Wednesday, April 30, 2008

LOVE

cewah-cewah.. topik.. macam best je kan... dalam dunia ni CINTA tu amat berkuasa... ye le.. dulu kite pernah cakap kat sorang kawan kite... kite cakap.. awak senang le cakap kat kite lupekan je la mamat tu lupakan je la mamat tuh... pehtu kite cakap plak... eh awak ingat senang ke nak lupakan orang tu kalau kitedah cinta kat dia... walaupon orang tuh selalu sakitkan hati kite.. walaupon orang tu dah terang-terang berlaku tak jujur... tapi sebabkan cinta itu la terus tak rasa semua tuh... kite cakap ler kat kawan kite tu... u never feel how strong LOVE is.... this is the POWER of love... ha skang nih bile dah kene atas batang idung sendiri baru nk ngaku... ha ah ye la.. hebat nye kuasa cinta tuh... so sape lagi nk cabar kite.. taknak ngaku bertapa kuasa nye cinta tu...

ok itu cinta konsep nye kalau cinta pada manusia... seperti dendangan lagu saujana tajuk 5 cinta..
dalam lagu tu... derang ade nyanyi dia kata..

CINTA KEPADA ALLAH
CINTA KEPADA RASUL
CINTA KEPADA IBU BAPA
CINTA KEPADA UMMAT
CINTA KEPADA KECEMERLANGAN..

kalau tak percaya cari ler album saujana yang album cinta tu... memang semua lagu dalam album tu kite suka.. memang best sgt... dan sangat mendefinisikan erti cinta yang amat luas... tapi walau cinta kepada apa pon... kuasa nya memang kuat!

pernah jugak ler saye jatuh cinta beberapa kali.. tapi malangnye.. cinta kite tak berbalas... heheheh tak payah kesian ler... sebab nye bile kite pikir balik macam kelakar pon ade.. takpe ler kan... cume akan cube belajar untuk cinta 5 perkara bak kata lagu saujana tu kan..

pehtu ade plak cinta berbalas kisah seorang sahabat ni... yang ni memang kire first love dia la... tapi malangnya... sahabat ni sayang kat dia bagai nak rak... wah... sayang beb... sayang sangat... tapi tengok dia macam tak reti plak nak hargai kasih sayang sahabat ni...

tak tau ler ape lagi yang dia nak.. mungkin dia nak tipu kot... sahabat tu smpai tau macam-macam... dia tipu itu ini.. tapi sahabat ni senyapkan jugak la... fuh... sebab ape.. sebab sahabat ni sayangkan dia.. sahabat ni tak kesah sangat la dia tipu sket-sket pon... tapi makin lama makin lama kan... dia punya penipuan tu bukan kecik la.. uih besar rupanya... tapi itu la kisahnye... cinta punye pasal...

sahabat tetap sayangkan dia nih... tapi dia ni selalu sakitkan hati sahabat nih... salahkan sahabat nih walau atas kesalahan orang lain... menangkan orang lain.. uih kesian kite tgk kat sahabat nih.. cinta punye pasal sahabat nih simpankan je dalam hati kesedihan dia... kadang-kadang kite tengok la kan sahabat ni macam kene guna-guna kan plak ngan dia nih... ye la mane tak nye.. sahabat ni kate... dah banyak sangat benda yang dia nih tipu.. konon nye ade kereta macam-macam ler... ade banyak rumah la konon nye la ...pehtu ada itu ada ini... pehtu bile dah lama sket lain plak cerita nye... em... sahabat ni diamkan je ler...

tapi mungkin itu kuasa cinta... siapa tau... kalau bukan sebab kuasa nya cinta takan la sahabat ni nk stay lagi dgn dia ni kan... memang dasat pon cinta sahabat ni pada dia tu... tak tau ler napa dia tu tak reti nak menghargai sahabat nih.. kite kesian tgk sahabat nih.. tapi kite tak tau macam mana nk tolong... kite dah usaha untuk tolong sahabat ni... tapi kite tak terdaya... kite hanya mampu menagis tgk nasib sahabat ini... kite berdoa semoga sahabat ini akhirnya akan di hargai oleh dia... kerana setahu kite la kan.. sampai sekarang tak kire apa yang terjadi pon.. sahabat nih masih lagi sayang dan cinta pada dia... setelah apa yang dia buat pada sahabat ni... ..

