Thursday, October 19, 2006

hari raya...

wa... it seemssolong that i did not update my blog...em.. i've been busy with my final semester study... it quiet tough to go through my final year semesrter... a lot of work and a lotof assignment... fortunatly Allah has granted me bucnh of friend that always with me ogheter facing the hard semester..... thanks to them.... nuthing much to say here...seems only few das more we as a msulim goin to celebrate the day of our glory...i feel excited waiting for the day... em... besides that... i shoudn't forget that i'm facing my final exam right after hari raya.... while people are hapily celebrating it... i have to sit for my exam... em.... what can ido... life must go on... but nuthing much... i have no mood actualy write a lot here... maybe after sometimes.. i'llwrite more....salam... just want to wish.... selamat hari raya aidil fitri... may Allah bless us....

Anak Pak Mamat Tercucuk Duri, Dicucuk Oleh Anak Pak Jali, Puasa Penuh Raya Aidilfitri, Kalau Tak Penuh Rayalah Deepavali. :D:PSELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN....
SESIAPA YANG SUDI SILE LA DATANGKE OPEN HOUSE RUMAH SAYA ....


DATE: 4 NOVEMBER 2006
TIME: 11AM ONWARDS...adress: XXXX
kalau sesat call me: XXXX

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, September 30, 2006

ramdhan...

wa... hari nih dah nak masuk hari ketujuh umat islam seluruh dunia berpuasa.. em... so alhadulillah... setakat nih tak de lagi sakit demam atau tertingal puasa... tapi apa yang amat menghairankan adalah mcnods kerap letih pada waktu malam... selepas sahaja solat isya' mcnods akan terus terlena tidur.... wa... dasat tuh.. tido dari pukol 930 malam smpai sahur baru bangun balik... em... entah ler kenapa tetiba rasa macam letih je... tapi kire ok ler dapat bangun awal dan tak tinggal suboh lagi.. tadarus plak lepas solat isya' trus buat then habes je tadarus ya Allah mata memang tak bleh nk angkat lagi dah.... trus tetido... tka sempat nk bertadarus ngan member2 di my qalam... derang tuh lmbat sangat... jam 11 malam baru nak mula.. time tuh mcnods dah di buai separuh mimpi... tapi alhamdulillah Allah telah kurniakan nikmat mudah untuk tido ini... sebab nye sebelum nih mcnods memang di dalam golongang payah untuk tido... tapi tu la.. banyak lagi kerja menanti untuk di siapkan.... assignment ethic memang kene siapkan minggu ni jugak sebab submission minggu depan... em... drafting kelas PP plak dah siap tapi belum di comelkan lagi untuk di tunjuk kat madam.. adeh... lepas tuh nak jahit baju lagi... nak kemas bilik lagi... em... apa lagi nak buat eh?? nanti dekat2 nak raya nak buat beskut raya lagi... nampak nya cadangan mcnods untuk buat kad raya sendiri tidak akan menjadi kenyataan.... huahuahauh.. sebabnya memang dah takde masa nk buat kad raya sendiri.... adeh.. khat tuh bukan nye senang nak buat.. waduh... memang remeh... dah ler utilities untuk buat nye tak cukup... rasanya last-last mcnods akan beli je la kad raya dan bg kat org2 yang mcnods tak dpt jumpa.... uuu.... gituh ler rasanya... em... tapi ada jugak satu perasaan sedih.. tentang registration subject untuk final sem... waduh.. ingat kan bile dah final sem takde la plak masalah.. tgk2 memang bermasalah... aduh ade ke masuk nak regist web tuh dari rumah tak bleh nak regist
ape la nasib ku... nasib baik time tuh credit kat handphone memang banyak lagi.. so pakai je la.. tipon syahirah... mujor la sahabat ku dapat meregist kan subjek untuk aku.. huahuah... 3 subjek pon jadi ler.. asal dpt gak regist... em... then lepas solat isya' lepas aku doa2 sket mintak dipermudahkan urusan mcnods di tahun akhir nih... try ler gatal tgn nk regist balik.. tgk2 wa... dua lagi section yang mcnods nak ade lagi kosong... 1 lagi plak tu available untuk kedua-dua section.. alhamdulillah.. dapat jugak ler akhir nya.. sronok pon ade gak.. tak payah ler nanti susah mcnods ke hulu ke hilir gi cari lecturer buat manual registration nak masuk ke kelas derang.... alhamdulillah... tapi yang kurang enak tuh.. mcnods tak dpt same kelas ngan geng2 mcnods.. sebabnye mcnods nye section banyak beza sket.. derang student syariah tapi mcnods student civil... mcnods kene ambik jurisprudent 2 tapi derang ambik usul fiqh4 jadi clash ngan section mcnods nak... tapi apa kan daya... semua tuh ada hikmah..... heheheh...
http://mcnods.fotopages.com

Sunday, September 17, 2006

kekbuah...


Assalamualaikum.... sempena bulan syawal yang akan menjelma tiba ini... heheh.. ape lagi nak jual kek la nih.. kek buah.. kek buah bakar yang di bawa terus dari dapor.. hand made lagi sedap.. dia buat oleh my neighbour makcik aisyah... resepi turun temurun dari mak dia..memang tak nyesal le makan.. sebabnye kite yang tak suke makan kek buah pon bleh trus suke nk makan kek buah... amat best dan sedap... uh juicy nye...
spesifikasi kek buah tersebut adalah seperit berikut..

berat lebih kurang sekilo, panjang 9" lebar 5" tinggi 3"
didatangkan dalam packaging yang menarik
senang untuk di bawa kemana-mana sebagai buah tangan untuk bertandang ketika hari raya nanti...

amat lah mudah... bleh la nak bagi kat mak ke.. mak mentua ke.. atau pon mak sedara ker.. bagi kat nenek pon bleh.. memang best la.. diaorang mesti suka punye.. tak pon untuk juadah tetamu nanti hari raya.. kalau nak makan sendiri lagi best.. sebab memang sedap... kalau kite, beli makan sendiri je...

ha dah tuh kalau memang nak la kan.. bleh la tempah kat kite.. just gimme a call atau sms pon bleh... di talian 012XXXX mudah je kan..

ops lupe plak nak bagi tau harga dia.. harga dia RM35 sahaja.. takde tax.. hehehe.. penghantaran?? em.. kalau nk di pos kan.. korang kene ler bayar harga pos.. tapi untuk my friend yang memang kite kenal.. bleh ler kite bawk gi kat uia...atau pon dtg ambik kat rumah kite.. kalau rumah korang dekat ngan my house kite bleh antar kan... senang je kan... bleh jugak email di bluesharkcomel@hotmail.com macam tuh ler cara nye...

http://mcnods.fotopages.com


Friday, August 18, 2006

my bz week...

please help me... this two week is my very busy week.... i have a lot of assignment and works to be done plus a lot of books to be read.... em.. i dont even have chances to up date either of my blog or my fotopages for past two weeks... even today if i'm not cram in my time to write this blog i won't have any more opportunity to update on my blog and tell u guys what is actually hapen on earth rite now.... i just submit my criminal procedure assignment whic later i found a mistake on my front page of the assignment.... haiya... instead of typing criminal procedure i type it wrongly as civil procedure.... em.. i gope my lecturer won't realize that mistake... look how i've been thinking too much... it happen because while typing it i'm thinking of my civil procedure test coming up next week... a day after that i got e very bad head ache.. it's migrain actually.... em... i've been on my bed from 3pm to about 10 pm... without ralizing again what what have i reply to the sms coming in during that time.... huahuhauh... please dont mind ok friends.... but then... i think i should list down the thing that should be done.... here are my list...

  1. read book for criminal procedure case-tutorial on tuesday i'm confirm 100% the lecturer is going to call out my name... i dont know why he love to call out my name.. i still remember in one ocassion he had call out my name but point his finger to the other girl... huahuahh... and in other ocassion he had ask me a lot of question.... maybe i bring lot of trouble for him before for example mistakenly keep the attendance sheet and bother him during lunch time... heheheh not my fault.... going to attend it at 2 pm tuesday
  2. read book for public international law. which i know nuthing about it since the first week of the semester it taken. huahuahuha.... i have discussion with my friend for the presentation... mini debate.... haiya... how i'm going to go for a debate when i know nuthing about it.... trouble... today 3 pm i have discuccion... going to present on tuesday 3pm
  3. doing the typing for the written submission of that public international law subject....submit at 3.50 pm on tuesday after that presentation...
    em... nuthing to be written down on paper yet.. have no idea about it... about the realtion of tha municipal law and international law... somthime i wish to be as smart and beautiful as madam shamsina... heheheheh..... have to be
  4. doing the hand out for the public international law presentation to be spread out to the rest of the class... tuseday 3pm before the presentation.... again i shuold be read the topic first befire it can be done...
  5. read for my civil procedure....em... going to be test on tuesday 4 pm... em... again havent read anything yet.. but fortunately i have a very good general idea on it.. the preoblem is only to memorize out the section due to the prohibiton of bringing it into the test hall... :( the only allowed statute is Rule of High court... that mey help a little....
  6. read the ethics and fiqh UNGS 2040 to be test on wednesday during class time 12 pm... em... i;m not going to read it i think... have no time... huahuahuh.. going to answer with the knowledge i gain in the class and somethimes before.... and going to exercise my critical thinking... which is not too bad... huahauh..... :D
  7. prepared for my legal opinion writing.... which i never done before for the rest of my life... luckly i obtain quite an impressive marks for my legal reasearch and filing of the case.... hauhuahau.... to be submit on thursday class hour 8 am....
  8. then i need to prepared again for my criminal procedure coz i told u before the lecturer is aiming me all the time to answer the question.... haiya.. then i got the test on law of evidence and the profesional practice on bankcrupcy in the same day..... grrr...... what a day.... em... i dont remeber what shoud i prepared... em...

that is some of the thing that i shud prepared for the next week... going through tough week... then i realize... ops.. the time is up... i'm going to work out now.... if not the thing not going to be done on time.... oh i forget.. i got to attend my friend wedding today....friday 8pm... em... what a day.... ok got to go... wish me all the best and the thing goes welll... salam for now....

