Sunday, March 16, 2008

menghitung hari...

WAAAAA..!!! menghitung hari... mcnods nak abes chambering lagi 3 hari termasuk hari ni.... heheheh best nye.... tapi nk dok kat opis tu ade le dalam 10 hari lagi.... uh.. memang tak sabar ler nk abes dan keluar dari opis tuh.... dah muak tgk muke todak tuh.... em... macam-macam lagi mcnods dah meluat nk tgk... huhuuhuh... memang tak sabar sgt dah ni... waduh-waduh... yang pentiong skali lepas ni dah tak payah nk ngadap muke todak the devil... hheheheeh.... tak perlu lagi rasa bengong dan rasa jiwa kacau berdepan dengan dia...
kite cerita sket pasal todak the devil ni...

tapi ape yang mcnods hairan sangat ni... lagi ler kite dekat nak abes... lagi le bnyk kerja dia bg kat mcnods... naik pening kepala rasa... rasanya.. kat tempat mcnods tuh dah takde tempat nk duduk.. penuh dgn pelbagai file... todak pon satu... dah tau file bnyk kat tempat mcnods file yang closed pon dia nk letak kat tempat mcnods... memang macam dengki je.... dah keje semua nak siap cepat... benda tak urgent pon nak soh wat cepat-cepat... konon le keje dia tu urgent sgt ler..
abes keje-keje org lain dia soh tinggal... em...

orang macam ni pon ade dalam dunia... yang penting sekali dia ego... ego yang amat.... tak boleh kalau org lebih dari dia... no doubt la todak tu senior lawyer kat situ.. tapi senior doesn mean yang dia tau everything.... your manship is bersepah tuh toksah citer la... messy giler.. berterabur.. elok mcnods susun letak dlm folder dtg je time dia cek... sepah balik.. bohsan betul... bile kite tanya marah plak... konon nye nape kite nk tau... macam kite ni busy body plak... dah file kite mesti ler kite tanya... dah attention pon kat cik Nur... bukan kat cik TOdak!! bengong la dia tuh... dah pegang correspond tak nak bg tau kat kite ape jadi.. memang bengong...
huhuhuhu bleh plak kite tulis kat blog ni pasal todak the devil ni....

lagi satu si todak ni... dia alergic tengok orang happy... ni lagi satu sifat burok yang mcnods tak berkenan ngan todak!... bleh ke alergic tgk orang hapy... org gurau2 sket ngan clerk pon dah pandang serong... dengan pandagan mata jelingan tajam lagi maut todak tuh... ui... kalau korang nk rasa macam mana jelingan maut... korang tgk ler jelingan todak! huhuhuh.. dari kejauhan dalam bilik dia tuh... di panah dengan jelingan tuh.. menusuk dalam hati terus... huh dasat... seirus tak tipu....

dia suke observe orang gune jelingan dia tuh... tgk ler todak tuh.. lama-lama nanti mata dia tu jadi juling dah asik jeling orang jer... em.... dia ni suke mencari isu untuk di naikan dalam opis... isu kecik remeh temeh pon dia bleh jadikan besar.... em... sorok file pehtu suruh orang cari file tuh dah biase ler... macam bengong... orang cari file satu opis... panjat sana sini pehtu last- last dia bleh bg tau eh..." i lupe file tuh ade dalam laci i..."

ha pasal dia alergic tgk orang happy tuh.. kisah nye... asal ade orang ketawa je suke-suke je dlm opis gurau-gurau dgn staff lain... kalau dia ternampak je... sat lagi ade le.. mesti orang tu kene attack... huhuhuh mcnods dah bnyk kali kene... sebab mcnods tak bleh nk control persaan ceria tuh... :D heheheh.. dia mesti tersenyum puas bile dia attack kite pehtu kite rasa down dan mood kite bertukar rasa tak best.... ei.. benci nye tengok senyuman tu!!!!

bukan kite sorang je yang kene... ramai dah yang dah terkena... kite ingat ke kite sorang je asik kene atack upenye orang lain pon kene... em.. opis mate sume kate dia bawak aura busuk... heheheheh lawak gak bunyi tuh.... sebab bile dia masuk opis je... opis tu tetiba je jadi suram.... di simbah aura busuk... waduh.. ape le dia ni...sebab tu ler jugak dia bleh dapat nama todak.. sebab opis macam di landa todak bile dia ade...sunyi sepi je....

