Sunday, May 25, 2008

AKEDEMI FANTASIA 6

ini memang cerita agak kelakar ler... memang family mcnods jadikan akedemi fantasia ini sebagai hiburan.. nak tau apa dah kite orang buat dgn akedemi fantasia??
macam ni cerita nye...

ketika pelajar AF buat persembahan.. akan ada pengkritik bebas sebebas-bebas nye kritik persembahan pelajar walaupon belum abes persembahan lagi........ memang best time tuh....

lepas persembahan plak.. ade sesi kritik pengkritik plak....

nak lagi best siap ngan pengacara AF baru A C Mizal pon kene kritik skali.... itu exception la... ade backing ade yang kritik... huahuhau....

mama ngan mcnods berpendapat pengacara AF sepatutnye ditukar pada orang yang berjantina yang berlainan... kenapa... apa sebab nye...
ini adalah disebabkan faktor comparison... kalau jantina berlainan orang susah sket nk compare sebab pembawaan perempuan berbeza dengan lelaki... so bila AC jadi pengacara ganti Aznil... memang orang kerap buat perbandingan... em...

dan rasanya... kalau letak sarimah ibrahim jadi pengacara AF pon best jugak... dia ade perbezaan.. dan jantina dia lain dgn aznil.. so orang susah nk compare.... huhuuh.... tapi memula mcnods nyampah gak ngan pembawaan sarimah dalam diari AF.. tapi lama-lama rasa seronok plak... maybe sarimah baru dapat adapt dgn rancangan tu kot.. sebab memula tu sarimah macam terlalu over... but towards the end.. okies... wat suspen je... kan...... heheheh congrats la sarimah sebab buat mcnods minat kat you punye pembawaan... :D and glad to say... because of you i teringin nk tgk diari AF...

lepas tuh ade sesi bagi pendapat pelajar AF sepatutnye pakai baju macam mana la fesyhen ape la... itu pon memang best.. mcnods pon memang seronok turut serta...

cuman kalau ade penyingkiran mcnods bosan nk tunggu.... esok tau sape tersingkir pon takpe... huahuahuah.... sebabnye lepas abes persembahan pekajar AF tu mcnods akan terus naik atas mengadap computer... biase ler... hobby yang best lagi tida memboringkan....

ok untuk final akedemi fantasia plak pon best gak...

mcnods biase ler... takde ler hadap sgt TV ni... so turun pon leewat sket nk tgk AF... sempat borak2 lagi ngan kawan kat internet before AF final mule... heheheh elok je turun.. dah ade dua vote atas tv... baba ngan awe dah vote letak sape yang bakal jadi juara.. smpai no 3...

vote yang diletakan adalah seperti berikut...


BABA punye vote
1.TOI
2.RIZ
3.STACEY


AWE punye vote
1.STACEY
2.TOI
3.NADIA


mcNods punye vote
1.RIZ
2.STACEY
3.TOI
4.NUBHAN
5.NADIA


em.... itu ler cerita nye.... tapi keputusan yang telah diumumkan tadi plak adalah seperti berikut....


KEPUTUSAN RASMI AKEDEMI FANTASIA 6

1.STACEY
2.RIZ
3.NUBHAN
4.TOI
5.NADIA

tapi what suprising me is that... time AC umum nadia dapat no 5 satu rumah bersorak kegembiraan... serentak plak tuh... macam tgk bola time ade orang score gol.... hauhuhauha.... riuh rumah....

em... memang happy la... best pon ade... seronok pon ade... heheheh memang best... tapi lagi best yang menang juara tu... what ever my vote is.. memang stacey best...

i buat vote macam tu sebab i minat lagu RIZ.. sore Riz best.. sedap... wa.. memang suke la suara RIZ... orang nye takde ler suke sgt... hehehehhe stacey menang memang tak terkilan sgt la... dan juge dengan setulus ikhlas hati... suke lagu baru stacey, RIZ dan nadia.. em... itu sahaja....

oh one more thing sebelum terlupa la kan... em... kan best kalau MAWI yang keluar buat persembahan...

i wish he will be there on stage just now... but only zahid, faizal and mila je yang ade... quite upsad tak dpt dgr mawi nyanyi... missing his appearance to sing...

congrats pada pemenang...


esok nk gi dua kenduri.. tapi lom bungkus hadiahnye... X_X

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, May 24, 2008

hari ini...

biase je ari ni... pegi one utama... konon nak beli le adiah kawen esok kan nk pegi kenduri kawen.... em.. tapi budget nye ciput la kan... biase ler orang yang tidak bekerja... takan nk harap duit mak pak kot kan... duit derang kene simpan tak leh gune sewenang-wenangnye... sebab kite pon tak confirm lagi ade keje ke tidak.....

pegi membeli macam-macam... tapi bukan pakai sendiri punya duit.... beli olive oil kat baba pehtu beli roti buruk kat mama... itu saje...

kite dah tak lalu nk makan fast food... so makan nye pegi ler makan kat food court one utama kat new wing...

boleh ler makanan dia... tapi rasanya mesti ade yang best lagi... sebab kite makan nasik padprik macam tak best je... tapi disebabkan lapar ... belasah je.. kalau ler loaded dah lame pegi makan kat shakeys ke pizza ke wa... o'brien ke... mesti sedap dan enak sekali... heheheh

pehtu jalan punye jalan jumpe ler ape yang dihajati dan beli la saye pon dgn ciput punye budget... malu plak nk bagi tau apa h adiah nye dan ape harga nya... tapi tak kesah ler.. yang penting skali ikhlas kite nak bagi kat orang kan... heheheheh

lepas tu kan.. kite rasa sedih sgt tau... kite rasa tetiba diri kite ni macam tak best... tetiba rasa down je... rupanya kata-kata yang diaangap gurauan mampu menguris rasa hati... memang tersentuh sgt-sgt... rasa sedih yang amat....

kite tak penah rasa macam ni... dan tak penah ade orang cakap gini kat kite.... macam ler kite ni tak layak unutk masuk kedai tuh... buruk sgt ke aku ni.... besar sgt ke aku ni??? uuuuuu sedih nye.... tak sangka insan itu dapat menutur kata begitu sekali... cuba pikir positive... tapi hati ini tak tertahan rasanya menahan panahan kata-kata sebegitu... muncul kembali ingatan pada kekasih-kekasih lama yang walaupon penah ku benci... mereka pon tak pernah menutur sebegitu....

tapi apa kan daya kite manusia... i have to confront with the reality.... i'm not afraid of it... but i'm sad of it... begitu la lebih kurang nye.... after quite sometime... ok ler kite berjaya regain balik mood dan kepercayaan pada diri... setelah terdengar kata tulus memohon maaf.... susah sgt ke untuk menuturkan kata maaf....

itu la sifat manusia di Kuala lumpur.. kata maaf dan terima kasih amat berat sekali untuk di tutur walaupon kecil perkataannya... ia membawa makna dan pengertian yang begitu berat...
terasa di hargai dan terasa penyesalan... itu sudah cukup dan mampu untuk memujuk hati yang lara... hati yang kosong... cukup untuk menaikan mood seseorang....

oleh itu kite jangan la mengangap lekeh perkataan maaf dan terima kasih dalam kehidupan kite.... seseunguh nya perkataan kecil yang begitu hebat impak nye pada hati manusia...

sememangnye... perkataan maaf itu la yang di tunggu dari mulutnya... itu sahaja... tak perlu kan intan berlian....

