kiri... lane dia pon merah gak... dia pon benti... punye le baik... keta takdak pon.. tapi dia benti gak... pehtu tetiba mcnods tgk trafic light dia ijau... tapi dia tak gerak2... pehtu mcnods pon pelik je nape dia tak gerak2... upenye... dia tengah temenung.... tau bile dia perasan yang trafic light tu dah lama ijau... bile ade motor lain pintas dia... baru dia perasan.... huhuhuh...

ari ni plak....naik train best... dah ler tak ramai orang.. miracle betul... mcnods pon dok pikir2 nape ler train tak ramai orang... tapi masih tak dapat jawapan nye...
pehtu bila train dah keluar terowong... masyaAllah... subhanallah... langit begitu cantik... langit tu kaler biru tua campur putih... then ade sket2 matahari... rasanya first time mcnods tgk langit yang kaler biru tua yang sangat cantik... em... memang cantik ler... kalau ade camera kat tangan time tuh.. memang nk ambik gambar bagi sume orang tengok...

em... tapi bile smpai kat stesen nk tunggu bus... tension la plak..bus punye ler lambat... orang punye ler ramai.... mcnods nampak mamat rambut spiky (selepas ini dirujuk sebagai spiky) tuh... huhuhu lama sudah tak nampak... ingat ke tukar tempat kerja....

dulu time chambering selalu jugak ler naik bus same time ngan spiky...tapi dah keje ni jarang jumpe... sebab dulu mcnods chambering kat KLCC.. dia punye tmpat keje pon kat KLCC gak...
bukan pe... mcnods selalu perati dia ni yang yang spiky... gaya dia jalan tu pelik... pelik la... cam gaya ape tah... bahu dia tu dia control supaya tak gerak ke kiri ke kanan... tapi tangan dia tu cam lurus sket ke sisi time jalan.... pehtu kaki dia cam jengket2 sket... dia jalan laju sangat... huhuhuh... tapi hari jumaat dia mesti pakai serabai2... tshirt jeans serabai kasut snickers... tak tau plak nape... supose ari jumaat pakai ler sopan sket kan... pakai baju melayu ke... pakai pagoda ke... eh bleh ke pakai pagoda... uhuhuhuh selamba je mcnods soh orang pakai pagoda... tapi tuh ler.. pehtu ari jumaat mesti dia bawak back pack dia yang turut serabai gak... adoi yai... ( pinjam lagi ayat cik bunge)

heheheheh tadi time balik tu jumpe le spiky... em... dia macam biase ler takde bezanya... arini ari selasa... so dia pakai smart la.... tapi mcnods rasa macam terkena kejutan letrik... hahahahahah tak tau nape... tapi mcnods rasa mcnods sendiri perasan sendiri kot.... selalu spiky masam je nampak muke dia... tapi ari ni dia senyum plak kat mcnods time dia nk turun bus... mcnods tak berani ler nk perasan ape2... tapi memang pada apa yang mcnods nampak.. dia senyum kat mcnods... smpai kak za kate... wanur nape tetiba merah muke??? heheheheh kak za tu mcnods kenal... dia keje sebelah zailan &co dulu... adoiyai(lagi ayat cik bunge) tapi mcnods pon cakap dalam hati... aler... mate spiky tu juling kot... dia senyum kat kak za.... Huahsuahuahuhauh... ape ler mcnods pikir bukan2 nih.... em.....

takde special pon spiky nih... tapi mcnods dah selalu sangat naik bus skali ngan dia... pada mula zaman mcnods attachment lagi dah perasan spiky nih.... itu je ler... tetiba ade masa malam nih nak bercerita ler sket.. aiseman.... ok la... mcnods penat... lapar pon ade... so adios... esok nk bangun awal pegi keje awal... salam...

http://mcnods.fotopages.com

Monday, November 24, 2008

kenduri kawen...

semalam... selamat sudah kawan baik kite... nadzirah telah di ijab kabulkan dengan safri... em... seronok rasa bile mereka telah distaukan... rasa cembur pon mengundang di hati mcnods nih... sebab.. kisah cinta mereka tak susah dan jalan nye lurus je.... tak berbeli-belit... em... itu mungkin sudah menjadi rezeki mereka... mcnods pon tumpang gembira... walaupun ade terselit cemburu di hati...



semalam mcnods pegi ke bangi bersama-sama dengan mahirah, dijah dan kinah.... em... pehtu kat sane plak jumpe la.. kengkawan lain... husna, alak,izah dan D... em.. lama tak jumpe mereka... hehehe apsal la mcnods macam begitu formal je bunyi.... takpe ler... dah jumpe makan borak puas2... lepat tu balik le....