itu kisah cinta yang hebat... biasa la kan.. orang kata kalau first love tu memang la susah nk lupakan..

kite teringat kata-kata ustazah zaimah mase tu kite sekolah menengah ler.. tiap-tiap hari jumaat kite ade usrah.. memang best ler time usrah tuh... sbb setiap murid ade grouping usrah dia masing-masing... kite kene ler ngan ustazah zaimah... em... kite tak lupe ape yang ustazah zaimah cakap... dia kata...

cinta ni mampu mengubah manusia... dia kata... contoh nye... kalau manusia ini cintakan seseorang.. dia akan ikut buat apa orang yang dia cinta ni suka... dia ade bagi contoh yang paling mudah.. dia kata andai kata kite cintakan Allah... kita akan sentiasa buat apa yang Allah suke.. kite akan sentiasa solat... beribadah dan sebagainye... kalau plak kite cinta kan seseorang lelaki... kite akan buat ape yang lelaki tu suke... contoh mudah kalau lelaki tu suke tgk kite pakai baju biru.. kite akan pakai baju biru... kalau untuk lelaki pulak... sebaliknya... jadi ustazah selalu berpesan... letakan cinta tu pada yang hak... bermaksud...jangan lebihkan yang tak perlu dan kurangkan pada yang perlu... utamakan cinta pada yang lebih perlu di utamakan...

ade lagi cerita pasal cinta.. ustazah kate.. kalau kite nak cinta seseorang.. kite perlu la cinta biar berpada... sebabnye.. hati manusia itu mudah di bolak balik kan... selalunye kalau kite terlalu cinta ianya mungkin akan bertukar pada benci... begitu jugak sebaliknya.... em... dan satu lagi kata-kata yang kite agak mengakui kebenarannya...

kite pernah usrah dengan cikgu haryati... pon ade berkata pasal cinta... pesanannye lebih kurang macam cikgu zaiimah jugak la... cume dengan cikgu haryati dia ada sedikit penambahan.. sebab cikgu haryati dia dok UK agak lame.. then dia ade cakap ade sorang orang putih if i'm not mistaken kind of nany la.. time tuh dia belum kawen lagi... that nany macam tingal sebelah umah dia... nany tu selalu pesan kat dia... dia kate.. dear yati.. u have to remember this.. MAN GIVE LOVE TO GET SEX AND WOMEN GIVE SEX TO GET LOVE... it always like that dear... that give a very deep impact on me...

huhuhuh so wahai sekali kawan-kawan.. ingat ler kite.. beringat ler kite tentang cinta ini yea... definisinye berbelit-belit tidak ade yang tetap... itu hanya pasal cinta manusia.. belum lagi kite cerita pasal cinta pada harta... cinta pada pangkat... cinta pada kemasyuran.... fuh... kalau masuk bab tuh... memang tak abes ler kite tulis blog mesti lagi panjang berjela punya la..

entah ler kan.. kadang-kadang benda yang universal dia punye explaination pon mesti besar kan... kite pon hati dah bengkak ... heheheh rasa nak marah pon ade... lain kali kite smabung bukak bab citer pasal marah plak yea... huahuahuh.. eh tak leh ketawa... sbb kite marah... so huarg!!! huarg!!! dah ler tunggu sejam setengah.. pehtu adik on takmo tolong kite wat sandwitch plak dah!! ei geram ler gini.. mane larat nk wat sorang-sorang banyak tu beb...

http://mcnods.fotopages.com

sakit

human being somtime is too cruel.. all of us have to admit this... oh Allah please save me from this cruelty... i cant face it any more... please forgive me Allah if i've done such thing...

sakit... semua manusia akan sakit tak kira la sakit tu teruk atau pon tidak.. tapi kite sebenarnye perlu redha dengan kesakitan yang Allah turunkan pada kite.. kite sebagai manusia sudah tentu bnyk buat salah.. jadi mungkin itu adalah sebagai satu kifarah kepada dosa kecik yang kite buat... semoga dengan kesakitan itu dapat di kurangkan dosa kite kelak....

beside that... i wonder why... ada seorang insan yang tidak pedulikan seseorang yang sedang sakit.. walhal di bibir sarat dengan kata kasih dan sayang pada insan tersebut adakah itu sifat hipokrate insan itu...mana sayang nya kalau masa senang je sayang tapi masa susah tinggal tak peduli... lagi mencari kesalahan orang...

entah la mungkin itu juga boleh di kira sebagai kifarah dosa..

em... tak pernah rasa terseksa seperti ni... sakit nye hanya Allah yang tau... nak makan susah nk tido susah nak minum pon susah... segala-galanya ada yang tak kena dengan badan ini...
semoga cepat disembuhkan dari penyakit yang menyeksakan ini...

terima kasih banyak kepada kawan-kawan teman rapat dan family yang mengambil berat atas kesakitan yang di alami... kesakitan yang tidak nampak pada mata kasar tapi sedang berperang di dalam... itu la penyebab habit buruk selama ini... suke sangat mandi malam... suke sgt berembun...

sebenranye takde pon banyak nak di kata sebab nye... ade bnyk lagi benda lain yang nak di kata.... dan akan di katakan selepas ini... insya'Allah... i wish that.. people who read my blog if there is la kan... dont know me... tapi ape bleh buat.. dah terlepas dah... letak semua biodata....
heheheh... so just wait for the story that i want to tell u.... i really regret after what happen...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, April 26, 2008

cyber cafe

beginilah nasib malang mcnods... entah la asik ade masalah pc je.. mungkin masalah ini timbul sebab kite tak tau macam mana nk betulkan pc kot... emm.. huhuhuhuhu abg we tuh abg kite yang no 3.. dia janji ngan kite nk format pc this week tapi akhirnya dia tak jugak muncul tiba kat umah... dia tak balik la plak this week tapi dah janji kat kite nk format pc kite... kite tak bleh nk teruskan tulis blog la... sebab kite tak bleh nk bukak website blog nih.. mengikut kata kawan kite.. pc kite kene spyware sebab itu la setengah-sentengah website kite tak bleh nk bukak alahai memang membosankan ler... bukan semua website bleh bukak so jadinye gini ler kite punye blog pon dah makin lama tergendala.....

rindu betul nk tulis blog.. sebenarnya memang banyak cerita kite nk tulis... tapi kite plak jenis tak buat note apa yang perlu diceritakan... jadi kite pon tak ingat sgt ler... em.. macam mana tuh....

ok laa to make the story goes longer... let refressh my mind.. what i have done for the whole week...

starting from last saturday....

satruday i went out for a movie name CONGKAK... what my comments is that.... biasa je citer dia tak ler takut sangat... sebab nye.. semua babak yang menakutkan dah di tunjukan dalam priview dia... jadi takde manisnye lagi ler tgk file seram macam tuh...

but congrates jugak ler to the director.. side effect filem dia memang ler best.. kite dok dalam pangung tuh memang gegar-gegar ler... ape yang gegar... jantung kite... heheheh bukan sebab takut.. tapi sebb side effect dia kuat... huhuahuhau.... lagi satu em... tempat-tampat hantu tu muncul biasa le... dalam bilik air.... luar tingkap.... itu seram ler... smpai kite pun takut nk masuk billik air... bile malam plak kite takut la nk tgk kat luar tingkap tuh....
then cerita ni plak selepas discussion semasa lunch dengan mama dan dengan adik on.. kite dapati ade bnyk jugak la kecacatan yang perlu dibaiki... pertama yang nyata lagi nampak la kan... kaalu dia dah salah pegi umah.. nape kunci tuh bleh bukak pintu umah tu.. sepatutnye dia kene buat rumah tuh tak berkunci ke ape ke baru la logik... lagi satu kalau la umah yang derang dok tu rumah tinggal.. sepatutnye la kan rumah tuh buruk... ok ler.. bleh ler wat rumah tu nmpk cantik.. tapi direktor kene buat hakikat nye rumah tu buruk... contoh last2 salah sorang anak dia ter tengok bawah kangkang rumah derang rupa-rupanya hantu tu kabur mata derang... ha baru best... rupanya derang dok kat rumah buruk sebelum nih... nama pon rumah tinggal kan... tak logik la bersih tip top takde habuk... nak lagi seram.. congkak yang mak dia buang kat dalam tasik tu.. tetiba bile mak dia jaga besok pagi tgk ade balik dekat depan pintu umah... fuh.. memang debar beb kalau gituh... pehtu barang-barang berubah tempat tanpa ada org alih pon seram gak... makin lama barang- barang tuh terbang sendiri ke... fuh lagi seram beb... naik remang bulu roma kite nulih... heheheh ha gituh ler... baru tambah lagi elemen seram... pehtu sesapa dengar pompuan tua tuh nagis memalam ke... sebab takde orang nk main congkak dengan dia... seram beb... terjaga besok pagi tengok congkak ade kat sebelah dia... dengan interpritasi hantu tu ajak dia main congkak... ha,... baru ler seram bulu roma den... eheheheh ok la... cite tu.. tapi kene tambah lagi elemen seram... supose to be la kan... at first mula2 hantu tu kacau... then dah buat exorcism.. tapi nk lagi seram rupanya exorcism pertama tu tak berjaya... baru la best! derang fight sendiri... fuh... citer melayu nih sebenarnya bleh buat lagi best kalau creative.. memang ler cakap senang... tapi kalau orang cakap cube dgr ape yang derang cakap dan cube teliti pandangan orang... bukan nak kutuk tapi kire kritik in a good way la... maybe i have to think positive yang mungkin producer memang nk buat macam tu tapi derang takde budget bleh jadi gak kan... heheheh anyway... sesapa yang terbaca blog nih... take it postively... just to imporve the quality... orang kate muhasabah.... take it as challenge to make a better movie... i'll still be waiting for a horror movie... cant wait to watch more... beside that pandang belakang...

-TAMAT-

lepas tamat citer wayang... kami bergegas ke jalan TAR la plak.. heheh mission nak pegi jalan TAR.. nak pegi beli rob... untuk apa rob tu...hahah... tak lama lagi kite akan call to the bar... so rob itu adalah untuk di pakai ketika majlis tuh ler.... majlis yang akan berlangsung di mahkamah jalan duta pada pukul 9 pagi... i hope people wont miss it out.. because it is kind of my lawyering graduation....

lepas dah jumpe rob tuh... gi jenjalan tgk-tgk barang kat SOGO... then balik la rumah takde pe pon...

hari ahad la plak... kite bz sangat... nape bz sangat?? kite bz sebab nye kite nk kene burn segala benda alah yang ada dalam pc tu masuk cd.. sebab abang we kate nk format pc.. adeh... satu cd ambik masa lebih kurang sejam nk burn... ank muntah kite tgk pc tuh.... waduh2 sakit kepala beb.... akhir nya hari senin baru ler abes burn cd tuh.....

pehtu ari senin kite takde ler buat ape... tapi seingat kite la... kite pegi fitting blazer kite kat JJ wangsa maju... kite pegi ngan wani.. kebetulan wani sms kite dia kata dia bosan dok kat umah sewa dia sorang-sorang... huhuh ape lagi kami ni bagai pucuk di cita ulam mendatang ler...

kat JJ pegi fitting tapi kan.. bengang la gak... dia bleh kata blazer kite tak smpai lagi kat kedai ade kat workshop dia , pehtu dia kata nanti datang balik dalam kol 7... gile pe... time tu kol 3.30... brapa jam lagi tu beb... lotih la nk tunggu lelama kat situ.. kalau ade duit takpe le gak gi lepa star buck ke ape kan... tapi kan...ok la sebab wani pon nk cari barang... tapi kite berkeras kite kate kol 5 kite datang balik.. pehtu dia pon cakap sory.. dia kata ok ler gituh...

hapa la orang tuh.. bapak kite bayar mahal-mahal nk buat blazer bleh dia buat main2 gituh plak... em... ape da... memang tak best langsung... pehtu kan ari nye berikut... ar ape eh???

hari selasa kot... kite tak wat ape dok umah je tgk tb.... kebetulan plak tb astro movie best2 smapi ke petang... ape lagi layan je la...

then hari berikut nye.... kite gi gym...
pehtu ari berikut nya.. kite tido je kat umah... sakit...
pehtu hari berikut nye kite gi gym gak... pehtu kite tgk lagi wayang... kite tgk citer the forbidden kingdom.... biase la kan kalau dah cerita tu ada jackie chan... mesti la best... bukan takat action dia je best... kite suke gak dia punye skript kelakar habes la... heheheheh

kite ketawa berdekah-dekah....

lupa plak nk ckp... kite kuar gi gym dulu pehtu kak wani ajak jumpe kat klcc kebetulan kite dah ade kat klcc... kite ajak wani join same... tapi dia kate dia letih dia dah balik terus dari interview dia tuh... so bile wani takmo join kite ngan kak wani je ler yang gi tgk wayang... seperti biasa... dapat dok belakang sekali kat tgh-tgh.. biase ler kaki tgk wayang mesti ler dapat prioritykan.... heheheheh memang best la.... puas hati le tgk...

rupanya dia ada adpot sket cite journey to the west... em.... best nye.. dah lama tak tgk citer cina drama yang macam tuh... uhuhuhuhuh

itu ler saje kot kite pon dah pening kepala nak tulis banyak-banyak... kite tau mesti ada banyak kesalah ejaan dan kesalah tata bahasa... sebab kite pon rsuhhing nak tulis blog
nih..sebabnnye kite tak punye banyak masa nk baca balika dan memperbaiki kesalahan ni.. maklum le kite kan kat cc.... duit plak takde beb nak bayar memahal gune pc kat cc ni lelama... heheheheh adeh... itu sahaja ler... kalau ade masa nanti kite update lagi la blog kite nih... hehehehe

ok yea... smpai blog kite di masa depan.... doakan ler abgwe kite tu cepat balik kat umah.. bleh dia format pc kite.. pehtu bleh la kite tulis blog sewenang-wenang nye... sesuka hati kite bile- bile masa di rumah kite... sambil minum air teh panas yang aat nikmat untuk tekak kite... jangan minum air ais tau.. tak elok untuk kesihatan... ok...

jangan lupe tgk la kite punye fotopages... jgn lupa kalau rajin drop some commments please... that is all.... salam alaikum..

http://mcnods.fotopages.com

Monday, April 14, 2008

cendol..


tak tau ler plak nape kan kite tetiba obses plak dengan cendol.... em... last week kite balik kelantan... masyaAllah... punye le panas cuaca kat kelantan tuh... memang tak tahan ler sgt...
panas sgt musim kemarau kat kelantan nih... kire kalau dok saje dalam umah mesti berpeluh je jadinye... waduh-waduh.... ape lagi kalau dah panas tekak pon panas ler... atau erti kata lain tekat haus ler... heheheheh tapi kat kelantan takde plak ramai org jual cendol yang siap dah...a deh.. lupa plak kite nak beli loncong... sedap woooo.... macam mana bleh tak ingat la plak... heheeh.... nasib baik ler balik kelantan pon baba yang sponsored... kalau tak mane le kite ade duit nk beli tiket bus... memula kak ih nk sponsored tiket bus... tapi kesian plak dia... dah ler lecturer yang baru bertapak eehehehehe...

ok berbalik le citer pasal cendol nih.. emmm sedap woo cendol... lagi best kan makan cendol time panas-panas... cendol tu plak mesti cendol yang dia kisar ais dia macam ais kacang... fuh... mangkala sempoi ja rasa.... em....
kite ingat nk ajak ler sesapa kawan-kawan kite pegi makan cendol.. tapi macam tak berkesempatan je... jehehjejej.... sape nk belanja kite makan cendol angkat tangan... pehtu tadi gi antak nenek kite gi surau ade majlis ilmu... time nk hantar tuh elok pakai je tudung mael pon sibuk nak ikut kite gak.. pehtu sebelum gi surau.. singgah beli kuih jap... time nenek kite turun je gi beli kuih.. kite ajar la plak mael... kite kate kat mael.. abg nanti toknek naik keta abg mintak dua inggit nak beli cendol tau... heheheh dia ngaku je... tapi tekejut plak bile elok je nenek kite naik keta dia mintak betul-betul.. pehtu bile nenek kite bagi duit RM10 sekeping.. dia bleh kate plak... toknek.. abg mintak dua ringgit tapi ni satu je mane cukup abg nk beli aiskrim... huahuahuah... mael tak paham yang RM10 sekeping lagi mahal nilai dari dua keping singgit... huhuhuhuh dah sampai kat surau... tingal nenek kite kat situ...

on the way balik kite singgah beli cendol yang agak suam-suam kuku la sedap nye.. tak sedap sgt ler... biase je... pehtu kite plak pegi kedai ah chai beli aiskrim kat mael.... elok je smpai umah trus mael nk makan aiskrim.... lepas makan aiskrem apa lagi dia pon trus gulingkan badan atas tilam dia nk tido la tuh.. pehtu kite pon meniggalkan dia senyap-senyap supaya dia tido.... hehehehehe gitu ler cerita nye... lepas tulis blog ni kite rasa macam nk renovate bilik sket ler.. bosan plak tgk bilik kite yang macam tak best je. nak bagi lawa sket... em... ari tu gi CM... ade nampak lampu dia letak dalam bola rotan kale-kaler... cantik jugak... em.. memang cantik ler... nanti kite ade duit nanti kite nak beli la letak dalam bilil mesti lawa... heheheheh dah lama tak bagi lawa bilik.... meh ler kite share bagi tunjuk bilik mcnods... kalau ade gmbar kite letak ler kat sini...
hehehehh kite cari gmbar kite.. tetiba plak hardisk tu abg kite bukak dia bawak balik... hehehe nk wat macam mane kan... takde rejeki ler tu...

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, April 13, 2008

PC FAIR YANG MEMBENGONGKAN

adeh.. memang bengong diri ku ari ni... dah ler tido lepas suboh... nih sume gara-gara konon nye ari ahad takde nk wat ape-ape... konon nye bleh ler lepas suboh tido leh cover ler balik.. ha gasak ambik ler...

tetiba sedap nye tido... best giler tido... tetibe lagu gaban berkumandang... gaban.. gaban.... adeh... nasib baik sedap bunyi lagu gaban tuh.. kalau tak hangin gak.... pehtu dah janji nk kuar plak.... bangun terus dari tido yang sedang nyenyak tuh... terus gi mandi... belasah je baju ape yang ade... tak pikir banyak dah.. asal elok jer redah je... tgk tudung ape nak pakai ade tudung itam... cantek.... nak makeup pon tak sempat dah... nk kene cepat nih.... alahai... tak lawa ler kite ari ni takde makeup... lbeh jer ala-ala kadar... muke konpem berminyak jap gi nih...

dah tipon abg dy kebetulan dia nk kuar... cantek... baik punye kebetulan... soh dia hantar kat putra... so kite pon berjaya smpai on time lagi tepat... huahuahuahuh....
tapi time atas train tuh sempat lagi layan tido... huhuh ngantuk sey... tak hingat ngantuk tuh... mujor tak terlepas stesen ja... nasib baik ler mp3 tersayang sesayang ade skalik... ok la sumbat kat telinga tak dgr ape dah... sedap je layan tido... mp3 kite tu kan pandai plak dia timing... elok je smpai batery pon habes... huhuhu... memang timing baik punye...

smpai jer... bengang sekejap dgn muke ngantuk tuh kuar je stesen... tak nmpk plak batang idung dia... org sume pandang pelik je... sebab kite macam mamai- mamai je... kite lapar... adeh.. dah ler takde duit kene makan breakfast yang tak sedap lagi mahal tuh sendiri... memang terbakar la jugak dalam ni... kalau tau tak makan pon takpe tapi nanti kompem plak kite kene migrain...
memang ngantuk gile time tuh... rasa nk tido je dalam kedai... kalau dapat letak kepala mmg best... sedih sbb tetiba rasa macam tak di ambik berat plak tentang perihal kite... :( dah siap kene ngate2 plak kite...


jalan-jalan sket lebih kurang borak-borak....

makan salad...kenyang pon sebab makan hati je... :( pegi pc fair....

dah smpai kat pc fair... dgn penat nye kepala ni ngantuk.. dah plak ramai orang... ui macam ulat!
kite jerit sekejap kat situ... huhuh tanpa percaya bleh plak terpekik kat situ... sebab bengang... dah ler kene jalan jauh... pehtu dgn orang nye yang ramai... heran plak... tak siap pesta buku pon sedang berlangsung... tapi nape masih ramai orang yang datang... mane datang orang-orang yang ramai nih...

geram gak nih.. ramai orang... dah ler dia sesaja je wat jalan biar orang jalan jauh-jauh nak kurangkan crowded... memang bengang habes la... barang pc nye tak nampak.. yang nampak ulat-ulat orang jer... dah kawan kite plak.. kejap gini kejap gituh...

diri ni makin hangin.. hangin rasa nk hangin... pehtu dah cari barang yang ade kat situ... dah beli pelbagai.. gi lowyat plak... memula mmg takmo pegi.. sebab memang letih... tapi kang kesian plak minah ni sensorang kat lowyat.. kang kene pow plak dia... dah ler tak biasa ngan KL...

pehtu setelah bersusah payah ke lowyat.... nasib baik all sponsored.. kalau tidak kopak le kite yang tak berduit nih...

smpai lowyat.. cari barang tak jumpe la plak... cari software.. payah ler giler... dulu macam banyak giler.. tapi apsal skang dah takde la plak... pelik bin ajaib plak... pehtu dah hangin ape semua...

tambahan plak kite tetiba jadi information counter tak bertauliah... letih beb... kengkawan plak tetiba mane idea dok tanye kite memacam... tanya jalan ler.. tanye pasal law la... tanye pasal tempat chambering la.. tanye pasal procedure la.. tanya pasal exam ler... dgn otak yang sket lagi dah nak terbiol tu bleh plak kite jawap soklan2 mereka... smpai rasa macam nak nagis pon ade.. adeh.. orang tengok lagi kite...

dah selesai balik.... smpai kat stesen putra dah terhuyung hayang dah... sekali lagi org tgk kite semacam jer... selama ni tak penah plak nampak bintang-bintang.. tapi today first time nampak bintag beb.. kaler kuning... fuyo... gitu upenye kalau org nmpk bintang-bitang... cube capai tapi takde... heheheh kelakar pon ade la gak rasanya..
dah smpai umah dekat kol 7... nasib baik baba nk ambik kite kat putra... kalau tak confirm tak balik rumah lagi mlm nih... rebel... tak tau ler nape sejak dua menjak tak keje ni kite asik tension je... pehtu cepat naik hangin... hangin semacam je satu badan... asik nak marah orang je... heheheh tak patut betul la kite...

sekian jer le citer kite malas nk panjang kan citer.... itu sahaja... bersambung di lain hari... rasa macam tak sabar sgt nk tido...
ngantuk eheheheh... salam nite....

persoalan yang bermain di fikiran lepas tulis blog.. tulis je memacam.. macam ler ade orang nk bace kite punye blog... uhuhuhuh...
nite...




http://mcnods.fotopages.com

Saturday, April 05, 2008

hari sabtu...