oh i have criminal procedure replacement class at 4pm friday it's today... gosh... :(



http://mcnods.fotopages.com

Sunday, August 06, 2006

a day..

today pepagi bangun... then on pc.. pm memah.. sebab nye dah janji nak plan camner nak jumpe ngan memah... then bile pm memah ade hal la plak.. mak kite pangey balut hadiah untuk abg megat... abg megat nye kenduri kawen today.... so lepas selesai semuanya... balik ke depan pc... aler memah dah pon offline.. bile tgk kat hp.. dia send sms tak leh plak nak jumpe.. sebab nye memah demam.. dia rasa tak larat nak kuar... so dgn itu plan pon berubah... ajak mama kuar... mama pon ok je sebab mama kata nak jalan-jalan gak... so pegi la jusco ngan mama.... heheh... dengan harapan tak habes bnyk duit... tapi akhirnya habis gak duit... aduh... beli kasut hitam ngan tumbler... kebetulan tumbler pecah... sedih nye.... tapi nak wat camna... pehtu beli toiletries... itu sahaja... tapi agak happy la kuar ngan mama.. leh gossip-gossip sket... :D pehtu lunch...
balik tuh singgah umah mael.. tido upanya bebudak dua org tu... pehtu balik ler umah... lepak jer....
then gi mandi pehtu gi pasar malam... kat pasar malam tgk lengang je org.... agaknya semua dok depan tv kot dok tunggu AF.... huahuahuh.... semua harap faizal menang.. gituh ler... em.. ape nak kata kan... yg menang derang... kite gak yg tak dpt apa-apa.... so tgk ler AF kat umah andy.. sebabnya tamo tgk sensorang ler... tak best la... layan gak ler sampai habes kat umah andy... tapi terpaksa layan karenah mael yang bising... dah aktif la dia tido bnyk siang tadi... aduh.... tapi sonok ler time faizal di umum jadi juara kite ngan mael loncat-loncat... pehtu kite angkat mael julang tingi-tingi... abes sonok la budok tuh... macam dia plak ler yang juara.... huahuha... ituh sahaja.... then terus balik umah... lepas tuh... tulis blog.... that's all for today....

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, August 05, 2006

steamboat..

wa.... best sgt... buat steamboat ngan member... semua skali ade enam org...semua budak syariah... tapi kite sorang je budak civil... tapi agak best ler... em... semua ade enam org... kire member kamceng ler kat uia nih... em... terdiri dari mcnods,djah,syirah,wani,nad dan Ada... em... share sorang RM10 gi beli semua bahan-bahan untuk wat steam boat... antara komiti nye...

mastermind: masriwani

idea: mcnods

tresurer/secretary: Ada

catering(buat air): djah

special task: nad

sleeping beauty: syahirah

tukang beli ais: masriwani

transport: mcnods

cameragul: mcnods

venue:F2.7 bilik mcnods kolej haleemah.

tukang makan: mcnods,djah,syirah,nad,masriwani dan ada

heheheheh itu ler antara jawatan yang di sandang..... lepas hantar kes research kat madan nik haizam kita org berempat memulakan perjalanan untuk membeli barang...syirah ada tutor usul fiqh dijah plak ade tutor CPC jadinya tak bleh la nak ikut membeli barang-barang gituh.... lepas tuh kita org memula perjalan pegi ke pemborong stimboat... lepas berbelanja lebih kurang RM30. meneruskan perjalanan ke GIANT plak.... heheh.. pehtu beli ler apa2 yg diperlukan untk mlm stimboat tu.... air dan sebagai nye.... pehtu lepas beli2 semua tuh... teruskan perjalan ke rumah kite.. nak ambik periuk steamboat... mereka pon bermain2 la ngan eismael dan zulaykah.... aduh.. budok tuh bile ade org macam baik je..em.. takpe la...
then dah tuh balik la ke uia... my grandma ade bekalkan cok kodok yg mmg best...my feveret tuh... hehehe... em... dah sesampai je kat uia... wani balik gi bilik dia mandi... then the rest yang tinggal... siap2 untuk stimboat... ada gi potong kangkung, aku wat sup untuk stimboat... bile dah siap tuh gi solat maghrib... lepas solat maghrib dah sesiap semua tunggu la plak syirah.. punya la lama tunggu dia sorang.... em... wani pon dah smpai dgn ais nya yg beli rega singgit ja.. heheh.. pehtu dah semua smpai... wat ler acara bagi hadiah... sebab nye wani nk kabulkan hajat dia bg hadiah yg tak tersampai hajat nk bg.... pehtu seperti biasa mcnods sebagai cameragul nye sibuk la ambik gmbar tapi malangnye... party nih kite org tak pakai tudung... jadi tak leh nk tunjuk bnyk sgt gmbar... ehehe.... so amat hapy that nite mkn stimboat reramai.... mmg best la... dan semua berpendapat nak buat lagi sebelum grad.... huahuha..... harap-harap ukhuwah abadan la.... em... amat meriah... makanan bnyk gak lebih... so bile dah lebih bg ler kat org2 lain.. my rumet pon di jemput sama makan... sedap tak syima... em... wani yang amat excited ngan stimboat.. tak habes-habes dok kate sedapnye stimboat sedapnye... em...amat happy sebab semua makan dgn seleranya...








http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, July 12, 2006

takan ku sentuh ABC...

ABC atau nama penuh nya air batu campur.. atau pon ais batu campur.... atau kadang-kadang bleh jadi ais kacang... huh.... takan ku sentuh lagi ais kacang... sebab nye hari nih pengalaman yang paling terrible terjadi antara aku dan ais kacang... uuu.... citer nye terjadi apabila aku gi beli ais kacang bawak balik bungkus... pehtu aku nk mkn mlm.... uuu gelinya.... nak cerita pon tak sangup... pehtu dan di tuang dalam mangkuk... mak aku yang tuangkan... takpe la... then... maybe mak aku terbiar je kat dapor ade la makhluk yang paling aku tak suka dan geli merayap dan maybe lemas dalam tuh.. sebab ais kacang tuh pon dah cair dan... mak aku pon tak sedar kot... masukan dalam peti ais.. maybe sebab aku tamo makan lagi.. uwek.. nak muntah rasa... pehtu petang tuh aku pon cari ler ABC tuh.. aku nak makan... pehtu aku mkn smbil tgk viter korea kegemaran la... the magician of love... epthu lepas makan-punya makan eismael mintak sket dia kata dia pon nak gak ais kacang tuh.. aku pon kata la.. nanti- nanti gi pakai baju dulu.. sebab time tuh dia baru sudah mandi... pehtu bile sudah je cakap ngan eismael amcam tuh.. aku pon cedok la balik ais kacang tuh... aku nampak ade satu benda yang amat mencurigakan aku... aku pon nak amati ler... pehtu bile aku nak tgk betul2 aku cuak dah sebab ekor tuh mmg aku kenal sgt.. memang musuh ketat aku.. dan memang aku tak suka kat menatang tuh.. aku geli.. pehtu bile air di ceduk tersembul la kuar menatang tuh kelemasan... dan mati lemas la kot... uwek... aku terus dgn tindakan reflek tanpa sedar lari ke bilik air muntah semua isi perut aku... ui.. gile... semua isi perot tuh.. apa yg aku makan air nih.. tak terselamat,,,, huhuhuh.... memang aku geli... anak tekak macam dok gedik-gedik ja tolak makanan kuar... em... lepas dah muntah tuh.. emmang trus dok smabung muntah... bile aku teringat je menatang tuh muntah lagi.. smpai ler skang dah takde ape yg nak di muntah kan... uuu.... kalau sape tau menatang tuh adalah binatang yang paling aku geli.. dan paling aku tak suka.... uuuuuuu sedih nya... dan memang buat masa skang memang rasa macam takan macam ABC lagi dah... adoi.... dasat betul pengalaman nih... em... sampai skang aku nak minom air pon takut... adeh... dapor pon tak masuk nih....em... sekian saje pengalaman hari nih.. mate pon dah bengkak sebab muntah yang amat bnyk... kulit muka aku pon tukar jadi bintik-bintik... tak tau la plak nape... adeh... time kaseh kerana memabaca... so sesapa nak makn ais kacang makan ketika ABC tuh punye ais masih ade ais dan belum cair lagi... kalau dah cari... adeh... mane le tau bnyk binatang leh lemas dalam tuh... ei geli... geli..... :(

p/s: sapa yang dah baca dan dapat teka apa dia.. jangan la bagi tau kat kite... just diam-diam simpan untuk diri sendiri.... time kasih atas kerjasama...

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, July 11, 2006

yeha... dapat regist akhirnya...


Fuh today alhamdulillah... lega sangat-sangat... kire ok la.. semua hal dah selesai.. cume agak penat.. tapi tak pe la penat itu mendatangkan faedah no hal... em... pepagi lagi dah pegi kelas PP(profesional practice) em... kire kelas nih agak strict la... sebab nye..subjek nih ler yang akan memberi persedian kat aku nak jadi seorang lawyer... ce... dlm hati aku dah bersinar dah nmpka masa depan... hopefully akan termakhbul la cita-cita ku yang sejak darjah dua nih... aku memang dah terlmbat dah.. aku tau kelas PP nih memang terkenal ngan ketepatan masa.. ape nak buat.. aku keluar rumah dah awal dah.. tapi tuh la jalan jem la.. ade drebar bwk keta macam nk makan angin... bukan salah bwk slow.. tapi reasonable la sket... takan ler kat highway nk bwk 30 km/j kot giler... pehtu satu lagi sekatan kat depan pintu main gate uia.. waduh-waduh... pak guard pepagi nih ler dia nk naik atas bus cek... tungu lagi.. tapi aku smpai tak ler lewat sangat... aku parking keta pehtu aku lari cepat-cepat... kire today hari aku berlari-lari la.. lari sana lari sini... heheheh... pagi agak mendung la.. tapi aku suka jugak cuaca gini.. rase cam winter je... rindu nye winter... ceh.. sempat berangan lagi tuh... em. nujor ler kelas takde la kat tingkat pat.. ground floor je... mujor la sgt... aku lewat dlm 2 minit je... ok la... tak lewat sgt... then bile aku masuk je kelas.. aku rasa macam asing sangat-sangat.. apsal la takde muka familar yg aku tgk... waduh... salah kelas ke aku... pehtu bile tanye sister yg dok sebelah aku tuh... cume nk confirm kan je lbetul ke kelas aku... bile dia kate ha ah ni kelas PP.. baru aku pon dok dgn lega... hehehe... aku pon mane ler kenal lecturer nya lagi.. baru first time tgk tuh.. anam lecturer tuh NIK HAIZAM... em... aku bayang lain tapi tgk lain... takpe la... ok la... aku tgk dia cara dia cakap.. buat aku rasa macam semangat je nak belajar ... adeh.. gituh le plak.. pehtu dia [pon lecture ler tentang course nih... bla.. bla.. bla... pehtu dah abes assign dah plak kerja... memang dia kata section dia mmg dia akan bagi bnyk kerja.. tapi aku rasa ok je.. sebab mmg dunia lowyer mmg bnyk kerja... mane leh relax goyang kaki je... em... tapi kerja dia bg tak ler susah sgt... cuma soh cari partner je.. nk tubuh firm baru... cece... dah nk buat firm tuh.. heheh.. tapi partner limited dua org je satu firm... em... dia soh wat nama firm dan sebagainta yg di perlukan... adeh.. aku tgk kiri tgk kanan.. ngan sape aku nak partner?? cam tak kenal je muka-muka dlm kelas nih... pehtu aku pon elek la cool je.. kalau takde partner aku leh partener ngan madam aku... huahuahu... pehtu dah abes kelas tuh.. tetiba aku nampak yusimah... tetiba dia tanya aku.. nk jadi partner dia dak... disebabkan aku pon agak blur... dah ler pepagi buta lagi.. dok dlm kelas sejuk plak tuh.. tak leh nak berfikir... pehtu aku pon ha.. partner.. ok je la... pehtu dia pon.. ok.. bile kuar je kelas.. adeh nampak plak nad... pehtu nad kate la.. eh kite semua satu section wani ngan ada.. jadi campur aku ada pat org.. so bleh la dua-dua org ... aku pon terkedu... bleh aku tak ingat wani ngan ada dan nad pon satu section... tapi aku dah setuju ngan yus nak jadi partner... aloh sian plak.. rupanya wani terlmbat dtg kelas.. pehtu bile smpai cari kelas tak jumpa plak... last2 dia tak masuk... ada plak dia gi test keta... adeh... em.. takpe la.. dah mmg takde rezeki dah kot... hehehe... sory korang memang tak ingat ler.... adeh... pehtu sambung lagi bab register manual nih... em... aku lepas abes kela PP aku lari lagi gi kuliyyah IRK.. pehtu aku gi bilik lecturer tuh.. tgk ade lagi form aku kat depan bilik dia.. makin bertambah ngan form-form orang lain.. pehtu aku rasa memang dia takan pick up form-form tuh.. so aku pon gi balik la main office irk.. tanye abg tuh.. pehtu dia soh cari kat office general studies plak.. aku memang kepeningan.. sebab kuliyah IRKHS nih memang bnky gile department... pehtu department dia plak berterabur... dah plak aku nye lutut tak baik-baik lagi sejak jatuh kat DESA WATER PARK... terpaksa la gune lift... adeh.. kalau tak biase menapak je naik bangunan... pehtu ke hulu ke hilir.. aku cari department general studies.. pehtu jumpa gak... nasib la baik... pehtu aku ckp ler ngan kakak kat situh plak.. dia kate dtg dlm kol 1030 lecturer tuh ade kat sini... aku kata aku ade kelas... pehtu kak tuh kate kol 230 pon leh dtg... orait la tuh ade optional... aku tipon wany tanya dia ada kat mana... pehtu wany ajak gi breakfast sama.. aku pon gi ler breakfast... pehtu gi kelas same... tension laplak kelas takdak lagi... pehtu aku pon gegas gi lab... tgk lab penuh gile org dok add and drop aduh.. pehtu aku nampak rahmah... pehtu mintak ler gune pc jap.. cek aku nye confirmation slip tgk.. clerk public law deparment tuh mandai je letak aku setion lain.. dah kalau tak clash ngan subjek yg aku nk add kat IRKHS tak pe la.. ni clash plak... adeh... aku pon rayu ler kat dia... pehtu memula dia kata tak leh... dah penuh.. aku kate aku mmg takde choice bukan sesaje... pehtu dia pon tukar ler... alhamsulilah setteld.. pehtu aku tgk jam kol 1045... aku pon lari plak ker IRKHS balik.. sebab kakak tuh kate lecturer akan ada kat situh time tuh.. nasib baik ler bile aku smpai je mmg org ramai tgh dok minta approval dia.. pehtu dia pon kate.. i only except law and economic student right now.. any toher course please wait until evening... guf.. kebetulan aku sorang je budak law dlm reramai tuh.. aku pon dapat ler... alhamdulillah... lega tol... dapat ler aku regist kesemua subject tuh... lepas regist timet uh kol11 dah.. waduh aku ade kelas nih.. pehtu lari plak ke law... mmg lari atk tipu... dah plak ujan aku tak lalu dah bwh bumbung.. kire redah je.. sampai je kelas lecturer takdak lagi... lupa plak aku satu kelas ngan syahirah.. dia ada bg tau lecturer tak dtg.. waduh... aku nih asik lupa je.. pehtu aku masuk jugak le kelas cari member2.. tgk2 ade semua.. nad , syirah, wany, fuzah,dijah.. dan ramai lagi.. aku gi dok sebelah syirah... heheh agak depan gak ler... :D em... pehtu ckp2 kejap.. tetiba nad kate nk ikut aku balik.. same ngan wany.. pehtu aku ok je... tapi kelas lepas kol 1 la... nad kire dah abes la kelas... em... pehtu gi bilik syed thariq.. lecturer untuk course criminal procedure..aku regist plak tutor... aku gi plak kelas kol 12.. last for today... madam shamsinar.. ajar public international law(PIL).. em.. kelas tuh aku gk agak ramai ler gak yg aku kenal... kire best gak ler.. cume tak tahan.. madam kate tutorial ada 20% giler bnyk yuh... pehtu ade PBL... waduh.. lagi tak tahan nih... em.. takpe belajar kan... start belajar dah... keen beli buku statute. bnky ler... adeh.... habis je kelas PIL... tetiba wany kate cancel la.. dia ngantuk plak.. nak balik tido.. em.. takpe la.. gi ler balik tido.. elok aku nk sms nad kata cancel... mak aku tipon dulu.. soh balik umah plak.. sebab tok aku nk pi bank... so aku pon kene la balik.. elok nk sms lagi..turun bawah nmpk nad... so tak jadi ler sms... em... aku hantar dia smpai kolej dia pehtu aku trus balik... yeah best nye... lepas tok aku gi bank.. tok aku belanja beli KFC.. sebab aku dok merungut lapar.. mmg lapar tahap gaban time tuh... fuh.. aku balik umah trus makan tak ingat dah... tetiba eismael plak jaga tido.. layan la plak dia.. penat nye layan raksasa kenit tuh... pehtu agak-agak dlm kol 4 tuh aku letih dah yg amat... aku bg mandi raksasa tuh.. pehtu bwk dia turun bwh tinggal dia.. aku pon jalankan project aku.. tido.. yeah... gituh ler.. lepas bangung tido jalankan rutin seperti biasa... makn mlm tgk citer korea.. tgk AF... dan akhir skali aku dok depan PC tulis blog.. mekasih ler sesape yang sudi bace blog nih... :D rasa sonok gak ler today.. dah ler jumpa kawan-kawan yang agak lama dah tak jumpa... ok la tuh... :D em... ok good nite nak tido awal la rasanye.. sebab esok nye kelas pon awal gak.. kelas PP lagi kol 8 tuh.... nasib la... heeheh... adios.....

p/s: gmbar tuh adalah gmbar raksasa kenit.... sekali mengaum pekak tinger den... hehehe...

http://mcnods.fotopages.com

Monday, July 10, 2006

hari yang agak sibuk..

wa... penat nye kaki.. lenguh pon ade... em.. hari ku bermula dgn pada pukul 2 tgk bola france lawan italy... hope that france will win the game.. tapi amat sedih.. apabila france kalah ngan italy hanya sebab penalty.. huhuhu... di tambah kan lagi sedih bile zidane kene kad merah.. kuar padang... sedihnya.... sedih sgt... zidane bersare dgn kad merah... sedih.... em... bile balik ke PC daniel plak pm atau nama glamor koden... uih mamat nih tak suka bola dan tak reti main bola tapi macam berapi je ckp pasal bola... huahuah.. dia kata dia sokong italy tapi dia tak puas hati italy main gituh... entah ler..no komen...lepas tuh solat suboh tido... ngantuk sgt nih... kelas kol 11 je ari nih..
bermula nye sem baru dan pegi ke UIA sebagai senior... yeah... final year la katakan... tapi biel smpai je UIA tak rasa diri macam senior.. sebab nye budak-budak junior tuh punye dressing ngalahkan lecturer.... hehehe em... ari nih kelas sejam jer.. sebab nye ade dua lagi subject lom regist... waduh... payah tol bile nk regist section close... so kene ler pergi kesana kemari buat manual registration...kejar lectuere ke sana kemari... ketuk pintu takde.. ketuk pintu takde... tercokoh ler aku kat depan pintu lectuere seorang diri... huahuha... last2 jumpa gak sorang lecturer jusrisprudence nih... so kire ok la... jumpa dia pehtu merayu-rayu... dapat gak masuk kelas dia... :D nasib la kan.. pehtu gi plak cari lecturer UNGS 2050.. waduh dah final year baru nk ambik.. lecturer nih lagi ler.. dah ler payah nk cari kene gi kulliyyah lain tuh... waduh... bergegas le ke kuliyah revealed knowledge semata nk cari lectuere tuh... tapi malang ler plak.. dia takde kat bilik... em.. last2 bengang letak je borang add tuh kat depan pintu dia... tak tau ler caner plak.. tapi akan berusaha gak nk add subjek tuh.. aku nk grad on time... tamo la tak grad plak nanti... uhhuhu... em... dah lelah dok tunggu lecturer tuh terjumpa ngan amar... ape name betul dia eh tak ingat le... kenal lagi dia ngan aku... aku ckp2 kejap ngan dia.. ilang kanr asa boring... tetiba tanya bila nak main bowling sesama lagi.. huahuaha... em... pehtu tanye plak nape aku tak pegi time dia main futsal.. tak sure plak dia main atau dia tgk je org main... huahuahau... aku ingat ke dia dah grad upenye ade lagi satu sem... aku ingat kata2 dia... biar lambat asal selamat... huahauh... no komen... em... lepas tuh aku balik bilik sat... solat dan pelbagai.... so lepas tuh teruskan usaha mencari lecturer... em.. smpai aku lupa nk makan.. erk.. betul lupa nk makan.. patut ler perut ke berbunyi je.... adoi... dah menapak sekali lagi ke kuliyah revealed knowledge cek borang add aku.. hampa lagi... rupanya tak terusik pon.. sedih sgt... uuuu... esok kene gi follow up... lepas suboh nk gi... huahuahau... :D

then dah abes pelbagai... dah jani ngan mahirah, memah and wedah nak gi melawat one of our ex-school mate wan saifullah dia eksiden motor.. janji kol 4 ptg.. tapi ade miscommunication... memah ingat nk bertolak kol 4 wa... nk nagis rasanya.... aku tercokoh lagi sorang2 kat HKL tuh... waduh.... em.. nasib baik kesabaran masih di tahap tinggi... aku pon tak kisah ler menunggu kawan-kawan aku yg tak kesampaian lagi... dah dekat kol 5 baru ler menjenngoi muka derang... waduh lega... setelah lebih kurang sejam nugguh.. sampai gak ler... em.. pehtu gi ler naik wad member kita org tuh... level 3 wad 13 katil 28... ehehhehe sape2 nk melawat gi ler... em... time jumpa dia.. tgk muka dia agak ok la... tak seperti mana yang dicerita kan oleh nazir... em.. rupanya muka dia bengkak dah ilang... em... bile tanye caner jadi... dia pon cam blur je nk jawap... dia kate eksiden sorang-sorang.. dia naik motor tgh malam kol1... em.. tak tau la kan masuk lubang ke terlangar batu ke... terlelap ke... dia pon tak sure... dia kate yang tau.. sedar-sedar dia dah ade kat spital...em... kire dalaman dia mmg takde effect la cume luaran je rosak terok... kulit muka tangan kaki calar-calar... gituh ler adanya... em... em.. tapi walaupon dia blur- blur nak jawap soklan2 kita org... tapi muka nmpk cam happy gak ler.. maybe ramai yg dtg melawat dia... :P em... gituh ler lebih kurang... citer nye... pehtu aku plak lade masalah hp aku batery flat plak... adeh... tapi ok ler kire time tuh dah nk balik umah... em.. cume risau je takut my mom risau... tapi ok ler.. everything under control... cume memula plan nk dinner sesama ngan wedah ngan memah.. kebetulan wedah puasa... em... tetiba memah plak dia nak balik awal.. sebab esok dia dah nk mula belajar kat UKM.. so dia kene study.. bagus gak le memah nih.. study.. study... aku gak yg malas... bukan per.. tatau nk study ape... tak masuk kelas lagi sebab tak leh nk regist la plak...em... gituh ler.. so aku pon balik ler sensorang... smapi je rumah charge hp.. tgk ade msg dari nazir... huahuah.. sian dia ajak kita org minom tapi aku dpt msg tuh dah lmabt... tapi kalau cepat pon mmg tak leh ler pegi.. penat same... adeh len kali la eh nazir... em..awak makan je la berdua ngan imran tuh.. romantik tuh... huahuaha.. em.. so sesampai umah.. lepas charge hp tuh.. sempat lagi latgk my favourite drama... tha magician of love... gituh ler... pehtu rasa lapar.. ingat nak makan nasik air... tapi dah abes la plak.. so pesan beehoon bandung jer... blasah ler lapar... tak makan seharian wo... eh ye ke?? :D dasat gak... em.. so hari ku di akhiri ngan blog ku ini... iyeah... bleh la gi tido lelap kan mata... salamuaalaikumm ADIOS....

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, July 04, 2006

chicken chop...

huhuhuh... smalam... pepagi lagi gi giant ngan kak rosa... giant lagi... hehehe mane la nak pagi kan.. giant je la yang dekat tuh... pegi beli barang-barang nak wat chicken chop.... em... agak best la.. kite skang nih tgh jadi hantu salad... actualy... memang bagus la jadi hantu salad... tak rugi... em.. dah beli-beli semua barang tuh... kak rosa banje eden makan aiskrim... heheheh.. best nye... kalau gi giant memang takan miss la beli aiskrim oren tuh... memang best le.... nak wat chicken chop tuh sebab my sister dah nak balik ke KUSTEM... so masak le special... tapi yang jadi chef kite la plak... huahuah.... em... dah balik tuh basuh ayam ngan tepung gandum dan limau... pehtu buang kulit.... pehtu belah dua biar dia nipis.... emmm,,, best nye.... pehtu buat ler adunan letak crum bread... then ptg goren... souce dia pakai brown sauce je.... bancuh dan letak sedikit black paper... pon dah sedap... em... goreng fries... then come to my favorite dishes... salad.... my ne recipe healty salad.... just campur pelbagai sayur... then letak olive oil... letak amyonise sket je dlm 2 sudu.... em.. mmg sedap dan healty.... that all the cousre special buat for my sister.... huahuha... saja nk gemok kan dia... hehehe... so memang sedap ler...tapi chef tak leh nk makan bnyk ler.. tak tau nape.. maybe sebab buat sendiri so tak lalu dah nk mkn bnyk... makan ayam half je then another half bg kat kak iju... nasib baik kak iju tgk lapar dan nak mkan bnayak... eheheh... aynway... it end up with habis semua nya... licin... tak tingal sket pon... memang le sedap sey... em... puas hati la bile masak org makan habis... heheheh... ok nanti kite citer camner plak pengalaman kat PD sempena reunion skolah... tapi not sure yet nk bg tau ke dak... heheh... hopefully i could cook the same for my bintang... oo yeah.... :D thanks for reading my blog too...
http://mcnods.fotopages.com

Friday, June 30, 2006

LOVE


Don't find love, let love find you. That's why it's
called falling in love, because you don't force
yourself to fall, you just fall.

it hurts to love someone and not to be loved in return, but what is more painful is to never have the courage to let that person know how you feel..
Lucky is the man who is the first love of a woman,
but luckier is the woman who is the last love of a man.

go for someone who make you smile.. because it takes only a smile to make a dark day seem bright. it takes only a minutes to get a crush on somone, an hour to like somone , and a day to love somone, but it takes a life time to forget someone...

I believe that to truly Love, is the ultimate expression of the will to live. A heart that truly loves is forever young.

it's true that we dont know what we've got until we lose it, but it's also true that we dont't know what we've been missing until it arrives...

a careless word may kindle strife, a cruel word may wreck a life, a timely word may level stress. aloving word may heal and bless. The happiest of people dont't necessarily have the best of ev erything they just make the most of everything that come along their way..

Love, true love, is that which can give the most
without asking or demanding anything in return.

love begins with a smile, growa with a kiss, ends with a tear. when you were born, you wre crying and everyone around you was smiling. live your life so that when you die, you're the one smiling and everyone around you is crying..

Is it Better For a Woman To Marry a Man Who Loves Her Than a Man She Loves.






http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, June 27, 2006

GIANT..


Pegi giant... bawak eismael ngan zulaykha... beli barang-barang dapor sket.. macam beras dan sayuran... em.. beli jugak barang0barang nak buat lasagna... wa.. best ler kite dah pandai buat lasagna... em... sebenarnya agak mudah je nak buat masakan italian nih... semua ada tersedia di jual.. beli dan buat.. ikut citarasa sendiri... kebetulan after bagi mandi eismael.. dia pilih nak pakai baju lawa... jadi bile dia dah pakai baju lawa... my mom pon kate la.. jom pegi giant.. senang pegi giant.. reachable dan agak dekat dgn rumah.. tak la jauh sgt compared to carefour... sebelum ada giant memang suka pegi carefour... sebab kalau nak pegi sri gombak memang jammed jalan dia.. waduh tak tahan la.. so pegi giant senang.. semua lalau ikut highway je.. tak ler jammed sangat macam sri gombak... yang best kat giant tuh.. macam-macam ada.. sekarang nih kat giant batu caves tuh dah ada secret recepie em.. yummy.. lagi ada ayamas.. ade chicken rice shop.. ade kofta burger.. wa.. ade dunkin donut.. food court dia plak best sangat.. macam-macam ada.. paling best ais kacang katfood court dia.. memang sedap la.. em..
hopefully nanti ada mcD plak.. hehhehe... em...eismael suka pegi giant sbab ade playground.. emm... so before balik ade beli salad kat KFC... best jugak la.. salad dia sedap.. tambah plak ngan chiken pop corn.. memang best... em.. yummy tak sabar plak rasanya nak dineer.. tonight tak buat apa-apa for dinner.. maybe makan nasik je.. sebab lauk ayam masak merah tengah hari tadi dah buat... so relax... oo yeah... so i think the time is up.. i need to do my work out.. tapi.. tuh la my kaki sakit la.. tersepak parquet.. waduh.. berlubang lagi.. tak tau la plak bile la bleh baik kaki ku ini... emm... tapi my bintang kate.. terima la dengan tenang hati.. sakit yang Allah bagi tuh sebenarnya bleh hapuskan dosa-dosa kecik kite.. so saye rase ok sket... walaupon rasa sakit still ada hikmah nye.. thank you bintang for the advise.. ok then.. nanti kite sambung tulis blog nih.. if i had come across somthing that i want to share with my visitor here... buh bye...



http://mcnods.fotopages.com

Monday, June 26, 2006

bee hoon...


Today for dinner i have prepared a very simple dishes..the dishes is among the famous dishes for my house.. heheh.. My sister in law favorite is also bee hoon.. I do prepared bee hoon name by bee hoon hailam.. It is not too dry but it have to be serve in wet condition.. Then I wonder.. What is actually bee hoon came from.. And what is it actually... later i found out something in the Wikipedia, the free encyclopedia. So I think I should share this with the rest of my blog visitor... here it is... the explanations about the bee hoon... oh before I forget.. Everybody told me that the bee hoon that i cooked is tasty.. hhehehe... em.. I think I’m going to do something better later... :D enjoy reading...

Rice vermicelli are thin noodles made from rice, sometimes also known as rice noodles or rice sticks. They are a part of several Asian cuisines, where they are often eaten as part of a soup dish, stir fry, or salad. Rice vermicelli are particularly prominent in the cuisines of China and Southeast Asia, many of which feature a notable Chinese culinary influence.



Notable dishes

* Hokkien mee: Common dish in Malaysia and Singapore where rice vermicelli is mixed with yellow noodles and fried with shrimp, sliced cuttlefish and pork bits.
* Mohinga: Myanmar Rice vermicelli served with curry gravy and fish
* Pancit bihon: Filipino stir-fried rice vermicelli.
* Satay bee hoon: Rice vermicelli served with spicy peanut Satay sauce common in Singapore.
* Singaporean fried rice vermicelli (星州炒米, Xīngzhōu cháomǐ)
* Summer roll: Rice vermicelli with shrimp and herbs in a rice paper roll popular in Vietnam.

http://mcnods.fotopages.com

HEART..




http://mcnods.fotopages.com


heart is something that Allah had given to each of us... there is two types of heart... the fist one is the type that we need it to generate our body... in other words to breath normally... another one is our feeling... feeling towards creator and others creatures... our did, thinking, decision is actually the reflection of this second type of heart.. As the first type of heart is actually function not within our control.. in Malay it called 'tindakan tanpa kawal'... what I’m going to write here is the heart that is with in our control... em... the heart can be control and lead... we should generate that heart with the guidance from the Quran and sunnah and believe me... our life will be the most wonderful and blessing..

what I’ve been thinking now is about something which is fake... i want my heart to believe in fake... adopt the fake as it is... i'm sure that our heart will be ok and though to facing something happen out of sudden... we will easily receive it as a fake.. and again we will be very thankful to Allah with the fake.. Heart is actually very difficult to be determined and develop.. So take your time.. Prepared your heart to facing the world tomorrow... having a tough heart meaning that u'll have a very wonderful life.. Nothing will make u feel down or up sad... u'll always lead your life to success with a tough heart..

u can order your heart and tell your heart what is actually u need in your life... people surrounding you can never be influent your life because your heart is tough... u just can plan your life and follow the plan as it is... not to have something just because people have it... that is because u never have a tough heart... want to achieve something because someone already have it... it is just for the sake of showing off to people but not due to the self satisfaction... when u done something is because u want it... the satisfaction is marvelous.. u must be really happy when u achieve it... seek for a love when u really need it.. No because other already have one then u also have to have it like other.. the result.. u'll just have a scum bag or a rubbish.. because the thing that suit other not be actually suit you.. u must know what is the need of your heart...

you your self know better what is in your heart... who cares about what people have... but always cares about what you want to have... what suit you.. what make you satisfied... what make you comfort... what will make your life happy... go and grab the thing you want... not to say here we cannot share the joy that people around you have.. But at the same times u should also search a joy for your self... be grateful and thankful to what Allah have given to you.. and never let any go any thing given by Allah.. and as human being... we must always remember that Allah is the great and the most merciful.. He the only One knows what is the best for us... what is worse for us... so if your heart are in chaos... be back to Him... ask for His guidance... pray to Him... believe in His guidance... never astray from the path He show us... be live in His blessing all the time... we only need Allah blessing but not people blessing... do satisfied our self and Allah... build a very tough heart with the guidance from Him... you'll LIVE LIFE COOL!!

Friday, June 23, 2006

menyerah untuk menang...


today... what a day... i keep thinking about life... what happen in life.. people come and goes... drawing up our life with lot of colour... people and surrounding make us more matured and be a wise thinker... and me as a very naive human creation be thankful to the GOD oh Allah the almighty... who know evrything... He the one who had plan the structure of our life.. He knows better what is the best for His creation... so again i should be thankful to his lodrship... provide us with guidance.. al-Quran... but human being alwayd forgot His almighty and keep asking from others that absolutly less superior than Him.... who could i be like that... i shoud't be such a syirk,munafiqun or kafirun... i should bow down to earth thankful to Allah... oh Allah thank you for your blessing... i cant live without your love Allah.. the most mercifull... so is should be grateful..thankful... i'm living in a very beautiful life compared to others people who live in a very sorrow and horrow day.... then i have a lyrics which make me happy...

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi...
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua...kan baik-baik saja

Bila ketetapan Tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah...
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

this song teach me how to facing the world with smile. smile is the indication of our thankful.. we shoud be thankful with what Allah have make it fake for us... and the most important thing.. somtimes.. u give it up not to lose but to win... yeah... to WIN!! i'm the winner!!


http://mcnods.fotopages.com

Thursday, June 22, 2006

WORLD CUP FEVER...


em... i also been infected with the fever... i'm wondering why is worldcup making people so fever with it...Why is it so many peoples in the world crazy about this game? then i realize one point... where football is a game that been play in most of the country of the world..Almost every culture has reference to the history of soccer.Have you ever wonder how soccer / football games get into our life? When and where is the origin of this game from?

so.. hem... this is my colection.... fuh punye la payah nak dapat ke empat2 ekor singa tuh... em,, yang kite bile 2 je.. kaler merah ngan kaler itam... dua lagi org bagi.. yeah.. thanks for supporting me in completing my collection... yang kuning my brother bagi.. yang putih my mom yang bagi.. yeslah!! cukoop pon empat ekor... kalau nk beli semua mmg eden tak berduit.. al-maklum la.. loan pon lom masuk.. so bile dah cukup ke empat eko singa FIFA nih.. mule le operasi... capture gmabar2 derang secute dan secomel yang munking... bab edit2 gmbar saye tak ler reti sangat.. tapi dlm proses mencai gak ler how to do editing.. kalau di edit rase nye lagi lawa la kot... kebetulan skang nih demam bola kan.... jadi ye la sy pon tamo miss the opportunity in taking part... yeah.. go go go...

http://worldcup.hoorey.net/ <--- nak surf anything pasal wordlcup sile ler... bnyk info menarik... sekian time kasih... kalau korang semua org yang baik hati suport le sket web site yang tak seberapa nih..
enjoy melihat singa-singa nih... goleo nama dia kan...
[quote]sapa-sapa dapat bagi tau apa posisi colour-colour singa nih represent sile la bg tau... sy tak brapa pasti posisi nye.. if i'm not mistaken black for refree...

Back to the history of soccer here i have somthing to be read...

The origin of football / soccer can be found in every corner of geography and history. The Chinese, Japanese, Italian, Ancient Greek, Persian, Viking, and many more played a ball game long before our era. The Chinese played "football" games date as far back as 3000 years ago. The Ancient Greeks and the Roman used football games to sharpen warriors for battle. In south and Central America a game called "Tlatchi" once flourished.

But it was in England that soccer / football really begin to take shape. It all started in 1863 in England, when two football association (association football and rugby football) split off on their different course. Therefore, the first Football Association was founded in England.

On October 1963, eleven London clubs and schools sent their representatives to the Freemason's Tavern. These representatives were intent on clarifying the muddle by establishing a set of fundamental rules, acceptable to all parties, to govern the matches played amongst them. This meeting marked the birth of The Football Association. The eternal dispute concerning shin-kicking, tripping and carrying the ball was discussed thoroughly at this and consecutive meetings until eventually on 8 December the die-hard exponents of the Rugby style took their final leave. They were in the minority anyway. They wanted no part in a game that forbade tripping, shin-kicking and carrying the ball. A stage had been reached where the ideals were no longer compatible. On 8 December 1863, football and rugby finally split. Their separation became totally irreconcilable six years hence when a provision was included in the football rules forbidding any handling of the ball (not only carrying it).

Only eight years after its foundation, The Football Association already had 50 member clubs. The first football competition in the world was started in the same year - the FA Cup, which preceded the League Championship by 17 years.

International matches were being staged in Great Britain before football had hardly been heard of in Europe. The first was played in 1872 and was contested by England and Scotland. This sudden boom of organized football accompanied by staggering crowds of spectators brought with it certain problems with which other countries were not confronted until much later on. Professionalism was one of them. The first moves in this direction came in 1879, when Darwin, a small Lancashire club, twice managed to draw against the supposedly invincible Old Etonians in the FA Cup, before the famous team of London amateurs finally scraped through to win at the third attempt. Two Darwin players, the Scots John Love and Fergus Suter, are reported as being the first players ever to receive remuneration for their football talent. This practice grew rapidly and the Football Association found itself obliged to legalise professionalism as early as 1885. This development predated the formation of any national association outside of Great Britain (namely, in the Netherlands and Denmark) by exactly four years.

After the English Football Association, the next oldest are the Scottish FA (1873), the FA of Wales (1875) and the Irish FA (1880). Strictly speaking, at the time of the first international match, England had no other partner association against which to play. When Scotland played England in Glasgow on 30 November 1872, the Scottish FA did not even exist - it was not founded for another three months. The team England played that day was actually the oldest Scottish club team, Queen's Park.

The spread of football outside of England, mainly due to the British influence abroad, started slow, but it soon gathered momentum and spread rapidly to all parts of the world. The next countries to form football associations after the Netherlands and Denmark in 1889 were New Zealand (1891), Argentina (1893), Chile (1895), Switzerland, Belgium (1895), Italy (1898), Germany, Uruguay (both in 1900), Hungary (1901) and Finland (1907). When FIFA was founded in Paris in May 1904 it had seven founder members: France, Belgium, Denmark, the Netherlands, Spain (represented by the Madrid FC), Sweden and Switzerland. The German Football Federation cabled its intention to join on the same day.


This international football community grew steadily, although it sometimes met with obstacles and setbacks. In 1912, 21 national associations were already affiliated to the Fédération Internationale de Football Association (FIFA). By 1925, the number had increased to 36, in 1930 - the year of the first World Cup - it was 41, in 1938, 51 and in 1950, after the interval caused by the Second World War, the number had reached 73. At present, after the 2000 Ordinary FIFA Congress, FIFA has 204 members in every part of the world.



http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, June 21, 2006

my assignment...

How can we use the al-Quran to derive knowledge in the filed of law, in other words Islamize the discipline of law.

The fundamental of Islamic law is based on the divine revelation which had been compile by the previous sahabah and namely by al-Quran or al-Furqan. Al-quran is the complete revelation which is as a book of guidance for the entire world. The term used for Islamic law is Syariah . On the other hand compared it with non Islamic law it is not a divine law but it is man made law which do exist since immemorial. However the law still has to be amended from time to time due to the lack of principal in the law itself. This clearly show that how many defect have in the man made law whereby the Islamic law never been amended since it revelation.

The basic and most obvious distinction of both laws is the sources of the law itself. Western law is a secular law, the law that has been separated with the divine revelation . In west law is something standing outside and above the facts of social life and independent validity of its own which has been claim that not a man made law. On the other hand the truth is that it is a man made law, it is just because it has exist since immemorial and no one cannot detect who is the earliest human being had created the law that widely practice in the western. Reason and logic is the main fundamental sources of western jurisprudent, anything have to be proven by reason and logic then it will believe to be true .

The fact is clearly contrasted with the Islamic law conception. Islamic law is the law that derive from the al-Quran and never been separated with religion .it has been consider as divine revelation that will guided people to know the truth and upheld justice. Islam believes that only Allah is the absolute and superior over everything and He knows everything. So Allah has guided us by lead us to upheld justice through His revelation. Thus it is unquestionable and has independent validity of its own which is not a man made law . Islamic law hold the revelation that revealed by Allah to be the most fundamental sources of Islamic law, Allah the sovereign .besides the revelation sources i.e. al- Quran an as-Sunnah there are secondary sources for Islamic law and known as consensus opinion (ijma’), judicial reasoning, istihsan, istishab, istislah and ‘urf (custom) which does not conflict with the main sources and the usage of it still be based on the divine revelation .

In western law is in the lawyer sense and it will be enforce by the courts and it only govern the public affairs of human being. Unlike Islamic law which cover wider application of law. It cover every field in human life public and private, national and international even sometimes western does not regard it as a law at all. It show how ‘syumul’ the Islamic law which govern every aspect of human life . It is sometimes good to have laws that govern every aspect of life due to the human lack of knowledge. Human knowledge is limited due to man capacities and only knows something which is zahir and cannot see something which is unseen. So the Islamic law that based on divine revelation help to cater this matter. Only God know what is the best for His creation because He knows everything in the heaven and the earth.

The society has much influence in the creation of the law in western. Since the law is not a divine law so man create the law which will suit with their social life and it can be seen that the law dissimilar and divergent from one country to other country . Something which is illegal for one particular country is alleged to be legal in other country. For example, the same sex marriage is legal in Germany but it is illegal in United Kingdom. The law is not standardize and cannot be applicable in anywhere. Unlike the Islamic law which is not influence by the society because it is divine revelation. Islamic law is standard and to be same to all Muslim society. For example if a Muslim had committed zina in the country that it is deeming to be legal relationship, the Muslim is still govern by Islamic law which prohibited such action he will still be punished when he come back to his country.

Judge will decide in order to upheld justice and it is similar with Islamic law qadi who is the judge will decide for the cases brought to the court. In Islam there are also court systems and the procedure is quite similar with the civil law which is created by western. Historically Umar al-Khattab had written a letter to a ruler and the contents of the letter are the procedure that suppose to be in any trial i.e. adjudication, investigation, equality, burden of prove, witness, decision, reversionary power, reward, reconciliation and ethic of the qadi later it be known as principle in the Letter of Umar. So what is my suggestion in order to Islamize the discipline of law is we still can used the law which is existence provided that is must not be contrary with the divine revelation. As I stated before that the procedure used in Islamic law and in the civil law is similar so it can be used as to place the trial running smoothly hence it does not contrary with the divine revelation.

Under Islamic law penalties been provided by the Quran in three categories namely by huduh (fixed penalties), qisas (retaliation) and ta’zir (discretionary punishment) . More to the point, by using al-Quran in order to Islamize the discipline of law it can be done by ta’zir. Ta’zir is a punishment handed out at the discretion of the Islamic judge and it applies to penalties other than hudud and qisas . It is not mandatory and the punishment is left to the qadi to decide the punishment for the person who has committed a wrong since there is no prescribe punishment laid down in the revelation. For example punishment for offences relating to weight and measures provided in the penal code and in the hudud or qisas there are no such offences and no prescribe punishment in the Quran. In addition when there is no prescribe punishment in the Quran ta’zir is the last resolution. So the penal code can be used as ta’zir which the punishment is provided by the ruler. In this way directly we have Islamize the discipline of western law to be inline with Islamic law. Furthermore if there is any law in opposing with the Islamic law it should be amended to make it suit and that is the way to reconcile the civil law with the Islamic law.

Last but not least the civil law still can be use and treated as ta’zir unless it inline with the divine revelation. Since the divine law is come from Allah the creator and only Allah knows better what the best for His creation is. With our limited knowledge and capacity we should obey it and used the revelation as our guidance and we will not astray from the right path.



REFERENCES

-Dr. M. S. Rana, Comparative Jurisprudent (Law Publishing Company, 1979)

-Sayed Hassan Amir, Islamic Law in the Contemporary World (Royston Limited, 1985)

-J N D Anderson, Islamic Law in Modern World (Greenwood Press, 1959)

-Dr Naqaty Sanad, The theory of crime and Criminal Responsibility in Islamic Law
(Chicago, 1991)

-Penal Code (Act 547) (International Law Book Services, 2003)

by: mcNods (mcnods@yahoo.com)
0235444-UNGS 2040

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, June 20, 2006

double match!

YEARS come and go... but today is a special day.. you know why did i say so.. because the date is 20.06.2006. so if we combined it 20062006... double match... it happens only once in alife time... this date will never be seen again for the entire life.. so wish you a very happy day... who ever got married today... the couple are vey lucky.. they have such a wonderful date for their marriage... heheheh... so... that is all...

http://mcnods.fotopages.com

SPAGHETTI...


sedapnye.... makan spaghetti malam nih.. em.. hajatnye nak teruskan kemas bilik... tapi tak siap-siap lagi...tetiba plak mak kite soh wat spaghetti.. jadi kita pon buat la... em... ingrdient semua dah ade.... cume buat sauce dia dan celur spagetti tuh... em... best gak la wat spagetti... em... rase tomato yang masam-masam tuh.. di tambah dgn oregano... dan letak sket mushroom... em... kalau nak rase macam pedas sket bleh ler letak black paper... em.. untuk spegetti plak lepas celur kene ler letak butter sket... supaya dia tak melekat antara satu sama lain... gituh ler citer nye... em.. pehtu makan saja pon sedap... kalau nak rasa masam tomato lagi letak ler lebih sauce tomato...em.. memang sedap pon... pehtu time serving plak nye... letak spagetti seckupnya dan letak kuah 1/3 dari jumpah spagetti.. kalau kuah bnyk sgt tak ler plak sedap... nanti over tak best.. dia kena cukup2
pehtu bile letak kuah tuh.. ade optional sape suke makan ngan cheese... bleh letak ler cheese sket atas tuh.... em...amcam sedap tak bunyi... bunyi pon dah sedap.. apatah lagi makan.. lagi enak... untuk hiasan bleh la letak daun brokoli... sket je la... em... memang enak dan mudah untuk disediakan... hola... go ITALY... huahauhauh.....
http://mcnods.fotopages.com

sakit tulang belakang..

lepas pegi buat sushi... tetiba la plak tulang belakang ngan pingang rasa sakit... waduh.. nih mesti sebab impact jatuh kat taman air DESA nih... em.. so pegi le mengurut... pegi mengurut kat makcik yam kat selayang.. em.. sedap gak menurut ngan dia... best la.. pandai dai mengurut... kene le charge RM20 sebab urut pingang dan ke bawah.. nasib baik tak der tersalah orat makcik tuh cuma kata urat tegang je... huhuh.. lepas mengurut tuh... ok la.. tak ler rasa sakit sangat.... paih balik tuh.. tetiba datang plak persaan nk kemas bilik... hehehe... tgk boring sgt bilik tuh.. so nak ubah ler sket.. ubah suai... em... mulakan phase pertama... yeah... buang smpah dan vacum serta lap pantai. biar tak dak habuk bilik tuh... o yeha.....

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, June 18, 2006

sushi...


used to be my habit writing somthing back dated... huahuahuah... so now i'm doing it again... actualy i wanna write somthing about what have i done last thursday.. em... what a day.. me,memah and wedah.. making sushi.... for me this is my first time in my life experience doing sushi by myself.. so interesting experince... huahuahah.. dont know what to say.. i just enjoy my self doing all those kind of sushi... i do made my own created sushi with my own desire recepi... uahuhahua... em... wuiet ok la.. just spend about RM10 each of us can have lot of sushi... yummy... so delicious.. even memah sibling and parents love our sushi... em... wa.. spent the whole day making sushi...

http://mcnods.fotopages.com
em... last wednesday dah abes exam.. waaa seronok bangat... rase macam best nye cuti pon bermula.. tapi wakut begitu cepat berlalu... rase nye baru je abes attachment kat azhar and wong.. masuk kelas lebih kurang sebulan dah abes dah final exam.. keluar dewan peksa dengan perasan yang sangat riang... yeah... it holiday time... em.. what to do ha?? huahuahahu... so many thing to be done beb... em... i've to list it down and looking for the priority... :D yea...

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, June 04, 2006

dapat markah test...


huahuhauha... markha test dah dapat... em.. last friday... the result quite impress la gak... and my eyes still don't believe it.. i'm very satisfied with the result.. due to the laziness of me reading subject regarding philosophy... huahuah... em.. at least i'm using my brain specifically my brain in answering the philosophy question... there are both three question porvided.. and i required to answer only two.. the total markh for the test is 25... em.. and another 25 is from my assigment that i'm thinking of doing it after i finished typing my blog.... :D em... the total carry marks will be 50% and another 50% i'll obtained it when i seat for my final exam... em... i wish i could get 45% or aboce for my carry marks.. so i could score for an A for my final.. hopefully if i could... morover plus my laziness... huahuha... em... i think that is that all for the day.. rite after the class i went for the library searching for the books for my assigment... heheuauau.. impressive ha.. go to the library... even the assigment only needed 3-4 pages... :P hem... ops before i forgot.. i got another client for my henna bussiness... she is friend of mine... and what make me happy she realy like the design i made for he... then after i went to the library.. another person call me for an appointment doing henna.. heheh.. what a bussiness.. :D so you guys out there who ever read my blog..
please be inform that i'm already strted my henna bussines... so for the one who interested to do it.. just contact me at 012 XXXXXXX and ask for mcnods... any thing can further be negotiated... hehehe...

thank you Allah for made me alive in this WONDERFUL LIFE...

http://mcnods.fotopages.com

Thursday, June 01, 2006

wonderful life...

hem... today... takder kelas... best nye.. dok umah jer ler.. lepak... huahuahuh... sambil tuh layan je ler citer drama korea wonderful life... em... this drama is quite touching.. because.. i keep crying while watching it.. i dont know whter it is due to the dust or the dram realy touch my heart... or else i'm a soft hearted person.. huahauha... am i?? hem.. maybe... ok this drama is about a gul and boy... which is their fault having a sexual intetrcourse... due to itt.. they have a doughter.. during that time the couple is only teenagers... and their are still stuying in a university..hem.. you know what cause to it?? they actualy dont know each other and completly strangers.. hem. to shorten the story.. the boy is actualy on a trip to singapore alone to make a surprise birthday party to his girlfriend that he know since he was in school... but unfortunalty her girl friend had gone out with other guys.. and when he notice it out he got frustrated... then.. both of them.. had seated together and drink a lot...till both of them intoxicated.. to make that think happen... they used the same hotel room due to no vacancies... as the result... the thing happen and the gul got pregnant.. because they actualy dont know each other and no love between them... the boy had run away... but the gul got pregnant and she had give birth to the baby gul without informing that boy.. because the girl is said to be a very loyal christian follower.. she doesn't want to abort the baby... hem..
the point here i want to stress is not the story.. it is about the intoxicated thing...
with our rational thinking... we can see very clear that why did Allah swt had forbidden intoxicated drink and it fall under one of the punishment for hudud if it has been done... it is because intoxicated drink is the key to every evil andlead people to the destruction... why i've said this??? from the movie it show that.. the girl had pregnant due to their intoxicated state of mind... then.. when she got pregnant.. all of her ambitous and future had gone just like that.. she had to give birth to tha baby that she is not willing to... but then.. she had to sacrifice her ambitous... her happiness.. her family... and many worse thing happen due to it... it is all started with the intoxicated drink... with our rational thinking and we also can do the observation it is actualy rational why Allah had prohit this thing...
from a small sins she had created other sins and problems started approach her dayh by day.. people surrounding also do look down to her... she had been discriminated.. due to having children at the hyoung age and plus the daughter has no father... then.. poor to her daughter... how do she will face the real world??? people will keep talking about her and she will be curse because of her mother fault.... see how did wine or intoxicated drink had done to a life??? so better dont drink...



http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, May 30, 2006

TEST..

waduh.. naik gile rasenye ari nih.. mane tak nye.. ade test ptg.. pehtu sebelum test ade kelas... em.. siang tuh plak... bangun pepagi konon nye nk bace buku.. last-last tetido gak.. pehtu kol 9 mahirah sms terjage... nasib baik ler... pehtu kalut bace buku... tgh2 bace rase macam penat yang amat sangat... tetiba tak tahu bile masenye.. diri ku rebah kembali ke katil ku yang memah best tuh.. mujor setiap 15 minit ade reminder nak ade test.. tipon aku pon bunyi la bunyi... lepas bunyi aku tekan snozz pehtu bunyi lagi banung bace buku kejap tido balik... waduh parah tol... gituh ler keadaannye aku bile aku ambik subjek revelaed knowledge.. huahuahuha... rase nak pengsan pon ade bace philosophy....

tapi subject nih quite interesting gak ler for those u love to think.. read and understand than think... suit to your reason throught your observation... hehehe..

pandai ler aku bg conclusion....
last-last... aku plak yang rase bengong pon ade.. pehtu lepas rest... madam pon bg ler kertas soklan.. mak eh ketar lutut tgk soklan.. macam tak paham per je... madam kate senang je... tapi aku rase macam tak reti plak nk jawab.. tapi maintain gak... tak tunjuk kat junior yg kite gabra.. huahuaha.. so dgn berbekal kan pen sebatang aku pon mule la hujah- hujah yang agak bersangkut paut la... hehheeh.. mujor la ade tanye pasal classification of sciences by al-Ghazali bleh la aku goreng.. sebab ade ler aku terbace sekilas pandang... bleh la.. akhir nya...
tak sangke betul.. org lain jawab 2 page.. aku pegi belasah empat pages... huahuahha... i dont know how miracle it is.. orang kalau tak leh jwab mesti sket je tulih tapi aku lian plak.. em...
dah tuh mahirah sok sebelah... ade le tanye sket2 jawapan.. aku pon bg je le takat yg aku tau.. tapi tak tau ler caner plak dia goreng.. tu terpulang ler kan... aku dah tolong dah.. sendiri pikir le caner nak idup.. ehhehe...
dah tuh antar.. selesai.. lega plak rase nye.. huhuhuhu happy nye.... next week kene prepared assigment plak... heeheh nanti dah siap kite copy assigment kite eh bg korang bace.. tu pon kalau korang ak baca la.... huahuaha.. hapy membaca....



http://mcnods.fotopages.com

Sunday, May 28, 2006

islamic knowledge and civilazation...

green day.. em... why?? because i'm going to write here about knowledge... huahahua... i dont know.. why green look like knowldge.. might be one of th reason is green look fresh... and you guys make your own conclusion or else it will be another one big topic for me to discuss... after some time.. i got boring reading all those thing for my UNGS2040 course that i'm taking now for my short semester... then i decide to write sumthing about what have i read... before i go further.. i wud like you guys to know that.. being an atachment student is much more fun rather than be sitted and read books... huahahu.. no challenge at all.. i dont like to memorize thing.. i prefer understand it.. because i can make use full of it with the understanding and the idea will flow just like that... and no tension thing at all...
ok2 get back to our discussion.. what have i read for my test...

read about religon... knowledge and religion is actualy inter related with one another.. i dont know that what i think... huahauha... em.. there are 9 definion of religion define by many scholar either from encyclipedia of philosophy and from the islamic perspective... em.. i wonder how could i remeber all the definition.. so i made a conclusino it sum kind of revelation thing... all of the definition had stress more in believing God.. what differentiate each other is what kind of God they want to belive.. as in Islam oabsolutly strees on the concept of tawhid.. believe in one God Allah the almighty... only Him know everthing and the sources of everyhthing... some important points here is Islam encourage people to acquired knowledge and invent thing...

let define Islam in brief... em... which we know the origin word of Islam is derive from the word salama.. literaly mean safe and secure.. islam also means submission... so if we follow exactly the teaching of Islam then we will be in secure and in safe.. not only in the world but also in the hereafter...
thus come across what had my lecturer said about muslim.. person who has faith and piety is a good muslim but the one who does not have this is not exactly a good muslim.. meaning to say the iman will make a person be a good person then a good muslim...

then we move to the important of knowledge... as we discuss above.. seeking knowledge is encourage by Islam.. even the first verse tha revealed is stress more on knowledge rather than evertyhing... due to the reason that.. from knowledge we can be bless by many more good thing... and Allah also urges that acquired knowledge is a matter of duty... the hadith which u shoudl be acquiring knowledge since u are born till u are death.. and onther hadith said that it is an obligation for all muslim to acquired knowledge...on the other hand.. knowldge which are not been practisicng is useles... then i remeber one hadith and the meaning sound like this.. this one is the famous one.. knowledge which are with practice it is like a tree without fruits..

than.. the purpose of acquiring knowledge... some of the objective are.. to produce a good man, to identified the status of the man,to be able man disinguih between right and wrong and the most importantn thing is to establsihed justice and rightnoes...

actualy there are lot more to say about this but i just make it short...
then i move to the topic title episemology... what is actualy that mean???
i wonder.. i never heard that before.. actualy it is a branches of philosophy whic stdy about knowledge.. the nature,scope and origin of it..
so i cant say much about it.. because.. i'm not realy understand what is it actualy until i finished read this topic and i shud first compared it with the western perspective... em.. it think i should stop and continue on reading about it.. so will be continue...




http://mcnods.fotopages.com

Thursday, May 25, 2006

my best friend...


heheheh.... tetiba je.. rase nak tulis about my best freind... hopefully kalau dia terbaca tak ler dia kembang semangkuk... wedah and memah... my best freind donya wal akhirah... i realy thank to Allah for giving me such a very understanding freind like them... em... kalau nak di ungkit kan sejarah macam mane kenal ngan derang nih... wa... bile eh?? i know them sincie i was form 1.. tingkatan 1 URWAH di sekolah menengah islam al-amin... em... memula kite masuk kelas satu urwah.. first time kenal ngan derang... sebenranye ade 5 org semuanye... URWAH... kebetulan same macam name kelas kita orang.. heheh..

U-umaymah
R-ruwaydah
W- wan mcnods(me)
A-aisyah said
H-hazwani
nak di jadikan cerita.. memang kita org sudah ditakdirkan utk bersama.... heheheh.. tapi skang nih yang rapat hanya three of us... me, wedah and memah... i love to hangout with them... tapi weydah skang dah limited,,, kene ikut giliran.. hehehe... jgn marah ler haris terpaksa share wedah ngan kita org... em... masing- masing semua satu kepala... paling seronok... bersembang tak habis-habis kalau jumpe.. macam ler bertahun tak jumpa... huahauha... lawak tol... walhal hampir tetiap mingu jumpa.... kalau ketawa tuh tak ingat dunia dah.. hanya kita org je yang ada kat situh dan dalam dunia kita org sendiri.. tapi kalau wedah takder... em... kite ngan memah suke wat satu benda yang agak best... iaitu duduk di satu sudut dan observeing people.. and keep talking about them and the workd nowadays... shuold it be like this or shuold it be like that... i realy like that... make my mind running.. and givving opinion... huahauh... kalau kelakar gelak lagi... even me and memah pon jadi gak gelak kuat2... huahauha... silap-silap kalau lelaki nak nograt trus tak jadi nk ngorat kot.... :D em...
kalau nak di ingat kan balik... time skolah dulu memang satu group ler... hehehe... makan sesame... kebetulan makan dalam dulang.. satu dulang keen cukup 5 org.. so ade ler duty roaster... heheheh... sedangkan lidah lagi tergigit... biase la kan.. pergaduhan tuh ader ler... dan paling nyesal adalah pergaduhan yang paling besar waktu tuh pertengahan tahun form 3... entah ler.. punca pergaduhan tak dapat dikenal pasti.. tapi yang pasti memang gaduh besar la.. maybe sebab ade kewujudan org ketiga.. we all know that.. ade student baru.. entah ler... biar ler.. semua itu berlalu yang penting.. time nak berpisah form 3 tuh... akhir tahun semua mintak maaf... dan pade tuh masing-masing ler menyesal... mane tak nye.. elok2 kawan terpecah dua group tuh.. nasib baik takder effect study... so lepas tuh wedah ngan memah pindah skolah.. uuu sedihnye... and only we know why... hehehe.. tapi takper.. cume kite je tetap bertahan kat skolah tuh... terpisah sekejap time tuh... lame gak terpisah.. sampai ler lepas result SPM kuar...
kite ingat lagi kite tipon tanye memah ngan wedah... then pakat2 masuk belajar balik... terputus balik kontek... time tuh hp takder.. email kurang active.. so masing2 ingat di hati je le.. then bg kad raya.. gituh je la... lepas masing2 dah ade hp.. lame kelamaan... kita org rapat balik.. waa.... dan sgt seronok.... and me my self feel like i cannot live without having my best friend beside me... em.. memah and wedah.. i love u guys so much... may Allah bless our ukhuwah abadan.. fid dunya wal akhirah...memang best la dan i'm having lot of fun, sadnes , sorrow and horror to be shared througt our frenship...

if i wud have an opportunity to have another freinds like u guys.. i dont want to.. u know why?? because i only want u two to be my best friends like you guys are... it still not the same as you guys....

with lot of love,
mcnods.... :D

p/s: thanks for being my very2 best friend ever...
http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, May 24, 2006

last day at Azhar&wong...


hehehe... dah lame gak eh.. tak tulih blog nih.. actualy i always get inspired by my best friend... to keep on writing the blog... em.. actualy so many thing to be write out here... it is only the time does not permit me to do so... em.. about last week i finished doing my attachment at the azhar and wong... em.. sonok ler... tapi sedih la.. nak tingalkan derang.. staf2 kat firm tuh semua baik2 belaka.. dan best2... kalau bleh nak je smbung buat chambering kat situ.. tapi apa kan daya... hheheeh.. only me know the reason... em... at the end of the day... no one are actualy prepares a farewell aprty for us... quiet sad.. but it is ok.. pepaham je la.. derang semua sibuk... em.. bos banje makan nasik mamak kat tepi opis... name je nasik mamak.. tapi mak aih sepingan nasik RM12 gile.. mahai nak mampus.. nasib baik bos yang banje makan.. ambik je le... makan sesedap rasa... huhuh... then... em.. kak lynn ade bg cekelat ferero rocher lagi.. ingat gak kat kite eh... sum more.. the conveyencing department pakat bg hadiah kat kite... dpt ler rantai tgn... terharu nye... hehehe... sonok rase.. em... last2 bile nak balik ajak kak morza , kak liza dan kak wani dinner.. last2 kak wani ngan kak liza tak bleh plak ikut.. cedih nye.. tingal me, nadia and akk morza jer... last2 time nak gi dinner tuh.. nmpk abg tanazi (lawyer baru)tgh dok sibuk kat library... ape lagi.. i'm trying my best seducing him to have dinner with us.. ramai sket meriah la sket kan.. em.. pehtu.. dia setuju.. wa.. sonok nye... siap banje kita org makan bruger king lagi... huhu... best nye... sonok rase... sepangjang kat situh.. ramai gak ler banje kite makan.. realy appreciate it.. sebabnye tolong gak bantu kite nye poket.. heheheh biase ler student kan... em...kak wani kak eda sokmo banje kite makan lunch.. THANK YOU... em... ramai gak staff yang kat situh tak lokek ilmu.. abntu emmbantu... dan tak kurang gak... politik opis tetap ade... waduh... tak sangka eh... biase ler... kat mane2 organization mesti ade nye lar... even kat skolah pon... em... ape2 pon.. realy thank to azhar & wong family... i'll be missing u guys.... dont u ever forget me...
p/s: nanti raye jangan le lupe datang umah saye kat KL je.. nak alamat bleh mintak yea... just email me or call me... TQ...

http://mcnods.fotopages.com

Monday, May 08, 2006

azhar & wong again..


em... hehehehe.... u know why i choose orange.. it is because.. early in the morning.. i found that abang BAYU wearing shirt orange in colour.. his name is saiful sufyan.... hehehe.. while i'm wrinting this.. i'm asking his name... and his father name is mohd razi.. but regarding the spelling i don't know whether it is correct or not.. hehehe... ok actualy i want to write about him.. he is a worker here in Azhar & wong... am i dare to write more about him??? should i proceed with it?? em.. let me try what shuold i write more about him... he is working here in the firm as a file searcher... em... kind of good looking la... bleh la tahan.. not bad.. he is 26 years old.. i ask him last week the age... he kind of a good guy actulay.. he always cheer up the situation.. where when people get tension or stress.. then if he is passing by he will make people laugh... that is part of the good thing he has.. some more.. he love to flirt with a girl... adoi!! unfortunatly he is married.. to 4 month baby in the womb.. hehehhe... pity to his wife.. but from his face... i know that he is sincere with his wife and i think his wife also know how his husband is... adoi.. bleh ke bg tau kat sume orang gini??? people call him BAYU.. i don't know why... i never ask him for the reason... and i think i'm not going to ask him about it... what more??? hehehe... when he have my phone number he keep calling me... but i did not answer it because fortunatly i'm not avaiable at that time... till one night i do... but he said that i'm so garang answering his phone call... huauaua... i'm not kan??? if u dare to try.. call me and experience how did i call the phone call... :P em...wat more?? ha... pity to abg BAYU... u know why?? because his very best talking mate had move down to another floor... new department in this firm... huahuah... last few days.. he look like so terrible... terrible like kucing kematian anak... because he has no more talk mate... then... who is his next victim??? u can guess already.. it's me... adoi.. futher more.. my bos asked me to be sitted at the vacant table there.. near to his table.... :D huahuhahha... tapi takpe.. at least i dont feel so bored when he was there... em... what i feel is that... each office need people like him.. just to cheer up the environment of the office... it is good for the office health.. em.. what more?? i dont know.. actualy there is more to write here but i think i should not revealed everything in my mind.. i shoud give abang BAyu a little due respect.... he has his own pride so do to his wife.... hehehe... what ever it is.. keep on moving abg bayu.. it is good for you.. to always cheer up the office... the most funniest thing is that.. when the boss passing by.. he was so quiet and being like a very good and good and so good guy.. and keep silent without any word from his mouth... em.... buh bye abg bayu... this week is my last week doing the attachment in Azhar & Wong..... going to miss the staff... hopefully there will be a party for us.. like kak Ema said... :D

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, May 07, 2006

gul day out...

heheheehh today.... i went out again with my very best friend... em... sape lagi memah le.. wedah tak dapat ikut dia busy exam.. so wedah dok bace buku diam-diam ok.. tujuan utama adaalh hanya untuk meneman memah.. beli pendrive... tuh je ingat kan nk pegi lowyat... tapi seab malas nak tukar2 train banyak sangat... so kita org decide pegi je midvalley senang citer nye.... so setiba nye kita orang kat midvalley... terus le ke map midvalley mancari-cari kedai computer untuk di tuju... pehtu jumpe le satu name dia pangey IT world... then kita org pon pegi le ke tempat nye.. tanpa di sangka... kedai IT tuh punye conbination kedai-kedai yang kecik.. so rupenye macam le lowyatt duplicate... hehehe... tapi ok ler.. orang tak ramai dan agak selesa sket nak cari barang... pehtu.. singgah satu kedai.. sales boy nye melayu.. dan jugak agak mesra... sonok gak borak ngan dia.. baik aar.. kat situ memah beli 2 pen drive.. dan survey rega untuk external hardisck pakcik hartono.. aku plak beli CD holder.. kebetulan jumpe yang kalernye merah... hehehe ape lagi ambik je le... then.. lepas tuh.. jalan-jalan pegi makan burger king... tak penah makan sesame ngan memah burger king tuh... that was the first time...em.. then.. jalan-jalan lagi.. solat tuh sudah tentu le takan nak citer gak.. pehtu singgah tgk exhibition.. home deco...best gak ler... mule le aku ngan memah berangan-angan nak rumah memacam gaya dan bentuk.. huahauha... em.. then balik singgah KL sentral... pehtu jenjalan sane sini.. memah sebat lagi sibang pat pasang.. waduh... pehtu salam kol 6 lebih balik umah.. dengan happy dan puas yang amat sagt... sebab nye dpt hiburkan hati dan cakap macam-macam... sonok sgt rasenye... love hang out with memah... kalau ade wedah.. mesti lagi best dan mesti lagi havoc.. rasenye kita orang bleh ketawa dan gegarkan midvalley... huahuaa... sekian saje kisah saye untuk hari ini..... got sum more to write but to tired la.. adioz... time to sleep...


http://mcnods.fotopages.com