Balik plak singgah ler ke rumah wedah... wedah plak telah smpai seru... bertunang ler plak kawan mcnods yang sorang nih... nampak nye.. geng mcnods tinggal le mcnods sorang nih... uuuuu sedihnye.... tinggal sorang je... tapi geng uia tinggal 4 orang.... dengan syahirah nk bertunang... tinggal la tiga orang.... kami tiga orang... dijah wani dan mcnods sendiri... masih terumbang ambing... tidak tahu siapakah lelaki yang bakal menjadi raja di hati... cewah... tak tahan ayat mcnods nih....

Semua orang yang mcnods jumpe sume kate mcnods la bakal menyusur selepas perkahwinan nad nih.. tapi... ape bleh mcnods katakan?? cume mampu mengaminkan kata2 kawan2 mcnods je... heheheheeh begitu elr cerita nye...

Kat kenduri tunangang wedah... sume orang dah tgk gmbar cik bunge... ngan glowree... heheheh sungguh comel belaka.... ops terlupa plak nk bawak kat kawen zul nak bagi kat umaymah... em... mesti kene bagi tau secepat mungkin nih... kalaul lmbat bagi tau kang tak pasal plak memah tak dapat pegi.... nanti kene masukan dalam schedule... sory la wedah... sebab tak de masa dan tak sempat untuk tolong decorate hantaran tuh... takpe nanti anti kawen mcnods tolong decorate kan yea.. hehehehehe

Ape lagi cerita yang best... wani datang dari ganu... pegi klang tgk anak Ada... nama anak nye UZMA WAJEEHAH.. sedap gak nama anak dia... semoga menjadi teragung dan terbaik seperti ibunya... hehuahuhah... bile dah jumpe kawan-kawan... ramai yang sedang membina kerjaya... itu bagi yang masih single dan looking... bagi yang dah kawen... sibuk membina family... dah ade anak dua dah ade sorang anak... huhuhuh seronok dengar cerita.... em.... mcnods pon teringin sangat nk bina kerjaya dan family.... dengan seiring.... bile teringat pasal family... mcnods jadi sedih.... cik ilmi yang konon nye janji macam2 tipu dan dusta.... bukan setakat dengan mcnods tapi juge dengan family dia... em... semoga Allah membalas apa yang dia buat tuh....



SO mcnods perlu meneruskan hidup seperti biasa... em... seperti bos mcnods cakap... life must go on... yes... i'll hold to that words.... what ever happen... life must go on... i need to live... i still have people that love me.. care me.... really thank God that i still have people that keep loving me....

ok then.... now i'm happy... happy with my life.. happy with my work... happy with people around me... i'm really happy... lot of people told me that i look radiant... Alhamdulillah.... syukur..



So that is all... cik famy pon da sampai opis.. ADIOS...

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, November 20, 2008

idea of theme...

Tadi pagi sedang mcnods duduk dalam bus... mcnods tak leh tido.. mungkin sbb terlebih tido kot... huhuhuh em... mcnods tetiba terpikir sumthing.... i've been thinking of PINK colour... em... cantik kan pink... so dari pink kaler tuh... i've create a theme... iaitu.. 'Lets PINK the life' em... seperti kite tau... kaler itu amat lembut dan menangkan jiwa... kalau in English pon kite greet people dengan berkata.. may u in the pink of health... heheheh so mcnods umumkan rekaan mcnods.... 'LETS PINK THE LIFE'...

sekian time kasih.... sedang tulis blog ni.. terdengar plak lagu dari agnes monica... em.. mcnods suke... tajuk dia matahari....

Tertutup sudah pintu .. pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Kuharus relakanmu walau aku tak mau

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Takada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Kubersedih kerna panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukan waktu

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Takada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, November 19, 2008

perihal opis..

