Sunday, February 05, 2006

telaga biru..



em.. setelah desakan dan ajakan kak nur... atau pon name ceting nye nur nisri... saye dan best friend saye pon pegi le ke pertama complex.. tatau le plak ade orang main bowling kat situ.. heheh... pastu naik le tempat main bowling tuh terpinga-pinga la cari kak nur tuh.. em.. pehtu jupe si ariff tuh.. class mate.. pehtu kak nur datang nmpak dia.. then jumpe dia so kenalkan le kat member-member.. so daftar le name dan pelbagai... then tau-tau kite tiga orang je guls yang join main bowling kat situh.. adeh pompuan lain tak main la plak.. tapi takpe le belasah je.. sebab kan kita orang nih memang kaki main bowling gak... so selamber le main je la... em... di pendekan citer.. satu team kene le ade 5 member.. tapi disebabkan kiteorg nih kire org luar main join je.. kene le cari org nk jadi satu team.. pehtu kite org tak kesah le sesape je le masuk team kitaorg.. so si ariff tuh satu group la plak.. tak semena-mena team name.. telaga biru FC2 heheheh.. em.. orait gak dia.. em.. kat kelas tak penah le plak cakap... actualy dia tuh senior kat UIA.. sekelas ngan dia pon kelas elective.. tapi orait la.. sembang punye sembang.. memacam le tanye.. tanye itu tanye ini.. banyak le plak cakap dia upenye.. memang tak di sangka tak penah semesra tuh kat kelas.. tetiba mesra lak jupe kali nih... hehehe.. tapi takpe le..mempolish skill peramah dalam diri nih sket.. fun la gak.. main ngan derang nih.. em.. bagi support kire ok le.. aiseh man.. cane leh tak perasan upenye dia nih artis... upenye dia la yang dok nyanyi nasyid tuh.. patut le org asik snap gambar ingat ka snap gambar aku.. upenye org nk snap gmbar dia.. huahahah.. patut le terase famous semacam je.. adeh.. em... then dah abes main tuh.. gian tak ilang lagi.. tak cukop satu game tambah lagi satu game... adeh.. org lain sibuk dah ngan agenda lain.. tapi kite org nih tak hirau dah.. me,wedah and memah.. dgn bangga nya tambah le lagi satu game... em.. pehtu kebetulan ade le orang sebelah lane kita org pon org telaga biru.. dia pon tambah game gak.. kebetulan yang memang kebetulan derang pon main tiga orang.. kite orang pon main tiga orang.. time tuh kak nur tak tau le pi mane dah.. maybe bz ngan org2 telaga biru kot.. em.. sambung cite pasal tambah game tuh.. time nk isik name tuh tetiba mamat tuh kate.. eh awak ape kate kite lawan.. ceh.. ade hati nak lawan.. tau le kita org tak terrer.. huahah.. em.. pehtu kite org pon main le sesame.. rase ingin compete tuh ade le gak.. tapi kawan pade mamat nih terrer... kalau tak silap name dia hehehe.. fitri... dalam tiga org mamat nih... saye ingat muke mamat nih sorang je.. dia pakai baju itam.. putih-putih tinggi lampai.. muke dia macam artis le.. bley tahan gak ensem nye.. heeh... ingat ke saye sorang je.. ceh! upenye memah ngan wedah pon tak ketingalan gak.. memang kite org ingat muke brother tuh je.. yang dua lagi tak ingat le.. mintak maap yea.. bukan sebab korang tak ensem.. maybe kurang daya tarikan kot.. ceh mulut aku... hehehe. sory andai kate empunye diri terase... mintak maaf dedulu.. ok le.. brother nih kire suportive gak.. dan ade gak gentelman dia.. hehe.. em. nk puji sket sifat dia.. walaupon kire dia agak hensem tapi dia peramah.. tanye itu ini.. pehtu bagi galakan bile kita org buat balingan... senyum tak lepas uu.. tuh mahal.. kire baik la... ok la gituh.. org tak sombong mesti ramai nk kawan.. gituh le citer nye.. pehtu tak ingat ape jadi.. huahaha.. sambung plak kita orang dah abes main..aku pon jumpe balik kak nur nisri then borak2 ngan dia barang dua tiga topik.. pehtu dia mintak diri nak balik putrajaya.. ok le.. bile dia mintak diri kite org pon mintak le diri.. wedah bagi cadangan makan kat maju junction.. tak kesah ikut je.. pehtu solat zohor makan... lepas tuh memah ngan wedah plak ajak pi memanah... adeh.. bile tgk je tmpat memanah tuh. macam boring je... so memah gune matric kad saye le buat bayaran dpt student fee.. then derang pon memanah le.. saye pon dok lepak je kat belakang tuh tgk org memanah.. then bile smapai round last tuh.. wedah kate nk try ke.. ceh memule tolak je tawaran tuh.. ops lupe nk cite.. sebelum memanah nih.. sorang pelanggan di letakan sorang instructor.. kire abg amer nih jadi instructor la.. upenye memah ngan wedah dah kenal.. abg amer ni kire kurang peramah sket tapi ok le ckp gak.. tetiba dia pon bg galakan kat saye soh memanah gak.. eheh dah org tuh suroh.. try le.. em.. pakai alatan.. then..dia ajar sket gituh gini pegang mane, tgk mane.. aku kate le kat abg amer tuh.. aih bley ke ni.. kang nk peksa tak leh nk tulih plak.. dia pon cool kan aku.. dia kate lek je.. em.. pehtu agak lame gak le agak nk lepas... pehtu aku pon lepaskan le panahan tuh.. huh tepat kene tgh sey.. ha terrer la tuh! abg amer jerit.. huahah terkejut aku.. eheheh.. trus aku pon rase len kali aku pon kene gi memanah gak ni.. tak leh jadi nih.. em.. lepas tuh dah hilang sejuk2 tangan aku.. em.. pehtu abg amer tuh mai plak.. dia tanye aku nk peksa eh.. peksa pe... maybe nk break the ice kot.. em.. start je dia tanye gituh.. ape lagi perbualan pon rancak le.. hehehe.. em.. kenal lagi orang.. adeh ramai le plak kenal orang.. em..rupenye dia budak UM.. tahun akhir.. plak tu kebetulan dia org utara.. ape lagi aku pon keluarkan loghat utara aku.. makin syok la dia sembang...pehtu.. agak-agak rase macam terlampau lame je sembang ngan dia.. mintak le diri .. tgk macam bos dia dok jeling-jeling ja.. kang tak pasai-pasai sebab kita org abg amer kene buang keje.. huahahah.. em... tapi tak pe len kali kite leh gi memanah lagi.. wedah ngan memah ler yang bwk gi tmpat2 yang sebelum nih tak penah pon terpikir nk pegi.. wat ever it is.. at the end of the day.. i feel i'm very happy enjoying my weekend with wedah and memah.. memah and wedah also feel the same.. they thanks me for the day.. me etiher... what a very beautiful day... and coming up my next trip with both of my best friend.. memah and wedah.. love u both... ummmpwah.. untuk gmbar yang lebih banyak sile le ke fotopages saye yea... sekian time kasih... enjoy reading... LIVE LIFE COOL!!

