Saturday, December 29, 2007

sory....

kite baru perasan banyak sgt kesalahan ejaan dan kesalahan tatabahasa... huhuuhuh
kite pon tak edit yang bawah ni punye post... so readers... paham-paham sendiri la yea.... huhuhuh.. feel free to comments and feel free to correct... tapi post yang dah di post.. kite tak tau macam mana nk edit... takda plak butang edit... confuse kite plak.... :D

http://mcnods.fotopages.com

Friday, December 28, 2007

the week with only 3 working day..

dah cuti lama giler... rasa malas sgt nk masuk keje... em... tapi pegi gak ler... sebab em.... tangungjawap la... sebab apa lagi....
-masuk je opis... sambung wat agreement.... yang tertunggal seja minggu lepas... akibat gadoh ngan kak wani berebut nk gune PC.... heheheheh..
-then sambil2 tuh jeling-jeling kat meja tengok rupayan ada file baru.. adeh... macam tak best jer rasanya tgk file tuh... mesti dirty cases lagi...
-then tgk miss tod soh gi jumpa dia.... bile dia masuk je terus gi jumpa dia... nasib baik cara dia ckp tuh tak berupa sindiran kalau tidak aku musti declare war war5 ngan dia plak... dah lama tak gadoh ngan miss tod nih... huhuuh
-then kene pegi court la plak... document hilang... dah agak dah... miss tod nih.. takde benda yang takde masalah dia campak kat aku.... em... takpe ler... sonok gak dapat masalah-masalah gini... tak ler jammed otak nih sgt...
-then esok nye ari khamis pegi pulak LHDN... jumpe pegawai.... supose jumpe Pn suriyati.. kene plak dia leave... en HafiZ je pon yang ade... jumpe je ler ....
-tapi mood en hafiz acam baek jer... huhuhuh dia pon tak tanye bnyk lagi dah about me macam memula dulu... maybe dia dah percaya la kot... huhuhuh..
-then... bile settle jer dia pon selesai aku pon blah... balik opis...
=letih-letih.... smbung wat agreement smpai siap....
-tgk agreement sale and purchase tuh rasa macam nk berpinar je mata nih...
-last day.. today... pepagi lagi pegi high court... huhuh macam ye ye je aku nih...
-penat nye ke hulu kehilir... time kasih ler baba sbab sangup tunggu smpai aku selsesai sume... huhuhu
-then dah balik tuh dah dekat kol 12 pehtu kak wani sms... katenye dia baru on the way balik dari cout bangi... dia plak singgah mkn... apa lagi aku pon join ler dia kat kl sentrall... pehtu kite org balik opis sesama
:D
-smpai kepetang kite ngan kak wani bergaduh je.... huahauhauh...
-lepas tuh.. kite gi teman kak wani beli makan... nafsu besor gok dia... beli spegeti..
-lepas tuh kite plak nafsu besar gak... jumpe kawan kite...
-kawan kite belanja makan... best nye... huhuhuh... sedap le...k dan kenyang... belanja makan kat A&W...
-tahnk you Azlan san... huhuh... mentang-mentang ler dia nk dpt bonus.... :D
itu saja then balik umah.... naik train...
-smpai kat taman Melati... tunggu bus smpai tertido....
-tetiba ada orang cakap kat tinger hai sayang!.... tokojut eden....
=heheheh mujor tak terjerit.... djah upenye... ces... balik lewat gak budok nih...
-lepas tuh borak2 ngan djah... si djah nih sanggup lepaskan bus dia demi nk borak2 ngan aku... huuh terharunye.... tapi bile bus aku smpai tak plak aku melepaskan bus tuh... maaf ler sahabat... i letih ler... heheheh...
-itu sahaja... balik umah.... mandi dan ngadap pc usang ku ini... tulis blog....


http://mcnods.fotopages.com

Wednesday, December 26, 2007

kite rindu...

-tau tak kite rindu kat sape???



-kite rindu kat abg,kak kah ngan bak bah...



-dah lama tak jumpe derang cuti lama derang pon tak jumpe...



rindu nye....



-entah-entah derang pon dah tak ingat kat kite kan... uuuuu... mane ler tau kan...



dah lama tak jumpe...



-geram nk ngusik ketiga-tiga raksasa tuh...



-tambah si mael nih... dah pandai ckp dan berakai... huhuhuhu best betul dpt ngusik dia...



-em.... rindu ler sgt... kat sini ade ler gmbar latest derang.. bile yea??? em.. 18 december ari tu



konon ler nk wat surprise bday party kat abg kite hauahahahh...
-org lain punye birthday... org lain yang dapat hadiah... hehehe... bleh ke macam tuh.. bleh ler.. budak2 kan... em..









http://mcnods.fotopages.com








Abg bile org tanye nama apa? dia akan jawap... wan eismael zafry ultramen tiga bin wan rizaidy raksasa... hahah



kak kah... yang ngikut je abg dia wat apa... dan kuat gadoh ngan abg dia dan bak bah.. dekut woo.. budok ni... paling penting.. pantang nmpk makeup..



bak bah... yang muke penuh innocent.... tak tau apa... ikut dan ja... tapi amat degil... uu... dasat...

tiga raksasa jelmaan budok kenit... hehehehe

kawan kite bertunang...


-kawan kite geng same belajar di uia... bertunang... nama dia nadzirah...

-ari sabtu ari tuh... meriah gak ler... makan mmg best.. kenyang kite... nasib baik tak tambah lagi... huuhuh...

-dia bertunang plak ngan safri... same gak belajar.... kat uia gak....

-em... apa lagi yea... entah ler tak tau plak nk ckp ape...

-lepas tuh kite pegi putrajaya.. jalan2 pegi alamanda... huhuh.. kire ok gak ler dah sesat2.. habes minyak keta aku.... huhuhuh

-takde ape... balik singgah kat umah kak wani..

-best gak umah dia.. walaupon kecik kire ok ler... sekadar untuk tido dan berehat... selesa la untuk org bujang... heheheh tapi tak tahan tu ade tv 29 inci beb... giler besor..

-itu sahaja... balik tu kite tak mkn malam.. tak to nape macam rasa kenyang je... pegi pasar mlm beli kupok je singgit :D

itu sahaja....




http://mcnods.fotopages.com

Sunday, December 23, 2007

aidil adha

-pagi tu kite migrain.. tak tahu kenapa...
-lewat pagi pegi tlg tgk2 apa yg patut kene buat untuk kenduri tu....
-lepas tuh pegi uia bwk kak rosa pi ambik lembu... eh silap... pi ambik kunci... kunci umah...
-then pegi giant la plak... pegi beli barang-brang keperluan untuk memasak ketika kenduri itu...
- selepas berhempas pulas membeli barang dengan kadar segera..
-bergerak balik ke rumah.. drop kak rosa kat umah dia bersama-sama bakbah... then... balik ke rumah.. hand over segala macam yg perlu...
-tukar baju bergegas membuat kerja apa yang perlu je... hehehehe
-then balik solat zohor sekejap.. migrain balik.. maybe sebab cuaca yang amat panas ini...
-then malam baru aktif balik... hehehehe buat barbEque plak....
itu sahaja....

-esok pegi umah abg la.. tgk umah... membasuh umah.. bukan gue yang basuh yea... heheheh
-then malam baca yasin serta doa-doa... gitu aja....
-baba azan time isya'
uuu.... best abg la dpt umah baru... i wish i could have one also.... my dream house....

http://mcnods.fotopages.com

WHO cares?? there is SOMEONE..

bila anda keseorangan, bila anda kesunyian, bila anda kesedihan, bila anda tertekan, bila anda dikecewakan, bila anda diperhinakan tiada siapa yg tahu perasaan anda sebenarnya, yg tahu cuma anda sendiri, tetapi ingatlah yg anda tidak keseorangan sebenarnya di dalam menghadapi perasaan yg saya nyatakan di atas td, ada yg selalu perhati dan mengawasi serta menjaga diri anda, DIA sgt sayang pada anda dan begitu prihatin akan perasaan anda, tetapi anda sering lupa dan lalai akan tanggungjawab anda padaNYA, DIA terlalu Maha PEMURAH kepada anda, kebaikan yg berupa nikmat yg pelbagai diberikannya kepada anda, tp anda tidak mensyukurinya, KENAPA??? anda terlalu asyik dgn urusan duniawi sahaja tanpa memikirkan urusan di sana..patutkah begitu jadinya? tidakkah patut kita mengenang akan segala kebaikan yg diberikan kepada kita...lantas kita sepatutnya mensyukuri akan segala nikmat yg diberikan itu...namun walaupon anda lupa padanya, DIA tetap memberikan rezki yg baik kepada anda...alangkah MAHA HEBATNYA DIA, MAHA AGUNGNYA DIA, MAHA TERPUJINYA DIA dan sesekali DIA tidak memerlukan sesuatu dari semesta alam..INGATLAHHHH!!!!!! DIALAH ALLAH YG MAHA KAYA LAGI MAHA TINGGI YG MEMPUNYAI KEBESARAN SERTA KEMULIAAN....ingatlah hari esok wahai saudara-saudaraku.....