Sebenarnya memang mcnods banyak nak cerita pasal perihal opis mcnods ni.. tapi kan... mcnods tak tercerita... senin nak buat sedar2 dah abes opis hour... semalam nak buat kene pergi court plak... em.. so hari ni ler mcnods ambik kesempatan nk cerita kat sini.. cewah... suke mcnods bercerita kan....
senin tuh.. nuthing much... cik famy cuti... em... kak ina pon takde bos kate soh dia dok umah jaga anak je ler.... eheheheh then tak banyak mende pon terjadi senin tuh... busy wat keje bagai nak rak... client datang attend je... then time nak balik tu.. tetiba pedepus... em... terbakar satu lmpu kat opis... memula terbakar pehtu dia kuar asap... ui.. takut betulll ingat ke nk terbakar dah building... debar-debar jugak ler rasa di hati ni.. pehtu bile dok try2 on off on off lampu.. tetiba ketepap.. sume plak gelap... abes la gelap satu opis... cume di terangi cahaya computer... waduh... pehtu mcnods pon ape lagi terus la tutup computer dan bergegas balik...
em... tak tau ler plak.. ape bos punye cerita.. mungkin bos ade tipun orang yang sepatutnye datang beki lampu kot...
Pehtu semalam datang je opis masih bergelap... nasib baik le hanphone mcnods ni ade torchlight.. cewah belagak le kejap... tapi nk belagak pon tak gune... sebab nye takde sape pon lagi kat opis...kebetulan mcnods smpai awal... nasib baik de kunci.. mcnods pon masuk ler opis dengan torchlight..
Pehtu sepagi tu orang bekki ler lampu... jadi ler opis ni cerah terang benderang.. sebab ape.. sebab sume2 lampu yang tak nyala dah dia ganti dan yang terbakar tu dah diganti.... sambil tu mcnods pon bersiap2 untuk pergi court dengan melengkapkan petition untuk di failkan... begitula ceritanya... em....
Hari ni plak.. mcnods overslept... shhh.... jangan bagit tau kat sesapa... tah macam mana tah... dah solat pehtu pegang towel nk pi mandi.. tetiba tertido plak atas katil yang best... em... ni sume2 glowree punye pasal la... kalau dia tido dalam lemari mesti mcnods tak terover slept... mcnods sian tgk dia dok dalam lemari... pehtu mcnods pon tido ngan glowree... em... lupa plak nak cerita pasal glowree.. mesti sume2 tertanya2 apakah glowree tu... ok2.. insya'Allah next episode mcnods cerita plak pasal glowree... for the time being i'm quit happy with the spelling... maybe next time ade changes di sebabkan oleh peredaran alam sekitar... heheheheh ejaan telah di bincangkan dengan cik famy.. tapi cik famy suke glowri... tak cantek langsung... mcnods ambik glowree di mana cik famy pon tak tau ape tujuan mcnods tanye bende tuh... huahauhauhauha....
So mcnods rasa kurang ada mood sebab tidak bersemangat...sebab overslept... teruk betul salahkan overslept sebab diri sendiri malas nk keje... ape ni mcnods.. di mana semangat kerja mu,, jangan makan gaji buta... tak elok tuh....
nak mintak cuti pon takut nih... buat kerja la... nk pi wat nescafe.. pehtu sambung kerja... da.... sekain....
http://mcnods.fotopages.com

Monday, November 17, 2008

tetiba minat kat lirik dia..

mcnods lepas lunch tadi... pasang ler MP3 player baru... hehehehe.. dengar radio.. sebab ade banyak kerja untuk disiapkan client nak mai sat gi... bagi dia sign je... heheheheh... pehtu terdengar plak lagu nih... lirik dia macam menyentuh perasaan je... hehehe best gak...

Pehtu mcnods pon lepas siap kerja try cari kat jiwang.org dan dah jumpe pon... so mcnods pon letak la kat sini.. untuk di baca oleh orang ramai... heheheh sila la baca lirik yang telah captured my interest....

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung Kupertaruhkan

Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud


p/s: (my bos said i need to read a lot... :( and i said.. YES BOS!! i'll improve my grammar... )hehehehe am i answered it correctly?? What my bos mean is that my grammar bad or i'm handicape of vocab.. which one u think?? I think both... :D

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, November 13, 2008

huahuahuah cik famy

Semalam cik famy dok nguman nguman... cakap mcnods akan ngumpat dia kat blog.... ha.. hari ni.. nguman nguman dia menjadi kenyataan.... mcnods tulis nama dia dalam blog....
sape cik famy tuh... dia tu jiran mcnods kat opis.... huhuhuh...

dia suka nyakat orang... nyakat sana nyakat sini.... sampai bos pon penah kate kat mcnods... tak payah caya sangat cik famy ni... dia suka nuduh2 orang.... hauauha.... nuduh yang tak serius la mcnods maksudkan...

