Monday, March 07, 2011

Si A

Em... setelah demam ritu... sekarang sudah ok... tapi itu lah nak kata.. sekali lagi mcnods mendapat ujian dari Allah... ok.. mcnods ade kenal dengan orang baru... to be refferred as A. em.. pada mula perkenalan.. mmg mcnods tgk orang sume tak peduli pon kat A.. kesian A.. jadi mcnods pun kawan la ngan A.. lebih kurang sebulan perkenalan.. macam2 jugak A ada cerita pada mcnods mengenai kisah kerja nye dahulu...

Ok makin mcnods kenal A.. makin mcnods pelik dengan sikap A yang kadang2 a bit annoying.. sorry to say but it really true that A is very annoying... kenapa mcnods kate gitu.. sebabnye dia suke pre-judgment orang... baru jumpe orang tu sekali dua.. terus A buat keputusan yang dia tak suke kat orang tuh... then A mesti akan ckp kat mcnods yang dia tak suke pada si polan dan si polan.. pehtu A akan tanya pada mcnods perasankah mcnods pada sikap dia yang endah tak endah pada si polan yang dia tak suke... mcnods rimas gak.. mane tak nye.. si polan tu takde wat pe pon kat dia.. yang dia nk benci sikap si polan tu wat pe.. bukan nk buat pakwe pon...

Si A selalu bercerita pada mcnods.. yang dia kalau tak suke kat seseorang dia takan ckp ngan orang tuh.. macam yang dia buat kat opis lama dia... dia kata dia akan psyco orang tuh.. dia takan cakap... even kalau perlu cakap pon dia akan pas note je... (cerita opis lama dia ) aih! Ini macam punye orang pun ade ke? Kalau dah namanya bekerja bawah satu opis... jadi la professional sket.. ini nak main psyco2 orang plak.. (dalam hati mcnods- sian la si A ni.. ngaji ugama tinggi2 tapi tak pernah nk praktikan ajaran rasullah.... sudah rasul bersabda jika seorang mukmin yang hidup berjamaah tidak bertegur sapa lebih dari 3 hari maka api nerakalah habuan nya... please correct me if the hadith is wrong. Akan tetapi untuk mereka yang mula bertegur sapa akan terlepas dia dari dosa itu) kesian betul kan si A. Dia pikir syok dia je nk pre judge orang takmo tegur orang... em.. time tu mcnods pon kate la dalam hati.. suke hati kamu lah.. mcnods takmo bersengkokol dengan kamu....

kemudian merebak plak ketidak sukaan dia tu pada orang lain... sbb nye orang tu suke2 perli orang.. dan dia terkena perli tuh.. sekali lagi dia ngadu kat mcnods.. dia kate.. tak suke la kat polan tu.. ade ke dia kate kite ******* ei.. terasa betul la kite... ok skang nk benci polan yang ni plak.. em.. A kate kat mcnods... perasan tak awak kite tak layan sangat kalau dia ckp ngan kite.. sbb kite tak suke la kat dia.. kite diam je kalau dia ckp... adoh... lagi sorang dia benci...

Mcnods duduk termenung dan berpikir... ai Si A ni pasal ape la cepat sangat judge orang... awak tu perfect sangat ke? Awak tak perasan ke yang sikap awak tu lagi annoying... peramah tak tentu pasal tak kena tempat... OMG.... mcnods dok pikir... macam mana caranya untuk menjauhi si A ni.. em.. no wonder la sume orang kat opis lama tak suke kat dia... even bos pon tak sabar2 tunggu dia blah... huhuhuh... rasanya sekarang mcnods dapat tangkap.. kenapa bos dia tak bagi dia buat keje lagi... kenapa bos dia jarang soh dia buat macam2... maybe itu adalah constructive dismissal..cume dia je yang tak paham2... uh skang mcnods plak terpaksa hidup berjamaah dengan orang sebegini... you better behave yourself ok..

Dalam mcnods dok memikir punye pikir.. tibe2... owh... A pon tak suke mcnods plak... huahuahuahauhauhauh kelakar.. ribut takde ujan takde.. tetibe dia tak suke mcnods... A tetibe takmo ckp ngan mcnods... bile mcnods tegur A dia wat pekak.. atau pun A memang pekak kot?! (owh kesian kalau A memang betul pekak) mane taknye.. depan muke dia orang tegur pun dia takmo jawab... even bg salam pun dia diam... (owh lagi satu tindakan menidakan hadith rasullullah di mana menjawab salam itu wajib ye!) ok takpe A takmo ckp ngan mcnods it’s ok.. dont mind.. maybe itu ketenangan buat mcnods.. tak payah lagi mcnods menghadapi sikap dia yang anooying.. please la A... sedarlah.. kenapa kamu sibuk dan melihat keburukan orang dan kamu nak membenci orang itu atas keburukan orang itu... apa kamu tidak mempunyai keburukan kah untuk kamu pikirkan dan benci???

Takpe lah A.. at least mcnods sudah cuba tegur kamu.. tapi kamu yang tak mau jawab.. tangungjawab mcnods sudah lepas... yang lebih kamu tanggung la ye A...

Wahai si A.. walau kamu membenci mcnods... please la.. get out from my life.. i dont need you in my life.. dengan melihat muka kamu saja mcnods rasa nyampah! Sbb kamu tu suke bertindak tak bertempat.. cakap over... tak payah la kamu bersusah payah bahu bersaing dengan mcnods... kamu bukan saingan mcnods... i dont even think of it... pergilah kamu buat kerja kamu dan jangan kamu ganggu mcnods... mcnods tidak benci pada kamu... Cuma kamu bleh tak jangan buat mcnods benci kamu... mcnods sudah maafkan kamu... mcnods tidak mahu ada apa2 lagi sangkut paut dengan kamu A.. even di dunia atau di akhirat tidak lagi ingin mcnods berjumpa kamu A... kehadiran kamu tidak membawa apa2 erti... tamatlah riwayat si A yang *$%&$*^%$%$#

Cik bunge.. please ye.. dont you ever spoil my mood by mention A’s name again in front of me.... A is just a junk who visiting my life rite now.. that is why i always smell bucuk.. hehehe... tempias bau si A... :D

Ok.. so mari kite pulang ke rumah dan mandi bagi ongi.. yeay! Selamat pulang kerja semua...




http://mcnods.fotopages.com

No comments: