Wednesday, August 27, 2008

salah sms orang plak..

semenjak kite pakai hp baru ni.. asik je problem nk kontek orang.. ye le phone no pon tak dak macam mana nk call orang..
Tadi mcnods nak sms amed orang permatang pauh.. saje nk tau suasana kat sana.. tetiba upanya itu no phone abg med... cewah.. abg med.. dengan poyo nye bg tau kat kite.. dia kata kalau nk tau pasal bende tu dia takmo buang kedit dia sms dari london... ces... konon la tuh... kite bukan nak sms awak la abg med.. kite nak sms amed kawan kite kat permatang pauh.. ape salahnye kite ambik tau pasal politik semasa....

tapi takpe.. mcnods dah biase ngan abg med nih... huuuhuh dia bagaikan abg mcnods yang garang sgt.. tetapi poyo.. juga ambik berat dalam diam-diam.. mcnods suke gak abg med nih ambik berat orang nye... eheheeh takpe ler.. terus kan menjadi begitu...

mcnods tak berapa sure apa itu maksud sacarstic... tapi bile mcnods tingat kat abg med.. mesti mcnods ingat perkataan nih.. hehehehe jangan marah la yea abg med... semoga abg med gembira di kota london... tunggu mcnods ye... nanti mcnods pegi sane... dalam perancangan gak ler..

abg med kene bawak mcnods jalan-jalan kat sane... bleh mcnods kenal kan makcik mcnods.. dia pon dok kat london... dia kate bleh dok umah dia bila-bila je.. heheehe.. tak sabar rasanya... nk pegi berjalan-jalan....

itu sahaja kot.. saje tetiba tingat kat orang2 di kota London... em...rasa je nk pegi lagi... tak puas...
ok yeah... salamualaikum.. selamat malam...
http://mcnods.fotopages.com

Sunday, August 24, 2008

mcnods ade nama baru...

heheheh suke la mcnods ade nama baru... happy sgt bile dpt nama baru... em... tak tau ler nk ckp pe.. best le gak.. unik dan sgt bermakna... sekian time kasih.... :D



http://mcnods.fotopages.com

Friday, August 22, 2008

hari Jumaat

Sudah hari jumaat... semakin dekat dengan due date... semakin mcnods kecut perut... Ya Allah berikan lah petunjuk pada diriku...

em... untuk meredakan rasa... apa kata kite buat cupcake... hehehehe tapi mcnods takmo bagi orang tu rasa... dah konpem punya la kalau dia rasa dia mesti banyak komen.. itu ini.. tak best la tak sedap la... macam la dia tu terer sgt buat.... tak padan ke buat dengan rasa ikhlas dan kasih sayang... cewah....

em.... mcnods nak bg mael happy.... mael demam... dia takmo makan... kesian kat dia.tak selera makan... mcnods pon turut tak selera makan... sebab tak tau nk buat pilihan nih... kite tak tau masa depan jadi itu yang menyebabkan payah untuk buat pilihan....

em... takpe ler mcnods akan cube wat cupcake yang sedap... bagi mael makan...tapi takmo bagi kat orang kuat komen tu... oh hampir lupa.. kak e mintak nak letak gmbar hantaran tuh kan... nanti mcnods letak ye... mcnods sangat terlupa pada gmbar hantaran tuh... lagipon gmbar hantaran tu tak de pada mcnods sekarang... nanti bile dah ade balik pada mcnods... i'll upload it up ok.... rindu gak kat kak E... lama tak borak dan chating... busy ke?? heheheh ape dah plak mcnods punye blog nih pon dah makin kurang cerita... semua cerita tak best... ape boleh buat...
kehidupan makin busy dan jadi macam robot... heheheh tapi mcnods takmo jadi robot... sabar mcnods... seploh tahun lagi je... mcnods mude lagi... X_X
http://mcnods.fotopages.com

Thursday, August 21, 2008

susah betul nk buat pilihan

Dalam kehidupan kite sehari-hari memang banyak betul kene buat pilihan.... tapi untuk memilih itu la mcnods paling tak suke... mcnods mesti resah smpai tak dapat tido malam.... waduh2... bile salah memilih nyesalnye mesti tak sudah...

YA ALLAH... bantulah hambamu ini untuk memilih yang terbaik dalam kehidupan ini... kuatkan lah hambamu ini untuk terus mengharungi dugaan dan cabaran hidup ini.... em....

kadang-kadang mcnods pikir.... mungkin tuah mcnods dah takde dah.... sbb dah selalu sgt bertuah sejak dari dahulu... tapi mcnods terima segalanye dgn redha... apa yang berlaku pasti ada hikmah nye.....

Semoga mcnods betul dalam membuat pilihan.... em.... semoga mcnods berjaya di masa hadapan...
semoga mcnods tabah menghadapi masa hadapan.... doakan mcnods kuat menghadapi nye yea...

itu sahaja... mcnods memang sedang pening untuk membuat pilihan... pelbagai faktor datang memperngaruhi.... adeh la.... pengsan le gini...

heheheheheheh bergantung kepada Allah.... Allah maha berkuasa dan mengetahui...

http://mcnods.fotopages.com

Sunday, August 10, 2008

sudah lama mcnods menghilang...

heheheh sekembali mcnods pada blog mcnods... terkejut gak ler tgk mcnods punye blog ni rupanya sudah lama abondan... em... apa yang nyebabkan mcnods busy?? em... itu ler.. mcnods pon tak sangka rupanya hari-hari mcnods di limpahi dengan pelbagai benda yang perlu mcnods buat sampai mcnods pon lupa nak update blog nih...

em... sejak mcnods tinggalkan blog ni... seingat mcnods.... perkara yang happy banyak berlaku dalam hidup mcnods heheheh...

Antaranya... kawan mcnods belanja makan kat satu tempat.. namanya garden seoul.. pelbagai makanan korea di hidangkan kat situ... dan yang paling best buffet beb.... smpai nk pecah perut mcnods... alamak... caner nk diet nih kan... hehehehe.. best memang best... thank you Ruwaydah.. so appreciate it...

Lepas tu ape lagi yea... em... pegi shopping ngan kawan mcnods... waduh sampai rasa macam nak patah je kaki... tapi seronok.... semua ditangung beres.... mcnods try makan kat subway...em.. yummy... memang best... sandwitch yang enak...

Lagi hari-hari yang busy mcnods jugak kerje part time ngajar tusyen... hehehe mcnods kene ngajar subject sains.. darjah 4,6 dan form 1,2. Nak ngajar balik mesti ler kene study balik... tapi kan nasib baik la sains tu senang lagi... em.. ble le mcnods ngajar sket2.... heheheh budak-budak pon ok... sebenarnye seronok sgt.... so bile dah kene ngajar pehtu kene study busy le mcnods tak sempat nk tulis2 blog hehehe...

Selain dari tu mcnods gak... sibuk cari kerja.... dan alhamdulillah... mcnods dah di tawarkan kerja... heheheheh best nye... firm tu dekat dan mcnods tak payah nak naik lrt lagi... tak payah nk tunggu bus lagi buang masa... tunggu satu bus je dpt dtg... senang citer... mcnods gi interview dgn bos dia.. bod dia agak frenly dan amat memahami kehendak para perkerja... mcnods harap sgt mcnods dpt bertahan lama kat firm tuh... hehehehe

Itu sahaja mcnods nak cerita... sebenarnye banyak lagi... tapi mcnods letih la.. mcnods nak tido... tadi kuar ngan orang... ramai orang wat perangai.. mcnods sedih dan mcnods tak sangka sangat persaan mcnods dapat di guris... itu je ler kot ... hauhauhauha.... minggu depa cuti sekolah la plak....

mcnods selalu termimpi-mimpi bg CD yang ade gmbar dan video hilmi kat wife dia... nape ye?? mcnods asik mimpi hal tu je... mcnods pon kurang paham nape... em....
itu saje... sekian time kasih...
http://mcnods.fotopages.com