http://mcnods.fotopages.com

Monday, December 17, 2007

my DAY 3rd DEC 2007

-thanks to my friend azlan san who gave the power suplly as the birthday gift... even it doesn make sense but it still usefull... or even it still sound like tit tit tit tit... macam org kat dlm spital tuh.... it still help me to be able to online....

-thanks for my beloved best friend.. wany, syirah, kak wani... for celebreting my birthday.... i love u guys so much... and one more thing realy thanks for the birthday gift... i appreciate it so much...

-besides that not to forget all my beloved family member... for the 'ceperise' (surprise!).... as 'mael' said as i enter my house on my birthday... huhuh... so funny and i'm so excited that nite... realy love my family much for that suprise arrangment... sory for coming back late... got lot of work that day... some more.. the bus make me crazy... never turn up whenever i nedd the bus... huhuhuh i need to start thinking of buying a car... instead of getting e brand new hanphone.....

-somemore... thanks to all my friend and my cousin who sms, email and meesage me to wish for my birtday... thank you very much.....

- before i forgot.... a million thanks for my mom and my grandma for the lovely birthday present.... LOVE U!!

-i only be able to online few days ago

- been so long not updating this blog.... what the hell that i'm going to write up here.... huhuhuh dont know i forgot alradey what should i write here...

- i bought new beg.... nk pegi kerje....

- bought new shoes to go to court... lucklly i bought that shoes... because a day after that i have to go for JID in about 15 case....

-huhuhuhuhuh... so tired.....

- then i need to attend the ethic course.... two days.... full of lecture... make me headache...

-but the food there not too bad... sedap gak ler....

-then the second day... we have ethic exam... damn hard that exam... dont know whether i can pass the exam.... hopefully i pass the exam...

- after finished the exam.. we have a walk to selangor royal club....

-having our lunch there... huhuhuh suprisingly... i'm only the malay among the chinese walking.... huuhuhuh

-but they are been a very good friend to me... instead some of them are asking for my phone number.... uhuhuhuh makin ramai ler cabel....

-so.... that's all this week working day is only 2 days... which is tomorow and wednesday... then holiday until next wednesday... best nye.... uh.. memang best... yeyeyeye..

-that's all for this entry... summary up everything in point form... (^_^)

http://mcnods.fotopages.com

Saturday, December 01, 2007

what a tension day


hahahaha i dont know whteher to laugh or to cry.. one by one the problem occur in my life.. and the main problem is that my PC... i dont where it come out... even i have the precaution on my pc.. it still happen... i dont even over use over my pc... what i feel right now?? i'm really upset..
why is all this happen to me?? i lost contact with my friend.. i dont know what should i do when i lost connection... em... is really hard for me to epxlain how i feel when i lost my internet coneection... is look like i lost my world connection... actullay my pc is quite old la... but i dont have money to made it new... in the othger words it means to upgrade the pc ler... heheheh i even hardly doing my work and do my reaserach... it really made me suffer a lot... oh god help me... what souhld i do.. i have another about 4 months left to oever my chambering period...
i need internet connection in order for me to search for a job... i need to emauil all my resume... i need pc to do my resume... i need my beloved pc....
em.... what shoud i do???

and one more thing i have a lot of story to be written up here.. but the thing is that i cannot open my story to tell people about it... em... so waste i think....
please help me solve this kind of problem...


got new pc?? i have no money???





http://mcnods.fotopages.com