Saturday, September 30, 2006

ramdhan...

wa... hari nih dah nak masuk hari ketujuh umat islam seluruh dunia berpuasa.. em... so alhadulillah... setakat nih tak de lagi sakit demam atau tertingal puasa... tapi apa yang amat menghairankan adalah mcnods kerap letih pada waktu malam... selepas sahaja solat isya' mcnods akan terus terlena tidur.... wa... dasat tuh.. tido dari pukol 930 malam smpai sahur baru bangun balik... em... entah ler kenapa tetiba rasa macam letih je... tapi kire ok ler dapat bangun awal dan tak tinggal suboh lagi.. tadarus plak lepas solat isya' trus buat then habes je tadarus ya Allah mata memang tak bleh nk angkat lagi dah.... trus tetido... tka sempat nk bertadarus ngan member2 di my qalam... derang tuh lmbat sangat... jam 11 malam baru nak mula.. time tuh mcnods dah di buai separuh mimpi... tapi alhamdulillah Allah telah kurniakan nikmat mudah untuk tido ini... sebab nye sebelum nih mcnods memang di dalam golongang payah untuk tido... tapi tu la.. banyak lagi kerja menanti untuk di siapkan.... assignment ethic memang kene siapkan minggu ni jugak sebab submission minggu depan... em... drafting kelas PP plak dah siap tapi belum di comelkan lagi untuk di tunjuk kat madam.. adeh... lepas tuh nak jahit baju lagi... nak kemas bilik lagi... em... apa lagi nak buat eh?? nanti dekat2 nak raya nak buat beskut raya lagi... nampak nya cadangan mcnods untuk buat kad raya sendiri tidak akan menjadi kenyataan.... huahuahauh.. sebabnya memang dah takde masa nk buat kad raya sendiri.... adeh.. khat tuh bukan nye senang nak buat.. waduh... memang remeh... dah ler utilities untuk buat nye tak cukup... rasanya last-last mcnods akan beli je la kad raya dan bg kat org2 yang mcnods tak dpt jumpa.... uuu.... gituh ler rasanya... em... tapi ada jugak satu perasaan sedih.. tentang registration subject untuk final sem... waduh.. ingat kan bile dah final sem takde la plak masalah.. tgk2 memang bermasalah... aduh ade ke masuk nak regist web tuh dari rumah tak bleh nak regist
ape la nasib ku... nasib baik time tuh credit kat handphone memang banyak lagi.. so pakai je la.. tipon syahirah... mujor la sahabat ku dapat meregist kan subjek untuk aku.. huahuah... 3 subjek pon jadi ler.. asal dpt gak regist... em... then lepas solat isya' lepas aku doa2 sket mintak dipermudahkan urusan mcnods di tahun akhir nih... try ler gatal tgn nk regist balik.. tgk2 wa... dua lagi section yang mcnods nak ade lagi kosong... 1 lagi plak tu available untuk kedua-dua section.. alhamdulillah.. dapat jugak ler akhir nya.. sronok pon ade gak.. tak payah ler nanti susah mcnods ke hulu ke hilir gi cari lecturer buat manual registration nak masuk ke kelas derang.... alhamdulillah... tapi yang kurang enak tuh.. mcnods tak dpt same kelas ngan geng2 mcnods.. sebabnye mcnods nye section banyak beza sket.. derang student syariah tapi mcnods student civil... mcnods kene ambik jurisprudent 2 tapi derang ambik usul fiqh4 jadi clash ngan section mcnods nak... tapi apa kan daya... semua tuh ada hikmah..... heheheh...
http://mcnods.fotopages.com

Sunday, September 17, 2006

kekbuah...


Assalamualaikum.... sempena bulan syawal yang akan menjelma tiba ini... heheh.. ape lagi nak jual kek la nih.. kek buah.. kek buah bakar yang di bawa terus dari dapor.. hand made lagi sedap.. dia buat oleh my neighbour makcik aisyah... resepi turun temurun dari mak dia..memang tak nyesal le makan.. sebabnye kite yang tak suke makan kek buah pon bleh trus suke nk makan kek buah... amat best dan sedap... uh juicy nye...
spesifikasi kek buah tersebut adalah seperit berikut..

berat lebih kurang sekilo, panjang 9" lebar 5" tinggi 3"
didatangkan dalam packaging yang menarik
senang untuk di bawa kemana-mana sebagai buah tangan untuk bertandang ketika hari raya nanti...

amat lah mudah... bleh la nak bagi kat mak ke.. mak mentua ke.. atau pon mak sedara ker.. bagi kat nenek pon bleh.. memang best la.. diaorang mesti suka punye.. tak pon untuk juadah tetamu nanti hari raya.. kalau nak makan sendiri lagi best.. sebab memang sedap... kalau kite, beli makan sendiri je...

ha dah tuh kalau memang nak la kan.. bleh la tempah kat kite.. just gimme a call atau sms pon bleh... di talian 012XXXX mudah je kan..

ops lupe plak nak bagi tau harga dia.. harga dia RM35 sahaja.. takde tax.. hehehe.. penghantaran?? em.. kalau nk di pos kan.. korang kene ler bayar harga pos.. tapi untuk my friend yang memang kite kenal.. bleh ler kite bawk gi kat uia...atau pon dtg ambik kat rumah kite.. kalau rumah korang dekat ngan my house kite bleh antar kan... senang je kan... bleh jugak email di bluesharkcomel@hotmail.com macam tuh ler cara nye...

http://mcnods.fotopages.com