ih kalau la dia terbaca blog nih... padan muka dia... tapi ni cukup baik la mcnods tulis nama dia ja dalam blog nih... kalau mcnods tulis nama penuh siap ic no siap ngan letak gmbar ngan dia punye name card... ha baru dia tau... pemes satu malaysia tentang perihal cik famy...

tapi kan kot mana pon... cik famy ni baik orang nye... saje dia suke bising... tapi dia sangat banyak memberi tunjuk ajar dan banyak membantu mcnods.... mcnods anggap dia rujukan bergerak.... malas nk cari dalam buku atau akta... refer terus je kat dia... then confirm dulu ngan dia baru bg tau bos... hehehehe but the thing is vey helpful.. memang tak dapat di nafikan ler...

So A million thanks to cik famy kerana banyak membantu....

tunggu yea... kalau cik famy ade buat hal lagi... mcnods citer lagi kat dalam blog ni..... heheheheh
oraito... mcnods nak smbung wat keje... semoga mcnods ade cerita lagi untuk di tulis dalam blog yang tak seberapa nih... entah ade orang bace entah takde kan...
em tertinggal hanphone lagi... adoiyai.. ( pinjam lagi ayat cik bunge) ape ler mcnods ni.. asyik tertinggal hanphone je... hehehehe... maybe sebab tak de keperluan untuk membawa hanphone selalu jadi mcnods selalu tertinggal... so sape nk cari mcnods tipon je ler kat opis yea.... tapi kalau tak de mende penting jangan le tipon... mcnods sangat bz wat keje kalau bos masuk... oraito...
itu saje la kot... em... best gak lagu m. nasri yang baru ni ngan too phat rasanya.... :D

p/s: tingat plak thick maddame.... ^_^

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, November 11, 2008

tukang gunting rambut

huhuhuh semalam mcnods geram gile... selepas ujung minggu ritu mcnods ngan mael bersama-sama menyerang anak cicak sesat tuh... dan berjaya membunuh cicak tuh.... tapi bengang lagi sekali bile ade lagi sekor anak cicak plak... mane la datang banyak sangat nih... ei.. tension betul... smpai wat mcnods tak leh nk tido plak... ni datang opis.. ngatuk2 plak dah... adoi la....

tapi lepas tuh... nk ilangkan ngantuk ni mcnods pon bukak la frienster.. pehtu ade terbaca satu cerita yang agak menarik.. mcnods nak share cerita ni sama-sama...

ADA SEORANG LELAKI PERGI KE KEDAI GUNTING RAMBUT UTK MENGGUNTING RAMBUT DAN JANGGUTNYA. APABILA BARBER ITU MEMULAKAN TUGASNYA, MEREKA PUN BERBORAK DAN BERCAKAP MENGENAI BYK PERKARA.TAPI BILA MEREKA MULA BERBICARA MENGENAI ALLAH,BARBER ITU PUN BERKATA,'' SAYA TAK PERCAYA ALLAH ITU WUJUD.''''KENAPA KAMU KATA BEGITU?'' TANYA SI LELAKI TADI.

'' CUBA KAMU KELUAR DI TGH JLN ITU DAN TUNJUKKAN PD SAYA BAHAWA ALLAH ITU WUJUD. KALAU BETUL ALLAH WUJUD,KENAPA RAMAI SGT ORG SAKIT KAT LUAR TU? KENAPA MASIH ADA KANAK2 YG TERBIAR? KALAU BETUL ALLAH WUJUD,DAH TENTU TIADA KESAKITAN DAN KEPERITAN HIDUP DLM DUNIA NI. SAYA X DPT BAYANGKAN ALLAH YG MAHA PENYAYANG BOLEH MEMBENARKAN SEMUA INI BERLAKU''.

SI LELAKI ITU PUN BERFIKIR SEJENAK. TAPI DIA TIDAK MEMBERI SEBARANG JAWAPAN KERANA TIDAK MAHU MEMULAKAN PERTENGKARAN. SELEPAS BARBER ITU MENGHABISKAN TUGASNYA, SI LELAKI TADI PUN PERGI.SELEPAS BEBERAPA LANGKAH,SI LELAKI TADI TERNAMPAK SEORG LELAKI BERAMBUT PANJANG,SELEKEH,KOTOR DAN JANGGUT TIDAK TERURUS. SI LELAKI TADI PUN BERPATAH BALIK DAN PERGI SEMULA KE KEDAI GUNTING RAMBUT TADI DAN BERKATA,'' KAMU TAHU TAK YG SEBENARNYE BARBER JGK TIDAK WUJUD?''''KENAPA KAMU KATA MCM TU? SEDANGKAN SAYA BARU SAJE GUNTING RAMBUT KAMU TADI''.KATA BARBER.''TIDAK!'' KATA SI LELAKI TADI.''KALAU BARBER WUJUD, DAH TENTU TIDAK ADA ORG YG BERAMBUT PANJANG TIDAK TERURUS DAN KOTOR SERTA JANGGUT YG PANJANG DAN KOTOR MCM LELAKI DI TEPI JALAN ITU''.''AH! BARBER MMG WUJUD! LELAKI TU JADI MCM TU SBB DIA TIDAK DTG PADA SAYA UTK MENGGUNTING RAMBUTNYE!''.KATA BARBER.''TEPAT SEKALI!''. KATA SI LELAKI TADI.''THAT'S THE POINT!. ALLAH JGK WUJUD. ITULAH YG TERJADI (KEPERITAN&PENDERITAAN) JIKA MANUSIA TIDAK MENGINGATINYA DAN KEMBALI PADANYA UTK MEMOHON PERTOLONGAN.''


http://mcnods.fotopages.com

Monday, November 10, 2008

hari ini

seperti biasa bile datang office takdak apa pon yang pelik berlaku.... mcnods smpai pon on time.... alhamdulillah... setelah berhimpit-himpit macam sardin.. rasanya sardine lagi teruk ler... pehtu smpai jugak opis...



kat opis buat kerja seperti biasa.... bile lunch tuan haji(bos mcnods bawak lunch untuk semua... best nye... jimat berhingit-hinggit.. em... alhamdulillah. masakan yang di masak homemade memang sedap dan melazatkan lagi bersih dan menyihatkan.... memang beruntung la kan macam ni...



pehtu sebelum.......

em.. kite da tak ingat la plak... sebab nye... sedang tulis blog ni.. en famy datang kat meja mcnods mengangu gugat pc mcnods... pehtu dia pegi end task blog nih... em.... em... nasib baik ler ade sket draft yang dah save... em.... so mcnods pon letak je ler.. walaupon tak lengkap... en famy lom masuk opis... so takde orang nk kacau mcnods post blog nih... hehehehe kalau en famy bace blog mcnods... mesti dia kecoh satu kampung... seperti biase le... cewah....

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, November 09, 2008

best nye jenjalan

Sejak ari tu... banyak la jugak berjalan-jalan ke sana ke sini... em... mcnods jumpe banyak sangat benda kiut-kiut... memang tak tertahan la di hati ni rasa macam nak beli je... :D

Tapi memang ler tak boleh nk ikut sangat perasaan kan... kite ni kene la jugak berjimat cermat mane boleh main beli je ape yang suke... ye la kite ni bukan nye orang kaya yang jenis berduit kan.... kereta pon belum mampu nak beli....

Mcnods hanya boleh mengucap syukur je ler... sebab nye mcnods dapat tempat kerja yang agak bagus dan tenang dan damai.... bos coworker dan staff sume ok le... not really bad.... dengan itu mcnods nak umukan la pade semua visitors yang sudi nk bace blog mcnods ni... mcnods menjadi lawyer di firm XXXX  here we do harta pusaka, wasiat, syariah matter(nikah, kawen cerai, khalwat, fasakah etc..)jual beli rumah... litigation matter... bancruptcyetc.. also coprate.. my firm is at XXXXX u just can simply walk in or u can call me... heheheh.... as simple as that... this is not as an advertisement... tapi saje nk memberitahu kawan-kawan di mana mcnods telah memulakan kerja... setelah lama tidak ketemu kan... sesapa nak jumpe mcnods pon boleh ler datang melawat okies....

selain tu kan... bila masa berjalan-jalan tu mcnods pon survey jugak la harga pasaran pada masa sekarang... maklum la kan sudah lama mcnods pon tak berjalan window shopping ni... agak ternganga la sekejap mcnods bile tgk barang-barang dah naik harga terutama harga emas (GOLD) em... memang tak di sangka... saje je mcnods try cincin belah rotan... check mcNods punye saiz berapa... huhuuh besar nye saiz jari mcNods... malu plak nk disclose kat sini.... pehtu tanya pulak harga berapa... fuyo... RM450 mahai gile... cincin je plak tuh.... em... kebetulan terserempak plak tadi ngan member mcNods... best friend la... berjalan-jalan mencari cincin gak... hjehehehehe... sume dah pakat cari cincin ni.... mcnods je sesaja auhauhauhauhau..... em... bile le mcnods nak mencari cincin plak...

Pehtu dapat plak call... jemputan kawen jemputan pertunangan... wah wah.... best nye kawan2 mcnods sume sudah menganjak ke alam perkahwinan... em.... semoga mereka berbahagia.... huhuhauhauh mcnods pon tumpang happpy untuk derang... tak sabar betul ni nak pegi kenduri kawen derang.... heheheheheh

lagi berita gembira... Ada plak lsat saturday dah selamat melahirkan anak... baby girl... fufufufufuf.... gembira nye..... kawan pon dah dapat anak... bila la mcnods nak dapat anak... nama anak dah ada... tapi anak je takde lagi... hauhauhau just kidding... em... tu nk kene beli hadiah lagi tuh... ei best nye nk beli barang baby... seronok-seronok....

Selain tu kan.. mcNods pon selalu ler berangan... alangkah best nye kalau ade pakwe yang romantik... tau ape yang orang perempuan suke... em... best nye kalau dapat somthing yang very special dari pakwe.... uh.... indah zaman bercinta... heheheh teringin plak mcnods nak rasa indahnye zaman bercinta... ye la... tak dinafikan... mcnods pon teringin dan punye keinginan seprti perempuan lain.... dapat love letter ke... dapat love notes ke... em... dan ape2 la yang bleh di pikirkan romantik la kan... macam certia2 korea tuh.... fuh... lagi best.. pepagi gi keje dapat bunge orang antar kat opis... wah wah... macam drama... tapi kalau dapat jadi kenyataan memang la indah nye perasaan ini.... tak pernah mcnods berpeluang mendapat benda yang sedemikian rupa... sampai kekadang tuh.. kalau dah buhsan sangat nak pergi kerje... mcnods selalu berangan macam tuh.... sedang wat kerja kat opis... tetiba florist datang bagi bunge kat mcnods.... tak pon bagi teddy bear ke kan.... tak pon bagi bantal yang comel2 tu ke kan... wah wah... best nye.... em.... ni buat rasa macam nak pergi kerje ke esok nih... mane tau tetiba jadi kenyataan kan.... hauhauuaha i just dreaming before go to bed....

heheheh memang kelakar kan... tapi itu ler dreaming is not a sin... ape salah nye berangan kan... kalau benda tu tak dapat jadi kenyataan... kite berangan je le... untuk sedapkan hati... huhuhuh... best nye.. em.... sedang berangan lagi ni... heheheheh ini adalah penangan akibat tengok citer comedy romantik la ni... memang best sangat perasaan tuh... itu baru tgk citer... kalau alami dengan keadaan benar... lagi ler best.... uh best nye....

lagi benda yang best... bile masuk lovely lace.... em.. bau bunge dia yang wangi sangat... bset nye... tapi belum nak beli lagi ler.. kene tunggu dulu... gaji belum cukup untuk dinikmati... em... bagi ler stable dulu... orang tua2 kate jangan plak dengar guruh di langit ari di tempayan di curahkan.... kang tak jadi ujan kang... nganga la plak.... air takdak... gitu ler begitu peribahasa nya...

mcnods pon teringin nak kawen.... hehehe malu plak cakap macam ni kat sini... tapi takpe.. mcnods percaya pada jodoh.... Allah dah tetapkan.... insya'Allah.... besrserah pada Allah... semoga mcnods mendapat ape yang mcnods impikan....

banyak betul benda yang seronok... em... cik bunge je tak seronok.... sebab dia bz smpai lupa kan kite... takpe ler all the best in your exam... semoga berjaya.... dapat melihat yusuf... haheahaheaheahehaheahh mcnods ketawa besar plak.... pembalasan untuk ketot... tunggu ler... buhbye... mcnods nak pegi tido.. esok kene pergi kerje.... heheheh i think takde kot blue monday.. sebab mcnods nak pikir... esok pergi kerja... ade orang datang bagi sumthing kat mcnods... hehehehhe perasan betul mcnods... takpe ler berangan untuk kuatkan semangat untuk pergi kerja.... ameen.... buhbye....



http://mcnods.fotopages.com