Monday, September 22, 2008

PAK GIG..

bile tengok je nama tuh.. mula la teringat plak kat orang-orang lain.. em.. macam abg hilmi , abg amed dan seman... huhuh ape kabar ler semua2 tuh... abg hilmi ngan seman dah lame tak contact... rindu nye... abg amed je yang masih setia contact mcnods... itu pon tak abes2 ngan perangai dia yang nyekek tuh hauhauhauh....

Paling rindu kat abg Hilmi la.. just want to let him know that mcnods sudah dapat untuk digelarkan sebagai seorang lawyer... lama tak dpt ckp ngan abg hilmi... harap abg hilmi baik-baik di sana... semoga abg hilmi dapat abg yang di cari selama ini.. and abg hilmi really thanks about the advise... never forget abg Hilmi.. kalau ler abg Hilmi ade bace blog ni bleh do contact me again.. at least drop some hello untuk nod...

Oh.. bile cakap pasal abg hilmi.. tingat kat Osh... ape la plak kabarnye Osh... heheheh... em... seman pon dah senyap je... ape jadi tah... jangan sedih2 yea seman... apa yang terjadi kat seman tu bukan salah sesapa.. salah seman sendiri sebab terlalu obses pada sesuatu benda... harap seman pon dah ok..

em.... time2 bulan posa ni memang banyak tingat kat orang... pak gig yang memang hanya contact nod time2 event macam ni je... huhuhuhu

em... abg amat pon pe cerita tah... CC tuh berjaya ke idok... adoi hai... tingat kat abg amat tingat plak kat adek dia montana... em... cane le abg amat ade adik macam montana... huhuh kelakar.. kenagan lama menerjah lagi...

Kak lyn plak.. nampak nye dah sieze dari kerja harian... em... ape le kabat kak lyn..
rindu nye nak borak2 ngan kak lyn cam dedulu...

Kak yan... uih... lagi la... lama sangat tak dengar kabar.. ke dah balik ke shefield?? em.... ape ler cerita kak yan eh...

Selain tuh.. kak juh yang happy go lucky dan sangat riang ceria pon dah lama tak dgr cerita... phone no kak juh pon di ilang... kawan baik kak lip... tingat masa gi jenjalan kat Perlis dulu...

Abe J yang dah beralih pada sleeping mood sejak dah beranak pinak nih... huhuh tiap kali tgk dunkin donut tingat abe J blanja makan dunkin donut yang banyak sgt... wa.. teruja betul abe J beli donut banyak2...

Abg sani pon dah lama nyepi... tapi tak rindu kt dia.. abg sani tu memang la... suke nyakat orang.. benci la kat dia...


RIndunye-rindu nye... nape tetiba rasa rindu neh... adoi le bahaya sungguh... rindu kerana mereka2 ni ler telah mewarnai zaman belajar mcnods dan merupakan antara pemankin untuk mcnods terus belajar dan berjaya seperti mereka.. huhuuhuh..

Sesapa ada teringat lagi kat sapa-sapa yang mcnods tak mention kat sini.. silakan ler mention.. mayber bleh refresh memory lama kan... huhuhuh...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 20, 2008

KFC

Percaya atau tidak kat sini skang nih mcnods berada di KFC alpha angle... huhuhuh rupanya pengunaan wifi kat negara kite ni sudah makin meluas... kite tak sangka plak kat KFC ni ade plak wifi dia.. memula tadi kite tanye dekat sorang ni pekerja KFC... dia cakap takde.. huhuh pelik la plak... nasib baik ade laptop cik bunge nih bleh la kite membunuh masa dengan menulis blog nih... ade sorang budak kecik sebelah kite ni agak comel gak... dia tembam.. ei geram nye... rasa je nk ambik gmbar dengan dia.. pehtu letak kat blog nih...

geram betul mcnods kalau budak comel2 nih... kite tengok cik bunge plak sian dia Q punye la yang amat pnjang... sian kat dia.. heheheh semoga di mendapat pahala berpuas hari ini....

