Wednesday, December 31, 2008

citer yang agak best..

Salam maal Hijrah... mcnods terbukak email... em.. ade satu cerita yang agak best dan mcnods rasa first time mcnods terbaca cerita nih... agak menyedihkan juge la kan... cerita nye mcnods nak paste tapi tak bleh plak paste kat sini... tapi jangan ler kecew sebab tak dapat bace.. Jangan risau, di sebabkan cerita ni best so mcnods tulis je le yea... hopefully sume orang dapat enjoy bace cerita nih okeh...

BOS POWER'

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah
kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi
dan selalu cuai dan pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit
firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas,
dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak
seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yang berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat menyebabkan semua pekerja tersentak

dan memandang kepada lelaki berkenaan.
" Berapa gaji awak?" dia bertanya dengan agak keras " Dalam RM800 " Perkerja tu menjawap.

Bos tu reply balik,' Nah amik ni RM800, BERAMBUS DARI SINI. KALAU NAK MALAS2 PERGI TEMPAT LAIN;

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2nya, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan perkerja2 memahami maksud kejadian tadi bos tu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorang pekerja di situ, ' Mamat tadi tu kerja department mana?'


Jawap si perkeja, " Owh, dia tu anto pizza'.

huhuhuhuh... amacam cerita nih?? kelakar dok... harap dapat membuat sume orang tersenyum eh... ehehehe sure bos tu punye mulut ternganga punye... fre2 je orang anto pizza tu dapat RM800 huhuhuh bonus sebulan beb... mcnods pon tak dapat bonus.... best nye....


http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 26, 2008

rasa nyampah pon ade gakkk....

Hari ni memang ler tak de mood sebab nye semalam cuti.. ari ni keje esok plak cuti... adeh la.. memang takde mood betul... lepas tu bile kite bukak blog nih... ade plak orang yang agak poyo paste somthing kat my shout box...dia punya tahap poyo tuh tak tau ler... sesedap rasa je soh kite visit blog dia pehtu jadi follower dia... mende... ingat awak tu sape sesuke hati nk soh kite jadi follower... please la... i', only the follower to the messenger of Allah but not to others... dah tgk blog dia.. cam tak best gitu pon ade hati lagi nak soh jadi follower... takde aura yang bagus ler kat web page awak tuh... tukar je le shut down pon takpe... jangan ler ghairah sangat untuk dapatkan ramai peminat.... last-last tindakan kite tu rasa macam menyampah pon ade... buat orang rasa annoying... ei.... ape ler... macam ni punye manusia pon ade ke....

tah ape2 yang di coretkan tak tau ler.... kalau dapat faedah takpe la jugalll ni faedah pon tak nampak... maaf kalau gaya penulisan saya kasar... tapi dulik ape... mcnods punye blog nak bace silakan... takmo baca tak payah visit... pulaukan pon takpe... mcnods buat blog bukan tujuan untuk mencari follower macam azizan tuh.. tu ler manusia kat shout box mcnods tu ler... kalau le bleh delete... kan ke bagus gitu.. em.... rentikan ler keje macam-macam tu.. kalau nak ramai peminat buat ler somthing yang attaractive... ei rasa gedik pon ade bile orang soh kite jadi follower dia.... macam perasan diri tu bagus sangat... mcnods memang geram ler.... geram sangat... bleh tak tolong hentikan sume benda yang ridiculous ni.... huh....jangan le nyemakan blog mcnods dengan benda-benda yang agak mengarut macam nih.. tolong la please....

huhuhuh ok dah mcnods sudah luahkan perasaan mcnods yang agak serabut sket... biar ler kite emosi ke ape... blog mcnods kan... huahuahahu... tiada protokol untuk mcnods.... garis panduan mcnods ang cipta... mcnods tak paksa orang bace... tapi kalau nka bace gak.. terima je le ape mcnods tulis.... ok
mcnods nk cerita satu cerita yang menyentuh juge la hati mcnods membacanye... heheheh... ni pasal kisah Umar al-khattab... seperti yang kite semua tau kan... Umar al-Khattab ni merupakan salah seorang sahabat yang amat di geruni dan beliau terkenal dengan sikap yang garang dan bengis.. hinggakan ade hadith yang meriwayatkan bahawa.. Iblis pon gentar dengan kehadiran Umar... Umar mempunyai iman yang sangat tinggi setelah memeluk Islam... di sini.. mcnods nak share bersama semua orang.... bagaimana Umar melayani Isteri nye... cewah dengan pasal melaan Isteri mcnods dapat agakk.... ape yang korang pikirkan... kan kan kan... ha... so harapnye cerita ini dapat di sebarkan supaya para suami semuanya mencontohi dan menteladai sikap sahabat ini yang sangat bagus... cerita ini mcnods terbaca dalam satu majalah.. majalah ini agak bagus juge la sebab dia memberikan info yang sangat bagus dan info yang dia bagi juga agak Islamic cume editor dia sepatutnye lebih berhati2 sebab ade juga saranan dan cadangan yang tidak begitu Islamic... ok kite terus kan cerita kite... mcnods plak akan stop elobrate dengan lebih panjang dan membuatkan korang sume ngantuk....

Kisahye begini.. pada suatu hari seorang lelaki telah datang mengunjungi kediaman Khalifah Umar untuk mengadu mengenai perangai Isterinye... Baru je lelaki ini hampir dengan muka pintu rumah Umar dia terdengar isteri Umar sedang berleter dan Umar langsung tidak kedengaran suaranya.. ha korang nak tau... bukan nye isteri Umar beleter sorang-sorang tau... memang Umar ade kat situ... tapi Umar hanya diamkan diri... Kemudian lelaki tu pon blah la... dah dengar macam tu kan.. mungkin takmo ganggu la kan tak jadi dia nak ngadu pasal Isteri dia.. pehtu dia pon pikir.. Jikalau la Khalifah Umar yang dikenali dengan orang yang keras dan tegas boleh diam je dengar leteran Isteri dia tanpa merungut takan ler aku nak gi ngadu plak kat dia...

pehtu elok je dia nk blah Umar pon keluar umah dia... pehtu ternampak lelaki tuh... cewah.. suspen... ape Umar nak buat eh?? takde pe pon... Umar pon tanye le laki tu... nape datang?? nak jumpe aku ke... pehtu lelaki tu pon cakap ler..wahai Amirul mukminin Umar al-Khattab, aku datang kepada engkau untuk mengadu perangai buruk isteriku, dia suka berleter... tapi tadi aku dengar isteri engkau pun bgeitu juge..., lalu aku pun pikir... kalau la engkau boleh berdiam diri tanpa merungut mendengar leteran isteri engkau.. aku pulak macam mana...
Umar pon jawap... sesungguhnya aku bersabar mendengar leteran isteri aku kerana dia mempunyai hak ke atas aku.. dia memasak makanan aku, mengadun roti untuk aku, membasuh pakaianku menyusui anak-anak, padahal itu semua tidak di wajibkan ke atasnye... di samping itu dia juga selalu menenagkan hati aku daripada melakukan perbuatan yang haram(zina). sebab itu lah aku bersabar dengan karenahnye... lelaki tu pon cakap... em.. betul tu.. isteri saya pon begitu jugak...

Maka Umar pon kata la pada lelaki tu... oleh itu engkau pon kena le bersabar dengan isterimu.. sesungguhnya karenahnya itu tak lama pon.. kejap je.....

Demikian lah cerita dari kisah Umar... oleh itu para2 suami... bersabar ler dengan keranah isteri... tamabahn tika bulan2 mengambang.... biarkan je le.... hhehehehe untuk isteri-isteri yang bace blog mcnods nih... bleh ler copy paste cerita umar nih... pehtu buat ulasan sendiri.... tapi jangan plak melampau kan...sekadarnye la... kite sebagai kaum isteri jangan ler jadi isteri yang menderhaka... orang kate dalam hidup ni mesti ler kene ade give and take antara suami dan isteri... mcnods selalu membayangkan bahawa antara suami dan isteri ini adalah ibarat jigsaw puzzle tuh... em... walaupon bentuk tak sama... tapi bile bersatu... dia jadi same saling lengkap melengkapi... yang mane kurang pasangan tambahkan.... heheheh cewah bermadah.... em.. ok le mcnods harap la kan... semua suami dan isteri dalam dunia ni bahagia hingga akhir hayat.... dan tabah menghadapi rintangan dan cabaran... sekain terima kasih untuk hari ini... sekian....
yeho..... bleh gi window shopping.... yeha....
http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, December 23, 2008

hari sedih mcnods

em... tadi pagi time mcnods nak naik lrt... mcnods tengok pokok berayun kencang... itu bermakan today is a windy day... west a windy day... sepanjang perjalanan mcnods di dalam train... mcnods punye kotak pemikiran asik terpikirkan perkara-perkara yang berangin.... termasuk ler manusia yang kepala angin....



sampai je kat opis... tengok orang sume macam berangin je... buhsan betul..



pehtu bile gurau-gurau ngan cik famy dia plak tetibe naik hangin.. orang tanye je bau ape yang wangi sangat macam bedak pompuan yang wangi tuh... pehtu tetibe nak marah-marah plak... siap kuar kata bila haid bau pad tu lagi busuk.... entah ape tah... bile tanye ape???!! dia tak ulang pehtu dok bebel bebel lagi tah ape2 tah...



kite pon tak lalu nk makan lunch hari tuh.... air mate pon leleh je dengan sendirinye....



sedih tau.... yang dia kacau2 kite nyakat2 kite... takpe ler plak... goyang2 kusi mcnods.. ketuk2 mcnods dengan pen... ingat mcnods suke ke.... em... tapi mcnods diamkan je... malas nk gaduh.. tapi bile dia cakap2 macam tu memang mcnods tak dapat nak maafkan... jahat betul mulut dia... ei.... nak ikut hati letak je gmbar dia dalam blog mcnods biar sume orang tau sape kah gerangan yang mulut takde insurance... kata-kata macam tu menjatuhkan nilai seorang wanita... bukan saje mcnods termasuk sume wanita penting dalam hidup dia... termasuk la ibu dan isteri...

ok la itu saje... buhbye sume....



http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, December 17, 2008

sangat indah...


Tadi pagi- pagi mcnods ade ler terbaca satu email yang kak rosa bagi... heheheh then mata mcnods tertangkap satu phrase yang sangat indah bagi mcnods... em... so mcnods nak share ler lagi ngan sesapa yang rajin bace blog mcnods ni kan...

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

mcnods amat tersentuh dengan kata-kata nih.... em.... biler la hari mcnods akan di satukan dengan tulang-tulang mcnods diperbuat... cewah... em... mcnods suke makan rib ayam... tak nape ler lmbat sngat nk di satukan dengan tulang tuh... huehuehu.... mari kite sesama doakan yea.... ameen...




em.. benda lain nak cerita tak tau nk cerita ape.... seperti biase je wat keje... takde hal ape... everyday i'm in the stage of learning.... em... tapi ape yang mcnods belajar... mcnods gembira mempelajarinye... em... time kasih cikcu-cikgu yang bersungguh-sunguh dan mengajar mcnods waktu dulu... heheheheh em... tetiba mcnods teringat ape cerita kawan-kawan time sekolah dulu eh??? ape cer???


entah ler... em... mcnods nak tunjuk somthing kat sume orang... tak seberapa pon... hehehehehe





http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, December 16, 2008

helohelohelo

huhuhauhauhuahau... mcnods mc semalam... sakit... em.. nk gi opis dokter tak bagi saye pegi opis plak... adeh la... memang letih pon sangat semalam tak terdaya rasanya... alhamdulillahh...
hari ni plak pepagi lagi sudah ke mahkamah... heheheh... ok ler takde ler problem sangat... segalanya selesai...
Balik opis... seperti biase buat kerja... tapi bos takdak kat opis ade court kes... buhsab jugak ler dibuat nye

ok ler nak balik...
http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 12, 2008

buhsan

Ari ni macam pening je sepanjang hari.. macam tak cukup tido pon ade... memacam keje wat... asalnye nk fokus untuk satu kes nih... tapi tak bleh gak... asal sedang bace je ade je keje yang di selangselikan... mcnods pon akhirnye pening... nak muntah pon ade... begitu ler cer nye... mcnods pon tak dapat nk update blog walaupon time rehat... mcnods nak balik ler sebab mcnods pening kepala... so mcnods tak leh tulis bebanyak le kat sini....
kecoh plak satu opis kate mcnods bertunang... sebab derang ternampak gambar kat internet... huhuhun pe la.. semuanya kebetulan sahaja... ok ler...
nyampah plak kat cik famy... orang mintak lagi mantera beradu dia takmo plak bagi.. kedekut... ok ler nanti kite cerita lain pasal cik famy yang kedekut... bye...
http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 05, 2008

my birthday...

wah... gembira sekali.... last two days was my birthday... em... mcnods dah tambah lagi satu tahun umur.... tapi takpe... yang penting hati tu muda... cewah... em... mcnods tak tau nak cerita ape tentang birthday mcnods cume mcnods bleh bagi tau kat sini sape yang ade wish birthday kat mcnods... ehhehehe... sebab mcnods pon tak sangka ade juge yang masih ingat birthday mcnods dan wish pada mcnods... even melalui sms pon mcnods dah rasa gembira.... semoga doa-doa baik mereka terhadap mcnods akan Allah kembalikan kepada mereka juge... ameen....

seingat mcnods ler mcnods akan tulis ikut sape wish dulu le lebih kurang kan....

  1. Adik on orang pertama sekali dia sms pehtu mcnods tipun
  2. Azlan orang kedua dalam tipon
  3. Syahirah dia sms pukul 6 pagi.. awal nye... heheheh
  4. Mama bila turun nk pi keja dia wish siap buat nasik goreng buat bekal... best nye...
  5. Baba dia sms je tapi cakap juga happy birthday.. siap hantar mcnods pegi stesen lrt lagi.. tak payah naik bus...
  6. Afaq pon sms wish birthday... sory ler afaq.. i lost your phone no... then mcnods pon wish belated la kat dia...
  7. Kak ida bagi sms
  8. yusimah pon bagi sms dari sarawak
  9. kak pah pon bagi sms jugak... tapi kak pah ade kat kelantan skang ni
  10. Wani dia wish dalam telipon juga bile mcnods tipon dia.... dapat voice call free hotlink bagi hadiah
  11. Mahirah pon wish jugak happy birthdAy kat mcnods dan sentiasa mendoakan yang baik-baik...
  12. Kak leen ZNC dia antar sms bila di saat masa nk menganjak ke pukul 12 masuk4 dec... heheheh katenye nk jadi orang terakhir wish kan birthday...
  13. esok plak wedah tipon... cakap punye le lama... pehtu dia wish belated birthday....

Itu ler saje kot yang wish birthday kat mcnods... rasanya la... orang lain macam tak tau je... atau pon tak ingat... atau pon saje wat2 lupe... em... time kasih cik bunge.... cik famy plak kate mcnods bertunang... hauhuaha.. mende le ngarut suke nyakat orang je keje dia...

semalam padan muke mcnods ngan cik famy same-same tersangkut kat maju junction sebab ujan lebat... huahuaha.. last-last mcnods dapat le payung pooh saTu... nasib baik le comel... tak jugak nyesal belinye... hehehehe....

Ape lagi yang mcnods dapat cerita??? em... sekarang nih sedang menusuk idung mcnods dengan bau nasik beriyani yang bos beli... waduh-waduh... terus rasa macam lapar je... lapar nih.. cepat ler bos makan... mcnods nk makan gak nih... adeh le... beruntung dapat bos cani... suke belanja makan lunch... mcnods nk beli susu HL tapi dekat2 ni takde kene jalan pegi ke maju junction plak... malas pon ade rasa... em... nk tido rasanya bile bos gi solat jumaat... ngantuk dan letih tak ilang lagi nih... em... ape pendapat korang2 sume eh??

wa... tak tahan bau nasik yang sedap... em...

ok ler.. kalau ade bende yang best bleh la mcnods kongsikan lagi kat sini yea... sebenarnye memang banyak mcnods nak cerita... tapi tu ler sebab mcnods pon dah lama tak update.. bile tak update mcnods pun suda lupe ape yang mcnods nak cakap... huhuhuh... len kali le mcnods cerita.. hrapanye sume suke bace citer mcnods yang tah ape2 nih... kalau tak suke cakap ler... kalau suke lagi le cakap eh... time kasih... salamualaikum.... selamat hari raya haji untuk semua....


http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, December 02, 2008

hari yang suram... heheheh agaknye le

Mcnods baru je balik dari cuti yang panjang... tetiba mcnods pon buke la YM mcnods yang agak lame jugak tak bukak... dan tetiba terbaca ler satu offline messsage... agak bagus untuk mcnods buat jagi pedoman... huhuhu... mcnods akan cube untuk menjadikan ini sebagai pegangan dan pedoman... harapnye sesiapa yang membaca ini pon dapat menjadikan ia sebagai panduan kite bersama...
begini le kata-kata tu yang mcnods paste je kat sini... heheheheehh


HIKMAH DIAM 1. Sebagai ibadah tanpa bersusah payah. 2. Perhiasan tanpa berhias. 3. Kehebatan tanpa kerajaan. 4. Benteng tanpa pagar. 5. Kekayan tanpa meminta maaf kpd orang. 6. Istirehat bagi kedua malaikat pencatat amal. 7. Menutupi segala aib


adeh letih betul la balik dari kedah semalam.... rasa macam takmo je pegi opis... rasa macam nak tido je... nk tido... nak tido... em.... ngantuk2 tapi banyak keje...
rasa macam nk pegi message je whole body... baru semangat balik nak wat keje kan.. badan dah lenguh2 dan lembik je... semangat pon kurang... mp3 takde untuk jadi kan peneman...
ok le nanti mcnods cerita ler ape terjadi sepanjang percutian kat kedah.. itu pon kalau mcnods ade masa dan ade free time... mcnods harus kerja walau pon mate kene tongkat dengan kayu mancis... sekian time kasih...



http://mcnods.fotopages.com