Tuesday, July 31, 2007

DAY 32 and DAY 33


Day 32
-hari nih datang opis... dengan semangat baru... em..
-tapi sebalik nye jadi.. em... memula buat keje seperti biasa.... pepagi baca case.. AMERICAN CYANAMID Mr Gordon nak discuss katanya... em.. lepas tuh bile dah dekat tgh hari buat surat untuk inform next mention...
-then smpai ke petang ler buat bende tuh.. dekat 20 file.. tak tau ler.. kite kan bukan nye clerk jadinye mana la nk reti wat keje tuh dgn cepat... kak Uma dok push kite plak.. nih macam mana nih...
-then kak adib kate kite banyk sembang plak.. kak uma dah tau kite dok wat keje tak backing kite plak.. cedih nye rasa.. em.. biar la... malas nk layan... em,... macam mana la nih...
-bile nak petang je Mr So datang kat kite.. dia soh uruskan file dia.. pasal bankruptcy.. em.. baru ler ade rasa feel.. macam best je... em... so keesokan ari nye kene pegi court ler....

DAY 33
-ari ni pepagi lagi pegi court.. rasa berdebar la jugak sket.. sebab nye tak penah wat pasal bankruptcy.. hehehe... kite pon kehulu kehilir... last-last jumpe gak bahagian bankruptcy..
-lepas tuh wat ler segala urusan.. tunggu lama gak kat situ sebabnye dia terus cari file... em... bosan gak ler.. kalau ler dah tau kene tunggu kat situh lame bleh ler bawak novel ke ape ke kan.. emm...
-lepas dah dia jumpe file tuh.. then semua urusan selesaikan... so dah abes tuh terus balik opis...
-smpai je opis... rasa nk hangin plak.. si Ann tuh ade ke kate kite tak wat keje dia.. please... kalau nk complain pon tolong ler jgn nk kate kite tak wat keje dia... tak tau ke kite baru je balik daru court.. tgh penat lelah nih.. waduh2 last-last nk puaskan hati dia jugak mule ler jalankan kerje2 photostate... sekali lagi bilik tuh jadi bilik kite...
-em.. then lcunh je turun open table... ngan kak wani ngan kak su je.. malas ler nk ckp bnyk ngan org lain..
-kak su ajar gak macam mana caranya nk defend diri... pehtu dia gak kate jgn ler pecaya sgt akt keling tuh.. memang pon keling-keling nih ckp putar belit... pening kepala... em... ape la nasib kite ni...
-kite teringat ler plak kate-kate org tua.. kalau ade keling ngan ular.. katok keling dulu lepas tuh baru katok ular.. em.. ade betul nye gak kata-kata tuh...
-em.... so skang nih dah kat rumah.. em... lega sket... sbb petang syg kite call.. sonok nye..
-tapi kenapa makin lama ku makin resah... makin ragu-ragu.... ku keliru... keliru dgn ape yang terjadi... Ya Allah tunjukan lah pada ku kebenaran... hanya Engkau penentu segalanya... jadi lindungilah aku dari teranyai dan di anayai...
-kasihku hanya padaMu.. Allahu Rabbi... kasih yang utama...

DAY 33
-pepagi
http://mcnods.fotopages.com

Saturday, July 28, 2007

DAY 25- DAY31

Ya Allah ya tuhanku... kau tunjukan la kepada ku jalan yang benar.. serta jelaskan la kepada ku kepada kebenaran.. seeungguhnya hamba mu yang hina ini amat la kebuntuan... hati ini resah dan pilu... ragu-ragu dan kekeliruan.... Ya Allah ... tabahkan lah hati ini menghadapi dugaan hidup...



kerja seperti biasa.... tapi makin bnyk sket....kite keje pelbagai dah...

-bilik photostate tuh dah jadi macam hak milik kite la plak... em.. nk wat macam mana dah dekat nk ujung bulan so kene ler cepat2 hantar bill kat client kalau tak macam mana nk dpt untung... em... kite wat keje teruk2 tapi yang dapt gaji bnyk bos kite.. takpe ler... sabar je ler... nk ilmu bukan senang... takpe... kite kene sabar..

=p

-kite slalu sgr lagu anuar zain... perpisahan ini... em... memang sedap.... kite tingat je kat org yang suke nyanyi lagu nih... tapi kalau anuar zain nk kat kite pon ok gak hehehe...

-em... MR So sgt baik ngan kite skang... tetiap hari asik ajak kite masuk department dia... memang ler department dia amat mencabar minda seorang pelajar undang-undang...

-em... tak tau ler nk kata macam mana... sebab dia buat corporate dan jugak general litigation...

-kite plak tak tau le macam mana nasib kite nanti bile masuk conveyancing department.. uhuhuhuh...

-em.. takde ape pon yang best... ari nih pepagi kite online.. then buat brekfast kat family..

-lepas tuh cmbung chat..

-em... ape lagi yea.. ha ari ni kite nk gi ambik baju raya ngan baju convo... hehehe best nye.. convo bulan 8 nih... antara 25-27 ogos.. em.. memang tak sabar...t api tak best ler... sape ler yang special nk dtg convo kite... family tuh dah tentu la special.. tapi yang special nih... yang org luar.. takde ke.. heheheh em.. sedih la balik...

-tapi takpe... em.. baju raya kite kaler nye biru.. biru gelap em.. memang lari tema betul raya tahun ni.. heheh takpe ler masa untuk berubah kan.. em...

-baju convo la plak kaler nye kuning.. dah nk padan ngan songket kuning itam mama beli kat teganu dedulu... em.. gituhler cerita nye..

-em.. ape lagi nk buat ari nih.. entah ler... nk kuar duti takde... em.. jumpe kawan2 best gak kan...

-em... jumpe kawan ler lama plak tak borak2... hehhhehehh..

-ok ler smpai sini jer... dah lame upenye tak tulis blog... ingat ke baru terlepas dua tiga hari.. heheh... :D



http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, July 18, 2007

day 24

kite malas dah nk tulis ape... :( kite tulis macam-macam tadi tapi semua terdelete... macam mana tuh... sedihnye... so kite simplified..

-kite kirim salam 'sayang' kat baba, berdebar-debar betul nk kirim salam tuh...
-jumpe kak Ih
-wat keje fotostate

'semoga mimpi indah'
http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, July 17, 2007

DAY 23

salamualaikum.....
-napa kite bagi salam?? em.. sebabnye kite nak semua nye selamat sejahtera....
-kite tetinggal bus ari nih... tapi nasib baik la bus yang satu lagi tak lewat sgt.. kire smpai on time jugak ler...
-smpai opis ari nih memang tegang betul suasana kat opis...
-kite baru nmpk politik opis kat situ... em.. kite pon terkena tempias...
-kenapa tak ade orang paham masalah kite....
-tak kesian ke kite tetiap hari idup macam badwi... sedih betul hidup macam badwi.. dah plak tuh rasa macam not part of the office plak and feel like just an attachment student cum cheap clerk.
-i feel that...
-tak nak bg tau bnyk tapi i'm so stress today...
-em... even pertengkaran hebat antara dua orang staff tuh pun doesn't captured my interest at all...
-i just mind my own bussiness... malas nk campur...
-i wish i could end up this civil litigation as soon as possible... and been shifted to conveyancing..
-about the workers.. tak tau la ape cerita sebenar yang jadi macam tuh.. vidya ngan ann begaduh.. em... biar ler asal bahagia... malas nk ambik port even miss tamil pangel both of them in the room.. which show the seriusness of that heated argument..
-mr Gordon masuk kejap then lepas lunch dah ilang.. macam mana ler nk buat.. tiada tempat mengadu nasib... tiada tempat bergantung... uuuu... beginilah nasib ku... ooo diri...
-em... hati plak... apa kata hati... em... panas tak terkata... tapi ambik jalan terbaik... ade orang nasihat kite supaya kite control emosi... alhamdulillah kite dapat control emosi tuh...
-control-control gak... nasib baik kak wani tak nmpk kite nitiskan air mata.. malunye kalau orang nmpk... takan ler bakal loyer nk nagis depan orang.. uh... jangan ler buat malu company...
masalah kecik je nih... semua tuh ambik positive.. cabaran yang akan memantapkan kite di hari depan.. supaya tak goyah dengan benda2 remeh temeh.... akan lebih berhati-hati... dan yang paling penting sekali di larang 'mengampu' 'talam dua muka' 'mulut tempayan' untuk maju.... segala hal perlu ikhlas... buat kerana Allah... hati akan menjadi tenang...
-setiap perbuatan yang mennganaiya ada pembalasan dari Allah... tak cepat lmbat laun akan tiba...
-sesungguhnya Allah itu maha Adil....
-semoga segalanya lancar... ya Allah tabahkan lah hati hambaMu ini... mengaharung cabaran menjadi freshies... dan mantapkan la jiwa ku ini supaya tidak goyah dengan dugaan.... serta tenangkan lah hati ku ini dari menanggung rindu yang amat...

-sayang... nod rindu sangat kat sayang.... semoga Allah meredhai dan memberkati CINTA itu..

http://mcnods.fotopages.com

Monday, July 16, 2007

DAY22

terus merindu.... sayang...

-server jugdment
-serve summon
-soh abg mizan filing judment untuk dptkan seal copy..
-tak lunch tapi gi jalan-jalan kat mark &spencer KLCC... hehehe bekenan satu bende... nati ada duit nk beli
-then beli roti je...
-buat keje seperti biasa.. tapi rasa cepat sgt masa berlalu...
-seksa menangung rindu... sayang.......

-'awak' kite rindu awak.. awak rindu tak kat kite??
-'awak' kite syg awak... awak sayang tak kat kite??

(^_^) indah nye perasaan ciptaan Mu Allah...

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, July 15, 2007

i know you miss me..

sayang... thanks for the call... i know u know that i'm waiting for you... i really appreciate the call... even just for 4 minutes.. i feel like just one second.. hopefully your friend will recover soon.. shafakallah alaika...

-kerinduan ku terubat sedikit...

http://mcnods.fotopages.com

SUNDAY

erk.. alhamdulillah... dah kenyang tadi kite lunch.. makan ape yea?? mkn em... popia goreng yang mak kite beli pagi tadi.. heheh.. ngan ikan goreng semalam.. em.. sedap-sedap...
-lepas tuh kite smbung ler keje menjahit tuh.. uh.. kalau bleh nak siap cepat... hehehehe
-lepas tuh kite kutip baju busok kite masuk machine.. waduh banyak nye.. ngan cadar skali.. huh!! pengsan kite.. pengsan...
-lepas tuh kite teruskan menjahit lagi.. menyulam cinta.. cewah-cewah... (^_^)
- machine dah stop kebetulan dah maghrib la plak.. makan dulu.. tak masak ari nih.. biase ler ahad.. tgh hari tadi dah baba pegi kenduri nak masak ape lagi... em.. kite makan ayam goreng nasik kukus...
-lepas makan pegi sidai baju ngan cadar pelbagai jenis kain-kain yang dibasuh tuh..
lepas tuh dah 830malam... datang ler bertandang balik depan PC nih smbung tulis blog. hoping for someone...
- waiting,waiting.. waiting... em.. busok plak kite.. tangan je wangi bau sabun... mandi jap ler... hehehe i think that is all for today.. till the end of this night i wish i just could say salam to my dearest...

http://mcnods.fotopages.com

DAY 21

DAY 21
-pegi court pagi...
-ada appointment file search lagi... tapi bile pegi jer satu pon tak jumpe lagi.. em.. ape ler nasib ku... kat court jumpe sape yea... em.. jumpe Husna ngan jumpa Faridah..
-balik jer kat opis terus wat keje pakai pc kak wani..
-kak leen MC lagi.. sian asik sakit jer... em.. bile kak wani smpai opis dia pon gune pc kak leen...
-dpt claim.. lepas tuh bilang duit claim ngan kak adib.. hehe.. erk.. bnyk nye cash.. dekat RM3000 gak.. ade ker soh kite simpan.. cari nahas..
-lepas tuh buat keje seperti biasa... em..nampak MR so masuk opis.. seperti biasa bawak dua gelas air tebu.. uh tekejut.. dengan spontan kite kate.. 'cantik nye mr So ari nih...' hehehe... pehtu dia datang dekat kite.. dia kate.. 'u ni apa la kata i macam tuh.. cantik tu untuk perempuan la.. i ni lelaki.. u ingat i tak pandai melayu ka?' heheheh..
-sory ler mr So.. em.. kite tercakap spontan heheh.. dah sape soh dia pegi pakai baju bunge-bunge... macam mat bunga plak...
-bile masa beranjur ke petang baru ler paham nape dia pakai baju bunge-bunge.. rupanya client nk blanja loyer-loyer makan... heheheh petang tuh semuia loyer blah awal...
-kite pon ape lagi.. jam tepat je kol 6 petang terus punch dan blah....
-smpai je umah kite on ym... sempat jumpe orang yang di rindu kejap.. cakap-cakap...

lepas tuh kite mandi makan dan tido....
-tibe2 orang tuh call dia kate ade emergency... kite tekejut... tapi redha... semoga tak dak apa-apa yang membimbangkan.. ameen..

HARI SABTU
-kite bangun awal.. macam nak pegi kerje.. mana tak nye.. tido macam tak ingat dunia jer...
-walaupon bangun awal kite rasa tak sedap badan plak.. kepala kite sakit pening-pening plak...
-then mama ajak pegi KL nak cari kain... mama kata nk beli kain kat kite sebab kesian tgk kite ade dua helai je baju itam putih... heheheh... dah mama nak beli kite ikut jer... :D
-kat KL biase ler jalan TAR ler menjadi kunjungan nak beli kain. mama beli kat kite sehelai ngan adik kite.. pehtu mama beli baju raya kat mama ngan mak...
-baju raya??! erk baju raya kite dah siap ke belum yea??? em...
-lepas pegi membeli belah kain.. terus balik umah...
-singgah kat umah Andy makan nasik... kak iju tak dak sebab ada skolah ganti ari nih...
-lepas tuh balik umah.. rehat-rehat kejap tukar baju mama ajak gi giant plak.. nak beli adiah bday kat cucu nye Dewi..
-lepas tuh ajak mak pegi giant gak jalan-jalan... mak punye la beli sakan kat giant.. memacam mak beli... semua kat cicit-cicit dia ja.. em...baju la mainan la... best nye... rasa nk jadi cicit plak... heheheh...
-lepas balik dari giant singgah umah Tok Teh..
-pakngah Am ngan maklong pon ada kat sana... mak long baru balik dari vietnam.. best nye maklong asik jalan-jalan jer.. ari tuh gi spanyol.. waduh-waduh.. kalau kite keje dah leh kite ikut maklong sekaki... pehtu maklong bagi kain telekung kat mak beli kat vietnam.. best nye.. kite dapat ape?? kite dapat cekelat vietnam jer.. em.. cekelat pon cekelat ler.. asal dapat gak.. heheh merasa la gak..
-lepas tuh balik umah terus...
-bile smpai jer kat umah.. kite terus rasa seram sejuk... pehtu rasa lemah-lemah jer badan...
-entah ler apa jadi kat kite... kite pon masuk bilik kite terus dok atas katil pakai sweater ngan selimut...
-malam tuh baba bagi ubat ape tah... baba soh makan sebijik tapi kite telan smpai 2 bijik hehehe... terus tido.. tak mandi tak makan...

SUNDAY
kite bangun pagi rasa segar dan fresh sgt... em.. rasanya kite dah baik.. alahamdulilah.. dah baik...
-lepas tuh kite breakfast...
-lepas tuh kite kemas bilik
-em... menjahit sket-sket...
-tulis blog nih....
-alamak lupe plak nak lunch.. lapar rasanya.. kite gi lunch dulu yea... heheheh... dua malam terlepas nk tulis blog... em...

'awak' missing you so much... hope to hear from you soon...
http://mcnods.fotopages.com

Thursday, July 12, 2007

DAY 20

kene marah pepagi lagi.. wa... cedeenye... baba antar kite pegi court ari nih....
-kite punye borang 4 ade problem ler plak... bar council soh pegi ractify ngan court... pehtu kite pon pegi ler kat court pepagi... dah kene marah ngan en Murali... em.. tapi nasib baik la dia tak soh fail affidavit pembetualn... mujor ler sgt... kite kene charge RM 8 untuk buat penyemakan...
-tak kire kite claim balik akt firm... huhuhuh...
-lepas dah selesai semuanya kite en murali soh serve balik borang tuh kat bar council ngan kl bar committee...
-kite pon bergegas ler ke sana balik... emm... berlari-lari kite ari nih... smpai opis pon dah kol 11.45 am dah....
- smpai je opis kite dah letih sgt nak buat keje... kite pon buat le keje-keje yang tak perlukan otak...
- elok je kol 1 amy ajak gi makan kat d'selera... heheheh kite tak tau nape kite dah jadi ketagih kat kacang panjang mentah... Ya Allah sedap ler sgt-sgt kacang panjang tuh... rupenye yang mentah punye lagi la sedap... em... kite ambik kacang panjang jer pehtu kakak tuh charge kite RM0.50 jer... heheheh jimat beb....
-lepas tuh borak punye borak... mentang-mentang ler loyer sorang pon takde... raya hindu la semua org kat opis...
-pehtu kite pon mintak ler kat amy nk wat keje kite.. bnyk gile belum print.. elok jer kite baru print dalam 5 kes... si Ann plak datang kacau kite.. waduh-waduh... konon nye urgent ler... memula kite ingat betul la... kite pon tolong la dia.. dah makin melampau la plak... dah kite tolong... lagi dia bagi keje.. then bile dah siap.. lagi dia bagi.. waduh-waduh... kite pon ade tahap kesabaran.. kalau dia loyer tak pe la gak nak bagi2 keje bnyk-bnyk... kak adib pon pesan jangan mintak keje dari clerk.. sebabnye nati derang jadi malas... em... kite tolong ikhlas je mule-mule.. amboi-amboi.. ingat kite nih budak skolah tadika ke.. geram betul.. kite pon tau pikir ler.. pandai-pandai jer dia gune nama kak adib la gune nama vidya la gune nama mr gordon la gune naam miss tamil la... lagi ler kite hangin... emm... i'm not that so stupid la... ade ker dah kejee yang dia mintak tolong tuh soh tulis nama dia... ape ingat kite nih tgh nk practice jadi clerk ke?? waduh-waduh...
-kite buat bodo jer.. kite tulis jer nama kite... uhauhuahuahua.... biar bos tau kite yang buat bukan dia yang buat... heheheh... mentang-mentang kite ni nk tolong orang jer.. dia main buli plak kite... ei.. geram betul la...
-then kite wat-wat sibuk la ngan keje kite... abeh bile vidya tgk kite wat keje dia vidya pon question.. why should you do her job... then bleh plak depan mata kite dia pegi turun bawah jumpe sesapa tah ler.. waduh-waduh... hangin... konon nye.. nur please ler help me... burden and urgent... em... ye la tuh...
-pehtu kite wat kan air kopi lagi untuk kak wani ngan kak yati... seperti biase... aih sayang kite pon nak gak kopi kite buat... tapi dia nk ngan orang-orang dia... erk... :P betul ke sayang?? hehehe sukenye...
-lepas tuh kite dah siapkan keje kite.. malas nk layan keje ann tuh.. kite wat dono je.. kite tak siapkan... kite lepak2 gi toilet la gi affirm kat public notory.. :D ikut kak SU... then dia pon tak ckp ape-ape tgk jam kol 6 terus blah... heheheh....
-kat train plak hangin betul le cik kak nih.. bukan nye train tuh penuh.. yang tak nak masuk dalam tuh nape ler... memang hangin.. last-last kite tolak jer cik kak tuh... padan muke.. saje je nk bg penuh depan pintu train.. ei.. marah nye... nk sound jer rasa...
-em... smpai jer kat stesen taman melati... lagi nk hangin.. ya Allah.. ape la bus 226 ni.. belum pon kol 8 dah takde... hangin betul... tak tepati waktu... em... tapi nasib baik ade bawak novel... malas nk suroh baba datang ambik... so bukak novel baca jer.. smbil tunggu bas...
-bile bus datang kite pon naik dapat duduk... kite tertido atas bus kejap.. best plak sejuk bus tuh...
-smpai umah seperti biasa.. makan, mandi dan on pc tulis blog ler ape lagi... heheheh em..

rindu yang ku tanggung menyesakan dada... alunan suara mu mengurangkan sesak itu... time kasih sayang... luv u...
http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, July 11, 2007

DAY 18 + DAY 19

DAY 18
-erk... semalam kite letih sgt-sgt... kite balik opis terus tertido ler.. lepas tuh dah jaga kol 1 bangun mandi jer.. lepas mandi kite tido balik.. heheheh
-semalam buat ape yea?? ann tak datang.. dah 2 hari MC.. ape ler kene staff2 nih.. pakat berganti-ganti MC plak... em...
-serve judgment, to defendant,client and billing...
-cari file seperti biase ler...
-merindu....

DAY 19
-ari nih plak amy tak datang... MC... oh UMA aka pon tak datang gak same ler MC gak.. waduh-waduh tak paham betul....
-ari nih smbung serve judgment... belambak-lambak gak file nye.. disebabkan amy MC kite jadi receptionist terjun... erk! kite salah pas call kite salah hold.. macam2 ler.. waduh2 takut nye... nasib baik takde client yang marah.. mane ler kite reti ... tak penah2 wat keje gini.. dah ler talipon canggih macam ape tah.. bnyk sgt butang nk tekan... ehheheheh
-bukan tuh je... surat ke parcel ke ape2 je ler yang smpai sume kite gak kene attend.. waduh-waduh kehulu kehilir... keje sendiri lagi kene buat... em... tapi sonok gak... jumpe ramai orang...
-macam-macam ragam... :P heheheheh ang lain biar kite jer ler simpan sendiri... nanti kang orang kate masuk bakul angkat sendiri plak.. huhuhuhuh....
-em... ari ni kite pakai baju kurung ijau... satu-satunye baju kurung hijau yang kite ade... hehehhe... pelik ke bile kite pakai baju ijau?? hampir semua orang tegor... huahuahuah....
-lepas lunch tuh.. kite offer sape nak air .... pehtu kak yati ngan kak wani seperti biase soh kite buat air...
-em... ape lagi yea... ha orang datang bawak keluar machine photostate yang lame... ui bosan betul nk wat keje.. machine tuh dah ler rosak... nyampah betul... waduh.. last-last kite tak print pon satu keje kite... kite save je semua nye...
-then seperti biase balik naik train... aduh.. kite jadi sardine ler ari nih... uuuu... cedeh betul kene kapit macam roti... tapi nasib baik takde bau yang kurang nyenangkan... heheheheh
- smpai je umah makan mandi.... then online ler tlis blog nih....
- kite rindu.. rindu nye.... 'awak' tuh tak tau ler rindu ke tak kat kite.... :( tak kesah ler... ape pon.. sesak dada ku ketiadaan 'Awak'...
-sambil dengar lagu anuar zain... dia nyanyi.. 'tak sanggup kehilangan mu...."


http://mcnods.fotopages.com

Monday, July 09, 2007

DAY 17

kene pegi court pagi nih... em... penat ler asik pegi court... kalau pegi court file jumpe takpe la jugak.. nih tak.. bile pegi jer asik tak jumpe file.. sakit betul hati nih... em..
-dah abes selesai semuanya balik opis.. smpai opis dalam kol 1030 pagi.. tak ler terok sgt... pehtu macam relek2 jer.. cewah-cewah.. releks la sgt tuh... pehtu wat keje..
-sedar-sedar dah kol 1.. kak wani plak ajak nk gi makan KFC.. waduh-waduh... penuh tuh orang.. punye la ramai.. last-last pegi makan kat A&W jer.. tapi ok gak ler.. kite makan ayam goreng dia.. em.. sedapnye..
-balik jer opis wat lagi keje... em... ari nih uma ajar wat serve judgment... pehtu punye la kalut nak wat keje.. bleh plak time angkut file tuh bleh plak terlanggar file-file yang menimbun kat bawah tuh.. aduh!!! sakit nye kaki jatuh... :( cedey nye kite jatuh dalam opis.. sume org gelakan kite terjatuh dalam opis... berselrak ler sume file tuh... pehtu kite pikir balik nak tergelak pon ade gak.. kite rasa kite gelak sorang-sorang ler.. hauhauha.. angau punye pasal smpai jatuh-jatuh tersepak file... malu nye.. angau sorang-sorang...
-lepas tuh kite buat le balik keje seperti biasa.. tapi geram sgt... printe la plak wat hall... elok jer kite siap wat keje dia off plak.. so tak leh la nk print... geram betul la gini... revati dah siap tendang-tendang dah machine tuh.. kesian machine tuh kene tendang ngan revati... waduh-waduh.. ape ler nasib machine tuh kan..
-lepas tuh uma nk turun bawah gi beli karipap.. waduh-waduh.. mahal betul karipap dia lima puluh sen.. kite belanja kak su ngan kak yati karipap sorang sebijik... ehehehe
-kite punye tekak masih perit-perit gituh... asik batuk jer.. mengangu ketenteraman awam betul kan...
-lepas tuh dah kol 6 balik ler...malas dah nk tunggu lelama...
-time dalam train tuh waduh-waduh.. rasa macam nk muntah... sorang mamat nih bau dia ya Allah... tak tau nk kate macam mana.. dah plak tuh elok jer angkat tangan tingi-tingi...uwekkk nak muntah ler kite.. dah ler kite tak sehat sgt... lagi ler rasa nk marah pon ade.. ya Allah...busok!!! geram kite..
-lepas tuh smpai plak kat stesen taman melati.. takde la plak bus.. kite dah terlepas bus la tuh.. geram nye.. untuk ilang kan boring kite pon dgr ler recordong suare ayang kite.. best nye... bile bus dtg kite pon naik.. yeyeeye.. dapat ler duduk atas bus.. em. best nye.. smpai ler terlelap atas bus tuh.. sedar-sedar dah nk smpai kat bus stand... em.. apsal ari nih rasa letih yea?? letih nye...
-nape kite letih?? ooo malam semalam kite tido tak lena.. sebab tekak kite gatal sgt-sgt.. asik batuk jer.. nape ler lmbat sgt baik batuk nih.. tak tahan ler...
-so skang nk buat ape yea??? bosan nye... erk!! kite tingat sesuatu.. kite lupe nk makan bekal yang kite bawak untuk lunch tadi.. sebabnye kite gi teman kak wani ngan kak su makan kat KLCC.. ler.. ape ler mcnods nih kate nk budget tapi pegi makan A&w plak.. ape ler... em...
-tak larat dah nak cerita pon.. letih ler... tak sabar nye nk tunggu ari rabu... napa ler rasa lmbat sgt-sgt.... em...
-end for today..