EM... memang ler sedap sedang berpuasa dan lapa pehtu ras macam nak makan KFC pehtu orang plak belanja... ei cik bunge ape senyum2 kat kite... sabar yea... jangan marah.. awak dapar banyak pahala ari ni cik bunge... em... mmg mengoda la tgk betapa banyak makanan ka depan nih... em... ade yang permpuan cantik... ade yang perempuan macam kampung... bukan nk kutuk tapi jage le adab sket... ade ke kat KFC nak angkat kaki macam tokpek cina dok atas kusi munim kopi.. sungguh tak manis tgk keadan tuh.. tapi yang ramai nye datang ngan family la... em.. FKC ni pon dah penuh sesak tersangat la sesak.
Tak tau la samada mcnods masih mampu untuk menulis lebih banyak lagi... ehhehh memang tril dan seronok dapat menulis blog sambil tgk pelbagai ragam manusia kat sini... sangat teruja mcnods rasa... teruja nye...

dalam keadan ras teruja ni. mcnods teringat balik pasal nasib mcnods yang tak tau lagi tentunye macam mana.. em.. alahai... ape le nasib mcnods yang belum lagi tau pangkal hjung nya.. entah dapat ke tidak kerja.. kalau bleh memang takmo join AG tapi kalau dah tak dpt gak keje itu kire last resort la tuh..

mcnods memang tak rasa sedap hati la.. nak join AG.. rasa macam tak layak pon ade gak.. sebab mcnods kan memang tak gemar sgt criminal law... mcnods plak takut kite buat salah tuduhan. nauzubillah.. memang takut sgt. takut la berdosa bila kite menuduh orang yang tidak berdosa...

hehehe makin banyak cerita mcnods pon makin la banyak membebel... em... kemahiran menaip mcnods pon makin ok... tak tau ler nape bile cari kerja orang asik tanye menaip macam mana?? mcnods jadi confuse gak.. takan le mcnods nih mintak kerja sebagai typist.. kalau mintak kerja sebagai typist takpe la gak kan.. bleh ler.. kalu nk tanye pasal typing nih.. tapi takpe ler'
mcnods ingat nk chating jap sementara waktu berbuka dan juadah nk buke tuh smapi...perut mcnods pon dah bunyi kuat sgt nih... mcnods rasa lapar... cik bunge tetap bersabar dengan line Q yang pajnang jela-jela... huhhu sabar nye dia... harap sabar itu betul la dan di balas pahal puasa...

adeh kate nak benti tak masih tak benti menaip masih lagi membebel lagi tak tentu hala... topik bebuka puasa kat KFC tapi dah lari topik sebab tulis memacam yang tak relevan kat sini... relevan ke tak??? relevan la kirenye....
itu saje buhbye nati kalau mcnods rajin malam nanti mcnods tlis la lagi.. sebenarnye banyak gak resepi baru mcnods dah buat... tapi mcnods malas nk bagi tau kat sini.. malas la sangat... sbab entah ler.. bg tau pon macam tak perlu plak.. tambah la bulan pose.. lagi ler buat orang terliur je.. sian derang....
pada budak comel seblah kite ni semoga berjaya di mas hadapan...
sekian
http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, September 16, 2008

ape yea??

Tak tau sebenarnye ape yang nak di coretkan kat sini... tapi sejak dua menjak ni.. mcnods asik mimpi je satu firm yang agak aman damai... Ya Allah ya tuhanku... moga2 mcnods diterima untuk masuk kedalam firm yang aman damai tuh... ameen.... doakan ye untuk mcnods... semoga korang punye doa tu di balas baik oleh Allah kelak.. mcnods nak dulukan ucapakn time kasih... em...

ari sabtu ari tu.. best.. resepi baru lagi.. sup cendawan.. em... enak sgt di makan dengan french bread yang di jadikan onion bread.. sungguh sedap... mcnods bebuka makan mashroom soup je ngan roti tu.. tak sentuh bende lain dah... em.... hari nye ahad plak...

lagi satu resepi baru untuk hari ahad... mcnods buat sambusat... itu resepi lama... pehtu ade lebih dia punye kulit popia.. mcnods buat banana pillow... hehehehe... sedap tak terkata...
makcik lizah pon kate sedap... bakbah pon makan abes dua biji... hehehehh best tak best resepi ciptaan mcnods...
cewah... em... cume tak kesampaian nak buat fetucinni cabonara... uh... sedap nye kalau dapat.. macam makan kat pizza hut tuh... fuh.. memang best... tak pon spegetti meat ball ke.. best la gak.. memang best ape2 pon memang best... mcnod mesti cube buat gak...
em... mcnods gak nanti nk buat karipap inti kari.. sebab selalu nye buat karipap inti kurma daging je.. dia tak pedas sangat....
tadi mcnods ade pegi beli kat muktamar pas... karipap dia 3 singgit lagi.. fuh dasat tuh belum naik harga... nasib baik la... kalau tak mcnods memang berlalu pergi dari situ.... bengan gak ngan harga karipap yang naik harga ni...


