Wednesday, July 12, 2006

takan ku sentuh ABC...

ABC atau nama penuh nya air batu campur.. atau pon ais batu campur.... atau kadang-kadang bleh jadi ais kacang... huh.... takan ku sentuh lagi ais kacang... sebab nye hari nih pengalaman yang paling terrible terjadi antara aku dan ais kacang... uuu.... citer nye terjadi apabila aku gi beli ais kacang bawak balik bungkus... pehtu aku nk mkn mlm.... uuu gelinya.... nak cerita pon tak sangup... pehtu dan di tuang dalam mangkuk... mak aku yang tuangkan... takpe la... then... maybe mak aku terbiar je kat dapor ade la makhluk yang paling aku tak suka dan geli merayap dan maybe lemas dalam tuh.. sebab ais kacang tuh pon dah cair dan... mak aku pon tak sedar kot... masukan dalam peti ais.. maybe sebab aku tamo makan lagi.. uwek.. nak muntah rasa... pehtu petang tuh aku pon cari ler ABC tuh.. aku nak makan... pehtu aku mkn smbil tgk viter korea kegemaran la... the magician of love... epthu lepas makan-punya makan eismael mintak sket dia kata dia pon nak gak ais kacang tuh.. aku pon kata la.. nanti- nanti gi pakai baju dulu.. sebab time tuh dia baru sudah mandi... pehtu bile sudah je cakap ngan eismael amcam tuh.. aku pon cedok la balik ais kacang tuh... aku nampak ade satu benda yang amat mencurigakan aku... aku pon nak amati ler... pehtu bile aku nak tgk betul2 aku cuak dah sebab ekor tuh mmg aku kenal sgt.. memang musuh ketat aku.. dan memang aku tak suka kat menatang tuh.. aku geli.. pehtu bile air di ceduk tersembul la kuar menatang tuh kelemasan... dan mati lemas la kot... uwek... aku terus dgn tindakan reflek tanpa sedar lari ke bilik air muntah semua isi perut aku... ui.. gile... semua isi perot tuh.. apa yg aku makan air nih.. tak terselamat,,,, huhuhuh.... memang aku geli... anak tekak macam dok gedik-gedik ja tolak makanan kuar... em... lepas dah muntah tuh.. emmang trus dok smabung muntah... bile aku teringat je menatang tuh muntah lagi.. smpai ler skang dah takde ape yg nak di muntah kan... uuu.... kalau sape tau menatang tuh adalah binatang yang paling aku geli.. dan paling aku tak suka.... uuuuuuu sedih nya... dan memang buat masa skang memang rasa macam takan macam ABC lagi dah... adoi.... dasat betul pengalaman nih... em... sampai skang aku nak minom air pon takut... adeh... dapor pon tak masuk nih....em... sekian saje pengalaman hari nih.. mate pon dah bengkak sebab muntah yang amat bnyk... kulit muka aku pon tukar jadi bintik-bintik... tak tau la plak nape... adeh... time kaseh kerana memabaca... so sesapa nak makn ais kacang makan ketika ABC tuh punye ais masih ade ais dan belum cair lagi... kalau dah cari... adeh... mane le tau bnyk binatang leh lemas dalam tuh... ei geli... geli..... :(

p/s: sapa yang dah baca dan dapat teka apa dia.. jangan la bagi tau kat kite... just diam-diam simpan untuk diri sendiri.... time kasih atas kerjasama...

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, July 11, 2006

yeha... dapat regist akhirnya...