'rindu saat bersama 'AWAK'..


http://mcnods.fotopages.com

Sunday, July 08, 2007

semalam ku teringat kan 'awak'

letih betul ari nih... dari pagi sampai le ke malam... keluar masuk jer kite dari umah....
-kol 9 pagi dah sesiap dah.. andy ajak gi IKEA..
-gi IKEA ngan andy and family dan jugak mama dan adik...
-kat IKEA tuh bleh tgk jer ler... no money no talk la.. best betul tengok rekaan IKEA tuh.. rasa macam kalau ade rumah nak jer rumah macam nih... em... lepas tuh kite pon ade ler lalu dekat dapor punye section... asal kat dapor je kite pon tingat ler kat 'awak'... rindu rasa... kite pon terbayang ler... best nye kalau dapat memasak ngan 'awak'... mesti seronok.... perasan betul kite nih... (^_^').. takpe ler mampu syok sendiri jer...
-lagi-lagi kite syok sendiri... tgk ruang bilik tido... tengok ruang tamu... waduh-waduh... nape ler kite asik syok sendiri jer...
- lepas tuh dah mama ngan adik beli ler apa yang derang perlukan... kite tgk jer ler... heheheh takpe2 sabar... sabar tuh tak rugi.... macam ade org tuh kate... sabar yea sayang...
-lepas tuh balik ler.... em... tgh dalam perjalanan nk balik umah.. waduh-waduh.. mael la plak muntah... erk!! waduh tolong... kite pon rasa nk muntah bile bau muntah dia... then andy pon stop kat stesen minyak... bersih2 ape yang patut... waduh.. ape ler...
-then singgah kat mc D drvie through... adik plak belanja... waaa... mentang-mentang orang tuh baru dapat gaji... jeles betul... tapi takpe sabar lagi....
-smpai jer umah... makan then releks kejap.. meain ngan mael ngan kuka... sambil-sambil tuh kite sembang-sembang ngan mama ngan baba, mama ade tanye konvo nanti nak adiah ape... kite pon cakap ler kite nak teddy bear yang hugable.. yang lembut tuh... besar bleh bawak tido... tapi baba tak bagi :( cedeynye.. baba soh mintak bende lain... ape yea?? kite tak pikir plak nak bende lain.. kite pikir kite nak bear besar tuh je... eheheheh pehtu kite pon senyap jer ler.. tak tau plak nk mintak ape selain dari bear tuh... mesti best bleh hug bear tuh time tido... erm.. tapi tinggal angan-angan jer ler...
-then lepas asar kuka ngan mael balik.. mama ajak gi carefour plak.. kat sane punye ler ramai la sgt orang... waduh-waduh... kite dah mule pening kepala.. beli ape yang patut cepat-cepat lepas tuh window shoping ler plak... tgk orang jual cincin... kite cari cincin yang macam cincin kesayangankite tuh yang ilang tapi takde pon.. takde pon satu yang seakan-akan cincin tuh.. :(
-takpe ler... kalau ade pon blum bleh beli... kalau beli eden tak makan ler tiga minggu lagi ni..
-lepas tuh tibe-tibe dapat sms dari memah... erk.. ajak jumpe ker.. em... ok gak tuh dia ajak jumpe sebab lama sgt tak jumpe dia.... rindu gak.. upenye wedah pon ak join gak... best-best.. ni mesti ada cerita baru nk bg tau nih...
-so bergegas ler balik... smpai umah kol 645.. so rest kejap memah janji nak dtg ambik kol 830.. orait ler dia datang ambik.. sebab kite dah tak larat nk drive dah.. letih sgt rasa... em... kol 845 dia pon smpai kat taman selasih... huahauhuahauh.. derang sesat kat taman selasih... sebab jalan kat situh dah tutup... jalan lain plak bukak untuk smpai umah kite... so kite soh baba antar kite kat sana... then dah jumpe tuh... kite pegi makan kat kubo... tempat makan paling femes budak-budak uia... seperti biase singgah kat wira tomyam... kite dah makans sesiap kat umah.. jadinye tak perlu beli ape2 lagi kat sana... budget tuh ingat mcNods... kene budget... so kite mintak fries jer ler...
-lepas tuh borak ler punye borak... macam-maca derang bukak cerita.. tapi kite takut sgt nk bukak cerita diri sendiri... tak penah rasa setakut ni nk bukak cerita... before this ape jer mesti cerit ajer kat derang... tapi skang nih kite takut... kenapa kite takut... kite rasa nk menjerit bg tau satu dunia kite sayang 'awak' kite rindu 'awak' tapi... em... smpai ler kol 10 kite just ambik pasif part jer.. tak bukak ape-ape cerita.. just dgr jer cerita derang..... then wedah plak perot dia ade problem... huahuahuah... kelakar betul.. so kene ler bergegas pulang... nk mintak tumpang bilik air kite ler..
-smpai je kat umah kite dan tak de red light dah.. nonong jer trus masuk bilik air umah kite... hahahah...
-lawak betul la wedah... kalau bace blog kite nih jgn marah yea... kiye cite kat sini...
- then dah abes selesai semuanya derang pon balik....
-so end up dengan tulis blog nih.... esok nak pegi court lagi.. waduh.. letih ler... :(...


'awak' setiap hari rindu ku makin kuat... makin kuat rindu itu.. makin takut kehilangan 'awak'..
Ya Allah... redhai lah kami... ameen...


http://mcnods.fotopages.com

tidur ku lena...

dah lame le plak tak tido lena... em... tapi tak tahan menangung rindu di jiwa... 'awak'

kite bangun pagi takde ape sgt nak buat... alamak... abes.. macam mana nk bg tau eh?? er.... hehehehe.. takde ape-ape.. rahsia...
-kite tak break fast pon.. sebab kite rasa tekak kite sgt la sakit... nape yea... kite batuk terok sgt.. smpai kahak ketul-ketul kaler kuning... uh tak tahan.. tapi rasa nye itu tanda-tanda dah nak baik tak.. entah ler.. dada kite pon rasa sakit sgt dah selalu dok batuk.. smpai ade org tuh sakit tinger asik dgr kite batuk.. cian kat orang tuh...
- lepas tuh kite pon tak tau nk buat ape... kite tgk je ler tv.. hhehe first time kite tgk tb.. ingat nk ajak kak rosa kuar lagi.. tapi dia dah kuar pon pegi ngan abgLa.. em... lepas tuh kite lipat baju... kite try teknik cik ilmi ajar kite lipat baju... sonok nye... hehehe semua orang tekejut... bangga betul buat org tekejut..
hauhauhauh...
-lepas tuh kite kuar plak ngan baba... gi giant je.. sebab nye nak beli alat ganti bilik air tuh.. tak macam mana la plak bleh patah nye.. ganas betul org rumah nih gune... kite pon bawak ler keta.. sebab baba kata malas nk bawak terik sgt mata baba pinar-pinar... so kite pon bawak ler keta.. nasib baik mata kite pon tak pinar- pinar gak... sesambil tuh kite cari ler hotel2 kot2 ade untuk kawan2 kite yang nk dtg konvo nanti... ade ler jumpa satu kat sri gombak tuh...

- lepas tuh kat giant baba beli apa yang perlu di beli.. kite plak capai air red tea... hehehe suka sunguh kite ngan red tea... em... smpai empat botol plak tuh.. bukan nk minum skali gus.. tapi nk wat stok simpan dalam peti ais...
- lepas tuh kat giant tuh ade kedai komputer.. kite pon tanye ler harga webcam tuh.. ingat ke nak beli baru... ye le driver webcam kite tak jumpe... tak leh gune la plak webcam tuh.. cedeynye... tanye je toley tu brape rega... erk.. RM78.. waduh... kalau tolak ngan RM100 brape tinggal tuh.. em..RM22 kan?? mane cukup RM22 nak makan untuk 3 minggu lagi... waduh2.. dah ler semalam dah beli beg ngan selipar... kene budget nih... takpe ler kate kat tokey tuh.. mekasih ler... lagi 5 bulan saya dtg beli ya tokey.. hehehehe.. dia pon senyum je...
- dah tuh kite gi sri gombak balik... kite singgah kedai kain plak.. kite beli kain.. kite nak buat sarung bantal ler.. tibe-tibe timbul idea... heheheeh tungu...
-em... dah tuh balik umah.. tgk-tgk mama pon dah balik dari umah makcik zie.. kite tak ikut sebab kite.. eheem-ehem.. segan ler nk pegi makan jer.. orang wat tahlil takan kite nk gi makan je... hauhauha...
- lepas tuh kite pon on pc kite edit gmbar untuk entry Fotopages yang baru.. akhirnya siap...
-lepas tuh buat benda-benda biase jer.. makan mandi tgk tb... best-best dpt dgr mawi nyanyi.. hehehe.. minat sore mawi... sore sayang kite pon best gak.. rindu nk dgr dia nyanyi lagu untuk kite.. tapi takde pon lagu yang ditujukan kat kite :(
-tu je la.. lepas tuh makan ubat batuk.. waduh-waduh.. ngantuk nye rasa mata.. macam nk tido je rasa... em... ok la nk tido ler... macam best je tido... ok... selamat malam semua...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, July 07, 2007

DAY 16




-kite terus pegi court ari nih... baba antar kite pegi court... hehehe best nye... tak yah tunggu bas lagi... em... best gak.. ingat nak soh baba tungu sebab ingat ke sekejap je.. tgk2 dah keluar plak penghakiman untuk satu kes nih... kene la plak buat penyemakan dan ambik satu copy CTC...




-dah buat pelbagai semua pegi bayar naik atas turun bawah... NI BEG LAMA KITE




-selesai jugak ler... satu lagi kes plak dah masuk BC Box tapi firm tak dapat la plak so dia soh masukan kan satu lagi copy penghakiman... malangnye kite tak bawak la plak.. so dia kate dia KIV file tuh ari senin kene datang ler balik... so kite kene pegi court balik ari senin nanti




-lepas tuh cari baba nak balik.. upanya baba dah siap pegi bank lagi.. waduh-waduh... hehhe




-baba antar kat stesen taman melati.. em.. terus ke KLCC... smbil dlm train tuh kite asik dgr jer suare org tuh yang kite record.. smpai tak sedar dah smpai KLCC..




-smpai je opis kite rasa sakit sgt kepala.. nasib baik kite dah telan activefast 2 bijik.. mintak2 berkesan ler.. kite pon cool down...




-lepas rasa ok sket smbung wat keje... tgk-tgk dah kol 1... waa... cepat betul masa berlalu...




-derang ajak gi makan... kite takmo makan tapi kite ikut je derang borak-borak je...




-kite sakit tekak yang amat sgt.. so kite tak mintak ler air sejuk.. kite mintak milo panas... huhuh.. kene belakar ler minum air panas..




-naik balik opis... kite macam releks jer... walaupon keje bnky tapi kite tak bleh nk buat.. sebabnye kite tak de PC.. hehehe padan muke sape soh takmo bg PC kat kite... takan ler kite nak angkut pc dari umah k0t macam tak logic la plak..




-ari nih semua terasa best nye... sebab micc todak takde... em... tak tau ler... derang pangey todak... tak tau ler napa.. hehehe... kite plak tak rasa pape pon sebab kite bukan under dia... lepas tuh tgh kite sibuk cari file... amy ajak kite kemas bilik filing tuh sebab nak wat tempat solat..hehehe... dah senang sket tak payah ler nk turun bawah tiap kali time solat... em...




- lepas tuh kite tolong keje ann yang menimbun-nimbun tuh... eheheh sejam setengah je siap semua keje dia.. pantas [plak kite wat keje... menyedari keadaan tuh kite pon slow down... supaya tepat kol 545 kite leh abes wat keje... em.. tepat skali... abes jer wat keje smpai 545 kite turun solat asar plak...