tak tau ler... ape nk buat hari ni... macam-macam plan dalam otak... nk ikut gi pesta buku.. nk gi jumpe kawan... tak tau nk pegi mana satu... em... pening-pening... kadang-kadang bile bnyk sgt bende nk buat jadi tak tau nk wat ape... rasa macam tak nak baut apa-apa pon ade gak...
nak jugak dok umah je menjahit.. tapi malangnya machine jahit plak osak... adeh.. macam mana la nih... em....

dok depan pc tulis blog kejap... mikir kan apa yang patut.. nak main ngan mael... makin ngengada la plak budok tu... julika pon same.. ngegada la plak.. malas nk layan le derang.... em.. nk outing plak takde duit.... uuuu.... ade jugak pro and cons tak keje ni... kekadang pikir plak... kalau terus dpt keje bulan may ni ok gak... em... mane ler company yang nak kat kite ni... rasa macam ade ke?? entah ler tak tahu kemampuan diri takat mana... time chambering buat keje ok je... walaupon ade masalah ngan org tuh takpe ler... tabahkan hati je... akhirnya habis gak.... entah ler.. kadang-kadang merindui seseorang gak.... tapi entah la dia rindu ke tak kat kite... entah-entah tak ingat langsung kat kite...a deh sadis gak bunyi ni....
em.. mujur ler ade lagu yang best-best dapat menemani kite semasa keboringan... ok ler...

em.. tetiba plak rasa macam nk tgk wayang.. nk tgk cerita hantu ler.. heheh lama gak tak tgk citer seram... tgk punye citer seram kang last-last kite gak yang tido malam bukak lampu...
adeh apsal tetibe kepala berdenyut nih... heheheh macam-macam le plak....
rasa macam nk gi meesage badan pon ade gak.. best nye..
tension dah agak kurang.. sebab gi sauna...
kite ade bace dekat article dia kata sauna dapat legakan nerve... kire dah rasa ok ler.. sonok gak dok dalam sauna tuh... em.. best.. ni tak sabar nk pegi ni.. esok pegi pepagi... heheheh bakar dulu sebelum tambah lemak....

heheheh mintak2 dapat la pegi gym esok... nk masuk sauna... best nye.....

em... kite rasa kite perlu siap-siap... sebab kite rasa macam nk gi jalan-jalan plak.. takat dok depan pc nih... kang jadi sakit jiwa plak... nanti keje plak kang kite jadi macam todak the devil plak.. nauzzzubillah.... mintak ler di jauhkan perangai yang mental retarded tuh... hehehehe
orait ler.. kite chow dulu... em...
nk ambik gmbar muke kite ler... heheheh pehtu kite letak dalam keluaran akan dtg... cewah... macam le ada org nk baca blog yang takde ape ni... hhheheheeh....

buhbye...
http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, April 01, 2008

UNEMPLOYED...

GOOD MORNING!! today the first April 2008.. officially i'm unemployed.. huhuuhu what do i feel??? em... sad... because i cannot meet the satff in zailan & co anymore... happy because no more i have to face Todak the Devil!... hheheheheh for the time being i have nothing to do .... i'm searching for a class that i can learn mandarin... i want to learn mandarin... but how?? where??

sekarang nih pon tgh lapar... jaga awal sgt.. sebab semalam letih.. tido pon awal... jadi skang ni tak tau plak nape mata dah terjaga awal... kalau time keje tuh malas la plak nk bangun awal... tapi rasanya ari ni... lepas kol 9 jap gi nak pegi gym.... nak beli pas lrt pehtu nak bayar gym... so i have to go to gym every day la... i hope i can keep it consistently... hehehehe wish me all the best...

eh.. tu bunyi hon keta abg dy.... heheheh poyo la abg dy... kata nk pegi kol 630 pagi... ni kol 730 dah... pehal plak... tipu kite la tuh.. tak baik betul la abg dy ni... ei geram betul.... em....
for what ever reason.. i', happy... happy... sgt happy... eh tetiba plak rasa macam tak sabar nk pegi gym... nk naik stepper, treadmill dan pegi sauna.... huhuhu


http://mcnods.fotopages.com