Fuh today alhamdulillah... lega sangat-sangat... kire ok la.. semua hal dah selesai.. cume agak penat.. tapi tak pe la penat itu mendatangkan faedah no hal... em... pepagi lagi dah pegi kelas PP(profesional practice) em... kire kelas nih agak strict la... sebab nye..subjek nih ler yang akan memberi persedian kat aku nak jadi seorang lawyer... ce... dlm hati aku dah bersinar dah nmpka masa depan... hopefully akan termakhbul la cita-cita ku yang sejak darjah dua nih... aku memang dah terlmbat dah.. aku tau kelas PP nih memang terkenal ngan ketepatan masa.. ape nak buat.. aku keluar rumah dah awal dah.. tapi tuh la jalan jem la.. ade drebar bwk keta macam nk makan angin... bukan salah bwk slow.. tapi reasonable la sket... takan ler kat highway nk bwk 30 km/j kot giler... pehtu satu lagi sekatan kat depan pintu main gate uia.. waduh-waduh... pak guard pepagi nih ler dia nk naik atas bus cek... tungu lagi.. tapi aku smpai tak ler lewat sangat... aku parking keta pehtu aku lari cepat-cepat... kire today hari aku berlari-lari la.. lari sana lari sini... heheheh... pagi agak mendung la.. tapi aku suka jugak cuaca gini.. rase cam winter je... rindu nye winter... ceh.. sempat berangan lagi tuh... em. nujor ler kelas takde la kat tingkat pat.. ground floor je... mujor la sgt... aku lewat dlm 2 minit je... ok la... tak lewat sgt... then bile aku masuk je kelas.. aku rasa macam asing sangat-sangat.. apsal la takde muka familar yg aku tgk... waduh... salah kelas ke aku... pehtu bile tanye sister yg dok sebelah aku tuh... cume nk confirm kan je lbetul ke kelas aku... bile dia kate ha ah ni kelas PP.. baru aku pon dok dgn lega... hehehe... aku pon mane ler kenal lecturer nya lagi.. baru first time tgk tuh.. anam lecturer tuh NIK HAIZAM... em... aku bayang lain tapi tgk lain... takpe la... ok la... aku tgk dia cara dia cakap.. buat aku rasa macam semangat je nak belajar ... adeh.. gituh le plak.. pehtu dia [pon lecture ler tentang course nih... bla.. bla.. bla... pehtu dah abes assign dah plak kerja... memang dia kata section dia mmg dia akan bagi bnyk kerja.. tapi aku rasa ok je.. sebab mmg dunia lowyer mmg bnyk kerja... mane leh relax goyang kaki je... em... tapi kerja dia bg tak ler susah sgt... cuma soh cari partner je.. nk tubuh firm baru... cece... dah nk buat firm tuh.. heheh.. tapi partner limited dua org je satu firm... em... dia soh wat nama firm dan sebagainta yg di perlukan... adeh.. aku tgk kiri tgk kanan.. ngan sape aku nak partner?? cam tak kenal je muka-muka dlm kelas nih... pehtu aku pon elek la cool je.. kalau takde partner aku leh partener ngan madam aku... huahuahu... pehtu dah abes kelas tuh.. tetiba aku nampak yusimah... tetiba dia tanya aku.. nk jadi partner dia dak... disebabkan aku pon agak blur... dah ler pepagi buta lagi.. dok dlm kelas sejuk plak tuh.. tak leh nak berfikir... pehtu aku pon ha.. partner.. ok je la... pehtu dia pon.. ok.. bile kuar je kelas.. adeh nampak plak nad... pehtu nad kate la.. eh kite semua satu section wani ngan ada.. jadi campur aku ada pat org.. so bleh la dua-dua org ... aku pon terkedu... bleh aku tak ingat wani ngan ada dan nad pon satu section... tapi aku dah setuju ngan yus nak jadi partner... aloh sian plak.. rupanya wani terlmbat dtg kelas.. pehtu bile smpai cari kelas tak jumpa plak... last2 dia tak masuk... ada plak dia gi test keta... adeh... em.. takpe la.. dah mmg takde rezeki dah kot... hehehe... sory korang memang tak ingat ler.... adeh... pehtu sambung lagi bab register manual nih... em... aku lepas abes kela PP aku lari lagi gi kuliyyah IRK.. pehtu aku gi bilik lecturer tuh.. tgk ade lagi form aku kat depan bilik dia.. makin bertambah ngan form-form orang lain.. pehtu aku rasa memang dia takan pick up form-form tuh.. so aku pon gi balik la main office irk.. tanye abg tuh.. pehtu dia soh cari kat office general studies plak.. aku memang kepeningan.. sebab kuliyah IRKHS nih memang bnky gile department... pehtu department dia plak berterabur... dah