em....tapi hairan.. kenapa dia paling suke attack mcnods.... suke sgt dia dtg kacau kite...
ade sekali dia kite gadoh dengan dia.. itu memang tahap tak tahan ler... hu! last two week ade skali mcnods gadoh agak kuat gak ler ngan dia.. smpai satu opis dok sibuk tanya ape pasal... dia punye sebab tu hanya sebab kite dok gurau- gurau ngan clerk dia.. pehtu time tu dia ade kat situ... pehtu dia tgk mcnods dgn jelingan maut tu... pehtu tetiba dia tanya pasal kerja yang dia soh mcnods buat.. pehtu kite ckp le dah siap.. pehtu dia deny kate mane ade tak siap lagi.. ape lagi aku hangin ler.!!! defend le diri sendiri.. pehal plak keje dah siap kate tak siap lagi... bengong betul... tak puas hati lagi mcnods ngan dia... nasib baik ade lagi berbaki hari untuk chambering.. kalau ler ari tu last day! memang siap ler dia... mcnods ckp direct je perangai burok dia... huhuhu

mcnods dah siap dah pon ape komen yang nak bagi kalau master mcnods tanye apa komen tentang lawyer- lawyer dia...

em.... kalau nak di cerita pasal todak the devil ni memang ler... rasanya ade bnyk part yang bersambung tak putus-putus... dari hari pertama mcnods chambering sampai ler hari-hari akhir ni...

let me story secara ringkas apa yang dia buat yang menceritakan perangai todak the devil ni..

-dia penah suruh cari file tapi file tu ade kat dia atau pon ade kat klang ofis...

-dia suruh suruh buat surat... pehtu bile siap dia kata surat tu tak betull dia buang dalam tong smpah... tapi lepas tu depan2 kite dia ambik balik pehtu dia sign... BENGONG!

-dia penah suruh kite keluar pegi sane sini time tu kite baru je balik dari 2 hari MC...
2 days MC show that demam kite terok.. dengan batuk yang tak dpt control... bile ckp kite taklarat.. perli plak kite.. kate kite malas... kite pon gagah gak pegi... pehtu lepas tu kite sambung lagi mc hari berikutnye...

- penah suruh kite stay back atas keje yang tak urgent semata-mata nk suruh kite balik lmabat...

-suruh kite buat cari document dekat court tanpa ade apa-apa reference... yang semsetinye oficer court kata mustahil dapat cari... sebab document yang ade tu berjuta... lepas tak dpt cari dia kata kite tak reti nk wat keje... walhal.. berapa orang dah kite pegi jumpe untuk request benda ni... smpai Penolong kanan pendaftar pon kite dah jumpe..

-tak suke staff mesra sesama staff... sbb dia kata tak suke tgk staff pegi makan sama-sama...

-kalau kite claim je... mesti dia doubtful... macam ler duit tu dia punye... even dah tunjuk resit pon dia asik kate.. nape mahal sangat ni!... kalau master kite tu elek je tak bnyk tanye pon diam je.. kite gaji kecik takat berapa rastu je sebulan dapat mesti ler claim everything... dia tu claim tak ingat dunia tuh takpe plak...

-pehtu kalau pegi court balik lmbat sket persoalkan nape lmabt... kalau nk tau pegi la sendiri court... baru tau lmbat ke cepat...

itu je le setakat yang kite ingat... bende-benda kecik tu bnyk ler bende remeh temeh... contoh letak note kat depan opis no salesman alowed... bos elek je masik opis tak cakap ape.. dia plak yang kecoh! isu angkat call... isu atttend orang kat depan... isu balik lmabt... nak soh orang balik lmbat... cait! memang tak ape-ape la... huhuhuhu...

-last but not least... ade sorang staff lama... staff ni dia kenal ex-husaband todak ni... sebab time dia belum divorce husband dia selalu la datang opis... so staff ni kenal la husband dia... pehtu time derang nk bercerai tu... staff ni kate.. sebelum blah dari opis tu... husband dia ckp kat staff ni... "saya tak pernah jumpe perempuan seteruk perempuan ni dalam dunia... dia la perempuan yang paling teruk pernah saya jumpa.."

huh dasat betul... itu ler kata-kata orang yang sebumbung dengan dia.. tapi kata- kata ini hanya la hearsay... heeheheh dalam evidence law bukti tak mantap... hehheheheh....

sekian time kasih... dah tak larat nk cakap pasal dia...



http://mcnods.fotopages.com

No comments: