Wednesday, December 31, 2008

citer yang agak best..

Salam maal Hijrah... mcnods terbukak email... em.. ade satu cerita yang agak best dan mcnods rasa first time mcnods terbaca cerita nih... agak menyedihkan juge la kan... cerita nye mcnods nak paste tapi tak bleh plak paste kat sini... tapi jangan ler kecew sebab tak dapat bace.. Jangan risau, di sebabkan cerita ni best so mcnods tulis je le yea... hopefully sume orang dapat enjoy bace cerita nih okeh...

BOS POWER'

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah
kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi
dan selalu cuai dan pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit
firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas,
dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak
seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yang berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat menyebabkan semua pekerja tersentak

dan memandang kepada lelaki berkenaan.
" Berapa gaji awak?" dia bertanya dengan agak keras " Dalam RM800 " Perkerja tu menjawap.

Bos tu reply balik,' Nah amik ni RM800, BERAMBUS DARI SINI. KALAU NAK MALAS2 PERGI TEMPAT LAIN;

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2nya, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan perkerja2 memahami maksud kejadian tadi bos tu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorang pekerja di situ, ' Mamat tadi tu kerja department mana?'


Jawap si perkeja, " Owh, dia tu anto pizza'.

huhuhuhuh... amacam cerita nih?? kelakar dok... harap dapat membuat sume orang tersenyum eh... ehehehe sure bos tu punye mulut ternganga punye... fre2 je orang anto pizza tu dapat RM800 huhuhuh bonus sebulan beb... mcnods pon tak dapat bonus.... best nye....


http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 26, 2008

rasa nyampah pon ade gakkk....

Hari ni memang ler tak de mood sebab nye semalam cuti.. ari ni keje esok plak cuti... adeh la.. memang takde mood betul... lepas tu bile kite bukak blog nih... ade plak orang yang agak poyo paste somthing kat my shout box...dia punya tahap poyo tuh tak tau ler... sesedap rasa je soh kite visit blog dia pehtu jadi follower dia... mende... ingat awak tu sape sesuke hati nk soh kite jadi follower... please la... i', only the follower to the messenger of Allah but not to others... dah tgk blog dia.. cam tak best gitu pon ade hati lagi nak soh jadi follower... takde aura yang bagus ler kat web page awak tuh... tukar je le shut down pon takpe... jangan ler ghairah sangat untuk dapatkan ramai peminat.... last-last tindakan kite tu rasa macam menyampah pon ade... buat orang rasa annoying... ei.... ape ler... macam ni punye manusia pon ade ke....

tah ape2 yang di coretkan tak tau ler.... kalau dapat faedah takpe la jugalll ni faedah pon tak nampak... maaf kalau gaya penulisan saya kasar... tapi dulik ape... mcnods punye blog nak bace silakan... takmo baca tak payah visit... pulaukan pon takpe... mcnods buat blog bukan tujuan untuk mencari follower macam azizan tuh.. tu ler manusia kat shout box mcnods tu ler... kalau le bleh delete... kan ke bagus gitu.. em.... rentikan ler keje macam-macam tu.. kalau nak ramai peminat buat ler somthing yang attaractive... ei rasa gedik pon ade bile orang soh kite jadi follower dia.... macam perasan diri tu bagus sangat... mcnods memang geram ler.... geram sangat... bleh tak tolong hentikan sume benda yang ridiculous ni.... huh....jangan le nyemakan blog mcnods dengan benda-benda yang agak mengarut macam nih.. tolong la please....

huhuhuh ok dah mcnods sudah luahkan perasaan mcnods yang agak serabut sket... biar ler kite emosi ke ape... blog mcnods kan... huahuahahu... tiada protokol untuk mcnods.... garis panduan mcnods ang cipta... mcnods tak paksa orang bace... tapi kalau nka bace gak.. terima je le ape mcnods tulis.... ok
mcnods nk cerita satu cerita yang menyentuh juge la hati mcnods membacanye... heheheh... ni pasal kisah Umar al-khattab... seperti yang kite semua tau kan... Umar al-Khattab ni merupakan salah seorang sahabat yang amat di geruni dan beliau terkenal dengan sikap yang garang dan bengis.. hinggakan ade hadith yang meriwayatkan bahawa.. Iblis pon gentar dengan kehadiran Umar... Umar mempunyai iman yang sangat tinggi setelah memeluk Islam... di sini.. mcnods nak share bersama semua orang.... bagaimana Umar melayani Isteri nye... cewah dengan pasal melaan Isteri mcnods dapat agakk.... ape yang korang pikirkan... kan kan kan... ha... so harapnye cerita ini dapat di sebarkan supaya para suami semuanya mencontohi dan menteladai sikap sahabat ini yang sangat bagus... cerita ini mcnods terbaca dalam satu majalah.. majalah ini agak bagus juge la sebab dia memberikan info yang sangat bagus dan info yang dia bagi juga agak Islamic cume editor dia sepatutnye lebih berhati2 sebab ade juga saranan dan cadangan yang tidak begitu Islamic... ok kite terus kan cerita kite... mcnods plak akan stop elobrate dengan lebih panjang dan membuatkan korang sume ngantuk....

Kisahye begini.. pada suatu hari seorang lelaki telah datang mengunjungi kediaman Khalifah Umar untuk mengadu mengenai perangai Isterinye... Baru je lelaki ini hampir dengan muka pintu rumah Umar dia terdengar isteri Umar sedang berleter dan Umar langsung tidak kedengaran suaranya.. ha korang nak tau... bukan nye isteri Umar beleter sorang-sorang tau... memang Umar ade kat situ... tapi Umar hanya diamkan diri... Kemudian lelaki tu pon blah la... dah dengar macam tu kan.. mungkin takmo ganggu la kan tak jadi dia nak ngadu pasal Isteri dia.. pehtu dia pon pikir.. Jikalau la Khalifah Umar yang dikenali dengan orang yang keras dan tegas boleh diam je dengar leteran Isteri dia tanpa merungut takan ler aku nak gi ngadu plak kat dia...

pehtu elok je dia nk blah Umar pon keluar umah dia... pehtu ternampak lelaki tuh... cewah.. suspen... ape Umar nak buat eh?? takde pe pon... Umar pon tanye le laki tu... nape datang?? nak jumpe aku ke... pehtu lelaki tu pon cakap ler..wahai Amirul mukminin Umar al-Khattab, aku datang kepada engkau untuk mengadu perangai buruk isteriku, dia suka berleter... tapi tadi aku dengar isteri engkau pun bgeitu juge..., lalu aku pun pikir... kalau la engkau boleh berdiam diri tanpa merungut mendengar leteran isteri engkau.. aku pulak macam mana...
Umar pon jawap... sesungguhnya aku bersabar mendengar leteran isteri aku kerana dia mempunyai hak ke atas aku.. dia memasak makanan aku, mengadun roti untuk aku, membasuh pakaianku menyusui anak-anak, padahal itu semua tidak di wajibkan ke atasnye... di samping itu dia juga selalu menenagkan hati aku daripada melakukan perbuatan yang haram(zina). sebab itu lah aku bersabar dengan karenahnye... lelaki tu pon cakap... em.. betul tu.. isteri saya pon begitu jugak...

Maka Umar pon kata la pada lelaki tu... oleh itu engkau pon kena le bersabar dengan isterimu.. sesungguhnya karenahnya itu tak lama pon.. kejap je.....

Demikian lah cerita dari kisah Umar... oleh itu para2 suami... bersabar ler dengan keranah isteri... tamabahn tika bulan2 mengambang.... biarkan je le.... hhehehehe untuk isteri-isteri yang bace blog mcnods nih... bleh ler copy paste cerita umar nih... pehtu buat ulasan sendiri.... tapi jangan plak melampau kan...sekadarnye la... kite sebagai kaum isteri jangan ler jadi isteri yang menderhaka... orang kate dalam hidup ni mesti ler kene ade give and take antara suami dan isteri... mcnods selalu membayangkan bahawa antara suami dan isteri ini adalah ibarat jigsaw puzzle tuh... em... walaupon bentuk tak sama... tapi bile bersatu... dia jadi same saling lengkap melengkapi... yang mane kurang pasangan tambahkan.... heheheh cewah bermadah.... em.. ok le mcnods harap la kan... semua suami dan isteri dalam dunia ni bahagia hingga akhir hayat.... dan tabah menghadapi rintangan dan cabaran... sekain terima kasih untuk hari ini... sekian....
yeho..... bleh gi window shopping.... yeha....
http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, December 23, 2008

hari sedih mcnods

em... tadi pagi time mcnods nak naik lrt... mcnods tengok pokok berayun kencang... itu bermakan today is a windy day... west a windy day... sepanjang perjalanan mcnods di dalam train... mcnods punye kotak pemikiran asik terpikirkan perkara-perkara yang berangin.... termasuk ler manusia yang kepala angin....



sampai je kat opis... tengok orang sume macam berangin je... buhsan betul..



pehtu bile gurau-gurau ngan cik famy dia plak tetibe naik hangin.. orang tanye je bau ape yang wangi sangat macam bedak pompuan yang wangi tuh... pehtu tetibe nak marah-marah plak... siap kuar kata bila haid bau pad tu lagi busuk.... entah ape tah... bile tanye ape???!! dia tak ulang pehtu dok bebel bebel lagi tah ape2 tah...



kite pon tak lalu nk makan lunch hari tuh.... air mate pon leleh je dengan sendirinye....



sedih tau.... yang dia kacau2 kite nyakat2 kite... takpe ler plak... goyang2 kusi mcnods.. ketuk2 mcnods dengan pen... ingat mcnods suke ke.... em... tapi mcnods diamkan je... malas nk gaduh.. tapi bile dia cakap2 macam tu memang mcnods tak dapat nak maafkan... jahat betul mulut dia... ei.... nak ikut hati letak je gmbar dia dalam blog mcnods biar sume orang tau sape kah gerangan yang mulut takde insurance... kata-kata macam tu menjatuhkan nilai seorang wanita... bukan saje mcnods termasuk sume wanita penting dalam hidup dia... termasuk la ibu dan isteri...

ok la itu saje... buhbye sume....



http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, December 17, 2008

sangat indah...


Tadi pagi- pagi mcnods ade ler terbaca satu email yang kak rosa bagi... heheheh then mata mcnods tertangkap satu phrase yang sangat indah bagi mcnods... em... so mcnods nak share ler lagi ngan sesapa yang rajin bace blog mcnods ni kan...

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

mcnods amat tersentuh dengan kata-kata nih.... em.... biler la hari mcnods akan di satukan dengan tulang-tulang mcnods diperbuat... cewah... em... mcnods suke makan rib ayam... tak nape ler lmbat sngat nk di satukan dengan tulang tuh... huehuehu.... mari kite sesama doakan yea.... ameen...




em.. benda lain nak cerita tak tau nk cerita ape.... seperti biase je wat keje... takde hal ape... everyday i'm in the stage of learning.... em... tapi ape yang mcnods belajar... mcnods gembira mempelajarinye... em... time kasih cikcu-cikgu yang bersungguh-sunguh dan mengajar mcnods waktu dulu... heheheheh em... tetiba mcnods teringat ape cerita kawan-kawan time sekolah dulu eh??? ape cer???


entah ler... em... mcnods nak tunjuk somthing kat sume orang... tak seberapa pon... hehehehehe





http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, December 16, 2008

helohelohelo

huhuhauhauhuahau... mcnods mc semalam... sakit... em.. nk gi opis dokter tak bagi saye pegi opis plak... adeh la... memang letih pon sangat semalam tak terdaya rasanya... alhamdulillahh...
hari ni plak pepagi lagi sudah ke mahkamah... heheheh... ok ler takde ler problem sangat... segalanya selesai...
Balik opis... seperti biase buat kerja... tapi bos takdak kat opis ade court kes... buhsab jugak ler dibuat nye

ok ler nak balik...
http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 12, 2008

buhsan

Ari ni macam pening je sepanjang hari.. macam tak cukup tido pon ade... memacam keje wat... asalnye nk fokus untuk satu kes nih... tapi tak bleh gak... asal sedang bace je ade je keje yang di selangselikan... mcnods pon akhirnye pening... nak muntah pon ade... begitu ler cer nye... mcnods pon tak dapat nk update blog walaupon time rehat... mcnods nak balik ler sebab mcnods pening kepala... so mcnods tak leh tulis bebanyak le kat sini....
kecoh plak satu opis kate mcnods bertunang... sebab derang ternampak gambar kat internet... huhuhun pe la.. semuanya kebetulan sahaja... ok ler...
nyampah plak kat cik famy... orang mintak lagi mantera beradu dia takmo plak bagi.. kedekut... ok ler nanti kite cerita lain pasal cik famy yang kedekut... bye...
http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 05, 2008

my birthday...

wah... gembira sekali.... last two days was my birthday... em... mcnods dah tambah lagi satu tahun umur.... tapi takpe... yang penting hati tu muda... cewah... em... mcnods tak tau nak cerita ape tentang birthday mcnods cume mcnods bleh bagi tau kat sini sape yang ade wish birthday kat mcnods... ehhehehe... sebab mcnods pon tak sangka ade juge yang masih ingat birthday mcnods dan wish pada mcnods... even melalui sms pon mcnods dah rasa gembira.... semoga doa-doa baik mereka terhadap mcnods akan Allah kembalikan kepada mereka juge... ameen....

seingat mcnods ler mcnods akan tulis ikut sape wish dulu le lebih kurang kan....