itu saje kot... jiwang sket hari ni... heheheh sebab nye... jiwa kacau hati lara... em... nk update jugak pasal longcall... tapi tak berkesempatan... sebab malam ni ada akedemi fantasia final... nk tengok sapa juara bakal dpt umah banglo dan keta.. wa... best gile...heheheh dulu time vince undi la.. tapi skang ni malas la nk undi... tak kuasa.. derang menang bukan kite dpt pekdah ape pon...
so kite tgk je la sekadar hiburan... jom kite pegi mandi dan tgk tv.... aduh lapar la plak dah.... :D

maaf ler malas nk baca balik dan edit.. heheheh kalau ade kesalahan ejaan betulkan ler sendiri.... bye


http://mcnods.fotopages.com

dinner alumni law 2008

Heran plak... arini ade plak yang bertanye nape mcnods online lewat... em... ade gak orang bertanya... em... sedang kekenyangan skang nih... baru balik dari dinner alumni law.. ingat ke jumpe ramai la org.. tgk takde sape pon.. penuh ngan yang nk makan je dan junior-junior...

heheheh beriya derang dressing... huhuhuh... camner mcnods dressing??? biase je... takde la yang blink-blink... tak makeup pon.. sempoi jer...

tujuan nk pegi tu sebab kot2 terjumpe kengkawan yang maybe tau ade kosong... heihihih....

tapi kan rasanya takde pe pon... yang best nye jumpe la dua tiga org borak-borak... ambik tau... heheheh jumpe orang-orang yang sedang chambering... gitu jer ler....

ape ler bagi short notice pangey orang nk pegi dinner... patut ler ramai orang yang macam tak datang... wani plak balik kampung... budak-budak DSLP plak ade exam besok... takde le kawan sangat...

itu pon nasib baik syahirah ajak pegi.. kalau tak den pon takmo ler pegi sorang-sorang wat malu ja... heheheheh nak isi survey pon malu ja... huahuahauh... dah tempat kosong tanye keje ape skang tu tak tau nk letak ape... takan nk tulis pengangur terhormat atau pon baby sitter tak bertauliah... huauhauhuahauh

kalau mcnods nk buat lawak bleh jer tulis je baby sitter tak bergaji... dan dreamer sepenuh masa...

adeh la... kawan plak nak kawen... lagi sati problem... mesti mau beli adiah... adiah mesti mau beli gune duit.... duit mau ambik mana???

mungkin bile mcnods dah pikir pasal duit rasanya... tak nak memilih sangat la konon nk keje dalam company jer.. it hink i better make a move now... i need to apply to any law firm that want me... hehehehe this means that i have no choice... i have to be a lawyer... adeh.. naik turun court ler mcnods agaknye lepas nih... uhuhauhauha....

waduh bile dah jumpe-jumpe kengkawan nih... nih masalah nye.. ade orang dapat keje hebat ade orang dapat gaji banyak... kite nih habuk pon takdak... ilmu je ler ade... tapi tak digunakan cano tuh...

em... bulan mei pon dah nk abes.... i have to do sumthing... memang ler dok rumah ni seronok... seronok le happy je tak payah pikir problem keje.... nak plak mama dah bising-bising dan macam biase baba tetap cool dan cool me down huahuhauh....

cano la nih... kalau dah kawen takpo gak... bleh la jago anak didik anak kat umah... pehtu wat keje part time kat umah.... huhuhuh tapi tuh ler.... cano ni cano ni??? mesti mau keje gak... mesti keje... dah payah sgt nk keje... jadi je pelayan kat KFC... bleh makan KFC fre... oh no bukan KFC.... tidak... mcnods dah muak dah mkn KFC.... nk makan nasik, mee goreng, satay, nasik kandar.. no more fast food mcnods dah muak... adeh tolong la... mcnods nk mkn nasik... hehehehe... ape ler mcnods melalut.... entry untuk long call dan chambering dan ape tah lagi satu pon blum di tulis-tulis lagi... tapi dok sibuk tulis bende lain...