-lepas tuh balik keje....




-buat ape yang patut malam tuh kite rest penat... andy ajak gi danau kota.. best nye.. sebab memang kite nak cari beg dgn selipar... hehehe beg kite dah koyak.. selipar kite plak dah putus.. kebetulan betul... em...




-tibe-tibe kite tgh rest tuh nak terlena.. tibe2 org tuh call kite.. wa... tekejut nye.. rindu betul kat 'awak'..




- kite pon online... smbil online tuh kite sempat mandi makan dan bersiap-siap...




-lepas tuh andy datang ambik.. kite pon keluar ler...




-kat sana kite sempat round satu danau kota... best nye... kite pon beli ler beg dan selipar.. itu yang kite cari...




-lepas balik tuh penat sgt... terus terlena.....





NI SELIPAR NGAN BEG BARU KITE (^_*)





kite rindu kat 'awak' tapi awak tuh tak tau kot... tapi kite rasa dia tau... kite dapat rasakan dari hati ini... rindu mu yang menghangatkan jiwa...

Thursday, July 05, 2007

DAY 15




-ingat nk terus pegi court tapi terlupa plak nk bawak file dia... ape ler...


-kene singgah opis dulu... then nak naik train plak geram giler... sampai kat stesen awal tapi 2 train berturut-turut tak leh naik... wargh... memang bengang... sakit nye ati ku...


-tapi bile dpt naik train bleh duduk... best nye... em... tapi tak best gak.. sebab tempat tuh panas... waduh.. tak rasa pon aircond...


-smpai je opis terus gi beli breakfast.. lapar sangat.. kite pegi beli tauhu ngan tempe goreng ngan cili tumis huahuah.. makan pepagi tuh.. lepas tuh tambah cekodoq 2 bijik...


-tengah je nk mkn.. erk!!! ape nih.. macam kaki ape jer... ingat ke kaki belalang... takpe la jugak.. tibe2 tgk ade lalat..


waduh!!!! geramnye... baru jer makan sket... :( terus tak lalu dah nk mkn... geram betul... lalat ada tergoreng skali ngan tempe tuh... wa... cedih nye.. dah la lapar... lepas tuh minum air suam terus bergegas keluar pegi court.


-time nak pegi tuh naik shutle van dia.. elok jer van nk jalan ade sorang nih macam kenal je... hehehe.. bile dia naik van tegor je ler.. ade gak kawan nk borak... upenye dia tuh kawan D.. em.. ambik le kesempatan tanye nama dia.. upenye nama dia Shida.... then korek2 la rahsia apa dia buat kat firm dia... em...


-smpai je kat court.. pegi tgk appointment file search tuh... h ampeh satu file pon tak listed... hagin betul.. pehtu tanye le court clerk tuh.. kate dah dua kali dah search nih... apsal belum jumpe.. nak plak JID dah obtained.. em.. pehtu dia kate wat skali lagi.. tapi jangan sekarang.. pehtu bengang le gak.. tanye ler dalam sebulan lagi ke? sinis sket... then dia kate dalam dua minggu lagi.. waduh.. memang buang mase je...


-lepas tuh pasal court 7 tuh matter tak listed plak.. waduh-waduh... dah ler tak listed.. bleh siap gelakan kite plak :( smabil cakap buat ler skali lagi... lebih afdal... ei.. geram giler.. ape ler yang afdal plak... buang masa afdal ke... nk jer menjawab.. tapi mikir kan lama lagi kite nk berurusan dgn dia sabar jer ler...


-pehtu balik.... time balik pon naik shutle gak... tak boring gak.. sebab jumpe ngan Yus... jumpe plak lagi kawan.. ramai upenye kawan yang chambering sesama... pehtu korek plak rahsia Yus... upenye dia amat ler suffer... em. kesian dia... kire alhamdulillah ler nasib kite ok...


-smpai jer kat mesjid jamek kite pon ambik train ler balik opis... terus smbung wat keje.. siapkan summary jugment kite tuh... yang dua kes tuh...


-elok jer siap lunch plak...


-time lunch lapar sgt2 kite pon tingin ler nak makan beehoon goreng... dah ler punye lembab dia buat.. pehtu mintak tuh tak smpai-smpai... last2 smpai gak tapi yang smpai tuh bukan beehoon tapi mee... trus cancel la dan blah... lapar nye... :(


- kite beli roti jer kat King..


-then wat summons tolong ann.. lepas tuh kite cari file...


- jumpe mr Gordon.. mintak kat Mr Gordon nak ambik space sket nk buat tempat solat... pehtu Mr Gordon setuju.... yehoo... lepas nih nak solat tak yah ler lagi turun bawah...


-balik umah lewat sket.... smpai jer kat stesen taman melati... wa.... bas baru jer pegi.. geram betul... kite kene tunggu setengah jam lagi....


so smapai ler umah kol 9 malam...


-lepas mandi dan solat kite lapar sgt... lepas tuh kite tgk ade telur rebus yang belum di kopek kulit dia... heheheheh kite pon apply ler teknik yang sayang kite ajar... wm.. best nye... suke sgt... kite wat sandwitch telur... smbil makan smbil tingat kat orang yang ajar kite tuh... sayang..


- lepas tuh terus online dan tulis blog ni smbil tungu orang tuh...


-tibe-tibe... eh talipon bunyi ler... kejap-kejap hold yea.. kite nak pegi jawap call jap.....


............


-heheheh sukenye... orang tuh call kite... dia kata keje tak siap lagi.. terharu sgt... tgh keje pon tingat kat kite yea... takpe ler kite rest dulu.. nati kite jumpe yea....




-sayang sayang baba sayang sayang mama sayang sayang sayang sayang sayang sayang.... sayang..... (*_^)




"ku bahagia bersama 'AWAK'... time kasih..."




http://mcnods.fotopages.com



DAY14

-terjaga lmbat ler... semua tak betul ari nih.. risau dan gundah gulana... abes bende semua tertinggal...
-tapi masih sempat on time lagi tunggu bas walaupon bnyk bende tertinggal...
-sampai jer opis firm tak bukak lagi.. waduh2... nape ler tak bukak lagi...
-lepas tuh seperti biase buat keje... smbung buat summary judgment...
-tibe-tibe ada bende urgent... buat bende tuh dulu...
-antar next mention kat defendan...
then dah siap semuanya done..
-smbung buat summary judgment...
-pikiran kite tak ilang asik risau jer.. orang tuh mesti tgh tido lena...
-kite tak lunch pon.. sedihnye...
-em.... bnyk nk citer sebenarnye.. tapi takde mood ler...
-cume kite ngantuk sgt2 jer...
-balik jer rumah lepas solat trus tido....




http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, July 04, 2007

DAY 13

takde mood plak nk tulis today.. batuk terok sgt dari pagi smpai ler ke malam... skang pon macam takde sore je

-proceed with order 26A.. plus affiadavit..
-macam biasa takda pc tak leh nk buat keje... em...
-amend surat..

-rasa macam orang tuh tak sayang kite je...
-kite rasa takut... takut sgt.... sedih dan takde mood...

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, July 03, 2007

Day 12

em.... pepagi bangun seperti biase ler... malas gak nak bangun tido... tapi terpaksa bangun la jugak..
-lepas siap tuh buat lunch untuk di bawa ke opis... biase ler budget kan... hehehehe
-lepas tuh pegi tungu bus.. bosan nye.. tapi bus tak lame tunggu kejap je dah smpai..
-hari nih first day kite gune pas tuh.. kitet ak payah gune touch and Go lagi....
-dlm train kite dapat duduk... seronoknye... tapi smbil tuh tangan kite tak lepas pegan hp... kite rindu....
-tapi hampa sangat...
-smpai opis awal la sangat....
-lepas tuh tgk2 kak lin demam lagi...
-kite gune pc dia wat keje... judgment-surat infrom next date.. just to inform defendant the court has been change tuh Jalan Duta.. isi lagi pracipe.. cari file..
-siap segala keje...
-tetap rindu... belum terlepas... Ya Allah bantulah hamba mu ini...
-tapi terubat sket.. sebelum balik umah tuh.. sebab dpt call heheheh.. mekasih...
-rasa dizy sket ari nih... tak best sgt...
-balik jumpe zul.. bagi balik cd dia yang kite simpan buat pekasam tuh... hehehee
-lepas tuh tido... takde wat per bosan...
-then bangun balik org tuh kejut... kite tulis la blog nih..

'awak' kite selalu teringat kat 'awak'.. awak dah mencuri hati kite... tak baik tau curi-curi... bagi ler balik....
http://mcnods.fotopages.com

Sunday, July 01, 2007

warming house kenduri-kak leen and abg Fit




uh.. sebelum suboh ade orang kejut kite... em... nasib baik mampu gak bangun... tak lena tido... makan pon tak kenyang... mandi pon tak basah... heheheh...




- lepas solat suboh.. kite tido... mama kate tak de pe pon nak buat.. sebab semua org nk gi kenduri umah kak leen..




-tido best punye.. kite telan ubat selsema... em.. hopefully lekas ler baik...




- biler terjaga tak ingat ler buat ape tadi.. tapi sedar-sedar dah tengah hari.. lepas solat zohor.. semua bergerak ke umah kak leen.. dekat je kat ukay perdana... hehehe... bile sampai jer. ramai dah ade.. tibe-tibe ade seorang bangla tegor kite... erk!! sape nih... hauhuahuahuahauhah.... ingat ke bangla mane... upenye amer! hahahah... macam bangla sebijik... bangla kulit putih...




- lepas tuh.. kite pon makan ler nasik kenduri yang best... macam biase ler kalau kak leen wat kenduri dia mesti tempah catering al-huda... em... best gak kan kalau wat bisness catering nih...




- lepas tuh lepak-lepak sembang-sembang... em.. kak leen plak bwk tour de rumah... heheh... macam ler besar sgt umah ....




- tapi naik segan ler plak kite.. nenek kak leen tuh asik soh kite dok sebelah dia... mane ler kite tau nk cakap ape ngan nenek kak leen... hehehe malu ler kite...




- nasib baik mael penyelamat kite... mael tarik kite ajak gi dapor.... mujor... lepas tuh mak long bagi mael cekelat.. pehtu mael takut eibu dia marah dia mkn cekelat... dia pon soh kite tunggu dia makan cekelat tuh smpai abis... huahuahau.. kelakar betul la mael nih...




-lepas mael makan cekelat baru dia ajak kite main... adus. budak nih.. ganas ler plak.. tarik2 tudung kite... em... nasib baik kite gertak dia ngan ayah long... kite kate nati ayah long marah soh mael dok diam-diam... dia pon takut pehtu dok diam-diam... hahahaha... menjadi gak tactic nih...




-lepas tuh dalam kol 4 kot tak ingat la plak... abgDy pon nak balik.. sebab dtg ngan abg Dy terpaksa la balik gak.. heheh




-sebenarnya tak puas borak ngan amer... em... ngan kak leen pon tak sempat bukak cerita :(


- elok jer kite nak kuar umah... adik abg Fit sengih-sengih kat kite.. tekejut kite.. sape tah nama dia kite lupe ler... ingat ke nk bagi duit raya.... hauhuahuha.. upenye nk ckp buhbye jer... eh.. skang belum raya buat ape dia nk bg duit raya kan... hehehehe




-lepas tuh kite siap mintak puff lagi kat maklong nk bwk balik.. sebab tak sempat nk mkn.. kenyang sgt makan nasik.. kite mintak sket je.. tapi maklong bg bnyk la plak.. nenek pon soh letak lagi bnyk... wa....




-nak soh bawk balik satu kotak tuh... mane abes nanti... heheheh... nasib baik kite pandai limit...




-lepas tuh balik smpai umah Andy... selongkar umah dia cari CD webcam.. geram betul kite tak jumpe CD driver tuh.. sian kat 'awak' sabar je menunggu... sabar ye...




-lepas tuh balik umah ngan abgLa.. sebab kebetulan abg La dtg antar mael.. tak larat ler nk balik umah jalan kaki.. panas-panas gini plak tuh... em...




- lepas tuh solat dan terus tertido... wa.. tido... kite rasa nk demam balik.. lepas jer bangun tido...




-sonok nye... dapat lepaskan rindu.. em... 'awak' tau tak kite rindu kat 'awak'.. sambil tuh kite makan dinner nasik kenduri tadi... em... tapi 'awak' tak dpt teman... sebabnye dia dah janji dgn org lain... takper ler..




-em... lepas tuh.. baba antar abgLa gi KL sentral.. dia nk gi kelantan.. malam nih ayahChik ambik abgLa kat aiport KB kot.. pehtu gi tido umah ayah Chik..




-so dengan itu rasmi la ceybah dan kak rosa tido kat umah kite malam nih...




- kite pon tulis la blog ni smabil mengungu orang tuh... em... :(









http://mcnods.fotopages.com