Tuesday, May 10, 2011

simple

tetibe mcnods teringat pulak dengan kata-kata makcik Ani(jiran mcnods dulu) dia kate.. ape susah.. hidup makcik ni simple.. makcik tak suke nk complicated kan... ada jalan senang buat aja... makcik suka simple... katanya....

mudah bukan kalau kita mau hidup simple.. pasti semua yang kita ada sudah mendapat kepuasan diri... tapi bagi setengah orang bila dia dah dapat sumthing dia masih tidak puas hati masih mau lagi masih bau lagi... contoh senang mcnods selalu tengok la.. orang kaya... dia sudah banyak duit hidup senang... tapi masih tak puas hati... masih mau lagi.....

itu contoh saja... tapi sebenarnya kalau betul kena pada tempat nye istilah hidup simple ni bagus juga... ialah at least dapat mengurangkan perasaan hasad dengki.... kalau orang ade kite nk lebih plak dari orang..

em,... ape la yang mcnods mengarut neh... hehehehe kirenye sebenarnye mcnods sendiri pun ade juge la teringin nk hidup yang lebih baik... ye la kite ni sebagai umat Islam pastinya hari ini mesti lebih baik dari semalam dan esok pasti perlu lebih baik dari hari ini....

tangan mcnods sebenarnye masih terketar2 menulis blog ni.. sebabnye mcnods masih belum lagi sehat betul... Ya Allah ya tuhanku.. pulih kan la kesihatan ku ini... semoga esok hari nye mcnods dapat bertugas kembali.....

takde isu sangat pun nk di coret ... cuma maybe untuk menenangkan jiwa ni... luahkan je la ape yang ade terbuku dalam hati ni...

sekian... entry yang sangat boring bagi mcnods.. :D
p/s: dah name pun simple kan...


http://mcnods.fotopages.com