Saturday, June 30, 2007

tak tahu kenapa selalu rindu.. 'awak'

kring.. kring.. kring... waduh... lepas solat suboh tido balik best-best.. em.. kol 9 dah janji ngan kak rosa nk kuar... hehehehh so abg La kene ler jaga ceybah... em.. elok je lena balik tido.. tibe-tibe.. tekejut lagi... ade orang call kite... waduh-waduh.. baru nk mimpi indah.. tapi takpe... indah jugak...

em.. kurasakan ku sudah teringin benar untuk melangkah masuk ke dalam bahtera itu dan melayari kehidupan ini bersama nakhoda kapal itu.. ku rasakan nakhoda kapal itu mampu melayarkan bahtera itu.. tapi entah kan bile aku akan di jemput naik ke bahtera itu.. aku takut kehilangan bahtera itu....

heheheheh.... buta cerpen ke ape tah?? em.... elok kol 9 kuar gi ambik kak rosa kat umah dia.. kelakar tgk ceybah ngan abgLa kat taqwa... huahuahuah nk suke comel je ayah ngan anak tuh makan kat situh.. tak tahan lagi tgk muke ceybah yang funny..

- teman kak rosa.. then dah selesai urusan tu kite ajak kak rosa pegi watson KLCC hehehe nak pakai makeup free saje je.. then nak cari facial wash.. em.. tak tahan jerawat naik kat muka smpai orang tuh siap bilang lagi jerawat kat muke kite.. sedih betul.. tapi kak rosa kate kene stay ngan satu je facial wash so kite kene cari balik le pencuci muka sendayu tinggi.. mane ler nk cari yea.. waduh-waduh..
sebelum pegi jalan TAR kakrosa belanja kite beli air juice works... best nye.. sedap sgt.. kite suke beli air tuh.. tapi tak leh kerap sgt sebabnye mahal..
http://www.juiceworks.com.my/ em... memang best ler.. tak caya try la rasa..

-then pegi jalan TAR.. kak rosa cari tudung macam yang kite beli.. heheeh bengang betul kat penjual tuh.. rasa nk cmpak je tudung tuh kat muka dia.. kite nak beli tudung main sombong-sombon plak.. nyampah.. then jalan-jalan lagi pegi beli nasik padang abg La pesan..

lepas tuh lalu kat kedai nasik kandar kak rosa plak beli nasik kat dia.. kite tak rasa plak nak makan nasik.. em.. dah ler kite lupa nak makan bekfest.. lunch pon kite tak lalu nak makan..

-uh gi kat semua house pon takde facial wash tuh.. waduh.. tension.. macam mana nih.. em.. lepas tuh dah tak leh nk cari balik je ler...

- kite beli dua helai tudung lagi.. heheheh jangan marah.. dia kate RM10 selai.. tapi bile kite ckp2 ngan dia.. bodek2 ngan dia.. dia bagi kite RM0 selai.. so kite beli dua helai dapat ler RM18.. conok nye.. em.. lepas tuh kak rosa pon beli gak tudung macam kite punye.. dia pon beli dua helai.. hehehehe...

-lepas tuh kite memang tak tahan dah panas sgt.. kak rosa kate kite macam udang bakar dah... hahahahha... em.. cepat-cepat jalan pegi kat train naik balik gombak.. nasib baik kat dalam train sejuk sangat... em... lepas tuh balik terus online tak sabar... on jer pc i have my bath first then solat.. lepas tuh on YM... lepas tuh ngantuk sgt... tertido kejap ler...

-rindu gak.. harap mimpi seseorang.. tapi tak dpt pon... sebab terlmpau penat... lepas tuh tido bangun dah asar.. solat ler plak asar pegi depan pc...
em.. lapar la plak.. gi goreng drumet..

-dah kenyang em.. dapat gak lepas rindu... best nye...

-ku berharap mimpi indah ini berpanjangan... FOREVER...

-ku tak tau kenapa rindu ini selalu datang bertandang....
'Ya Allah.. semoga aku di jemput untuk ke bahtera itu.. dan melayari hidup ini bersama nakhodanya... ameen... ' (^_^)

http://mcnods.fotopages.com

DAY11

-em... sedang lena tido.. ade orang tuh call.. layan je ler.. sebab kite dah puas tido.... hehehehehh
- lepas tuh kite bangun pagi pegi court terus.....
- extarcation judgment untuk dpt kan seal copy
-dapat tarikh untuk short call...
-balik opis...
-buat keje.. gossip kejap.. dah kol 1
-pegi razak corner kite tak makan teman je same-same borak...
- kite dah bawak bekal.. roti telur...
-lepas tuh masuk opis smabung wat keje.... bahagianya rasa wat keje.. 'Todak' takde.. kipas tak bleh mati pon takdak... alangkahnye bahagianya buat keje dengan suasana opis gituh...
-abes jer wat keje time nak turun asar naik lift... uncle tuh tgk kite tekan level 1.. then dia kata mau pegi solat ka?? then kite pon ckp ler ye le... then dia kata wa.. bagus!! tekejut kite.. huahuhah...
-lepas tuh time balik tuh.. ade mamat tuh tolak kite time dalam train.. sedih nye.. nape dia tolak kite... :(
- smpai je kat stesen Taman melati tgk bus dah berlalu pegi... waduh-waduh...
-tipon baba datang ambik.. sambil tgh tungu baba tuh.. ternampka sate ikan.. em.. tingin nye nak makan... dulu seposen je secucuk...time skolah rendah dulu selalu beli 30sen paling banyak lima puluh sen... hehehe kelakar betul.. time takde duit dulu... tapi skang dah naik harga ler... 20sen plak secucuk...
-bile nak bile tuh dgr dia ckp kelantan saje kecek balik ngan dia.. last-last dia bagi extra satu cucuk plak... huhuhuhu...
- lepas tuh tgk baba dah sampai.. tgk plak.. abes ade mael ngan kuka pon ade... em.. lepas rindu kat derang...
-lepas tuh balik umah letih terus tido...
- then ade orang tuh call nod em.. terus bangun mandi..
-dan online tulis blog nih...
http://mcnods.fotopages.com

Thursday, June 28, 2007

DAY 10

Penat jugak rasa ari nih... kite dengan malas nye bangun nk pegi keje.. rasa macam ari jumaat jer ari nih.. kalau ari jumaat kan best.. esok cuti.. tapi malangnye ari nih ari kames...

- kite bawak bekal lagi... sandwitch juga tapi isi dia nugget... heheheh belasah jer asal bleh jimat untuk makan lunch..

-lepas siap2 seperti biase mama antar gi bus stand...

-mcNods pon elok je ambik port dok depan umah orng tuh.. tetiba ade org tuh parking keta macam nk langgar kite je.. uih.. tekejut kite... patut ler tuh umah dia... heheheh.. kite pon bangun je le... paih tuh mamat tuh kuar dari keta.. kite pon ringankan ler mulut kate 'saye tumpang duduk yea...'

- nasib baik dia masih ade courtesy... dia pon kate.. eh takpe duduk ler tak kesah... huhuh.. tapi nasib baik.. tak payah duduk lagi sebab my bus dah datang... :P

- dalam train.. kite tertunggu-tunggu ler mane ler tau kot-kot ade orang nk teman kite pegi keje... em.. tapi hampa...

- sampai je opis trus wat keje... ke hulu ke hilir...

- bosan ler kak Yati MC lagi... amy kate suhu badan dia 130 celcius.. biar betul... lebih takat didih tuh.. em.. entah ler..

- pehtu turun bawah beli cekodok 50sen.. lapar ler.. jadiler cekodok 5 bijik je..

- then sedar-sedar dah lunch... pegi makan lunch la plak...

- lepas lunch pegi court file search..

- balik je dari court terus wat keje lagi... tapi rasa seronok heheheh... lepas rindu...

- lepas tuh balik umah seperti biasa... mandi solat tido...

- dan bangun balik untuk tulis blog nih...



'kite sayang awak, awak sayang kite tak' (^_^)

http://mcnods.fotopages.com

DAY9

-Takde mood nk nulis.... huh...
-gi keje tak best kak yati MC....
-tapi seronok ade org teman kite gi keje... suke sgt...
-kite dah bawak bekal ari ni.. wat sendiri..
-rindu sangat- sangat kat mael ngan kuka..
-kat 'awak' tingat gak..

-pracipe mahkamah..
-surat
-billing..


-SEKIAN-

(*_*)
http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, June 27, 2007

DAY 8

- em... kite dah tetido dah separuh jalan... then baru bangun pagi tulis ler blog nih...

- pagi tadi rasa malas je nk bangun... tapi kene bangun gak sebab nk kene gi keje...

-kite pon buat ler breakfast sendiri.. roti tuna.. em.. sedapnye...

- lepas dah siap... mama antar kite pegi bus stand... tunggu kejap je dah smpai bus....

-elok je atas bus.. ler tertinggal plak tuna sandwitch tuh.. :(

-smpai opis awal ler jugak... terus singgah beli cekodok... hehehe kite beli lagi cekodok... dah tertinggal sandwitch..

-erk... tgh tulis blog nih baru perasan ade lagi 3 bijik tak makan...

-lepas tuh masuk opis berkenalan ngan staff baru... kak lin... nama dia azlina.. staff baru untuk conveyancing..

-lepas tuh on pc kak wani.. mulekan hari ku dgn kerja.. adeh tetiba rasa ngantuk la pulak.. pegi wat kopi... uh best nye.. sejak bile plak kite pndai minum caffein nih.. entah ler..

- lepas tuh terus mulakan kerja... yeah.. dapat gune pc.. kerja ku berjalan dengan cepat nye.. sedar-sedar dah lunch.. huhuhuh..

-so ajak kak lin staff baru tuh makan same..

-lepas balik opis kite pon mule balik keje...

- dapat gune pc kak adib.. em... buat kerja lagi dengan jayanya... semua siap sebelum masa...
sempat lagi online YM... hehehe lepas rindu kejap...

-dah tuh sempat solat zohor ngan asar..

-then tepat kol 5 siap pelbagai keje... then study jer aturan 26A... hehehheh rajin betul kite ari nih..

- then time balik tuh.. kite naik train.. kite tetido sambil berdiri dalam train tuh... mujur tak tercium tangan mamat tuh hahahahah.. kalau tak mest kene penampar punye... :D

- dah tuh smpai plak kat station taman melati tunggu bus punye la lama.. bengang la sangat-sangat... patut time tuh daha de bus.. tapi takde plak... sampai kite tertido kat bus stand plak..

- pehtu drebar datang ... berebut-rebut orang nk naik bus... kite confuse betul, betul ke tuh bus dia.. rupenye betul la.. sebab confuse tuh sebab nombor bus dia sekerat-sekerat ilang...

-naik je atas bus kite tetido lagi.. waduh-waduh.. parah...

-smpaia je umah mandi solat dan terus tido... heheheh

-then bangun balik kol 1 kite tulis blog nih ler... sesambil melepaskan rasa rindu di hati yang terbukam..

-'awak' begitu cepat awak tau... kite tak pecaya... :D seperti mimpi indah...

http://mcnods.fotopages.com

Monday, June 25, 2007

Day 7

mcNods tak larat dah nk tulis.... tadi kite type bnyk sgt-sgt... tetiba pc kite resart;..... wa... sedih nye.... memang sedih.... penat je mangarang.... so dah malas dah nk tulis kite ringkas kan jer le..

-pepagi kuar ambik bus nk gi naik train ke KLCC... smapi jer kat stesen KLCC jalan gi opis... terserempak ngan mr So.. greet dia pehtu blah... jumpe plak kak yati... nk gi beli kuih.. ikut plak dia... beli cekodok...

- masuk opis mule buat keje... bace aturan mahkamah rendah dan study file... tgk procedure.. nk determine what is the next of cause of action... then dah dapat.. should go for summary judgement.. because plaintif penyataan pembelaan is merely denial... tak ada alasan yang kukuh... so baca contract and the term and condition... memang sah...

- lepas tuh bace punye bace.. sedar-sedar dah kol 1... derang ajak turun makan... ler tak sempat plak nk makan cekodok terlupa plak... heheheh asik ingat "awak" mana nk ingat cekdok dah... walaupon feveret kuih...

- masuk balik lepas lunch... pc takde yang kosong lagi... so cari plak file yang belambak-lambak tuh.. kali nih kurang berpinar sket mata sebab mcNods dah biase sket....

-sambil cari file.. takala teringat.. jantung ku bergetar lagi...

- abes selesai semua nye... abis time keje.. lepas tuh pegi tempat kegemaran ngan member...

- lepas solat maghrib balik ... elok smpai kat stesen taman melati bus dah ade.. yeyey... naik je bus trus duduk... sejuk je aircond bus tuh.. so terlelap ler kejap...

- sedar-sedar dah nk smpai ... turun je kat bus stand seperti biasa baba dah tunggu... tetiba sebelah tuh macam kenal je org dia... ohoh... kembar cik ilmi la upenye... heheheh naik bus skali rupanya... tak perasan plak.. dah terlelap..

- pehtu tegor ler dia.. ajak naik keta skali... takmo la plak dia.. degil betul... macam cik ilmi gak.. suke ati dia la.. dah tak nak naik keta.. dah ler ujan renyai-renyai... em....

- balik je umah trus mandi solat makan... dan terus depan pc... rindu yang belum terubat.. hehehe dan smpai sini ler skang tulis blog...

- erk... mcNods lupe nk makan cekodok ler smpai ke sudah... uh.. lupa terus... em.. sejuk dah pon.. tapi bedal gak.. sebab memang suke cekodok... hehehe.. habis gak... em... dinner la tuh kire nye.. dan ku terus menanti kepulangan... untuk mengubat rindu... (^_^)

-sekian untuk ari ini... selamat bermimpi indah.. ameen...

http://mcnods.fotopages.com

kenduri perpisahan...




-waduh-waduh ramainye orang dah kat umah makcik lizah... pepagi lagi.. mcNods pegi lewat sket.. sebabnye bangun lewat.. nape mcNods bangun lewat.. sebab mcNods tido lepas suboh... huhuhu.. terok betul la kite nih....




-smpai je kat umah makcik lizah... tolong memotong ler ape yang patut untu buat mee kari tuh...


-lepas tuh ade pelbagai lagi keje tolong ler sket2...




-dah tuh balik umah jap... lepak-lepak.... tgk tv dan makan...




-dalam kol 330 pegi balik umah makcik lizah.. tolong plak wat karipap... heeheh buat tak pandai.. tapi mcNods pandai kelim karipap je.. walaupon tak cantik belasah je...




-dah sia wat karipap.. balik umah wat sushi plak... em.. sushi kite abes ler... semua org kate best dan sedap... tapi tunjuk gmbar kat cik ilmi agak kecewa... dia kate sushi kite terok.... :( tau ler dia pandai wat sushi... huh....!!




- lepas siap sushi... siap-siap untuk majlis perpisahan tuh....


-majlis perpisahan untuk makcik maznah dan pakcik azlan serat mak pah dan pak syed...




- sedih tuh terasa gak ler sebab nye dah lame berjiran ngan derang nih.. last-last pindah...


-lepas sesi ucapan mule... di mulakan pengerusi pakcik Dony... uhuhhuhu.. sonok betul pakcik Dony tuh.. siap berpantun lagi.. salute la... em.. lepas ucapan dari pakcik Azlan ngan pakSyed abes... sesi bagi adiah plak... em...




-lepas tuh ape lagi.. makan ler... yeah-yeah makan... mcNods tak selera plak nk makan time tuh sebabnye mcNods jadi camera girl... heheheh ambik gmabr sane sini.. sonok betul... siap dapat amvik gmbar kembor cik ilmi lagi... tapi bile tunjuk kat cik ilmi dia kate tak same plak.. takpe ler yang penting mcNods kate same... ehhehehehee


- lepas tuh... malam....




- Hari yang terindah dalam hidupku seumur ini... what a confession... semoga diredhai Allah... ameen... (*_^)




http://mcnods.fotopages.com

Sunday, June 24, 2007

cukur jambul cucu makcik mehran..

-tekejut jaga pagi... tgk jam dah kol 645 pagi.. waduh-waduh... dah lambat nih nk gi keje... baju pon tak siap lagi.. nak pakai gi keje...solat suboh pon dak lagi...

terlupa nak kunci jam semalam... mujor tejaga jugak mata nih macam org kejutkan jer plak.. trus masuk toilet ambik wudu' solat... abes je solat... ler.. baru perasan... ari nih ari sabtu ler.. hehehe mane keje... nasib baek ler.. buat kalut ja... bile perasan ari nih ari sabtu.. baruler malas-malas balik atas katil.. best nye... lame dah tak wat gini sejak keje...

- lepas dah puas golek-golek , malas-malas.. em.. menikmati katil mcNods yang memang best tuh.. huhuhuahuha... gi mandi then turun bawah.. tgk ade ape yang patut... buat air tetiba tingin plak nak minum nescafe... heheheh mane dtg ler keinginan tuh... kite dah ler migrain masih nak minum.. tapi belasah gak... dah teringin... gi umah makcik mehran.. tgk ape ade yang patut nk wat.. eheheheh... tapi takde ape pon nak buat... em.... lepas tuh balik umah balik.. tgk tb....

- ari ni tak masak sebab makcik mehran dah buat kenduri... pehtu dah kol 1130 tuh kak rosa dtg ngan abg La.. ceybah pakai skirt... comeynye... macam budak lelaki pakai skirt plak mcNods tgk ceybah tuh.. heheheh

- then dalam kol 12 mama balik dari umah makcik mehran.. ajak pi mkn kenduri... huuahuhauha... best-best.. memang agenda yang di tungu-tungu pon.. MAKAN!!.. lapar sgt... sebab breakfast minum nescafe je...

- then mcNods beramai-ramai ngan adik and kak rosa gi umah makcik mehran makan nasik kenduri... mcNods kalau time kenduri nasik tak eran sgt.. yang penting lauk... heheheeh mcNods ambik lauk ler bnky-bnyk.... huhuhuhuh lapar plak citer pasal lauk kenduri nih... :D

-memang best ler ade nasik minyak ngan yang paling best ayam masak merah tuh.. memang cari tuh jer kalau gi makan kenduri... kalau tingin nk makan ayam tuh mesti ikut sesapa gi kenduri... heheheh... tambahan plak skang kenduri style buffet.. so bleh ambik sendiri bnyk mana nak.... tapi janji mcNods memang habiskan semua licin.. tak tinggal sket pon walaupon sebutir nasik...

- ingat nak makan kat meja tapi tgk meja penuh ngan geng-geng marhaban... waduh.. takpe ler makan dlm umah lagi best... so lepak dalam umah makcik mehran makan nasik... cari pot best sket.. tgk ade makcik sakinah tengah dok suap anak dia apa nama eh husna kot makan nasik.. ambik pot sebelah dia... best sket borak ngan makcik sakinah....

- tgh borak ngan makcik sakinah sambil makan nasik, nana pon masuk dok seblah mcNods makan nasik... try borak ngan budak nana nih plak.. dia nk ambik SPM tahun nih.. tapi macam tak layan je.. sebab satu mcNods tanye satu dia jawap... waduh-waduh.. budak nana nih memang pendiam.. so mcNods tak kesah sgt... pehtu anak makcik maznah and the geng masuk plak.. dok dekat ngan mcNods.. time tuh dah nak abes makan.. tingal nk ratah ayam jer.. best-best... pehtu bile dah abes... risik-risik plak budak tuh.. tanye dah abes SPM ke? yang sememangnye mcNods tak tau nama dia... agak best gak borak ngan dia.. sebab dia ok sket... jawap tak kaku sgt... ok ler.. dia baru dpt masuk IIC... wa.. bagus betul budak nih.. nama dia aisyah.. dia cita-cita nak bukak nursery... suke dgr cita-cita dia... memang seorang yang berpandangan jauh.. lagi best bile dia kate kat mcNods takut nak masuk IIC... sebab utama kene ckp englis jadi mcNods pon tenangkan ler dia... pelbagai tips dan ilmi diturunkan kat dia...
-nampak nye selama sejam cakap ngan dia.. dia pon dah nmpk cool dan yakin nak masuk IIC... hehehe semoga ler berjaya...

- lepas borak tuh trus gi tempat basuh pinggan... tgk makcik Zi, makcik lizah, mama tgh basuh pinggan... em... mcNods pon ambik port gak.. tolong basuk pinggan... eheheheh best gak basuh pinggan reramai nih meriah... macam hari raya plak rasanya...
-lepas dah siap basuh pinggan... balik umah... lepak jap...

-lepas tuh kuar balik.. teman mama gi Sogo... lepas tuh balik umah...

- adik pegi pasar malam.. pesan burger.. mlm nih mkn burger jer.. hehehe.... lepas tuh.. alter beg... nak tutup gmbar barbie tuh malu plak bwk beg ade gmbar barbie... heheheh beg tuh suke sebab dia kaler merah.. beg kegemaran ku... lepas dah siap semua pelbagai baru ler sedar tgk jam dah kol dekat kol 12 malam... so bukak pc... jalankan hobi harian iaitu melayari internet.... dan di akhiri dengan blog nih ler....

-Hatiku bergetar takala teringatkan ' MU '




http://mcnods.fotopages.com

Saturday, June 23, 2007

DAY 6


-Ari ni dah ari ke enam dah. heheheh wa...

-azam ari nih smpai opis awal dan on time... working hour kat opis nih pelik.. dia mula kol 8.45am dan abes kol 6.00pm memang pelik.. mule keje awal.. em.. kuar umah dalam kol 7.45 awal la gak tuh... smpai kat bus stand tunggu kejap je.. bus datang... wa nasib betul... then sampai kat stesen Putra naik putra plak... tunggu the next train sebab time masih awal... so relax la sket tak berimpit ngan org macam sardin.. atau lebih tepat nasik impit... hehehehe

- seperti yang dijangka smpai opis awal... yeyey.... pehtu kak suzie ajak teman dia gi beli kuih.. turun gi beli kuih... tgk ade cekodok.. beli cekodok... sebab cekodok tuh feveret kite... bile mkn cekodok dia memang sedap sgt rasa... waduh2.. crispy sgt rasa... em... walaupon seposen satu dan kecik tapi amat sedap... hehehe tingat plak cik ilmi nak tau gak dia pandai tak wat cekodok pisang... sebab katanya dia pandai masak... uhuhuhuhu...

-amy cuti lagi.. so skali lagi kite gune PC dia wat keje...

-pepagi masuk buat judgment smpai abes.... memang penuh bilik kak adib ngan keje kite yang dah siap.. betambun-tambun...

-then dah siap tuh wat surat gak... before lunch siap semua... waduh2 rasa pantas plak ari nih wat keje... lancar je.. alhamdulillah ler pc tuh takder problem sgt...

- masuk lepas lunch... judgement tadi dah siap kene wat 5 copies plak untuk dapat kan fare copy dari court... so yang tuh wat ler smpai petang.. tak sempat nk buat semua.. sbb belah petang agak kalut2 sket sebabnye loyer2 semua ade meeting...

-Ilmu untuk ari nih- kalau ade masalah kat judgment takut court yang salah tgk kene gi jumpe pendaftar mahkamah dan nak jumpe dia kene call dia dulu then wat appointment. dan kite dah buat satu flow macam mana dari deraf judgment smpai ler judgment fare copy dapat dan untuk executed judgment tuh...

- then abes keje balik umah.. before balik umah jalan-jalan kat KLCC jap ngan kengkawan... hehehe mentang-mentang esok cuti... em... lepas tuh beli roti Boy 2 keping bawak balik umah.. em.. panas-panas lagi sedap je bau...

- naik LRT gak balik.. smpai je kat stesen taman melati.. trus tgk ade bus dah.. wa.. nasib betul je... then trus naik... tapi drebar bus takde lagi.. tunggu je kejap masuk ler drebar nye.. rupenye makcik semalam tuh.. hehehe...

- time nk turun seperti biase... time kasik 'KAK' .... heheeh ape lagi senyum lagi ler makcik tuh...

- sampai je umah takde per pon... tgk concert icon.. best sbb ade MAWI ngan Jack...

-lepas tuh mandi... dah siap semua tulis ler blog nih.... sesambil tulis blog nih.. tak lupe kite putarkan lagu anuar zain feveret kite.... em... seperti biase... lepas ni cadang nk tido ler.. best nye esok cuti.... :D

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, June 21, 2007

DAY 5

DAY 5

today.. pepagi lagi pegi court..

-filing borang 3,4,5 untuk dapatkan tarikh short call..

-minggu depan kene pegi balik kat court ari Jumaat ambik tarikh untuk short call.

-filing affidavit penyampaian.

-file search kat magistrate court. mesti tau court mana,No summons, filing dat, mention date, dan ape document yang nak di cari.

- berkenalan ngan kak Edlin... kebetulan kenal ngan miss Tamil penah deal untuk stadart chatard. time kasih sebab bagi nasihat yang berguna.. orang dia agak peramah.. dan senang bercakap ngan dia.. hopefully bleh jadi macam dia..

-selesai semua balik opis.

-rasa penat travel ke opis...

-smpai opis Vidya soh isi borang claim.. huhuhuh alhamdulillah.. dpt claim cepat.. em.. tapi apsal offer letter chamber kat situh lom siap eh?? heheeh entah ler.. tak kesah ler asal cepat dpt claim.. bleh bayar duit pinjam kat baba time filing petition tuh... :D gembira... (^_^)

-selesai kan amend deraf penghakiman yang berlambak-lambak tuh.. nasib baik amy takde bleh pakai pc dia.. so akhirnya siap jugak... yeho... berjaya penuhkan bilik kak adib dgn file-file yang dah di siapkan... esok buat surat plak.. berusaha!!!

-ILMU untuk ari ni- macam mana nk wat FILE SEARCH. (*_^)

-balik umah... nek train himpit2 ramai orang.. geram betul bukan ramai pon sebenarnye.. derang tak nak masuk dalam jer.. nyampah betul.. nasib baik tolak gak mamat2 tuh yang nyemak depan pintu.. pehtu.. elok je berdiri ade org bagi duduk.. heheheh gentleman betul rezeki jgn di tolak.. mmg kaki pon tgh lenguh.. duduk je ler... yeyey.. dpt duduk dlm train....

-smpai kat station teman melati nek bas plak ke rumah.. no bus 226 untuk ke taman melewar ler.. tgk je bus tuh dah nak bergerak.. nasib baik makcik bus tuh baik... heheh... dia tunggu kite naik bas kalau tak terlepas ler.. sekarang nih dah hebat betul orang perempuan pon dah mampu bawak bus besar... fuyo... salut la makcik nih.. smpai jer kat station bus... mine is the last station... jek sket makcik tuh... ckp mekasih "KAK".. cewah.. bile kite pangey kakak.. senyum lebor makcik tuh... :D

-lepas turun tgk baba dah siap tunggu kat situ... heheh.. kalau cik ilmi kate dia akan pastikan dia tiba dulu kat stesen bus sebelum adik dia turun bus.. BABA kite pon macam tuh gak ler cik ilmi lupa nk bg tau heheh... smpai umah mael ngan kuka seronok lebih tgk kite.. huahuahh.. pelik betul budak2 nih... lepas tuh makan dan mandi...

-lastly tulis blog nih ler.. lepas tuh tak tau dah nk wat ape...

-kite slalu tingat kat awak... tapi awak tak tau pon kite slalu tingat kat awk... sape kah awak itu!!? (*_^)

http://mcnods.fotopages.com

WEEK 1-chambering

Day 1
Introduction..
-kenal staff
-cari tempat duduk
-cari file smpai nak muntah
-gi lunch ngan staff
-cari file lagi sampai nak muntah
-ILMU- macam mana nak cari file..
DAY 2
-cari file lagi
-tgk deraf penghakiman yang dah diluluskan
-nak betulkan penghakiman
-cari file lagi simpan statment
-isi BORANG 1 dan BORANG 2 untuk file petition chambering
DAY 3(19 Jun 2007)
-pegi court pepagi
-file petition BORANG 1 dan BORANG 2
-tunggu punye le lama
-bayar RM118
-pegi fotostate kat LHDN
-selesai petition..
-kene serve plak- BAR COUNCIL and BAR COMMITTEE
-mintak abg mizan serve kat PJ untuk JABATAN PEGUAM NEGARA
DAY 4
-buat surat yang belambak-lambak regarding NOTIS PEMBERHENTIAN, FUTHER INSTRUCTION, TO CLOSE FILE, TO EXECUTE.
- amend DERAF JUDGMENT
-Affidavit penyampaian untuk BORANG 1 dan BORANG 2.
-pc kat opis problem nak amend affidavit tak sempat ingat nk wat kat umah balik umah.. waduh.. pendrive tak leh bukak plak dah.. terpaksa la ku menaip balik affidavit satu persatu..
sedang ku menaip affidavit tetiba PC ku yang bengong nih dia buat tabiat nye iaitu restart tetiba.. waduh.. lagi la bertambah tension..
-bila dah siap affidavit nak print.. cabel printer tak dak.. soh adikon gi ambik kat umah andy.. sib baek ler dpt.. bile nak print ink plak dah nak abes.. waduh... print jugak dgn terer nye.. alhamdulillah.. berjaya..
-double cek affidavit hahah found a silly mistake instead of BORANG 1 i type Boring 1 huahuah..
-cet ngan cik ilmi dia kate ade keje plak lagi setengah jam.. i dont always believe with his sekejap.. hheheheh.. that setengah jam maybe an hour.. org bz gitu le (dont get mad..i just teasing you :D)
-maybe nak tido lepas tulis blog nih.. esok tak yah pikir nk pakai baju ape.. sbb wajib pakai itam putih :D
so setakat ini dulu kite smbung len kali.. sebab esok nak pegi court..
http://mcnods.fotopages.com