Tuesday, August 28, 2007

graduation DAY


wa.... lame gile dah tak tulis blog rupanya... maklumler bz sesangat... memacam perkara jadi lepas demam tuh... elok je dpt MC on the 17th august on the 18th August plak kene pegi ambik robe... time tuh mmg dah rasa tak selesa lagi.. demam pon tak baik lagi... then...

the following days pegi mane yea??? em.. gi cari tudung ler konon nye nk convo....


lepas tuh keje macam biase... ari rabu mintak leave la plak.... then ari jumaat leave lagi....

ari rabu leave sbb pegi exam SPA... em... bleh ke dapat tuh?? macam tak dpt je... hhuhuh...


then ari jumaat plak pegi rehearsal.. untuk convocation ni ler... punye la ramai orang... memang ler sbb semua orang nk ambik ijazah kan....

then ari sabtu plak start convocation... pegi ler raikan kawan2 plak.... then ari ahad my convocation la of course... dah memang ler tak rehat expose kat panas je...

lepas tuh sakit batuk pon datang menyerang...

batuk smpai muntah-muntah... then pegi ler klinik.... em.. dokter soh berehat cukup2 selama dua hari... em.. ari nih ari last MC... so rasanya esok fit kot nak pegi keje.... em......

itu sahaja....


satu rahsia besar sudah di umumkan... hatiku kecewa dan hancur bagai di siat-siat... tapi ku tak temui jalan untuk membenci... apa yang perlu ku lakukan??? telahan telah terbukti...

maaf di pohon tapi ku tak dapat membuat keputusan yang kekal... hatiku belum terbuka untuk memaafi walaupon tidak ku benci..... aku berfikir... apa yang perlu aku lakukan...

maki hamun bukan caraku... cara halus dan terkesan adalah caraku... kerana terseksa fizikal tidaklah terasa lama... tetapi terseksa jiwa... amatlah perit dan kekal selamanya....

aku jangan di persia....




http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, August 15, 2007

DEMAM...

demam... rindu... sayang...
ada orang baca rupanya blog kite.. suke sgt...
kite demam la hari nih.. lenguh badan semua.. nk tido... tak leh ckp tipon atau sms... phone takde... sedihnye... :(

buhbye semua....

if you still read this... send me offline message revealing what you feel to me....


http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, August 14, 2007

ade org bace tak???

em... nak tau ler.. ade org tuh kan dia kate.. tiap kali dia balik keje perkara pertama dia buat baca blog kite... meh kite test... apakah benar dia bace blog kite...
ok kalau betul awak bace blog kite... tolong tinggalkan offline msg kat ym kite.... offline msg tuh mestilah tulis nama penuh kite... dan bile kite online jer pm kite dan greet kite dgn nama penuh kite gak... simple je... hehehe.. kalau takde tuh meaning to say... takde org ler bace blog kite...
sekian terima kasih.... rasanya akan tiada lagi lah tatapan blog untuk semua....


http://mcnods.fotopages.com

Tuesday, August 07, 2007

SUNDAY + DAY 37


PERNAH MENAJADI MILIKU PADA SUATU KETIKA....

SUNDAY
boring Sunday.... em.. bosan nye ari ahad nih.... memula pepagi dok depan pc tak tau dah ape nak buat... dok tgk room takde sesapa pon... pehtu jalan-jalan je ler kat internet nih...
-nak masak?? em... kat umah kite ari ahad mama jarang la plak nk masak...
-tetiba member kite tegor kat pm... huuhuhuh dia ajak kite keluar teman dia....
-em.. bleh la.. mengisi ari aHAD.. keluar yang tak perlu duit... sebab kite ade pas bulanan LRT.. so kite naik LRT pakai pas je so tak yah keluar duit... heheheh mengisi masa lapang tanpa keluarkan duit...
-kawan kite ajak pegi jalan TAR.. kite pon jumpe dia kat sana... sesambil jalan tuh masuk ler kedai kasut... em... kite jamu mata je ler.. berangan kejap kot-kot pakai kasut tuh time convo.. heheheh walaupon kasut tak smpai seratus... tapi kite masih tak mampu.. em... mampu try je ler kat kedai tuh...
-keluaR kedai masuk kedai... tgk kasut ngan tudung.... em... best gak window shopping... terisi gak ler petang ahad tuh...
-pehtu lepak kat Sogo.. borak-borak... dah lame tak borak... em... macam-macam citer keluar...
-jeles plak dgr cerita dia... dah nk bertunang... em... hai untung nye kawan kite.. mude-mude lagi dah nak bertunang... kite nih tak tau ler bile....
-then dah puas jalan balik le rumah.. kite smpai umah kol 630 petang... pehtu terus makaN dinner... kite buat sandwicth nugget je... ehheh sempoi...
-elok je kite habes makan pak Syed Man pon smpai umah... em... ingat ke dah balik upenye baru nak datang umah... adeh...
-pehtu kite tak jadi ler mandi.. layan tetamu dulu... waduh-waduh.. siap siapkan dinner untuk derang plak... hehehe...
-then lepas dinner derang pon balik... Yaya mintak no hp kite.. tapi kite kate kat dia tak leh janji antar SMS.. sebab kite takde kedit... kite meskin.. hheheheh...
-then itu sajer ari ahad yang dah dipenuhi... penat tido...

DAY 37

wa..... ape ler malang nye nasib kite plak... ari nih kite balik awal sket... tapi tekejut gile ramai giler orang kat train... pack lebih macam sardin... smpai handphone kite pon ilang... macam mana bleh ilang... uuu... mesti kene pickpoket nih... wa.... mane nk dapat hp... dah ler nk makan pon tak cukup duit.. handphone plak ilang kene cekup... sedih-sedih... memang ler nasib ku nih...
-geram betul... ambik kesempatan pada keadaan yang pack tuh.. sempat lagi dia pick poket.. kenapa kite tak sedar ade orang seluk beg kite??? em... possibilities orang seluk beg kite atau pon handphone kite jatuh sendiri.... sedih nye... kite dah enggak punye handphone... em...
-tak dpt bayangkan dunia tanpa handphone... macam mana la nk idup nih... mesti payah orang nk kontek kite... waduh-waduh...
-ui... kene pegi maxis cepat-cepat nk recover balik no tuh... tapi tuh le... fulus takde... wa..!!!!! macam mana nk recover balik no tuh.. dasatnye ape yang terjadi kat kite.. kenapa ini.... kenapa.... kenapa kite rasa macam kesempitan skali... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....
-sabar.. sabar... em... nk wat macam maner ler... macam nih ler keje gaji kecik.. ade2 jer masalah nye...
-esok kite kene mulekan hari tanpa handphone.. amat payah.. memang payah.. tak dapat nk bayangkan...
-dah ler mr SO bagi tiga file soh pegi court... em... what to do?? redha jer ler... mungkin Allah ade rancangan disebalik kejadian ni... hambauMu redha...
-Ya Allah kau tenangkan lah hati ku ini... permudahkan la urusan hamba Mu ini... semoga hamba Mu tak lagi menghadapi kesukaran yang kesekian kali nye...
-semoga apa yang terjadi merupakan kafarah dosa-dosa ku ini....

-sayang... i realy need you... i miss you... realy... em... but i cant do much... just hope and pray....
Ameen... Ya Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyanyang.... curahkan la sedikit kasihMu pada hamba Mu ini...








http://mcnods.fotopages.com

Saturday, August 04, 2007

DAY34, DAY 35, DAY 36


beginila nasib ku hari-hari.... tapi takpe walaupon begini alhamdulilah....

-paling best time balik keje.. sebab nye satu dah bleh blah keluar dari opis... then lagi satu suasana KLCC yang memang best... bile time kol 730 malam tuh.. memang seronok sgt dgn suasana tuh... terasa macam ada kat Saudi plak... rinfu nye nak pegi lagi.. i dont know why... tapi kene tarik nafas dalam-dalam.. then tutup mata... berdiri kat tempat pedastrian tuh... then amati betul2 suasana tuh... uh.. memang best... tenteram jiwa... bunyi jalan raya dan hon kerete,campur tipuan angin, orang bercakap... blend together... pehtu bile naik train plak.. em... pon best jugak.... hehehehe.... kenapa best nih tetiba?? entah ler... api perasaan best tuh datang plak bile naik train... memang seronok sgt rasa....