mcnods dpt tau adik kite pon ade blog... agak impressive la hasil penulisan kat blog adik mcnods tuh... tapi kan.. mcnods ckp betul la.. penulisan kite sempi jer.. ape ade dalam otak kuar jer kat jari taip.... tak main susun ayat bunge-bunge gini... bior orang yang baco pon pening same-same ngan mcnods... huahuahauhauh

sekian time kasih...

http://mcnods.fotopages.com

Friday, May 23, 2008

nk update blog...

tangan ni sebenarnye dah lenguh... heheheh elok je nk update blog ade je benda yang mendatang...

ape mende yang mendatang... biase ler.... kite punye kotak window dari ym... bertalu-talu org pm... maafle org yang mcnods tak layah... sebab pm box anda kurang penting dari yang lain-lain sebab pm box anda hanya bertujuan untuk mengarut je....

hehehehe yang paling galak skali Lan ngan Wunk la... adeh la.. memacam kuar cite... si wunk dari nk tido tak tertido-tido.... dari kol satu smpai dah skang lom tido lagi... hauhuahauh

pehtu peturun ilmu photography la... tah betul ke dak eja tuh... hehehehe pehtu ape lagi yea... ha mcnods plak dok sibuk edit sket2 gmbar yang ade tuh.. pakai picture manager je.. tak bnyk pon yang bleh edit.. takat terangkan gmbar yang gelap je ler... nk tulis-tulis tak bleh....

cadang gmbar yang bnyk tu nk update kan fotopages... tapi terbantut gak... takde software nk edit gmbar... ooo tlong ler... mane nk dpt nih....

ei... memang geram sgt nih.. pasal blog nih pon tak dpt nk tulis lagi... nk curik masa nk pikir betul2... nk letak ayat best2.. hehehe nk paste draft order sume-sume la.. nk letak gmbar sekeping dua... adeh la...

macam-macam nk wat... tapi ape kate kite tangguh dulu entry yang di janjikan kepada esok hari yang mungkin sedikit free... heheheh malam esok nk pegi dinner alumni law grad... adeh la.. tetiba ade mamat call jemput kite plak... em... hopefully ramai gak kawan yang pegi...aiseh nk pakai ape la plak gi dinner tuh.. apa info pon tak tau... yang tau dinner malam.. tu je tau... huhuh lepas makan balik la kot kalau takde kawan... hehehe malu la plak nk citer yang kite dok ngangur lagi... aiseh le... tapi ok gak... kalau pegi bleh dptkan cantact....

esok plak kak wayne call to the bar... so untuk kak wany congrates...sory tak dapat pegi... i kene hantar abg pegi ke airport plak..

orait salam semua... kalau ade mase kite update entry yang di janjikan...
bleh je update skang... tapi jari kite lenguh ler.. lenguh menaip... dah ler keyboard ni keras cam batu je nk tekan... esok le kite update.. heheheh

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, May 20, 2008

long call...

my long call... held at MAHKAMAH TINGGI 1 RAYUAN DAN KUASA-KUASA KHAS (RKKK)
DIHADAPAN YANG ARIF PUAN LAU BEE LAN. ON 15TH MAY 2008 9 AM. Together with other 12 people who also wanted to be call to the bar. Finnaly it's done and all the petisyen been granted by Yang Arif Puan LAU BEE LAN.








http://mcnods.fotopages.com/

Monday, May 19, 2008

nak update blog..

adeh.. letih la plak.. tadi baru balik dari KLCC... em... hajat di hati nk update blog... nk cerita pasal my long call and my interview sith HSBC... satu lagi cerita about birthday party eismael... dan mende2 yang menyeronokan la kire nye... heheheh tapi tetiba mata ini macam tak izinkan kite nk update blog plak... takper ler ape kate esok-esok bile rasa macam free sket baru kite update blog yea.. heheheh SELAMAT MALAM SEMUA.... bantal dan katil dah tunggu nih... salam..

be right back...

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, May 13, 2008

malas

em... semalam dapat call dari indra... kl bar... adeh la dia sudah postpone kite punye briefing untuk my big day... di buat ari nih plak... alahai... buhsan ler.. mmg takde mood dan malas sgt nk kuar umah.... nk kene naik lrt pegi kat kl bar tuh... em.. dah ler panas terik... malas nk cari baju nk pakai... adeh la... memang malas... rasa nk tido je kat umah.. heheheheh memang nmpk sgt kemalasan... siap nk tido je kat umah kan...

tapi tuh ler memang takde mood pon... sebab kite takde kawan ler... tak tau plak sape call to the bar same ngan kite... adeh la.... mesti tak kenal je org-org kat sane tuh.. buhsan betul la... em.. nanti kite nk tgk ler keje ape ade kat sane....

adeh la memang malas la sgt....

malas nye kite nk kuar.... kalau ade drebar kan best... heheheheh

kite nk share ler kata-kata yang boleh dihayati olrh semua org....


You will know that you love someone when you want him to be happy. Even if that means you're not a part of their happiness

Everyone wants happiness, no one wants pain, but you can't make a rainbow without a little rain

Relationships should never be taken for granted. The choice of being with another life is an amazing thing. Trust, loyalty and respect are a must for eternal happiness. No matter how much you love someone if you don’t have these ingredients you will never succeed....

sekian time kasih... sebab kite malas.. kite pon malas nk tulis bnyk-bnyk... heheheh kite dah tulis bnyk sgt semalam... rasa macam tak cukup jari... em.. jangan salah paham... kite tulis bukan kat blog tapi kite tulis kat ym... huahuahuha.... kadang-kadang rasa macam salah ambik bidang pon ade gak.. heheheh tapi at least.. when people feel hapy and relieave.. ok la... i'm making people hapy and happy when people happy... let us live hapily ever after.... heheheheh



http://mcnods.fotopages.com

Monday, May 12, 2008

keresahan

huhuhu... dah agak lama bercuti nih.... i called it cuti la sedap sikit bunyi dari unemployed kan... heheheh... tension gak kadang-kadang mikirkan takde keje lagi nih... bukan tension tak berduit.. tension sebabnye ade org dok push kite soh keje.. soh mintak keje ler soh antar resume ler...

adeh la.... rasa malas dah nak dengar... macam ler kite tak antar... biase ler... orang veteren nih... heheh my beloved parent la... derang tak nmpk kite pegi pos opis antar surat derang kate kite tak cube mintak keje.... adeh le.. mama ler yang bising sekali... baba kite cool je... sbb dia tau kite dok mintak keje online je... tapi kan nk wat macam mana rezeki takde... kite ckp kat mama kite tak milih pon.. kite takde rezeki je.. orang tak pangey interview pon... hehehehe elek ler...

kalau takde gak keje bulan depan kite gi keje KFC je... sonang cite... heheh tak pon mintak jadi cleaner kat giant ke kan... cewah... kawan-kawan ramai gak yang bg tau ade vacancies... tapi tak tau ler kite ni rasa macam ketar-ketar je tangan nk antar resume ker law firm... belum ade keinginan nk join law firm... tgk ler kalau dah takde rezeki sgt nk jadi in house lawyer kite apply je ler kat law firm... terpaksa la jugak kite menapak naik ke mahkamah tuh... itu semua kite serah je ler... maner ade rezeki....

baru je lepas chat ngan kakak opis dulu... kak ida... kak ida cerita pelbagai ler.... adeh.. rindu plak kat opis lama... em... tapi bile teringat satu makhluk tuh... dengan renungan mata yang tak tentu arah tuh... rasa tak rindu plak... rasa nyampah je.. rasa macam aman tenang damai je tak payah jumpe dia... fuh best nye... adeh la...