em.. bleh plak harga nye.. satu 40sen... adeh la... mcnods memang tak beli kalau kuih rega 40sen... kalau tanye je dia akte 40sen terus blah.. biar lapar pon takpe.. tak kempunan pon.. uhuhuhuh nanti nak tanye mak alan ape resepi dia buat inti karipap pedas... tapi alan kedekut dia takmo tanya.. ade ke dia soh kite tanye sendiri... macam ler kite ni bini dia ke ape ke men redah je nak tipon tanye mak dia.. adeh la dia ni tak pikio ke??? pikio le sket kite ni orang melayu...

tapi mcnods belum jumpe lagi resepi kat internet.. kalau dah jumpe pon lom tentu lagi kesedapan nye... nih yang merunsingkan mcnods... adeh la.. mane runsing ngan tuan haji ni.. nak ke dia ambik aku kerja.. mane runsing ngan memacam ler lagi... ngan duit dah kering cam kemarau 7 tahun.. waduh waduh....

Ya Allah ya tuhankau.. murahkan la rezeki mcnods dan permudahkan lah segala urusan kerja mcnods di dunia dan akhirat... semoga mcnods mendapat kerahmatan dan keberkatan dari Allah... ameen.. sempena bulan Ramadhan ini.. mconds sangat harapkan keberkatan nye... eih.. tetiba plak rasa ngantuk... tapi rasa macam nak minum air 100plus oren... heheheh pehtu tido la
semoga jumpe lagi dia tulisan mcnods yang akan datang....

mane ler pegi nye... rindu bangat kat dia... kalau ade bace blog kite tipon la ye...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 13, 2008

suami isteri dan cermin

Mcnods tak bleh tido... dah berapa malam asyik tak bleh nk lelap mata dengan aman dan nyaman.. mcnods asyik terfikirkan sesuatu... selalu mcnods layan jejak rasul rihlah ibnu batuta... tapi malam nih macam takde plak.. layan email jap.. memandangkan ari nih tak sempat nk bukak email pagi tadi... heheheh ade terbaca satu cerita yang agak kelakar dan dapat menghiburkan... dapat la kite share sesama kat sini yea...

Ini kisah pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal di dalam hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi tu. Si suami kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan pergi berburu ataupun memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal mengemas dirumah.

Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang mencari-cari. . tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik cermin tu dan disimpankan cermin tersebut di tingkat atas rumahnya tanpa pengetahun isterinya.

Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk ke bilik dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik pelik melihat telatah suaminya tu..

Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya.. bimbang-bimbang kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik tersebut tanpa pengetahuannya. .

Dan punyalah terkejut beruk.. dia masuk je bilik tu.. di ternampak cermin suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa.. so, dia ingat orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.

Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..

Lepas berjumpa dengan maknya.. mak dia cakap nak lihat sendiri perempuan yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..

Lalu maknya pon masuk ke bilik tersebut.

Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak.

Isteri: Apsal mak ketawa?.. Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau ye pon nak kawin lain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku tengok perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..

heheheheh semoga dapat membuat anda tersenyum...
http://mcnods.fotopages.com

Monday, September 08, 2008

resepi baru plak..

Resepi dalam internet ade ajar wat kek batik... huhuhu mcnods cube dan menjadi semalam... sedap dan enak... heheheh gembira sangat sebab resepi yang di cube menjadi... gitu ler cerita nye.

selain dari mencube resepi baru... mcnods kenal kawan baru iaitu kawan pada kawan alan.. farid nama dia... baik betul budak nih... hehehehe nampak gaya macam baik ler.. dalam Allah 'alam...
hehehe semoga apa yang nampak tuh terbias ke luar hendak nye....

Alan pon dengan imej baru... hehehe mcnods tekejut ler sket... em... tapi mcnods jugak ler tak baru2...

Tak banyak juge nak cerita ari ni... cume seidkit terkilan bile kak rosa kate bos dia dah jeling2 dah kat dia sbb asik tlg fax kat my stuff... sedih ler gitu... abes lepas ni nak mintak tlg sape lagi.. bukan mcnods men sesuka je nak mintak tlg.. tapi terlalu memerlukan... nak wat macam mana :(
Tapi kalau dah orang cakap gitu.. itu petanda takde dah ler lepas nih... adeh la... ini ler dunia... ape bleh buat kan...

ops lupa plak nak cerita pagi tadi hasri plak tipon.. dia kate ade kat mesjid jamek.. ajak mcnods jenjalan kat sane... ui.. malas le nk pegi ke sana.. takde mende nk wat takde keje la nk pegi sane..
Hasri tu sedang cari kerja.. tapi tak sempat nk ckp lame.. heheh mcnods plak ade hal... em..

sorry la yea.. len kali kite jumpe yea hasri...

takde pe sangat pon nk di celotehkan ari ni... tapi mcnods rasa sangat down... rasa macam tak berguna pon ade... abg alan plak offer satu kerja wat sale... adeh takut betul nak tipon abg dia... nak cakap ngan abg dia... uuuu... sangat takut... takut takut takut.... macam mencabar je kerje dia... kalau ade training takpe ler gak...

Itu sahaja ler kot... oraito.. buhbye.. salamualaikum... ari ni takde mood nk cube resepi atau ape2... nak nagis je sepanjang hari.. sedih sedih sedih.....

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, September 07, 2008

resepi baru..

Ceybah je datang bebuka kat umah ari nih... em.. walaupon ceybah jer havoc nye tak ler kurang.. same je.. tetap maintain.. cume ceybah ari nih.. dia ade baik sket ngan mcnods.. sebab dia takde geng nak belagak ngan mcnods... heheheheh cute betul tgk ceybah gera, sgt kat pipi dia yang kembung tuh...

Em.. hari ni mcnods ade cube resepi baru... em.. begedil maggi... resepi tu tgk kat internet... tapi mcnods ade modified sket... sebab nye bile cari je bahan sume takde... tapi modified pon sedap.. mcnods tak bg tau yang mcnods wat resepi baru.. mcnods wat je macam biase... dan dah siap goreng... pehtu mcnods hidangkan skali seperti biase...

heheheh saje nk tgk caner sume orang punye reaksi... pehtu tetiba baba tanye.. eh ni ape nih... sedap pade semalam... pehtu abg La pon cakp ha ah ler sedap... ape nih... garing plak tuh.. heheheheh pehtu kak rosa pon cakap pe nih.. tak penah rasa pon tapi sedap.... hehehehehe
baru la mcnods reveal kat derang yanf itu adalah resepi baru percubaan mcnods... akhirnye berjaya gak buat resepi baru yang di modified...

itu aje la kot... mcnods pon dah siap ngan suar belang dan stokin belang... sejuk plak malam nih... cume sweater je tak belang.. huhuhuh em... so.. walaupon tak ngantuk sgt tapi agak penat ler.. itu je... perut masih kenyang walaupon dah gi exercise ngan solat tarawikh tadi.....

itu sahaja.... jumpe lagi semuua... heheheh

p/s: kepada kak E... i'm so sory kak.. gambar hantaran tu telah hilang akibat laptop yang telah rosak dan telah di format... jadi tidak ada pon satu gmbar hantaran yang dapat diselamatkan... mcnods amat sedih dgn insiden itu.. tapi apakan daya... mcnods tak terdaya... tgk ler kalau ade kiranya member2 lain yang ade ambik gmbar hantaran tu.. mcnods mintak dan letak kat sini... khas untuk kak E... selamat berpuasa untuk kak E dan selamat membuat resepi kak E yang sedap lagi mantap tuh...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 06, 2008

cerita bermula dari huruf K

Dalam keletihan yang amat sgt.. mcnods terbukak satu email dari sepupu mcnods... em.. agak bagus untuk menghilangkan kepenatan dan stress... bleh la lawak santai untuk di kongsi bersama... semoga sesapa sahaja yang ada bace blog mcnods mampu tersenyum kejap dan hilang kan kekusutan minda... tapi ingat tiada yang lebih baik dari ayat suci al-quran untuk mendapat ketenagan yang damai... believe me.. enjoy reading this story... =.=

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam, "Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam... kenapa?" Ketam kata,
"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!"

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"
Ketam ketawa, "Kah..kah..kah. .kah..kih. .kih..kih. .kih.. Kuh..kuh..kuh. .kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan? "

Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"
Ketam kata, "Kelakar."
"Kelakar ke kurang-ajar? " kata Kodok. Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan." Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.