  1. Adik on orang pertama sekali dia sms pehtu mcnods tipun
  2. Azlan orang kedua dalam tipon
  3. Syahirah dia sms pukul 6 pagi.. awal nye... heheheh
  4. Mama bila turun nk pi keja dia wish siap buat nasik goreng buat bekal... best nye...
  5. Baba dia sms je tapi cakap juga happy birthday.. siap hantar mcnods pegi stesen lrt lagi.. tak payah naik bus...
  6. Afaq pon sms wish birthday... sory ler afaq.. i lost your phone no... then mcnods pon wish belated la kat dia...
  7. Kak ida bagi sms
  8. yusimah pon bagi sms dari sarawak
  9. kak pah pon bagi sms jugak... tapi kak pah ade kat kelantan skang ni
  10. Wani dia wish dalam telipon juga bile mcnods tipon dia.... dapat voice call free hotlink bagi hadiah
  11. Mahirah pon wish jugak happy birthdAy kat mcnods dan sentiasa mendoakan yang baik-baik...
  12. Kak leen ZNC dia antar sms bila di saat masa nk menganjak ke pukul 12 masuk4 dec... heheheh katenye nk jadi orang terakhir wish kan birthday...
  13. esok plak wedah tipon... cakap punye le lama... pehtu dia wish belated birthday....

Itu ler saje kot yang wish birthday kat mcnods... rasanya la... orang lain macam tak tau je... atau pon tak ingat... atau pon saje wat2 lupe... em... time kasih cik bunge.... cik famy plak kate mcnods bertunang... hauhuaha.. mende le ngarut suke nyakat orang je keje dia...

semalam padan muke mcnods ngan cik famy same-same tersangkut kat maju junction sebab ujan lebat... huahuaha.. last-last mcnods dapat le payung pooh saTu... nasib baik le comel... tak jugak nyesal belinye... hehehehe....

Ape lagi yang mcnods dapat cerita??? em... sekarang nih sedang menusuk idung mcnods dengan bau nasik beriyani yang bos beli... waduh-waduh... terus rasa macam lapar je... lapar nih.. cepat ler bos makan... mcnods nk makan gak nih... adeh le... beruntung dapat bos cani... suke belanja makan lunch... mcnods nk beli susu HL tapi dekat2 ni takde kene jalan pegi ke maju junction plak... malas pon ade rasa... em... nk tido rasanya bile bos gi solat jumaat... ngantuk dan letih tak ilang lagi nih... em... ape pendapat korang2 sume eh??

wa... tak tahan bau nasik yang sedap... em...

ok ler.. kalau ade bende yang best bleh la mcnods kongsikan lagi kat sini yea... sebenarnye memang banyak mcnods nak cerita... tapi tu ler sebab mcnods pon dah lama tak update.. bile tak update mcnods pun suda lupe ape yang mcnods nak cakap... huhuhuh... len kali le mcnods cerita.. hrapanye sume suke bace citer mcnods yang tah ape2 nih... kalau tak suke cakap ler... kalau suke lagi le cakap eh... time kasih... salamualaikum.... selamat hari raya haji untuk semua....


http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, December 02, 2008

hari yang suram... heheheh agaknye le

Mcnods baru je balik dari cuti yang panjang... tetiba mcnods pon buke la YM mcnods yang agak lame jugak tak bukak... dan tetiba terbaca ler satu offline messsage... agak bagus untuk mcnods buat jagi pedoman... huhuhu... mcnods akan cube untuk menjadikan ini sebagai pegangan dan pedoman... harapnye sesiapa yang membaca ini pon dapat menjadikan ia sebagai panduan kite bersama...
begini le kata-kata tu yang mcnods paste je kat sini... heheheheehh


HIKMAH DIAM 1. Sebagai ibadah tanpa bersusah payah. 2. Perhiasan tanpa berhias. 3. Kehebatan tanpa kerajaan. 4. Benteng tanpa pagar. 5. Kekayan tanpa meminta maaf kpd orang. 6. Istirehat bagi kedua malaikat pencatat amal. 7. Menutupi segala aib


adeh letih betul la balik dari kedah semalam.... rasa macam takmo je pegi opis... rasa macam nak tido je... nk tido... nak tido... em.... ngantuk2 tapi banyak keje...
rasa macam nk pegi message je whole body... baru semangat balik nak wat keje kan.. badan dah lenguh2 dan lembik je... semangat pon kurang... mp3 takde untuk jadi kan peneman...
ok le nanti mcnods cerita ler ape terjadi sepanjang percutian kat kedah.. itu pon kalau mcnods ade masa dan ade free time... mcnods harus kerja walau pon mate kene tongkat dengan kayu mancis... sekian time kasih...



http://mcnods.fotopages.com

Thursday, November 27, 2008

harta pusaka

huhuhuh... ari nih first time mcnods attend kes harta pusaka... em... nuthing much... nampak je senang tapi agak susah jugak.... i can't tell much about it because it is private and confidential... also i need to keep it private and respect the privacy of the client...

Em... agak best la jugak pengalaman pertama nih... nasib baik dapat tunjuk ajar yang banyak dari cik famy... aduh.... client pon datang gak for the first day... tapi lepas ni tak perlu dah sebab dah mintak pengecualian supaya lepas nih lawyer je pegi... fuh... memang mendebarkan... mcnods tk tau nk cakap ape ngan client.... tapi cik johan tu ok je orang nye... baik je.... mcnods naik sgan dan malu bile bos ngan cik famy dok kenen ngan dia... adoi la...

tapi yang malu tuh... bila balik dia offer nak antar... dia kata dia pon on the way gak nk gi opis dia.. cute ja dia nih... huhuhuhu... pehtu sampai ja kat keta dia... mak aih... keta ni ke mcnods nak naik... palang kiri kanan... belakang pon tak dak seat... upanya dia beli kat auction keta racing.. fulamak... rasa macam nk gi race plak... adeh la...
dah ler mcnods pakai skirt.. punye la payah nak masuk....nak kene langkah palang tu... angkat kaki tingi2 waduh2... pening pale mcnods... malu gila...

tapi the best thing is dia antar mcnods smpai depan opis.... best2... heheheh. dah tak larat nk citer balik dulu la... esok citer

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, November 25, 2008

hari yang agak penat...

kerja.. kerja.. kerja.... tapi seronok... sebab when i finished doing the work i feel the satisfaction...
alhamdulillah... to the most greatest... syukur....

em... mcnods nak share banyak benda gak dengan sume orang... mcnods nak cerita somthing yang mcnods nampak ketika dalam perjalanan pergi dan juge perjalanan balik dari kerja...

cerita yang kelakar mcnods tak leh lupe.. semalam... time mcnods balik kerja.. mcnods tengok.. ade sorang perempuan nih... di bawak motor... attribute perempuan ni agak baik ler jugak... pehtu bas mcnods benti kat trafic light... pehtu dia nk belok kiri... lane dia pon merah gak... dia pon benti... punye le baik... keta takdak pon.. tapi dia benti gak... pehtu tetiba mcnods tgk trafic light dia ijau... tapi dia tak gerak2... pehtu mcnods pon pelik je nape dia tak gerak2... upenye... dia tengah temenung.... tau bile dia perasan yang trafic light tu dah lama ijau... bile ade motor lain pintas dia... baru dia perasan.... huhuhuh...

ari ni plak....naik train best... dah ler tak ramai orang.. miracle betul... mcnods pon dok pikir2 nape ler train tak ramai orang... tapi masih tak dapat jawapan nye...
pehtu bila train dah keluar terowong... masyaAllah... subhanallah... langit begitu cantik... langit tu kaler biru tua campur putih... then ade sket2 matahari... rasanya first time mcnods tgk langit yang kaler biru tua yang sangat cantik... em... memang cantik ler... kalau ade camera kat tangan time tuh.. memang nk ambik gambar bagi sume orang tengok...

em... tapi bile smpai kat stesen nk tunggu bus... tension la plak..bus punye ler lambat... orang punye ler ramai.... mcnods nampak mamat rambut spiky (selepas ini dirujuk sebagai spiky) tuh... huhuhu lama sudah tak nampak... ingat ke tukar tempat kerja....

dulu time chambering selalu jugak ler naik bus same time ngan spiky...tapi dah keje ni jarang jumpe... sebab dulu mcnods chambering kat KLCC.. dia punye tmpat keje pon kat KLCC gak...
bukan pe... mcnods selalu perati dia ni yang yang spiky... gaya dia jalan tu pelik... pelik la... cam gaya ape tah... bahu dia tu dia control supaya tak gerak ke kiri ke kanan... tapi tangan dia tu cam lurus sket ke sisi time jalan.... pehtu kaki dia cam jengket2 sket... dia jalan laju sangat... huhuhuh... tapi hari jumaat dia mesti pakai serabai2... tshirt jeans serabai kasut snickers... tak tau plak nape... supose ari jumaat pakai ler sopan sket kan... pakai baju melayu ke... pakai pagoda ke... eh bleh ke pakai pagoda... uhuhuhuh selamba je mcnods soh orang pakai pagoda... tapi tuh ler.. pehtu ari jumaat mesti dia bawak back pack dia yang turut serabai gak... adoi yai... ( pinjam lagi ayat cik bunge)

heheheheh tadi time balik tu jumpe le spiky... em... dia macam biase ler takde bezanya... arini ari selasa... so dia pakai smart la.... tapi mcnods rasa macam terkena kejutan letrik... hahahahahah tak tau nape... tapi mcnods rasa mcnods sendiri perasan sendiri kot.... selalu spiky masam je nampak muke dia... tapi ari ni dia senyum plak kat mcnods time dia nk turun bus... mcnods tak berani ler nk perasan ape2... tapi memang pada apa yang mcnods nampak.. dia senyum kat mcnods... smpai kak za kate... wanur nape tetiba merah muke??? heheheheh kak za tu mcnods kenal... dia keje sebelah zailan &co dulu... adoiyai(lagi ayat cik bunge) tapi mcnods pon cakap dalam hati... aler... mate spiky tu juling kot... dia senyum kat kak za.... Huahsuahuahuhauh... ape ler mcnods pikir bukan2 nih.... em.....

takde special pon spiky nih... tapi mcnods dah selalu sangat naik bus skali ngan dia... pada mula zaman mcnods attachment lagi dah perasan spiky nih.... itu je ler... tetiba ade masa malam nih nak bercerita ler sket.. aiseman.... ok la... mcnods penat... lapar pon ade... so adios... esok nk bangun awal pegi keje awal... salam...

http://mcnods.fotopages.com

Monday, November 24, 2008

kenduri kawen...

semalam... selamat sudah kawan baik kite... nadzirah telah di ijab kabulkan dengan safri... em... seronok rasa bile mereka telah distaukan... rasa cembur pon mengundang di hati mcnods nih... sebab.. kisah cinta mereka tak susah dan jalan nye lurus je.... tak berbeli-belit... em... itu mungkin sudah menjadi rezeki mereka... mcnods pon tumpang gembira... walaupun ade terselit cemburu di hati...



semalam mcnods pegi ke bangi bersama-sama dengan mahirah, dijah dan kinah.... em... pehtu kat sane plak jumpe la.. kengkawan lain... husna, alak,izah dan D... em.. lama tak jumpe mereka... hehehe apsal la mcnods macam begitu formal je bunyi.... takpe ler... dah jumpe makan borak puas2... lepat tu balik le....



Balik plak singgah ler ke rumah wedah... wedah plak telah smpai seru... bertunang ler plak kawan mcnods yang sorang nih... nampak nye.. geng mcnods tinggal le mcnods sorang nih... uuuuu sedihnye.... tinggal sorang je... tapi geng uia tinggal 4 orang.... dengan syahirah nk bertunang... tinggal la tiga orang.... kami tiga orang... dijah wani dan mcnods sendiri... masih terumbang ambing... tidak tahu siapakah lelaki yang bakal menjadi raja di hati... cewah... tak tahan ayat mcnods nih....

Semua orang yang mcnods jumpe sume kate mcnods la bakal menyusur selepas perkahwinan nad nih.. tapi... ape bleh mcnods katakan?? cume mampu mengaminkan kata2 kawan2 mcnods je... heheheheeh begitu elr cerita nye...

Kat kenduri tunangang wedah... sume orang dah tgk gmbar cik bunge... ngan glowree... heheheh sungguh comel belaka.... ops terlupa plak nk bawak kat kawen zul nak bagi kat umaymah... em... mesti kene bagi tau secepat mungkin nih... kalaul lmbat bagi tau kang tak pasal plak memah tak dapat pegi.... nanti kene masukan dalam schedule... sory la wedah... sebab tak de masa dan tak sempat untuk tolong decorate hantaran tuh... takpe nanti anti kawen mcnods tolong decorate kan yea.. hehehehehe

Ape lagi cerita yang best... wani datang dari ganu... pegi klang tgk anak Ada... nama anak nye UZMA WAJEEHAH.. sedap gak nama anak dia... semoga menjadi teragung dan terbaik seperti ibunya... hehuahuhah... bile dah jumpe kawan-kawan... ramai yang sedang membina kerjaya... itu bagi yang masih single dan looking... bagi yang dah kawen... sibuk membina family... dah ade anak dua dah ade sorang anak... huhuhuh seronok dengar cerita.... em.... mcnods pon teringin sangat nk bina kerjaya dan family.... dengan seiring.... bile teringat pasal family... mcnods jadi sedih.... cik ilmi yang konon nye janji macam2 tipu dan dusta.... bukan setakat dengan mcnods tapi juge dengan family dia... em... semoga Allah membalas apa yang dia buat tuh....



SO mcnods perlu meneruskan hidup seperti biasa... em... seperti bos mcnods cakap... life must go on... yes... i'll hold to that words.... what ever happen... life must go on... i need to live... i still have people that love me.. care me.... really thank God that i still have people that keep loving me....

ok then.... now i'm happy... happy with my life.. happy with my work... happy with people around me... i'm really happy... lot of people told me that i look radiant... Alhamdulillah.... syukur..



So that is all... cik famy pon da sampai opis.. ADIOS...

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, November 20, 2008

idea of theme...

Tadi pagi sedang mcnods duduk dalam bus... mcnods tak leh tido.. mungkin sbb terlebih tido kot... huhuhuh em... mcnods tetiba terpikir sumthing.... i've been thinking of PINK colour... em... cantik kan pink... so dari pink kaler tuh... i've create a theme... iaitu.. 'Lets PINK the life' em... seperti kite tau... kaler itu amat lembut dan menangkan jiwa... kalau in English pon kite greet people dengan berkata.. may u in the pink of health... heheheh so mcnods umumkan rekaan mcnods.... 'LETS PINK THE LIFE'...

sekian time kasih.... sedang tulis blog ni.. terdengar plak lagu dari agnes monica... em.. mcnods suke... tajuk dia matahari....

Tertutup sudah pintu .. pintu hatiku
Yang pernah dibuka waktu hanya untukmu
Kini kau pergi dari hidupku
Kuharus relakanmu walau aku tak mau

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Takada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

Dengarlah matahariku suara tangisanku
Kubersedih kerna panah cinta menusuk jantungku
Ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
Tentangku yang tak mampu menaklukan waktu

Berjuta warna pelangi didalam hati
Sejenak luluh bergening menjauh pergi
Takada lagi cahaya suci
Semua nada beranjak aku terdiam sepi

http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, November 19, 2008

perihal opis..

Sebenarnya memang mcnods banyak nak cerita pasal perihal opis mcnods ni.. tapi kan... mcnods tak tercerita... senin nak buat sedar2 dah abes opis hour... semalam nak buat kene pergi court plak... em.. so hari ni ler mcnods ambik kesempatan nk cerita kat sini.. cewah... suke mcnods bercerita kan....
senin tuh.. nuthing much... cik famy cuti... em... kak ina pon takde bos kate soh dia dok umah jaga anak je ler.... eheheheh then tak banyak mende pon terjadi senin tuh... busy wat keje bagai nak rak... client datang attend je... then time nak balik tu.. tetiba pedepus... em... terbakar satu lmpu kat opis... memula terbakar pehtu dia kuar asap... ui.. takut betulll ingat ke nk terbakar dah building... debar-debar jugak ler rasa di hati ni.. pehtu bile dok try2 on off on off lampu.. tetiba ketepap.. sume plak gelap... abes la gelap satu opis... cume di terangi cahaya computer... waduh... pehtu mcnods pon ape lagi terus la tutup computer dan bergegas balik...
em... tak tau ler plak.. ape bos punye cerita.. mungkin bos ade tipun orang yang sepatutnye datang beki lampu kot...
Pehtu semalam datang je opis masih bergelap... nasib baik le hanphone mcnods ni ade torchlight.. cewah belagak le kejap... tapi nk belagak pon tak gune... sebab nye takde sape pon lagi kat opis...kebetulan mcnods smpai awal... nasib baik de kunci.. mcnods pon masuk ler opis dengan torchlight..
Pehtu sepagi tu orang bekki ler lampu... jadi ler opis ni cerah terang benderang.. sebab ape.. sebab sume2 lampu yang tak nyala dah dia ganti dan yang terbakar tu dah diganti.... sambil tu mcnods pon bersiap2 untuk pergi court dengan melengkapkan petition untuk di failkan... begitula ceritanya... em....
Hari ni plak.. mcnods overslept... shhh.... jangan bagit tau kat sesapa... tah macam mana tah... dah solat pehtu pegang towel nk pi mandi.. tetiba tertido plak atas katil yang best... em... ni sume2 glowree punye pasal la... kalau dia tido dalam lemari mesti mcnods tak terover slept... mcnods sian tgk dia dok dalam lemari... pehtu mcnods pon tido ngan glowree... em... lupa plak nak cerita pasal glowree.. mesti sume2 tertanya2 apakah glowree tu... ok2.. insya'Allah next episode mcnods cerita plak pasal glowree... for the time being i'm quit happy with the spelling... maybe next time ade changes di sebabkan oleh peredaran alam sekitar... heheheheh ejaan telah di bincangkan dengan cik famy.. tapi cik famy suke glowri... tak cantek langsung... mcnods ambik glowree di mana cik famy pon tak tau ape tujuan mcnods tanye bende tuh... huahauhauhauha....
So mcnods rasa kurang ada mood sebab tidak bersemangat...sebab overslept... teruk betul salahkan overslept sebab diri sendiri malas nk keje... ape ni mcnods.. di mana semangat kerja mu,, jangan makan gaji buta... tak elok tuh....
nak mintak cuti pon takut nih... buat kerja la... nk pi wat nescafe.. pehtu sambung kerja... da.... sekain....
http://mcnods.fotopages.com

Monday, November 17, 2008

tetiba minat kat lirik dia..

mcnods lepas lunch tadi... pasang ler MP3 player baru... hehehehe.. dengar radio.. sebab ade banyak kerja untuk disiapkan client nak mai sat gi... bagi dia sign je... heheheheh... pehtu terdengar plak lagu nih... lirik dia macam menyentuh perasaan je... hehehe best gak...

Pehtu mcnods pon lepas siap kerja try cari kat jiwang.org dan dah jumpe pon... so mcnods pon letak la kat sini.. untuk di baca oleh orang ramai... heheheh sila la baca lirik yang telah captured my interest....

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung Kupertaruhkan

Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus kutinggalkan cinta
Ketika ku bersujud


p/s: (my bos said i need to read a lot... :( and i said.. YES BOS!! i'll improve my grammar... )hehehehe am i answered it correctly?? What my bos mean is that my grammar bad or i'm handicape of vocab.. which one u think?? I think both... :D

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, November 13, 2008

huahuahuah cik famy

Semalam cik famy dok nguman nguman... cakap mcnods akan ngumpat dia kat blog.... ha.. hari ni.. nguman nguman dia menjadi kenyataan.... mcnods tulis nama dia dalam blog....
sape cik famy tuh... dia tu jiran mcnods kat opis.... huhuhuh...

dia suka nyakat orang... nyakat sana nyakat sini.... sampai bos pon penah kate kat mcnods... tak payah caya sangat cik famy ni... dia suka nuduh2 orang.... hauauha.... nuduh yang tak serius la mcnods maksudkan...

ih kalau la dia terbaca blog nih... padan muka dia... tapi ni cukup baik la mcnods tulis nama dia ja dalam blog nih... kalau mcnods tulis nama penuh siap ic no siap ngan letak gmbar ngan dia punye name card... ha baru dia tau... pemes satu malaysia tentang perihal cik famy...

tapi kan kot mana pon... cik famy ni baik orang nye... saje dia suke bising... tapi dia sangat banyak memberi tunjuk ajar dan banyak membantu mcnods.... mcnods anggap dia rujukan bergerak.... malas nk cari dalam buku atau akta... refer terus je kat dia... then confirm dulu ngan dia baru bg tau bos... hehehehe but the thing is vey helpful.. memang tak dapat di nafikan ler...

So A million thanks to cik famy kerana banyak membantu....

tunggu yea... kalau cik famy ade buat hal lagi... mcnods citer lagi kat dalam blog ni..... heheheheh
oraito... mcnods nak smbung wat keje... semoga mcnods ade cerita lagi untuk di tulis dalam blog yang tak seberapa nih... entah ade orang bace entah takde kan...
em tertinggal hanphone lagi... adoiyai.. ( pinjam lagi ayat cik bunge) ape ler mcnods ni.. asyik tertinggal hanphone je... hehehehe... maybe sebab tak de keperluan untuk membawa hanphone selalu jadi mcnods selalu tertinggal... so sape nk cari mcnods tipon je ler kat opis yea.... tapi kalau tak de mende penting jangan le tipon... mcnods sangat bz wat keje kalau bos masuk... oraito...
itu saje la kot... em... best gak lagu m. nasri yang baru ni ngan too phat rasanya.... :D

p/s: tingat plak thick maddame.... ^_^

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, November 11, 2008

tukang gunting rambut

huhuhuh semalam mcnods geram gile... selepas ujung minggu ritu mcnods ngan mael bersama-sama menyerang anak cicak sesat tuh... dan berjaya membunuh cicak tuh.... tapi bengang lagi sekali bile ade lagi sekor anak cicak plak... mane la datang banyak sangat nih... ei.. tension betul... smpai wat mcnods tak leh nk tido plak... ni datang opis.. ngatuk2 plak dah... adoi la....

tapi lepas tuh... nk ilangkan ngantuk ni mcnods pon bukak la frienster.. pehtu ade terbaca satu cerita yang agak menarik.. mcnods nak share cerita ni sama-sama...

ADA SEORANG LELAKI PERGI KE KEDAI GUNTING RAMBUT UTK MENGGUNTING RAMBUT DAN JANGGUTNYA. APABILA BARBER ITU MEMULAKAN TUGASNYA, MEREKA PUN BERBORAK DAN BERCAKAP MENGENAI BYK PERKARA.TAPI BILA MEREKA MULA BERBICARA MENGENAI ALLAH,BARBER ITU PUN BERKATA,'' SAYA TAK PERCAYA ALLAH ITU WUJUD.''''KENAPA KAMU KATA BEGITU?'' TANYA SI LELAKI TADI.

'' CUBA KAMU KELUAR DI TGH JLN ITU DAN TUNJUKKAN PD SAYA BAHAWA ALLAH ITU WUJUD. KALAU BETUL ALLAH WUJUD,KENAPA RAMAI SGT ORG SAKIT KAT LUAR TU? KENAPA MASIH ADA KANAK2 YG TERBIAR? KALAU BETUL ALLAH WUJUD,DAH TENTU TIADA KESAKITAN DAN KEPERITAN HIDUP DLM DUNIA NI. SAYA X DPT BAYANGKAN ALLAH YG MAHA PENYAYANG BOLEH MEMBENARKAN SEMUA INI BERLAKU''.

SI LELAKI ITU PUN BERFIKIR SEJENAK. TAPI DIA TIDAK MEMBERI SEBARANG JAWAPAN KERANA TIDAK MAHU MEMULAKAN PERTENGKARAN. SELEPAS BARBER ITU MENGHABISKAN TUGASNYA, SI LELAKI TADI PUN PERGI.SELEPAS BEBERAPA LANGKAH,SI LELAKI TADI TERNAMPAK SEORG LELAKI BERAMBUT PANJANG,SELEKEH,KOTOR DAN JANGGUT TIDAK TERURUS. SI LELAKI TADI PUN BERPATAH BALIK DAN PERGI SEMULA KE KEDAI GUNTING RAMBUT TADI DAN BERKATA,'' KAMU TAHU TAK YG SEBENARNYE BARBER JGK TIDAK WUJUD?''''KENAPA KAMU KATA MCM TU? SEDANGKAN SAYA BARU SAJE GUNTING RAMBUT KAMU TADI''.KATA BARBER.''TIDAK!'' KATA SI LELAKI TADI.''KALAU BARBER WUJUD, DAH TENTU TIDAK ADA ORG YG BERAMBUT PANJANG TIDAK TERURUS DAN KOTOR SERTA JANGGUT YG PANJANG DAN KOTOR MCM LELAKI DI TEPI JALAN ITU''.''AH! BARBER MMG WUJUD! LELAKI TU JADI MCM TU SBB DIA TIDAK DTG PADA SAYA UTK MENGGUNTING RAMBUTNYE!''.KATA BARBER.''TEPAT SEKALI!''. KATA SI LELAKI TADI.''THAT'S THE POINT!. ALLAH JGK WUJUD. ITULAH YG TERJADI (KEPERITAN&PENDERITAAN) JIKA MANUSIA TIDAK MENGINGATINYA DAN KEMBALI PADANYA UTK MEMOHON PERTOLONGAN.''


http://mcnods.fotopages.com

Monday, November 10, 2008

hari ini

seperti biasa bile datang office takdak apa pon yang pelik berlaku.... mcnods smpai pon on time.... alhamdulillah... setelah berhimpit-himpit macam sardin.. rasanya sardine lagi teruk ler... pehtu smpai jugak opis...



kat opis buat kerja seperti biasa.... bile lunch tuan haji(bos mcnods bawak lunch untuk semua... best nye... jimat berhingit-hinggit.. em... alhamdulillah. masakan yang di masak homemade memang sedap dan melazatkan lagi bersih dan menyihatkan.... memang beruntung la kan macam ni...



pehtu sebelum.......

em.. kite da tak ingat la plak... sebab nye... sedang tulis blog ni.. en famy datang kat meja mcnods mengangu gugat pc mcnods... pehtu dia pegi end task blog nih... em.... em... nasib baik ler ade sket draft yang dah save... em.... so mcnods pon letak je ler.. walaupon tak lengkap... en famy lom masuk opis... so takde orang nk kacau mcnods post blog nih... hehehehe kalau en famy bace blog mcnods... mesti dia kecoh satu kampung... seperti biase le... cewah....

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, November 09, 2008

best nye jenjalan

Sejak ari tu... banyak la jugak berjalan-jalan ke sana ke sini... em... mcnods jumpe banyak sangat benda kiut-kiut... memang tak tertahan la di hati ni rasa macam nak beli je... :D

Tapi memang ler tak boleh nk ikut sangat perasaan kan... kite ni kene la jugak berjimat cermat mane boleh main beli je ape yang suke... ye la kite ni bukan nye orang kaya yang jenis berduit kan.... kereta pon belum mampu nak beli....

Mcnods hanya boleh mengucap syukur je ler... sebab nye mcnods dapat tempat kerja yang agak bagus dan tenang dan damai.... bos coworker dan staff sume ok le... not really bad.... dengan itu mcnods nak umukan la pade semua visitors yang sudi nk bace blog mcnods ni... mcnods menjadi lawyer di firm XXXX  here we do harta pusaka, wasiat, syariah matter(nikah, kawen cerai, khalwat, fasakah etc..)jual beli rumah... litigation matter... bancruptcyetc.. also coprate.. my firm is at XXXXX u just can simply walk in or u can call me... heheheh.... as simple as that... this is not as an advertisement... tapi saje nk memberitahu kawan-kawan di mana mcnods telah memulakan kerja... setelah lama tidak ketemu kan... sesapa nak jumpe mcnods pon boleh ler datang melawat okies....

selain tu kan... bila masa berjalan-jalan tu mcnods pon survey jugak la harga pasaran pada masa sekarang... maklum la kan sudah lama mcnods pon tak berjalan window shopping ni... agak ternganga la sekejap mcnods bile tgk barang-barang dah naik harga terutama harga emas (GOLD) em... memang tak di sangka... saje je mcnods try cincin belah rotan... check mcNods punye saiz berapa... huhuuh besar nye saiz jari mcNods... malu plak nk disclose kat sini.... pehtu tanya pulak harga berapa... fuyo... RM450 mahai gile... cincin je plak tuh.... em... kebetulan terserempak plak tadi ngan member mcNods... best friend la... berjalan-jalan mencari cincin gak... hjehehehehe... sume dah pakat cari cincin ni.... mcnods je sesaja auhauhauhauhau..... em... bile le mcnods nak mencari cincin plak...

Pehtu dapat plak call... jemputan kawen jemputan pertunangan... wah wah.... best nye kawan2 mcnods sume sudah menganjak ke alam perkahwinan... em.... semoga mereka berbahagia.... huhuhauhauh mcnods pon tumpang happpy untuk derang... tak sabar betul ni nak pegi kenduri kawen derang.... heheheheheh

lagi berita gembira... Ada plak lsat saturday dah selamat melahirkan anak... baby girl... fufufufufuf.... gembira nye..... kawan pon dah dapat anak... bila la mcnods nak dapat anak... nama anak dah ada... tapi anak je takde lagi... hauhauhau just kidding... em... tu nk kene beli hadiah lagi tuh... ei best nye nk beli barang baby... seronok-seronok....

Selain tu kan.. mcNods pon selalu ler berangan... alangkah best nye kalau ade pakwe yang romantik... tau ape yang orang perempuan suke... em... best nye kalau dapat somthing yang very special dari pakwe.... uh.... indah zaman bercinta... heheheh teringin plak mcnods nak rasa indahnye zaman bercinta... ye la... tak dinafikan... mcnods pon teringin dan punye keinginan seprti perempuan lain.... dapat love letter ke... dapat love notes ke... em... dan ape2 la yang bleh di pikirkan romantik la kan... macam certia2 korea tuh.... fuh... lagi best.. pepagi gi keje dapat bunge orang antar kat opis... wah wah... macam drama... tapi kalau dapat jadi kenyataan memang la indah nye perasaan ini.... tak pernah mcnods berpeluang mendapat benda yang sedemikian rupa... sampai kekadang tuh.. kalau dah buhsan sangat nak pergi kerje... mcnods selalu berangan macam tuh.... sedang wat kerja kat opis... tetiba florist datang bagi bunge kat mcnods.... tak pon bagi teddy bear ke kan.... tak pon bagi bantal yang comel2 tu ke kan... wah wah... best nye.... em.... ni buat rasa macam nak pergi kerje ke esok nih... mane tau tetiba jadi kenyataan kan.... hauhauuaha i just dreaming before go to bed....

heheheh memang kelakar kan... tapi itu ler dreaming is not a sin... ape salah nye berangan kan... kalau benda tu tak dapat jadi kenyataan... kite berangan je le... untuk sedapkan hati... huhuhuh... best nye.. em.... sedang berangan lagi ni... heheheheh ini adalah penangan akibat tengok citer comedy romantik la ni... memang best sangat perasaan tuh... itu baru tgk citer... kalau alami dengan keadaan benar... lagi ler best.... uh best nye....

lagi benda yang best... bile masuk lovely lace.... em.. bau bunge dia yang wangi sangat... bset nye... tapi belum nak beli lagi ler.. kene tunggu dulu... gaji belum cukup untuk dinikmati... em... bagi ler stable dulu... orang tua2 kate jangan plak dengar guruh di langit ari di tempayan di curahkan.... kang tak jadi ujan kang... nganga la plak.... air takdak... gitu ler begitu peribahasa nya...

mcnods pon teringin nak kawen.... hehehe malu plak cakap macam ni kat sini... tapi takpe.. mcnods percaya pada jodoh.... Allah dah tetapkan.... insya'Allah.... besrserah pada Allah... semoga mcnods mendapat ape yang mcnods impikan....

banyak betul benda yang seronok... em... cik bunge je tak seronok.... sebab dia bz smpai lupa kan kite... takpe ler all the best in your exam... semoga berjaya.... dapat melihat yusuf... haheahaheaheahehaheahh mcnods ketawa besar plak.... pembalasan untuk ketot... tunggu ler... buhbye... mcnods nak pegi tido.. esok kene pergi kerje.... heheheh i think takde kot blue monday.. sebab mcnods nak pikir... esok pergi kerja... ade orang datang bagi sumthing kat mcnods... hehehehhe perasan betul mcnods... takpe ler berangan untuk kuatkan semangat untuk pergi kerja.... ameen.... buhbye....



http://mcnods.fotopages.com

Friday, October 31, 2008

ape punye soklan la nih..

Pagi ni mcnods ade plak terbaca metro online. Tetiba mcnods ternampak bab soal jawap agama...
sedih yang amat sangat mcnods dengan soalan-soalan agama yang menjadi kemushkilan rakyat Malaysia ni... em... nampak sangat tahap pengetahuan tentang agama Islam oleh umat Islam di Malaysia amat cetek sekali. soalan yang di tanya tida munasabah dan sangat tidak relevan.. Bukan nak kata derang tuh bodoh ke ape.. tapi tak bleh pikir sendiri ke?? kadang-kadang kite boleh pikir dengan common sense je soalan yang di ajukan...

antara soalan yang mcnods ingat... dia kata dia jatuh hati pada mat bangla... tapi masalahnye dia ni dah berkahwin dan ramai anak... apa sebab nye dia jatuh hati... sebab husband dia jelous kat dia bile dia berkawan ngan mat bangla tuh... mesti la sebagai suami dia jelous bila isteri dia berkawan dengan lelaki lain.. tambahan bila isteri dia jatuh hati pulak kat lelaki lain... huhuhuh... ade ke bleh dia tanya macam mana?? dia kata dia tak tahan sikap husband dia yang cemburu kat dia dan jelous memanjang... senang je citer... kau tak payah ler kawan ngan mat bangla tuh.. baru ler husband hang benti jelous.. bengong betul.... orang kate cemburu tandanya sayang... kalau dah dia cemburu maknanya husband awak tuh sayang ler kat awak... yang nk bekenan kat mat bangla tuh wat pe... harap muke je hensem tapi duit takde... datang malaysia pon semata-mata nak cari duit macam mana dia nk tangung kite lagi kalau kawen ngan kite...

Kalau citer tentang mat bangla... better lupakan aje le nak kawen ngan derang.... bukan nk kutuk atau bersikap prejudis.. tapi mat bangla takan datang ke Malaysia kalau bukan tujuan untuk cari duit atau lari dari kesusahan yang derang tangung di negara derang.... mcnods dah banyak handle kes mat bangla ni time kat tenaganita dulu... memang dia punye kisah almost the same dan masalah pon sama je... derang mencari rakyat malaysia semata-mata nk tumpang kesenangan rakyat ni... bukan semua yang kawen tu tujuan utama cinta... derang ni lagi satu... memang pandai berkata-kata manis... maklumlah terpengaruh dengan filem hindustan.... itu sahaja....

Ada lagi satu soalan yang bila mcnods baca mcnods rasa macam nak marah je... tau tak ape soalan dia???

SOALAN

BARU-BARU ini saya keluar berbuka puasa bersama teman lelaki. Lantas dia mengajak bersolat bersama. Apakah hukum bersolat dengan berimamkan teman lelaki saya? Haruskah seseorang itu mempunyai ikatan untuk diimamkan? Berdosakah saya dan adakah solat itu diterima?


cube ler sume orang bace soalan dia... ape tah ler yang dia pikir.. ngada-ngada pon ade gak... kalau dia cakap dia dgr teman lelaki dia punye bacaan fatihah tu salah.. logik gak nk tanye sah ke tidak solat dia.... adoi yai.. ( pinjam ayat cik bunge) abes kalau dia solat kat masjid tuh tak sah ler... sebab bukan ade ikatan apa2 ngan imam tuh... abes sume orang tak sah la... anak bini pak imam je ler boleh solat berimamkan imam tuh.. orang lain tak boleh sebab takde kaitan dengan imam tuh... begitu la kalau dia pikir logik... jangan ler terlalu taksub adoi yai...
ok le itu saje le mcnods nk cakap... marah pon ade... better mcnods benti je le membebel... geram betul... uhuhuhuhu ok la... chow... salam...


http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, October 28, 2008

selamat bekerja

Selamat hari-hari.. selamat bekerja... em.... hari ni mood kurang baik.. tapi bile tgk jalan tak jem dan lengang semacam je... terus mood pon ok... walaupon ketinggalan hp kat umah.. tetap tak rasa sedih... hehehehe kelakar la plak...

jalan tak jem smpai opis pon awal gile... cume badan ade rasa penat dan sedikit mengantuk je le....

walau apa pun... selamat bekerja yea.... happy working...

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, October 23, 2008

bercinta ibarat menunggu bus..

Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti seseorang yg menunggu bas. Bila bas tu datang, awak nengok bas tu dan awak kata pada diri awak,

"Eee... penuhnya... tak de tempat duduk."

Jadik, awak katakan pada diri awak,

"Saya akan tunggu bas yg lain."

Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain. Kemudian, datang pulak bas yg kedua.Awak nengok bas tu dan awak akan cakap,

"Eee... bas ni buruk sgt.... mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan."

Jadi, awak pun biarkan bas buruk tu berlalu dan awak
bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya. Setelah
beberapa ketika, datang lagi sebuah bas. Bas yg datang tu kosong, tak penuh dan tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata,

"Emmm.... takde air-cond... cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yg lain."

Dan sekali lagi awak biarkan bas tu berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg seterusnya. Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca semakin mendung dan
baru awak perasan yg awak pula dah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus naik bas yg datang ketika itu, walaupun bas itu tak sebegitu sempurna. Dan kemudian barulah awak sedar bahawa... awak dah naik bas yg salah. Jadi, selama ni awak dah membazir banyak masa dan wang untuk menunggu apa yg awak nak. Walaupun yg datang
tu adalah bas yang berair-cond, adakah awak dpt pastikan bahawa bas tu tak akan rosak di tengah jalan atau mungkin bas tu tak terlalu sejuk untuk awak? Jadik, (terutamanya golongan perempuan) lelaki pun samalah mengingini apa yg awak idamkan tu memang tak salah. Tapi, tak salah juga kalau anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain, kan? Sekiranya awak dapati "bas" itu tak sesuai dengan awak, apa yg perlu awak lakukan hanya tekan loceng dan turun daripada bas tu. Tapi... saya pasti awak semua tentu ada pengalaman yg macam ni. Awak nampak sebuah bas datang (tentulah bas yg awak nanti-nanti kan), awak tahan bas tu >>tapi pemandu bas tu pulak buat tak faham dan pura-pura buat tak nampak awak dan terus berlalu tinggalkan awak! Hahahaha.... Bila ada bas yang lalu melintasi saya macam tu, apa yang saya lakukan ialah BERJALAN!

Bodoh sebenarnya untuk mengejar bas tu sebab setiap kali, awak akan terjatuh dan menyakiti diri awak sendiri. Jadi, bercinta tu adalah ibarat menunggu bas, sama ada awak nak naik dan beri peluang pada bas tu... semuanya terpulang pada diri awak. Dan bila awak berjalan, awak sebenarnya cuba melarikan diri daripada cinta!

Moral: marilah kite tunggu bas... tak payah naik kereta... minyak pon mahal lagi kan... heheh...


http://mcnods.fotopages.com

Friday, October 10, 2008

erk.. lama sudah tak update blog..

Sudah berkurun lama mcnods tidak update blog.. akhirnya dapat juge mcnods mencuri peluang untuk mengupdatekan blog yang sudah kian lama tak di sapu laman dan dibuang sampah sarap... cewah ai...

mcnods agak sibuk dengan kesibukan hari raya nih... hehehehe saje je menyibukan diri ni... em..
so dengan kesempatan mcnods dapat la update blog ni.. mcnods nak ucapkan....

Glitter Words




http://mcnods.fotopages.com

Monday, September 22, 2008

PAK GIG..

bile tengok je nama tuh.. mula la teringat plak kat orang-orang lain.. em.. macam abg hilmi , abg amed dan seman... huhuh ape kabar ler semua2 tuh... abg hilmi ngan seman dah lame tak contact... rindu nye... abg amed je yang masih setia contact mcnods... itu pon tak abes2 ngan perangai dia yang nyekek tuh hauhauhauh....

Paling rindu kat abg Hilmi la.. just want to let him know that mcnods sudah dapat untuk digelarkan sebagai seorang lawyer... lama tak dpt ckp ngan abg hilmi... harap abg hilmi baik-baik di sana... semoga abg hilmi dapat abg yang di cari selama ini.. and abg hilmi really thanks about the advise... never forget abg Hilmi.. kalau ler abg Hilmi ade bace blog ni bleh do contact me again.. at least drop some hello untuk nod...

Oh.. bile cakap pasal abg hilmi.. tingat kat Osh... ape la plak kabarnye Osh... heheheh... em... seman pon dah senyap je... ape jadi tah... jangan sedih2 yea seman... apa yang terjadi kat seman tu bukan salah sesapa.. salah seman sendiri sebab terlalu obses pada sesuatu benda... harap seman pon dah ok..

em.... time2 bulan posa ni memang banyak tingat kat orang... pak gig yang memang hanya contact nod time2 event macam ni je... huhuhuhu

em... abg amat pon pe cerita tah... CC tuh berjaya ke idok... adoi hai... tingat kat abg amat tingat plak kat adek dia montana... em... cane le abg amat ade adik macam montana... huhuh kelakar.. kenagan lama menerjah lagi...

Kak lyn plak.. nampak nye dah sieze dari kerja harian... em... ape le kabat kak lyn..
rindu nye nak borak2 ngan kak lyn cam dedulu...

Kak yan... uih... lagi la... lama sangat tak dengar kabar.. ke dah balik ke shefield?? em.... ape ler cerita kak yan eh...

Selain tuh.. kak juh yang happy go lucky dan sangat riang ceria pon dah lama tak dgr cerita... phone no kak juh pon di ilang... kawan baik kak lip... tingat masa gi jenjalan kat Perlis dulu...

Abe J yang dah beralih pada sleeping mood sejak dah beranak pinak nih... huhuh tiap kali tgk dunkin donut tingat abe J blanja makan dunkin donut yang banyak sgt... wa.. teruja betul abe J beli donut banyak2...

Abg sani pon dah lama nyepi... tapi tak rindu kt dia.. abg sani tu memang la... suke nyakat orang.. benci la kat dia...


RIndunye-rindu nye... nape tetiba rasa rindu neh... adoi le bahaya sungguh... rindu kerana mereka2 ni ler telah mewarnai zaman belajar mcnods dan merupakan antara pemankin untuk mcnods terus belajar dan berjaya seperti mereka.. huhuuhuh..

Sesapa ada teringat lagi kat sapa-sapa yang mcnods tak mention kat sini.. silakan ler mention.. mayber bleh refresh memory lama kan... huhuhuh...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 20, 2008

KFC

Percaya atau tidak kat sini skang nih mcnods berada di KFC alpha angle... huhuhuh rupanya pengunaan wifi kat negara kite ni sudah makin meluas... kite tak sangka plak kat KFC ni ade plak wifi dia.. memula tadi kite tanye dekat sorang ni pekerja KFC... dia cakap takde.. huhuh pelik la plak... nasib baik ade laptop cik bunge nih bleh la kite membunuh masa dengan menulis blog nih... ade sorang budak kecik sebelah kite ni agak comel gak... dia tembam.. ei geram nye... rasa je nk ambik gmbar dengan dia.. pehtu letak kat blog nih...

geram betul mcnods kalau budak comel2 nih... kite tengok cik bunge plak sian dia Q punye la yang amat pnjang... sian kat dia.. heheheh semoga di mendapat pahala berpuas hari ini....

EM... memang ler sedap sedang berpuasa dan lapa pehtu ras macam nak makan KFC pehtu orang plak belanja... ei cik bunge ape senyum2 kat kite... sabar yea... jangan marah.. awak dapar banyak pahala ari ni cik bunge... em... mmg mengoda la tgk betapa banyak makanan ka depan nih... em... ade yang permpuan cantik... ade yang perempuan macam kampung... bukan nk kutuk tapi jage le adab sket... ade ke kat KFC nak angkat kaki macam tokpek cina dok atas kusi munim kopi.. sungguh tak manis tgk keadan tuh.. tapi yang ramai nye datang ngan family la... em.. FKC ni pon dah penuh sesak tersangat la sesak.
Tak tau la samada mcnods masih mampu untuk menulis lebih banyak lagi... ehhehh memang tril dan seronok dapat menulis blog sambil tgk pelbagai ragam manusia kat sini... sangat teruja mcnods rasa... teruja nye...

dalam keadan ras teruja ni. mcnods teringat balik pasal nasib mcnods yang tak tau lagi tentunye macam mana.. em.. alahai... ape le nasib mcnods yang belum lagi tau pangkal hjung nya.. entah dapat ke tidak kerja.. kalau bleh memang takmo join AG tapi kalau dah tak dpt gak keje itu kire last resort la tuh..

mcnods memang tak rasa sedap hati la.. nak join AG.. rasa macam tak layak pon ade gak.. sebab mcnods kan memang tak gemar sgt criminal law... mcnods plak takut kite buat salah tuduhan. nauzubillah.. memang takut sgt. takut la berdosa bila kite menuduh orang yang tidak berdosa...

hehehe makin banyak cerita mcnods pon makin la banyak membebel... em... kemahiran menaip mcnods pon makin ok... tak tau ler nape bile cari kerja orang asik tanye menaip macam mana?? mcnods jadi confuse gak.. takan le mcnods nih mintak kerja sebagai typist.. kalau mintak kerja sebagai typist takpe la gak kan.. bleh ler.. kalu nk tanye pasal typing nih.. tapi takpe ler'
mcnods ingat nk chating jap sementara waktu berbuka dan juadah nk buke tuh smapi...perut mcnods pon dah bunyi kuat sgt nih... mcnods rasa lapar... cik bunge tetap bersabar dengan line Q yang pajnang jela-jela... huhhu sabar nye dia... harap sabar itu betul la dan di balas pahal puasa...

adeh kate nak benti tak masih tak benti menaip masih lagi membebel lagi tak tentu hala... topik bebuka puasa kat KFC tapi dah lari topik sebab tulis memacam yang tak relevan kat sini... relevan ke tak??? relevan la kirenye....
itu saje buhbye nati kalau mcnods rajin malam nanti mcnods tlis la lagi.. sebenarnye banyak gak resepi baru mcnods dah buat... tapi mcnods malas nk bagi tau kat sini.. malas la sangat... sbab entah ler.. bg tau pon macam tak perlu plak.. tambah la bulan pose.. lagi ler buat orang terliur je.. sian derang....
pada budak comel seblah kite ni semoga berjaya di mas hadapan...
sekian
http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, September 16, 2008

ape yea??

Tak tau sebenarnye ape yang nak di coretkan kat sini... tapi sejak dua menjak ni.. mcnods asik mimpi je satu firm yang agak aman damai... Ya Allah ya tuhanku... moga2 mcnods diterima untuk masuk kedalam firm yang aman damai tuh... ameen.... doakan ye untuk mcnods... semoga korang punye doa tu di balas baik oleh Allah kelak.. mcnods nak dulukan ucapakn time kasih... em...

ari sabtu ari tu.. best.. resepi baru lagi.. sup cendawan.. em... enak sgt di makan dengan french bread yang di jadikan onion bread.. sungguh sedap... mcnods bebuka makan mashroom soup je ngan roti tu.. tak sentuh bende lain dah... em.... hari nye ahad plak...

lagi satu resepi baru untuk hari ahad... mcnods buat sambusat... itu resepi lama... pehtu ade lebih dia punye kulit popia.. mcnods buat banana pillow... hehehehe... sedap tak terkata...
makcik lizah pon kate sedap... bakbah pon makan abes dua biji... hehehehh best tak best resepi ciptaan mcnods...
cewah... em... cume tak kesampaian nak buat fetucinni cabonara... uh... sedap nye kalau dapat.. macam makan kat pizza hut tuh... fuh.. memang best... tak pon spegetti meat ball ke.. best la gak.. memang best ape2 pon memang best... mcnod mesti cube buat gak...
em... mcnods gak nanti nk buat karipap inti kari.. sebab selalu nye buat karipap inti kurma daging je.. dia tak pedas sangat....
tadi mcnods ade pegi beli kat muktamar pas... karipap dia 3 singgit lagi.. fuh dasat tuh belum naik harga... nasib baik la... kalau tak mcnods memang berlalu pergi dari situ.... bengan gak ngan harga karipap yang naik harga ni...


em.. bleh plak harga nye.. satu 40sen... adeh la... mcnods memang tak beli kalau kuih rega 40sen... kalau tanye je dia akte 40sen terus blah.. biar lapar pon takpe.. tak kempunan pon.. uhuhuhuh nanti nak tanye mak alan ape resepi dia buat inti karipap pedas... tapi alan kedekut dia takmo tanya.. ade ke dia soh kite tanye sendiri... macam ler kite ni bini dia ke ape ke men redah je nak tipon tanye mak dia.. adeh la dia ni tak pikio ke??? pikio le sket kite ni orang melayu...

tapi mcnods belum jumpe lagi resepi kat internet.. kalau dah jumpe pon lom tentu lagi kesedapan nye... nih yang merunsingkan mcnods... adeh la.. mane runsing ngan tuan haji ni.. nak ke dia ambik aku kerja.. mane runsing ngan memacam ler lagi... ngan duit dah kering cam kemarau 7 tahun.. waduh waduh....

Ya Allah ya tuhankau.. murahkan la rezeki mcnods dan permudahkan lah segala urusan kerja mcnods di dunia dan akhirat... semoga mcnods mendapat kerahmatan dan keberkatan dari Allah... ameen.. sempena bulan Ramadhan ini.. mconds sangat harapkan keberkatan nye... eih.. tetiba plak rasa ngantuk... tapi rasa macam nak minum air 100plus oren... heheheh pehtu tido la
semoga jumpe lagi dia tulisan mcnods yang akan datang....

mane ler pegi nye... rindu bangat kat dia... kalau ade bace blog kite tipon la ye...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 13, 2008

suami isteri dan cermin

Mcnods tak bleh tido... dah berapa malam asyik tak bleh nk lelap mata dengan aman dan nyaman.. mcnods asyik terfikirkan sesuatu... selalu mcnods layan jejak rasul rihlah ibnu batuta... tapi malam nih macam takde plak.. layan email jap.. memandangkan ari nih tak sempat nk bukak email pagi tadi... heheheh ade terbaca satu cerita yang agak kelakar dan dapat menghiburkan... dapat la kite share sesama kat sini yea...

Ini kisah pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal di dalam hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi tu. Si suami kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan pergi berburu ataupun memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal mengemas dirumah.

Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang mencari-cari. . tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik cermin tu dan disimpankan cermin tersebut di tingkat atas rumahnya tanpa pengetahun isterinya.

Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk ke bilik dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik pelik melihat telatah suaminya tu..

Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya.. bimbang-bimbang kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik tersebut tanpa pengetahuannya. .

Dan punyalah terkejut beruk.. dia masuk je bilik tu.. di ternampak cermin suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa.. so, dia ingat orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.

Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..

Lepas berjumpa dengan maknya.. mak dia cakap nak lihat sendiri perempuan yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..

Lalu maknya pon masuk ke bilik tersebut.

Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak.

Isteri: Apsal mak ketawa?.. Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau ye pon nak kawin lain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku tengok perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..

heheheheh semoga dapat membuat anda tersenyum...
http://mcnods.fotopages.com

Monday, September 08, 2008

resepi baru plak..

Resepi dalam internet ade ajar wat kek batik... huhuhu mcnods cube dan menjadi semalam... sedap dan enak... heheheh gembira sangat sebab resepi yang di cube menjadi... gitu ler cerita nye.

selain dari mencube resepi baru... mcnods kenal kawan baru iaitu kawan pada kawan alan.. farid nama dia... baik betul budak nih... hehehehe nampak gaya macam baik ler.. dalam Allah 'alam...
hehehe semoga apa yang nampak tuh terbias ke luar hendak nye....

Alan pon dengan imej baru... hehehe mcnods tekejut ler sket... em... tapi mcnods jugak ler tak baru2...

Tak banyak juge nak cerita ari ni... cume seidkit terkilan bile kak rosa kate bos dia dah jeling2 dah kat dia sbb asik tlg fax kat my stuff... sedih ler gitu... abes lepas ni nak mintak tlg sape lagi.. bukan mcnods men sesuka je nak mintak tlg.. tapi terlalu memerlukan... nak wat macam mana :(
Tapi kalau dah orang cakap gitu.. itu petanda takde dah ler lepas nih... adeh la... ini ler dunia... ape bleh buat kan...

ops lupa plak nak cerita pagi tadi hasri plak tipon.. dia kate ade kat mesjid jamek.. ajak mcnods jenjalan kat sane... ui.. malas le nk pegi ke sana.. takde mende nk wat takde keje la nk pegi sane..
Hasri tu sedang cari kerja.. tapi tak sempat nk ckp lame.. heheh mcnods plak ade hal... em..

sorry la yea.. len kali kite jumpe yea hasri...

takde pe sangat pon nk di celotehkan ari ni... tapi mcnods rasa sangat down... rasa macam tak berguna pon ade... abg alan plak offer satu kerja wat sale... adeh takut betul nak tipon abg dia... nak cakap ngan abg dia... uuuu... sangat takut... takut takut takut.... macam mencabar je kerje dia... kalau ade training takpe ler gak...

Itu sahaja ler kot... oraito.. buhbye.. salamualaikum... ari ni takde mood nk cube resepi atau ape2... nak nagis je sepanjang hari.. sedih sedih sedih.....

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, September 07, 2008

resepi baru..

Ceybah je datang bebuka kat umah ari nih... em.. walaupon ceybah jer havoc nye tak ler kurang.. same je.. tetap maintain.. cume ceybah ari nih.. dia ade baik sket ngan mcnods.. sebab dia takde geng nak belagak ngan mcnods... heheheheh cute betul tgk ceybah gera, sgt kat pipi dia yang kembung tuh...

Em.. hari ni mcnods ade cube resepi baru... em.. begedil maggi... resepi tu tgk kat internet... tapi mcnods ade modified sket... sebab nye bile cari je bahan sume takde... tapi modified pon sedap.. mcnods tak bg tau yang mcnods wat resepi baru.. mcnods wat je macam biase... dan dah siap goreng... pehtu mcnods hidangkan skali seperti biase...

heheheh saje nk tgk caner sume orang punye reaksi... pehtu tetiba baba tanye.. eh ni ape nih... sedap pade semalam... pehtu abg La pon cakp ha ah ler sedap... ape nih... garing plak tuh.. heheheheh pehtu kak rosa pon cakap pe nih.. tak penah rasa pon tapi sedap.... hehehehehe
baru la mcnods reveal kat derang yanf itu adalah resepi baru percubaan mcnods... akhirnye berjaya gak buat resepi baru yang di modified...

itu aje la kot... mcnods pon dah siap ngan suar belang dan stokin belang... sejuk plak malam nih... cume sweater je tak belang.. huhuhuh em... so.. walaupon tak ngantuk sgt tapi agak penat ler.. itu je... perut masih kenyang walaupon dah gi exercise ngan solat tarawikh tadi.....

itu sahaja.... jumpe lagi semuua... heheheh

p/s: kepada kak E... i'm so sory kak.. gambar hantaran tu telah hilang akibat laptop yang telah rosak dan telah di format... jadi tidak ada pon satu gmbar hantaran yang dapat diselamatkan... mcnods amat sedih dgn insiden itu.. tapi apakan daya... mcnods tak terdaya... tgk ler kalau ade kiranya member2 lain yang ade ambik gmbar hantaran tu.. mcnods mintak dan letak kat sini... khas untuk kak E... selamat berpuasa untuk kak E dan selamat membuat resepi kak E yang sedap lagi mantap tuh...

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 06, 2008

cerita bermula dari huruf K

Dalam keletihan yang amat sgt.. mcnods terbukak satu email dari sepupu mcnods... em.. agak bagus untuk menghilangkan kepenatan dan stress... bleh la lawak santai untuk di kongsi bersama... semoga sesapa sahaja yang ada bace blog mcnods mampu tersenyum kejap dan hilang kan kekusutan minda... tapi ingat tiada yang lebih baik dari ayat suci al-quran untuk mendapat ketenagan yang damai... believe me.. enjoy reading this story... =.=

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam, "Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam... kenapa?" Ketam kata,
"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!"

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"
Ketam ketawa, "Kah..kah..kah. .kah..kih. .kih..kih. .kih.. Kuh..kuh..kuh. .kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan? "

Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"
Ketam kata, "Kelakar."
"Kelakar ke kurang-ajar? " kata Kodok. Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan." Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.

P/S:
Kalau kiranya korang kerja, kembali KERJA!

http://mcnods.fotopages.com

letih...

letih betul hari ni...

http://mcnods.fotopages.com

Friday, September 05, 2008

em... ape yang mcnods pikirkan...

Sebenarnye mcnods tak de le banyak pikir... cume pepagi dah kene wat test dah.. em... dah ler pebende punye test pon mcnods tak tau.. main belasah je.. mcnods pon tak penah tau pasal bende tuh... em.. pehtu ade orang mintak ganti jadi receptionist plak...

em... tgk jam macam tak sempat je.. so tak leh nk buat ape kene la tolak keje tuh.. rugi jugak rm50 melayang gitu je...
easy money for the day beb...

em.... pehtu pikirkan ape nk dibuat untuk bebuka
pehtu time dalm kol 530 ada kat umah.... mcnods pon lepas solat asar buat le popia goreng...
popia goreng yang tak begitu cantik sebab kulit popia dia dah keras... so bile kite gulung dia jadi tak cantik... rasa macam nk basahkan je kulit popia tuh...

em.... di samping tu buat plak spegeti... senang je... paling simple.. heheheh ok dah selesai buat memacam....
selepas berbuka solat tarawikh.. mohon kemaafan dan keampunan dari Allah...
Ya Allah yan tuhanku.. ampunkan lah dosa ku... ampunkan la dosa kedua ibubapa ku... ya Allah ya tuhanku... permudahkanlah urusan aku di dunia dan akhirat...

Ameen.... moreh ayam masak halia ratah je... sedap2 sedap... memang sedap... selepas ini kite minum la segelas susu suam untuk membuatkan diri mengantuk dan riang ceria untuk hari esok.... menghadapi 5 Ramadhan kareem....


http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, September 03, 2008

kisah yang mungkin nyata..

Tadi pagi mcnods bukak email... dan bace le email... kisah ni agak menarik dan mungkin boleh di manfaatkan untuk kite semua.. so selamat membaca...

"KISAH YANG MUNGKIN NYATA"

BACALAH UNTUK DIAMBIL IKHTIBAR DAN MUHASABAH DIRI


Seperti biasa, setelah pulang dari pejabat dan tiba di rumah, aku terus
duduk berehat disofa sambil melepas penat. Sepertinya aku sangat malas
untuk membersihkan diri dan menunaikan solat.
Sementara anak2 & isteri sedang berkumpul diruang tengah.

Dalam keletihan tadi, aku disegarkan dengan adanya angin dingin sepoi2
yang menghembus tepat di muka ku. Selang beberapa lama seorang yang tak
tampak mukanya berjubah putih dengan tongkat ditangannya tiba2 sudah
berdiri di depan mata.

Aku sangat terkejut dengan kedatangannya yang tiba2 itu. Sebelum sempat
bertanya.... . siapa dia.... tiba2 aku merasa dada ku sesak...sukar
untuk bernafas.... namun aku berusaha untuk tetap menghirup udara
seperti biasa.Yang aku rasakan waktu itu ada sesuatu yang berjalan
pelan2 dari dadaku...... terus erjalan..... kekerongkongku. .
sakittttttttt. .......sakit... rasanya.

Keluar airmataku menahan rasa sakitnya,... Oh Tuhan apa yang telah
berlaku pd diriku.....Dalam keadaan yang masih sukar bernafas tadi,
benda tadi terus memaksa untuk keluar dari tubuhku...kkhh. ........
khhhh..... kerongkonganku berbunyi. Sakit rasanya, amat teramat
sakit..... Seolah tak mampu aku menahan benda tadi...Badanku gementar...
peluh keringat meluncur deras....mataku terbelalak.. ... air mataku
seolah tak berhenti.Tangan & kakiku kejang2 sedetik setelah benda itu
meninggalkan aku.

Aku melihat benda tadi dibawa oleh lelaki misteri itu... pergi...
berlalu begitu saja.... hilang dari pandangan.

Namun setelah itu......... aku merasa aku jauh lebih ringan,
sehat,segar, cerah... tidak seperti biasanya. Aku heran... isteri &
anak2 ku yang sedari tadi ada diruang tengah, tiba2 terkejut berhamburan
ke arahku.. Di situ aku melihat ada seseorang yang terbujur kaku ada
tepat di atas sofa yang kududuki tadi. Badannya dingin kulitnya membiru.
Siapa dia???????.. .Mengapa anak2 & isteriku memeluknya sambil
menangis...mereka menjerit... histeria . terlebih isteriku seolah tak
mau melepaskan orang yang terbujur tadi... Siapa dia......... ..?????
??? Betapa terkejutnya aku ketika wajahnya dibalikkan. Dia........
dia....... dia mirip dengan aku.... ada apa ini Tuhan...???? ????

Aku cuba menarik tangan isteriku tapi tak mampu..... Aku cuba pula
untuk merangkul anak2 ku tapi tak berjaya. Aku cuba jelaskan kalau itu
bukan aku. Aku cuba jelaskan kalau aku ada di sini.. Aku mulai
berteriak... .. tapi mereka seolah tak mendengarkan aku. Seolah mereka
tak melihatku... Dan mereka terus-menerus menangis.... aku sedar.. aku
sedar bahawa lelaki yang misteri tadi telah membawa rohku. Aku telah
mati... aku telah mati.
Aku telah meninggalkan mereka .. tak kuasa aku menangis.... berteriak.
......Aku tak kuat melihat mereka menangisi mayatku.

Aku sangat sedih.. selama hidupku belum banyak yang kulakukan untuk
membahagiakan mereka. Belum banyak yang telah kulakukan untuk membimbing
mereka. Tapi waktuku telah habis....... masaku telah terlewat.... aku
sudah dikembalikan pada saat aku terduduk di sofa setelah penat
seharian bekerja. Sungguh, bila aku tahu aku akan mati, aku akan
membahagi waktu bila harus bekerja, beribadah, untuk keluarga dll.

Aku menyesal aku terlambat menyedarinya. Aku mati dalam keadaan belum
solat.
Oh Tuhan, JIKA kau inginkan keadaanku masih hidup dan masih biasa
membaca E-mail ini sungguh aku amat sangat bahagia. Kerana aku MASIH
mempunyai waktu untuk bersimpuh, mengakui segala dosa & berbuat kebaikan
sehingga bila maut menjemputku kelak aku telah berada pada keadaan yang
lebih bersedia.

Sebarkan e-mail dakwah ini ke 5 orang terdekat Anda, dan mintalah
mereka untuk melakukan hal yang sama. Cukup lima saja! Ini bukan surat
ancaman berantai. Yang jelas jika Anda tidak meneruskan e-mail ini, maka
Anda telah menyia2 kan kesempatan untuk saling menasihati dalam
kebenaran dan beramal shalih. Jika anda lakukan dengan ikhlas insya
Allah Anda akan menuai kebaikan.

Mari berlumba dalam kebaikan.

"Sesungguhnya Allah Tidak Dapat Mengubah Nasib Sesuatu Kaum Itu,
Melainkan Mereka Sendiri Yang Mengubah Diri Mereka"?..

http://mcnods.fotopages.com

Monday, September 01, 2008

selamat berpuasa..

Kepada semua kawan-kawan mcnods yang rajin nak bace blog mcnods ni mcnods ingin ucapkan selamat berpuasa yea... semoga kite semua mendapar ganjaran yang bnyk sgt dalam bulan umat muhammad s.a.w. ini....
mcnods juga ingin memohon maaf kalau ade salah dan silap... em... mcnods sakit perut di hari pertama lagi... aduh... nape ler perut ni wat hal la plak... memang tak larat... buang pon kuar cecair je... sbb perut dah kosong... pehtu sakit perut plak tuh...

em... semoga kite semua tabah menghadapi bulan tarbiah ini... moga-moga kite dapat mentarbiahkan diri kite kepada yang lebih baik... mentarbiahkan diri kite melawan hawa nafsu dan emosi diri yang melampau...

rasnye mcnods pon tak banyak nk citer... mcnods pon dah insap dan bertaubat... begitu juga kawan-kawan mcnods... tak sangka rupanye kite serupa... tapi rahsia kawan-kawan tetap tersemat dan di simpan rapi... mcnods akan cuba menjaga amanah ini....

kepada yang belum sedar masih belum terlambat untuk bertaubat dan memohon maaf jika ada melakukan kesilapan.... mcnods akan pastikan yang hak mengetahui segalanya... mcnods dah tetap hati untuk bertindak... walaupon malu atas kesilapan yang berlaku tetapi mcnods berpendapat yang hak perlu tau kejadian sebenar... dari A- Z... bersedia menghadapi nye...

sekian terima kasih....

http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, August 27, 2008

salah sms orang plak..

semenjak kite pakai hp baru ni.. asik je problem nk kontek orang.. ye le phone no pon tak dak macam mana nk call orang..
Tadi mcnods nak sms amed orang permatang pauh.. saje nk tau suasana kat sana.. tetiba upanya itu no phone abg med... cewah.. abg med.. dengan poyo nye bg tau kat kite.. dia kata kalau nk tau pasal bende tu dia takmo buang kedit dia sms dari london... ces... konon la tuh... kite bukan nak sms awak la abg med.. kite nak sms amed kawan kite kat permatang pauh.. ape salahnye kite ambik tau pasal politik semasa....

tapi takpe.. mcnods dah biase ngan abg med nih... huuuhuh dia bagaikan abg mcnods yang garang sgt.. tetapi poyo.. juga ambik berat dalam diam-diam.. mcnods suke gak abg med nih ambik berat orang nye... eheheeh takpe ler.. terus kan menjadi begitu...

mcnods tak berapa sure apa itu maksud sacarstic... tapi bile mcnods tingat kat abg med.. mesti mcnods ingat perkataan nih.. hehehehe jangan marah la yea abg med... semoga abg med gembira di kota london... tunggu mcnods ye... nanti mcnods pegi sane... dalam perancangan gak ler..

abg med kene bawak mcnods jalan-jalan kat sane... bleh mcnods kenal kan makcik mcnods.. dia pon dok kat london... dia kate bleh dok umah dia bila-bila je.. heheehe.. tak sabar rasanya... nk pegi berjalan-jalan....

itu sahaja kot.. saje tetiba tingat kat orang2 di kota London... em...rasa je nk pegi lagi... tak puas...
ok yeah... salamualaikum.. selamat malam...
http://mcnods.fotopages.com

Sunday, August 24, 2008

mcnods ade nama baru...

heheheh suke la mcnods ade nama baru... happy sgt bile dpt nama baru... em... tak tau ler nk ckp pe.. best le gak.. unik dan sgt bermakna... sekian time kasih.... :D



http://mcnods.fotopages.com

Friday, August 22, 2008

hari Jumaat

Sudah hari jumaat... semakin dekat dengan due date... semakin mcnods kecut perut... Ya Allah berikan lah petunjuk pada diriku...

em... untuk meredakan rasa... apa kata kite buat cupcake... hehehehe tapi mcnods takmo bagi orang tu rasa... dah konpem punya la kalau dia rasa dia mesti banyak komen.. itu ini.. tak best la tak sedap la... macam la dia tu terer sgt buat.... tak padan ke buat dengan rasa ikhlas dan kasih sayang... cewah....

em.... mcnods nak bg mael happy.... mael demam... dia takmo makan... kesian kat dia.tak selera makan... mcnods pon turut tak selera makan... sebab tak tau nk buat pilihan nih... kite tak tau masa depan jadi itu yang menyebabkan payah untuk buat pilihan....

em... takpe ler mcnods akan cube wat cupcake yang sedap... bagi mael makan...tapi takmo bagi kat orang kuat komen tu... oh hampir lupa.. kak e mintak nak letak gmbar hantaran tuh kan... nanti mcnods letak ye... mcnods sangat terlupa pada gmbar hantaran tuh... lagipon gmbar hantaran tu tak de pada mcnods sekarang... nanti bile dah ade balik pada mcnods... i'll upload it up ok.... rindu gak kat kak E... lama tak borak dan chating... busy ke?? heheheh ape dah plak mcnods punye blog nih pon dah makin kurang cerita... semua cerita tak best... ape boleh buat...
kehidupan makin busy dan jadi macam robot... heheheh tapi mcnods takmo jadi robot... sabar mcnods... seploh tahun lagi je... mcnods mude lagi... X_X
http://mcnods.fotopages.com

Thursday, August 21, 2008

susah betul nk buat pilihan

Dalam kehidupan kite sehari-hari memang banyak betul kene buat pilihan.... tapi untuk memilih itu la mcnods paling tak suke... mcnods mesti resah smpai tak dapat tido malam.... waduh2... bile salah memilih nyesalnye mesti tak sudah...