kite kene call court.. majlis peguam ngan peguam negara... kene confirmkan kite punye file semua in order.. fuh takut dan debar gak ler kite nk long call nih... hopefully semua ok ler... kite pening pale mikir kan cause paper nye... dah ler fotocopy mahal... adeh la.... aler... ptg nih kite kene pegi KL bar plak.. ade briefing unutk kite punye longcall...

heheh semalam kite dah siapkan script untuk long call... kite buat punye la lama sampai kol 3 pagi... pehtu baru tido... kite dah tak larat nk layan chater yang keje shift malam kite terus tido je without say buhbye... hahahah sory le guys... takpe malam lain kite chat... cewah.. yeye je kite cakap macam ler derang bace blog kite....

adeh la.. malas rasanya nk kuar lagi... tadi gi giant... pehtu kite beli cekelat untuk gift kat master kite ENCIK YONG LIN FOOI dan mover kite ENCIK AZHAR AHMAD... dia pakcik kite.. heheheh dia akan jadi mover kite dan akan bace script long call kite... heheheh bagi penghargaan ler kat dia... an honour untuk bace kite punye script... sebab dia le kite bercita-cita nk jadi lawyer... heheheh tapi akhirnye nk pilih jadi in house lawyer... nk jadi litigation lawyer tak mampu je rasa... walaupon dah lali kene marah ngan majistret masih rasa tak confident lagi...

em... cekelat tu kite beli cekelat cadbury je... kite ingat nk bg cekelat best-best.. tgk harga.. mak aih... mahal la plak... kalau kite dah keje patchi pon kite bleh bagi... tapi kene berjimat cermat... masa depan tak tentu lagi... bile bleh dpt gaji... heheheh... tuh ler mikirkan benda yang lagi meresahkan... nanti kite balik umah kite nk hias sket cekelat tuh biar presentable sket... biar murah asal creative cantik gak jadinye...

kite benti jap tulis blog tadi.. bosan dok dalam bilik... skang kite dok kat bawah plak.. sebelah tulis blog.. sebelah lagi bagi wez tgk gaban kat youtube... hahhahahha... gini ler gayanye kalau online kat bawah... mesti budak2 raksasa ni nyebok... last-last kene bahagi dua screen nih.. sebelah derang sebelah lagi kite... adeh la... kite punye salah gak kite kenalkan gaban kat dia... heheheh adeh la..

em... kite pon dah takde idea plak nk celoteh bnyk-bnyk kat sini.. masa pon tak cukup nih... kuka nk beyak la plak... aler la kacu betul la budak nih... kite nk end kat sini dulu yea.... ok... end..

http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, May 07, 2008

hilang...

hilang sudah impian..

kehilangan hilang yang ditakutkan akan hilang...

ia benar-benar hilang...

kehilangan yang menampakan kesuraman hati...

hilang segala harapan...

hilang kehilangan yang tinggi....

hilang setelah sedar ianya hilang...

tidak sedar akan kehilangan sebelum ini...

hilang sudah....

kite kalah...

kalah dengan kehilangan itu...

kecewa dengan kehilangan...

kehilangan yang menampakan kelemahan hati....

hati rasa kehilangan yang nyata....

apa perlu ku buat untuk tidak terus hilang kehilangan itu...

Allah harapan ku.. tempat ku mengadu kehilangan....

ku rasa bagai kan insan yang hilang....

dengan kehilangan dari diri ku...

ku rasa hilang...

ke telah mendapat kepastian kehilangan itu..

setelah ku rasa kenyataan kehilangan itu...

ku duga kehilangan...

tapi ku tak sedar akan kehilangan...

hilang...


http://mcnods.fotopages.com

Monday, May 05, 2008

dont know what does this mean???

yes.. i dont know what does this mean.. it happen to me... is it kifarah of my sins...

oh Allah the most merciful... please forgive me... thanks for the reminder....



I LOVE YOU STILL...


http://mcnods.fotopages.com