plak aku nye lutut tak baik-baik lagi sejak jatuh kat DESA WATER PARK... terpaksa la gune lift... adeh.. kalau tak biase menapak je naik bangunan... pehtu ke hulu ke hilir.. aku cari department general studies.. pehtu jumpa gak... nasib la baik... pehtu aku ckp ler ngan kakak kat situh plak.. dia kate dtg dlm kol 1030 lecturer tuh ade kat sini... aku kata aku ade kelas... pehtu kak tuh kate kol 230 pon leh dtg... orait la tuh ade optional... aku tipon wany tanya dia ada kat mana... pehtu wany ajak gi breakfast sama.. aku pon gi ler breakfast... pehtu gi kelas same... tension laplak kelas takdak lagi... pehtu aku pon gegas gi lab... tgk lab penuh gile org dok add and drop aduh.. pehtu aku nampak rahmah... pehtu mintak ler gune pc jap.. cek aku nye confirmation slip tgk.. clerk public law deparment tuh mandai je letak aku setion lain.. dah kalau tak clash ngan subjek yg aku nk add kat IRKHS tak pe la.. ni clash plak... adeh... aku pon rayu ler kat dia... pehtu memula dia kata tak leh... dah penuh.. aku kate aku mmg takde choice bukan sesaje... pehtu dia pon tukar ler... alhamsulilah setteld.. pehtu aku tgk jam kol 1045... aku pon lari plak ker IRKHS balik.. sebab kakak tuh kate lecturer akan ada kat situh time tuh.. nasib baik ler bile aku smpai je mmg org ramai tgh dok minta approval dia.. pehtu dia pon kate.. i only except law and economic student right now.. any toher course please wait until evening... guf.. kebetulan aku sorang je budak law dlm reramai tuh.. aku pon dapat ler... alhamdulillah... lega tol... dapat ler aku regist kesemua subject tuh... lepas regist timet uh kol11 dah.. waduh aku ade kelas nih.. pehtu lari plak ke law... mmg lari atk tipu... dah plak ujan aku tak lalu dah bwh bumbung.. kire redah je.. sampai je kelas lecturer takdak lagi... lupa plak aku satu kelas ngan syahirah.. dia ada bg tau lecturer tak dtg.. waduh... aku nih asik lupa je.. pehtu aku masuk jugak le kelas cari member2.. tgk2 ade semua.. nad , syirah, wany, fuzah,dijah.. dan ramai lagi.. aku gi dok sebelah syirah... heheh agak depan gak ler... :D em... pehtu ckp2 kejap.. tetiba nad kate nk ikut aku balik.. same ngan wany.. pehtu aku ok je... tapi kelas lepas kol 1 la... nad kire dah abes la kelas... em... pehtu gi bilik syed thariq.. lecturer untuk course criminal procedure..aku regist plak tutor... aku gi plak kelas kol 12.. last for today... madam shamsinar.. ajar public international law(PIL).. em.. kelas tuh aku gk agak ramai ler gak yg aku kenal... kire best gak ler.. cume tak tahan.. madam kate tutorial ada 20% giler bnyk yuh... pehtu ade PBL... waduh.. lagi tak tahan nih... em.. takpe belajar kan... start belajar dah... keen beli buku statute. bnky ler... adeh.... habis je kelas PIL... tetiba wany kate cancel la.. dia ngantuk plak.. nak balik tido.. em.. takpe la.. gi ler balik tido.. elok aku nk sms nad kata cancel... mak aku tipon dulu.. soh balik umah plak.. sebab tok aku nk pi bank... so aku pon kene la balik.. elok nk sms lagi..turun bawah nmpk nad... so tak jadi ler sms... em... aku hantar dia smpai kolej dia pehtu aku trus balik... yeah best nye... lepas tok aku gi bank.. tok aku belanja beli KFC.. sebab aku dok merungut lapar.. mmg lapar tahap gaban time tuh... fuh.. aku balik umah trus makan tak ingat dah... tetiba eismael plak jaga tido.. layan la plak dia.. penat nye layan raksasa kenit tuh... pehtu agak-agak dlm kol 4 tuh aku letih dah yg amat... aku bg mandi raksasa tuh.. pehtu bwk dia turun bwh tinggal dia.. aku pon jalankan project aku.. tido.. yeah... gituh ler.. lepas bangung tido jalankan rutin seperti biasa... makn mlm tgk citer korea.. tgk AF... dan akhir skali aku dok depan PC tulis blog.. mekasih ler sesape yang sudi bace blog nih... :D rasa sonok gak ler today.. dah ler jumpa kawan-kawan yang agak lama dah tak jumpa... ok la tuh... :D em... ok good nite nak tido awal la rasanye.. sebab esok nye kelas pon awal gak.. kelas PP lagi kol 8 tuh.... nasib la... heeheh... adios.....

p/s: gmbar tuh adalah gmbar raksasa kenit.... sekali mengaum pekak tinger den... hehehe...

http://mcnods.fotopages.com

Monday, July 10, 2006

hari yang agak sibuk..

wa... penat nye kaki.. lenguh pon ade... em.. hari ku bermula dgn pada pukul 2 tgk bola france lawan italy... hope that france will win the game.. tapi amat sedih.. apabila france kalah ngan italy hanya sebab penalty.. huhuhu... di tambah kan lagi sedih bile zidane kene kad merah.. kuar padang... sedihnya.... sedih sgt... zidane bersare dgn kad merah... sedih.... em... bile balik ke PC daniel plak pm atau nama glamor koden... uih mamat nih tak suka bola dan tak reti main bola tapi macam berapi je ckp pasal bola... huahuah.. dia kata dia sokong italy tapi dia tak puas hati italy main gituh... entah ler..no komen...lepas tuh solat suboh tido... ngantuk sgt nih... kelas kol 11 je ari nih..
bermula nye sem baru dan pegi ke UIA sebagai senior... yeah... final year la katakan... tapi biel smpai je UIA tak rasa diri macam senior.. sebab nye budak-budak junior tuh punye dressing ngalahkan lecturer.... hehehe em... ari nih kelas sejam jer.. sebab nye ade dua lagi subject lom regist... waduh... payah tol bile nk regist section close... so kene ler pergi kesana kemari buat manual registration...kejar lectuere ke sana kemari... ketuk pintu takde.. ketuk pintu takde... tercokoh ler aku kat depan pintu lectuere seorang diri... huahuha... last2 jumpa gak sorang lecturer jusrisprudence nih... so kire ok la... jumpa dia pehtu merayu-rayu... dapat gak masuk kelas dia... :D nasib la kan.. pehtu gi plak cari lecturer UNGS 2050.. waduh dah final year baru nk ambik.. lecturer nih lagi ler.. dah ler payah nk cari kene gi kulliyyah lain tuh... waduh... bergegas le ke kuliyah revealed knowledge semata nk cari lectuere tuh... tapi malang ler plak.. dia takde kat bilik... em.. last2 bengang letak je borang add tuh kat depan pintu dia... tak tau ler caner plak.. tapi akan berusaha gak nk add subjek tuh.. aku nk grad on time... tamo la tak grad plak nanti... uhhuhu... em... dah lelah dok tunggu lecturer tuh terjumpa ngan amar... ape name betul dia eh tak ingat le... kenal lagi dia ngan aku... aku ckp2 kejap ngan dia.. ilang kanr asa boring... tetiba tanya bila nak main bowling sesama lagi.. huahuaha... em... pehtu tanye plak nape aku tak pegi time dia main futsal.. tak sure plak dia main atau dia tgk je org main... huahuahau... aku ingat ke dia dah grad upenye ade lagi satu sem... aku ingat kata2 dia... biar lambat asal selamat... huahauh... no komen... em... lepas tuh aku balik bilik sat... solat dan pelbagai.... so lepas tuh teruskan usaha mencari lecturer... em.. smpai aku lupa nk makan.. erk.. betul lupa nk makan.. patut ler perut ke berbunyi je.... adoi... dah menapak sekali lagi ke kuliyah revealed knowledge cek borang add aku.. hampa lagi... rupanya tak terusik pon.. sedih sgt... uuuu... esok kene gi follow up... lepas suboh nk gi... huahuahau... :D

then dah abes pelbagai... dah jani ngan mahirah, memah and wedah nak gi melawat one of our ex-school mate wan saifullah dia eksiden motor.. janji kol 4 ptg.. tapi ade miscommunication... memah ingat nk bertolak kol 4 wa... nk nagis rasanya.... aku tercokoh lagi sorang2 kat HKL tuh... waduh.... em.. nasib baik kesabaran masih di tahap tinggi... aku pon tak kisah ler menunggu kawan-kawan aku yg tak kesampaian lagi... dah dekat kol 5 baru ler menjenngoi muka derang... waduh lega... setelah lebih kurang sejam nugguh.. sampai gak ler... em.. pehtu gi ler naik wad member kita org tuh... level 3 wad 13 katil 28... ehehhehe sape2 nk melawat gi ler... em... time jumpa dia.. tgk muka dia agak ok la... tak seperti mana yang dicerita kan oleh nazir... em.. rupanya muka dia bengkak dah ilang... em... bile tanye caner jadi... dia pon cam blur je nk jawap... dia kate eksiden sorang-sorang.. dia naik motor tgh malam kol1... em.. tak tau la kan masuk lubang ke terlangar batu ke... terlelap ke... dia pon tak sure... dia kate yang tau.. sedar-sedar dia dah ade kat spital...em... kire dalaman dia mmg takde effect la cume luaran je rosak terok... kulit muka tangan kaki calar-calar... gituh ler adanya... em... em.. tapi walaupon dia blur- blur nak jawap soklan2 kita org... tapi muka nmpk cam happy gak ler.. maybe ramai yg dtg melawat dia... :P em... gituh ler lebih kurang... citer nye... pehtu aku plak lade masalah hp aku batery flat plak... adeh... tapi ok ler kire time tuh dah nk balik umah... em.. cume risau je takut my mom risau... tapi ok ler.. everything under control... cume memula plan nk dinner sesama ngan wedah ngan memah.. kebetulan wedah puasa... em... tetiba memah plak dia nak balik awal.. sebab esok dia dah nk mula belajar kat UKM.. so dia kene study.. bagus gak le memah nih.. study.. study... aku gak yg malas... bukan per.. tatau nk study ape... tak masuk kelas lagi sebab tak leh nk regist la plak...em... gituh ler.. so aku pon balik ler sensorang... smapi je rumah charge hp.. tgk ade msg dari nazir... huahuah.. sian dia ajak kita org minom tapi aku dpt msg tuh dah lmabt... tapi kalau cepat pon mmg tak leh ler pegi.. penat same... adeh len kali la eh nazir... em..awak makan je la berdua ngan imran tuh.. romantik tuh... huahuaha.. em.. so sesampai umah.. lepas charge hp tuh.. sempat lagi latgk my favourite drama... tha magician of love... gituh ler... pehtu rasa lapar.. ingat nak makan nasik air... tapi dah abes la plak.. so pesan beehoon bandung jer... blasah ler lapar... tak makan seharian wo... eh ye ke?? :D dasat gak... em.. so hari ku di akhiri ngan blog ku ini... iyeah... bleh la gi tido lelap kan mata... salamuaalaikumm ADIOS....

http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, July 04, 2006

chicken chop...

huhuhuh... smalam... pepagi lagi gi giant ngan kak rosa... giant lagi... hehehe mane la nak pagi kan.. giant je la yang dekat tuh... pegi beli barang-barang nak wat chicken chop.... em... agak best la.. kite skang nih tgh jadi hantu salad... actualy... memang bagus la jadi hantu salad... tak rugi... em.. dah beli-beli semua barang tuh... kak rosa banje eden makan aiskrim... heheheh.. best nye... kalau gi giant memang takan miss la beli aiskrim oren tuh... memang best le.... nak wat chicken chop tuh sebab my sister dah nak balik ke KUSTEM... so masak le special... tapi yang jadi chef kite la plak... huahuah.... em... dah balik tuh basuh ayam ngan tepung gandum dan limau... pehtu buang kulit.... pehtu belah dua biar dia nipis.... emmm,,, best nye.... pehtu buat ler adunan letak crum bread... then ptg goren... souce dia pakai brown sauce je.... bancuh dan letak sedikit black paper... pon dah sedap... em... goreng fries... then come to my favorite dishes... salad.... my ne recipe healty salad.... just campur pelbagai sayur... then letak olive oil... letak amyonise sket je dlm 2 sudu.... em.. mmg sedap dan healty.... that all the cousre special buat for my sister.... huahuha... saja nk gemok kan dia... hehehe... so memang sedap ler...tapi chef tak leh nk makan bnyk ler.. tak tau nape.. maybe sebab buat sendiri so tak lalu dah nk mkn bnyk... makan ayam half je then another half bg kat kak iju... nasib baik kak iju tgk lapar dan nak mkan bnayak... eheheh... aynway... it end up with habis semua nya... licin... tak tingal sket pon... memang le sedap sey... em... puas hati la bile masak org makan habis... heheheh... ok nanti kite citer camner plak pengalaman kat PD sempena reunion skolah... tapi not sure yet nk bg tau ke dak... heheh... hopefully i could cook the same for my bintang... oo yeah.... :D thanks for reading my blog too...
http://mcnods.fotopages.com