YA ALLAH... bantulah hambamu ini untuk memilih yang terbaik dalam kehidupan ini... kuatkan lah hambamu ini untuk terus mengharungi dugaan dan cabaran hidup ini.... em....

kadang-kadang mcnods pikir.... mungkin tuah mcnods dah takde dah.... sbb dah selalu sgt bertuah sejak dari dahulu... tapi mcnods terima segalanye dgn redha... apa yang berlaku pasti ada hikmah nye.....

Semoga mcnods betul dalam membuat pilihan.... em.... semoga mcnods berjaya di masa hadapan...
semoga mcnods tabah menghadapi masa hadapan.... doakan mcnods kuat menghadapi nye yea...

itu sahaja... mcnods memang sedang pening untuk membuat pilihan... pelbagai faktor datang memperngaruhi.... adeh la.... pengsan le gini...

heheheheheheh bergantung kepada Allah.... Allah maha berkuasa dan mengetahui...

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, August 10, 2008

sudah lama mcnods menghilang...

heheheh sekembali mcnods pada blog mcnods... terkejut gak ler tgk mcnods punye blog ni rupanya sudah lama abondan... em... apa yang nyebabkan mcnods busy?? em... itu ler.. mcnods pon tak sangka rupanya hari-hari mcnods di limpahi dengan pelbagai benda yang perlu mcnods buat sampai mcnods pon lupa nak update blog nih...

em... sejak mcnods tinggalkan blog ni... seingat mcnods.... perkara yang happy banyak berlaku dalam hidup mcnods heheheh...

Antaranya... kawan mcnods belanja makan kat satu tempat.. namanya garden seoul.. pelbagai makanan korea di hidangkan kat situ... dan yang paling best buffet beb.... smpai nk pecah perut mcnods... alamak... caner nk diet nih kan... hehehehe.. best memang best... thank you Ruwaydah.. so appreciate it...

Lepas tu ape lagi yea... em... pegi shopping ngan kawan mcnods... waduh sampai rasa macam nak patah je kaki... tapi seronok.... semua ditangung beres.... mcnods try makan kat subway...em.. yummy... memang best... sandwitch yang enak...

Lagi hari-hari yang busy mcnods jugak kerje part time ngajar tusyen... hehehe mcnods kene ngajar subject sains.. darjah 4,6 dan form 1,2. Nak ngajar balik mesti ler kene study balik... tapi kan nasib baik la sains tu senang lagi... em.. ble le mcnods ngajar sket2.... heheheh budak-budak pon ok... sebenarnye seronok sgt.... so bile dah kene ngajar pehtu kene study busy le mcnods tak sempat nk tulis2 blog hehehe...

Selain dari tu mcnods gak... sibuk cari kerja.... dan alhamdulillah... mcnods dah di tawarkan kerja... heheheheh best nye... firm tu dekat dan mcnods tak payah nak naik lrt lagi... tak payah nk tunggu bus lagi buang masa... tunggu satu bus je dpt dtg... senang citer... mcnods gi interview dgn bos dia.. bod dia agak frenly dan amat memahami kehendak para perkerja... mcnods harap sgt mcnods dpt bertahan lama kat firm tuh... hehehehe

Itu sahaja mcnods nak cerita... sebenarnye banyak lagi... tapi mcnods letih la.. mcnods nak tido... tadi kuar ngan orang... ramai orang wat perangai.. mcnods sedih dan mcnods tak sangka sangat persaan mcnods dapat di guris... itu je ler kot ... hauhauhauha.... minggu depa cuti sekolah la plak....

mcnods selalu termimpi-mimpi bg CD yang ade gmbar dan video hilmi kat wife dia... nape ye?? mcnods asik mimpi hal tu je... mcnods pon kurang paham nape... em....
itu saje... sekian time kasih...
http://mcnods.fotopages.com

Monday, July 21, 2008

ORANG GANU NAK JADI PENYEWA...

Kali ni nak cerita tentang orang ganu ni.. dia ni kire tuan rumah yang adik mcnods sewa la nih... Dia punya kerek tu tak tau nk cakap le... mcnods rasa macam nak pegi ganu je nk jumpa tuma rumah yang kerek tuh... Kenapa mcnods kate macam tu meh mcnods cerita sebab-sebab utama nye...

Sebab tuan umah adik mcnods di katakan kerek dan banyak songeh serta tidak berperikemanusiaan.:



  1. Bila mak bapak datang nak jumpe ngan tuan umah dia tak nak jumpa.. kata nya dia nak deal ngan budak-budak sendiri.
  2. Pehtu bila dah mak bapak sume2 balik baru datang kononnye bagi agreement sewa umah soh bace dan sign.
  3. Agreement plak bila budak-budak ni tak setuju soh ammend dia takmo ammend dia kata tu umah dia suke hati dia la dia nk wat agreement macam mana.
  4. Agreement yang budak2 tu tak setuju adalah kene sewa umah dia sampai 2 tahun. Selama tempoh dua tahun tak bleh tak sewa umah dia. Mende punye agreement tah ni.. macam ler umah dia tu fully furnished. ANdai kata ada gadoh sesama isi umah cano nk pindah?? kalau student tu kene dismiss cano?? takan nk kenen bayar gak sewa.. kalau ade budak tukar Univ ke?? mende la.. orang selalu nye nk kuar umah dengan notis je... dia pon kalau nk soh kite kuar ngan notis gak..
  5. Dia kata kalau tak setuju boleh get lost dari umah dia. Walaupon budak-budak tu setuju ngan harga sewa umah dia yang mahal dari yang lain-lain.
  6. Kalau nk bayar sewa dia kene pegi bandar ganu yang jauh tuh dan bayar kat RHB bank. Ape dia ingat ni KL ke RHB bank tu merata-rata ada. Nak masuk dlm maybank atau BSN pon dia takmo. Dia kata payah susah dan masalah. Atau dia yang masalah??
  7. Pehtu kate plak kat budak-budak tu kalau dia nk dtg ambik cash payah plak sebab jauh nak datang konon nye dia busy sibuk keje kat Hotel primula nk kene entertain menteri-menteti yang datang. Macam le tetiap hari bapak-bapak menteri datang tetiap hari kat hotel tu. Abes budak-budak ni senang ke nak pegi bandar ganu tuh dah ler student lagi assigment lagi aktiviti lagi bla bla bla.. tak penah masuk univ ke??
  8. Last sekali bila budak-budak tu kate nak pindah takmo dok umah dia siap cakap english lagi.. i dont think u can find another house here. belagak tuh... nk tekan gak budak2 tu dok umah dia...
  9. Dia kata agreement sewa umah dia sebagai tuan umah berhak buat term and condition.. Mana punye pemikiran yang dia pikir... Kalau nk sewa kat orang memang dia berhak buat term tapi kalau orang tak setuju bleh bawak bincang... kite bayar sewa ma.. bukan duduk free... dah ler umah memacam tak leh buat.. tak leh paku kat dinding la.. Bilik air osak shower tka leh kuar air pon dia takmo bekki... lagi sewa umah mahal dari yang lain... takat letak peti ais buruk ngan washing machhine buruk tu pon nk mahalkan sewa umah.. bengong betul la... mende la...

Entah ler mcnods pon tak paham la tuan umah ni... em... ape la yang dia pikir kan.. mcnods pon tak paham la... ape le masalahnye smpai buat budak2 ni gini... baik tak yah agreement kalau dah orang nk ammend tak bg... em... entah la.. mcnods pon tak tau nk cakap ler... tak berperikemanusiaan plak tuh... siap soh budak2 tu kuar kalau tak suke... cewah... cakap besar... dia tak tau ke.. yang nak sewa umah dia tu bukan ke kawan2 budak tu gak ke.. em.. i'll seduce my sis to spread the speculation about the house... biar budak-budak UMT takan sewa lagi umah dia... Student boicot pada tuan umah yang jahat... cewah... tampal satu UMT..

Sape ade komen atau cerita tentang tuan umah sewa yang tak bleh nk consider hal-hal penyewa dan belagak sile la share... huhuh... tak baik tau buat kat budak-budak... derang tu fi sabilillah... kesian kat student..... sekian...

P/s: Tadi mcnods tanye mael.. abg ape kene ngan tangan abg tu... lebam ke kotor kene ape?? pehtu mael cakap ni tisker la kat tangan... abg suke tisker.. pehtu mcnods tanye ape tu tisker?? dia kate tisker la tisker... mcnods tanya balik orang ke makanan ke mainan ke?? dia kate yang lekat-lekat kat tangan tu.... huhuhuhu cube korang teka apa yang dia maksudkan... :D

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, July 17, 2008

Hana bana accident...

Junior mcnods kat uia dia ambik law gak... em... alahai adiku sorang nih.. nasib baik la tak teruk cedera.. Hana on the way nk gi kelas ke uia... ingat ke dia speeding sebab lmbat gi kelas... rupanya dia sejam awal pon... dia kata dia bawak slow je....

Cerita nya begini la lebih kurang... em... ade incoming motor ngan incoming kerata katanya waja... dia nmpk motor tu cube nk overtake waja.... lepas tuh dia pon drive je... bile masa kejadian tuh.. Hana kebetulan betul sebelah waja tuh... motor plak tak sempat nk overtake akhirnya terbabas langgar keta hana... akibat daripada impact motor tu kene keta hana... akhirnya hana ilang control... pehtu hana pon terbabas masuk longkang besar....

Waduh orang lain punnya salah orang lain tangung akibat... orang yang bawak motor ni(selepas ini di rujuk sebgai orang moto) memang tak dapat dinafikan derang bawak motor tak beringat... mcnods tak kate semua la.. tapi most of them memang bawak gila2 punye... main sedap bawak je nak bawak kot mana pon... trafic light dia redah.. arus bertentangan pon dia redah... main suke hati dia...

Dulu memula sekali time mcnods belajar law... mcnods ingat lagi Prof Alsagoff yang ngajar mcnods law of Tors (undang-undang kecuaian) dia kata mak dia tak pernah izinkan sorang pon adik beradik dia untuk bawak motor mahupun ade lesen motor... sebab mengikut katanya his late father die because of motor accident... He also do admit yang most high vehicle accident is involving motorcycle. Em.. memang dalam case Torts banyak pasal accident yang punca dari motor...

Mcnods pon banyak kali bengang ngan orang motor nih.. side mirror mcnods memang banyak kali jadi mangsa orang motor ni. Brapa kali dah bile mcnods bawak keta main sedap hati je orang motor ni langgar side mirror.. smpai keta baba mcnods punye side mirror yang lipat masuk secara auto pon dah tak leh nk gerak dah asik kene langgar ngan orang motor nih... geram la mcnods....

Kepada orang motor ni... tolong la bawak motor tu secara berhemah... jangan dok pikir nk cepat je... bawak bersabar...patuhi la isyarat lalu lintas... memang la korang bleh cakap aler kalau accident pon kite yang yang accident bukan korang.. tapi korang tak pikir ke... kalau accident bukan korang je susah... orang yang langgar pon susah... orang yang lalu lalang pon susah dah jammed jadinya jalan raya... tol truck pon susah... polis pon susah... diri sendiri toksah kate le... family awak pon susah.. andai kate paralyse ke macam mana tak ke nyusahkan orang ramai... kalai mati terus takpe la... tapi itu pon susah... nk kene urus jenazah lagi... em.. pikir pikir kan la keselamatan orang lain same...

Ei mcnods memang geram ngan orang motor yang tak berhemah... tgk la junior mcnods yang sorang ni... sian dia... dah keta dia accident... em... sape yang tanggung.. Hana cerita kat mcnods yang orang motor tu terus bangun dan bawak motor dia lari tinggal hana.... ha.. tak ke nyusahkan orang gitu... ei... kalau la mcnods dapat orang motor yang langgar hana tu... siap le... geram betull dah le kos baiki keta pon kite gak kene tanggung sendiri... tu la... tak sabar lagi... bawak lagi motor laju2....

mcnods pon tak nak celtoeh banyak ler.. nanti kang tak pasal-pasal bebel free je kat orang motor ni... huhuhu mcnods letakan gmbar keta hana yang dah masuk longkang tu... :D

Kepada Hana jangan fobia plak nk bawka keta yea... be strong... X_X











http://mcnods.fotopages.com