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, February 04, 2006

One happy day!!

em.. setelah lama dah tak update blog kini saye dah ade benda yang nk dituliskan... sebenarnya bukan ape.. bz sket le dengan mid sem test.. so skang nih abes sudah selesai segalanya.. huh amat lega rasenya.. tapi demam selsema plak datang mengundang... tapi nk wat camna kaffarah dari Allah... semoga di ampunkan dosa-dosa kecilku.. em... so nk citer sket la.. pade hari ni memang kire rasenye agak-agak boring la... sambil selak2 buku... macam biase pc ku sentiasa online YM nye.. so tetiba pop! datang satu message dari memah my best friend.. tetiba dia ajak gi swimming,... pehtu time tuh sebenarnye... heheeh adeh.. tapi disebabkan memah ni jiwa tengah kacau.. so saye pon setuju le kuar gi swimming gak... kebetulan wedah ade keta.. dia pi ambik emmah kat umah dia trus ke uia.. pehtu saye punye umah ni kire dekat sket la ngan UIA sampai la dulu.. tak beberapa lama kemudian.. nmpka la memah lambai-lamabi kat saye... pehtu nampak lak wedah... pehtu pe lagi.. tukar equipment(gune perkataan sopan sket hahah..) pastu ape lagi terjun trus dalam kolam.. memula slow2 je.. pehtu dah lelame sket rase boring datang ape lagi.. wat hal la.. terjun ramai- ramai dengan cara tersendiri.. hahahaha... abes la org2 tgh berenang tuh... mesti bengkek punye... tak kesah le.. sebab nye then ade plak geng lain yang ikut sekaki.. so sronok sgt dpt terjun masuk dalam kolam.. dah abes cite bab swmming..ape lagi.. lapar le.. pehtu.. kita org pon pi le kedai makan... kedai makan tuh org pangil kubior.. kubor tuh mmg famous la untuk budak-budak UIA pi makan kat situ.. kalau tak salah saye le name kubor tuh dpt sebab nye tempat makan tuh berdepan ngan kubor je... sebab nye situasi lokasi kedai tuh memang seberang jalan tuh kubur orang Islam... em.. tuh le.. makan punye makan... memang best.. em.. orde macam-macam.. tapi habes sume.. dok kat situh berejam sampai orang sekeliling tu silih berganti dah pon... kalau jumpa memah ngan wedah nih memang tak kering gusi ketawa gelak bercertia macam-macam... macam-macam kisah keluar.. tak penah takde citer... tak cukop ngan cetting dok bercerita.. mesti rasa tak puas nk kene jumpa cerita balik baru ade rase puas.. adeh.. tapi ape yang dapat saya rasakan ukhuwah yang amat hebat terjalin antara kami.. em.. kami dapat share cerita berita suka duka masam masin manis segala nya... Saya rasa bersyukur pada Allah kerana kurniakan sahabat yang amat sekapala nih... dan berharap semoga persahabatan ini kekal dan intim dunya wal akhirah... love u very much my beloved and lovely friend... wedah and memah... keep suported each other.. forever friend.. em.. mintak maap la.. gmbar tak ambik hari nih... eheheh...
http://mcnods.fotopages.com