P/S:
Kalau kiranya korang kerja, kembali KERJA!

http://mcnods.fotopages.com

letih...

letih betul hari ni...

http://mcnods.fotopages.com

Friday, September 05, 2008

em... ape yang mcnods pikirkan...

Sebenarnye mcnods tak de le banyak pikir... cume pepagi dah kene wat test dah.. em... dah ler pebende punye test pon mcnods tak tau.. main belasah je.. mcnods pon tak penah tau pasal bende tuh... em.. pehtu ade orang mintak ganti jadi receptionist plak...

em... tgk jam macam tak sempat je.. so tak leh nk buat ape kene la tolak keje tuh.. rugi jugak rm50 melayang gitu je...
easy money for the day beb...

em.... pehtu pikirkan ape nk dibuat untuk bebuka
pehtu time dalm kol 530 ada kat umah.... mcnods pon lepas solat asar buat le popia goreng...
popia goreng yang tak begitu cantik sebab kulit popia dia dah keras... so bile kite gulung dia jadi tak cantik... rasa macam nk basahkan je kulit popia tuh...

em.... di samping tu buat plak spegeti... senang je... paling simple.. heheheh ok dah selesai buat memacam....
selepas berbuka solat tarawikh.. mohon kemaafan dan keampunan dari Allah...
Ya Allah yan tuhanku.. ampunkan lah dosa ku... ampunkan la dosa kedua ibubapa ku... ya Allah ya tuhanku... permudahkanlah urusan aku di dunia dan akhirat...

Ameen.... moreh ayam masak halia ratah je... sedap2 sedap... memang sedap... selepas ini kite minum la segelas susu suam untuk membuatkan diri mengantuk dan riang ceria untuk hari esok.... menghadapi 5 Ramadhan kareem....


http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, September 03, 2008

kisah yang mungkin nyata..

Tadi pagi mcnods bukak email... dan bace le email... kisah ni agak menarik dan mungkin boleh di manfaatkan untuk kite semua.. so selamat membaca...

"KISAH YANG MUNGKIN NYATA"

BACALAH UNTUK DIAMBIL IKHTIBAR DAN MUHASABAH DIRI


Seperti biasa, setelah pulang dari pejabat dan tiba di rumah, aku terus
duduk berehat disofa sambil melepas penat. Sepertinya aku sangat malas
untuk membersihkan diri dan menunaikan solat.
Sementara anak2 & isteri sedang berkumpul diruang tengah.

Dalam keletihan tadi, aku disegarkan dengan adanya angin dingin sepoi2
yang menghembus tepat di muka ku. Selang beberapa lama seorang yang tak
tampak mukanya berjubah putih dengan tongkat ditangannya tiba2 sudah
berdiri di depan mata.

Aku sangat terkejut dengan kedatangannya yang tiba2 itu. Sebelum sempat
bertanya.... . siapa dia.... tiba2 aku merasa dada ku sesak...sukar
untuk bernafas.... namun aku berusaha untuk tetap menghirup udara
seperti biasa.Yang aku rasakan waktu itu ada sesuatu yang berjalan
pelan2 dari dadaku...... terus erjalan..... kekerongkongku. .
sakittttttttt. .......sakit... rasanya.

Keluar airmataku menahan rasa sakitnya,... Oh Tuhan apa yang telah
berlaku pd diriku.....Dalam keadaan yang masih sukar bernafas tadi,
benda tadi terus memaksa untuk keluar dari tubuhku...kkhh. ........
khhhh..... kerongkonganku berbunyi. Sakit rasanya, amat teramat
sakit..... Seolah tak mampu aku menahan benda tadi...Badanku gementar...
peluh keringat meluncur deras....mataku terbelalak.. ... air mataku
seolah tak berhenti.Tangan & kakiku kejang2 sedetik setelah benda itu
meninggalkan aku.

Aku melihat benda tadi dibawa oleh lelaki misteri itu... pergi...
berlalu begitu saja.... hilang dari pandangan.

Namun setelah itu......... aku merasa aku jauh lebih ringan,
sehat,segar, cerah... tidak seperti biasanya. Aku heran... isteri &
anak2 ku yang sedari tadi ada diruang tengah, tiba2 terkejut berhamburan
ke arahku.. Di situ aku melihat ada seseorang yang terbujur kaku ada
tepat di atas sofa yang kududuki tadi. Badannya dingin kulitnya membiru.
Siapa dia???????.. .Mengapa anak2 & isteriku memeluknya sambil
menangis...mereka menjerit... histeria . terlebih isteriku seolah tak
mau melepaskan orang yang terbujur tadi... Siapa dia......... ..?????
??? Betapa terkejutnya aku ketika wajahnya dibalikkan. Dia........
dia....... dia mirip dengan aku.... ada apa ini Tuhan...???? ????