- em.... dah jumpe mr Gordon.. cakap nak tukar department ... nak masuk department conveyancing.. sebabnye nak belajar conveyancing ler.. taknak ler buang masa dok kat banking litigation... huh tak kuasa la keje mengepos surat dan photostate... otak pon dah naik bekulat wat keje tuh...


- tibe- tibe suatu hari balik je rumah... aik ade surat.. em... wa... surat aper ler... wat tekekejut je... suspen nih...
-ler..apsal di panggil untuk exam PTD.. waduh-waduh.. em... alang-alang dah di panggil ape lagi pegi je ler exam dia...

- kat exam kenal seseorang plak.. panggil dia Yus je.. em.. ok gak orang nye baik... dia tegur kite dulu.. borak-borak ngan dia pon best la gak.. at least ade la jugak orang nak borak ngan kite... dia ex-UUM.. heheh ambik business study... em.. second time plak tuh ambik exam... tapi dia tua dari kite...tiga tahun ... em.. nampak macam pengalaman je ambik exam PTD... hehehe ade ler tips sket2 dia bagi...


-hai.. bulan nih lagi sesak ler nampak gayanye... abes kering gile2 duit kite... uuuu.. cedeynye... dah ler convo bulan nih... dah buat credit facilities ngan Baba dah dekat brapa ratus... waduh-waduh... nati nak ambik robe nak kene bayar plak.. mane ler nk cekau duit nih.. uuuuu mintak-mintak ler elaun cepat Vidya bagi.... hai... nasib ler... diri ini... em...

-tuh satu lagi masalah... kasut nak pakai time konvo takde kasut.... erk.... nak pinjam plak... adeh.. mane ler nak cari orang yang same size... uuuu..cedeynye... nak beli kasut pon tak mampu... em... mungkin begini ler perasaan orang miskin yang tak de duit gamaknye... alamat pakai jer ler kasut gi keje naik stage... blasah jer ler... orang meskin lagi ler tak de kasut kan... em.... dah plak.. adik kite punye convocation on the 25th kite punye on the 26th.. ape nih... UMT jahat... main suke suki dia je ambik tarikh... tak leh kite pegi convo adik kite... adik kite pon tak leh nak pegi convo kite... sedeynye.... ape ler nasib kite nih....

-nasib baik mama ngan baba sanggup ambik flight malam sabtu tuh balik KL semata-mata nak attend gak convo kite... uuuu.... terharu..

-em... nak makan pon tinggal lima puluh inggit untuk 4 minggu lagi... adeh.. ikat perut ler kite...

-isq... kite nih kategori ape yea?? orang meskin ke??? em....

-kadang-kadang bile pegi court balik opis jer kene migrain... nak beli ubat pon tak mampu... adekah ini dah tahap meskin mutlak...?? nasib baik kak leen supply kan untuk kite ponstan500mg.. em...

tapi takan ler tiap kali migrain nak mintak kat dia... tak patut ler plak kan....

-jadinye ape yang patut kite buat untuk tambah pendapatan??? ape yea??? em.... tak tau ler... kalau kite jual nasik lemak macam encik brahim cakap tuh tak masuk akal la plak.. sebab nye kite tak pandai masak nasik lemak... hehehehe

- nak bukak kedai donat kite takde duit modal plak....

-nak bukak nurseri plak... em... bnyk prosedure.. ye la.. nak jaga anak orang bukan nye senang... senang lagi jaga anak sendiri...

-entah ler... waduh-waduh... patut ler abang kite benti keje bank takmo makan gaji... buat business sendiri... maybe ini salah satu sebab dia la kot...


-em.... sabtu kite habeskan masa pegi exam PTD tuh...

-sedih la plak tak dapat pegi umah papa melaka... kalau dapat pegi mesti best dapat jumpe semua chatters...

-ade ke plak papa call kate kite ni brabus.. hahahah kak nomi pon dah salah indetiti... last-last nasib baik semua tau yang kite mcnods gak... hampeh betul la.. tapi takper ler bende2 tuh semua biasa la berlaku.. heheheheh....


-malam baba belanja lagi makan kat zameer plak....

-esok tak tau lagi... em... ada pc fair kat KLCC... ingat nak ajak adik... heheheh tgk ler camner..

-kite rindu.... rindunye... selalu teringat kat.... tapi tak tau ler tingat ke tak dia kat kite.... uuuu....




http://mcnods.fotopages.com