Aku cuba menarik tangan isteriku tapi tak mampu..... Aku cuba pula
untuk merangkul anak2 ku tapi tak berjaya. Aku cuba jelaskan kalau itu
bukan aku. Aku cuba jelaskan kalau aku ada di sini.. Aku mulai
berteriak... .. tapi mereka seolah tak mendengarkan aku. Seolah mereka
tak melihatku... Dan mereka terus-menerus menangis.... aku sedar.. aku
sedar bahawa lelaki yang misteri tadi telah membawa rohku. Aku telah
mati... aku telah mati.
Aku telah meninggalkan mereka .. tak kuasa aku menangis.... berteriak.
......Aku tak kuat melihat mereka menangisi mayatku.

Aku sangat sedih.. selama hidupku belum banyak yang kulakukan untuk
membahagiakan mereka. Belum banyak yang telah kulakukan untuk membimbing
mereka. Tapi waktuku telah habis....... masaku telah terlewat.... aku
sudah dikembalikan pada saat aku terduduk di sofa setelah penat
seharian bekerja. Sungguh, bila aku tahu aku akan mati, aku akan
membahagi waktu bila harus bekerja, beribadah, untuk keluarga dll.

Aku menyesal aku terlambat menyedarinya. Aku mati dalam keadaan belum
solat.
Oh Tuhan, JIKA kau inginkan keadaanku masih hidup dan masih biasa
membaca E-mail ini sungguh aku amat sangat bahagia. Kerana aku MASIH
mempunyai waktu untuk bersimpuh, mengakui segala dosa & berbuat kebaikan
sehingga bila maut menjemputku kelak aku telah berada pada keadaan yang
lebih bersedia.

Sebarkan e-mail dakwah ini ke 5 orang terdekat Anda, dan mintalah
mereka untuk melakukan hal yang sama. Cukup lima saja! Ini bukan surat
ancaman berantai. Yang jelas jika Anda tidak meneruskan e-mail ini, maka
Anda telah menyia2 kan kesempatan untuk saling menasihati dalam
kebenaran dan beramal shalih. Jika anda lakukan dengan ikhlas insya
Allah Anda akan menuai kebaikan.

Mari berlumba dalam kebaikan.

"Sesungguhnya Allah Tidak Dapat Mengubah Nasib Sesuatu Kaum Itu,
Melainkan Mereka Sendiri Yang Mengubah Diri Mereka"?..

http://mcnods.fotopages.com

Monday, September 01, 2008

selamat berpuasa..

Kepada semua kawan-kawan mcnods yang rajin nak bace blog mcnods ni mcnods ingin ucapkan selamat berpuasa yea... semoga kite semua mendapar ganjaran yang bnyk sgt dalam bulan umat muhammad s.a.w. ini....
mcnods juga ingin memohon maaf kalau ade salah dan silap... em... mcnods sakit perut di hari pertama lagi... aduh... nape ler perut ni wat hal la plak... memang tak larat... buang pon kuar cecair je... sbb perut dah kosong... pehtu sakit perut plak tuh...

em... semoga kite semua tabah menghadapi bulan tarbiah ini... moga-moga kite dapat mentarbiahkan diri kite kepada yang lebih baik... mentarbiahkan diri kite melawan hawa nafsu dan emosi diri yang melampau...

rasnye mcnods pon tak banyak nk citer... mcnods pon dah insap dan bertaubat... begitu juga kawan-kawan mcnods... tak sangka rupanye kite serupa... tapi rahsia kawan-kawan tetap tersemat dan di simpan rapi... mcnods akan cuba menjaga amanah ini....

kepada yang belum sedar masih belum terlambat untuk bertaubat dan memohon maaf jika ada melakukan kesilapan.... mcnods akan pastikan yang hak mengetahui segalanya... mcnods dah tetap hati untuk bertindak... walaupon malu atas kesilapan yang berlaku tetapi mcnods berpendapat yang hak perlu tau kejadian sebenar... dari A- Z... bersedia menghadapi nye...

sekian terima kasih....

http://mcnods.fotopages.com