Saturday, August 04, 2007

DAY34, DAY 35, DAY 36


beginila nasib ku hari-hari.... tapi takpe walaupon begini alhamdulilah....

-paling best time balik keje.. sebab nye satu dah bleh blah keluar dari opis... then lagi satu suasana KLCC yang memang best... bile time kol 730 malam tuh.. memang seronok sgt dgn suasana tuh... terasa macam ada kat Saudi plak... rinfu nye nak pegi lagi.. i dont know why... tapi kene tarik nafas dalam-dalam.. then tutup mata... berdiri kat tempat pedastrian tuh... then amati betul2 suasana tuh... uh.. memang best... tenteram jiwa... bunyi jalan raya dan hon kerete,campur tipuan angin, orang bercakap... blend together... pehtu bile naik train plak.. em... pon best jugak.... hehehehe.... kenapa best nih tetiba?? entah ler... api perasaan best tuh datang plak bile naik train... memang seronok sgt rasa....


- em.... dah jumpe mr Gordon.. cakap nak tukar department ... nak masuk department conveyancing.. sebabnye nak belajar conveyancing ler.. taknak ler buang masa dok kat banking litigation... huh tak kuasa la keje mengepos surat dan photostate... otak pon dah naik bekulat wat keje tuh...


- tibe- tibe suatu hari balik je rumah... aik ade surat.. em... wa... surat aper ler... wat tekekejut je... suspen nih...
-ler..apsal di panggil untuk exam PTD.. waduh-waduh.. em... alang-alang dah di panggil ape lagi pegi je ler exam dia...

- kat exam kenal seseorang plak.. panggil dia Yus je.. em.. ok gak orang nye baik... dia tegur kite dulu.. borak-borak ngan dia pon best la gak.. at least ade la jugak orang nak borak ngan kite... dia ex-UUM.. heheh ambik business study... em.. second time plak tuh ambik exam... tapi dia tua dari kite...tiga tahun ... em.. nampak macam pengalaman je ambik exam PTD... hehehe ade ler tips sket2 dia bagi...


-hai.. bulan nih lagi sesak ler nampak gayanye... abes kering gile2 duit kite... uuuu.. cedeynye... dah ler convo bulan nih... dah buat credit facilities ngan Baba dah dekat brapa ratus... waduh-waduh... nati nak ambik robe nak kene bayar plak.. mane ler nk cekau duit nih.. uuuuu mintak-mintak ler elaun cepat Vidya bagi.... hai... nasib ler... diri ini... em...

-tuh satu lagi masalah... kasut nak pakai time konvo takde kasut.... erk.... nak pinjam plak... adeh.. mane ler nak cari orang yang same size... uuuu..cedeynye... nak beli kasut pon tak mampu... em... mungkin begini ler perasaan orang miskin yang tak de duit gamaknye... alamat pakai jer ler kasut gi keje naik stage... blasah jer ler... orang meskin lagi ler tak de kasut kan... em.... dah plak.. adik kite punye convocation on the 25th kite punye on the 26th.. ape nih... UMT jahat... main suke suki dia je ambik tarikh... tak leh kite pegi convo adik kite... adik kite pon tak leh nak pegi convo kite... sedeynye.... ape ler nasib kite nih....

-nasib baik mama ngan baba sanggup ambik flight malam sabtu tuh balik KL semata-mata nak attend gak convo kite... uuuu.... terharu..

-em... nak makan pon tinggal lima puluh inggit untuk 4 minggu lagi... adeh.. ikat perut ler kite...

-isq... kite nih kategori ape yea?? orang meskin ke??? em....

-kadang-kadang bile pegi court balik opis jer kene migrain... nak beli ubat pon tak mampu... adekah ini dah tahap meskin mutlak...?? nasib baik kak leen supply kan untuk kite ponstan500mg.. em...

tapi takan ler tiap kali migrain nak mintak kat dia... tak patut ler plak kan....

-jadinye ape yang patut kite buat untuk tambah pendapatan??? ape yea??? em.... tak tau ler... kalau kite jual nasik lemak macam encik brahim cakap tuh tak masuk akal la plak.. sebab nye kite tak pandai masak nasik lemak... hehehehe

- nak bukak kedai donat kite takde duit modal plak....

-nak bukak nurseri plak... em... bnyk prosedure.. ye la.. nak jaga anak orang bukan nye senang... senang lagi jaga anak sendiri...

-entah ler... waduh-waduh... patut ler abang kite benti keje bank takmo makan gaji... buat business sendiri... maybe ini salah satu sebab dia la kot...


-em.... sabtu kite habeskan masa pegi exam PTD tuh...

-sedih la plak tak dapat pegi umah papa melaka... kalau dapat pegi mesti best dapat jumpe semua chatters...

-ade ke plak papa call kate kite ni brabus.. hahahah kak nomi pon dah salah indetiti... last-last nasib baik semua tau yang kite mcnods gak... hampeh betul la.. tapi takper ler bende2 tuh semua biasa la berlaku.. heheheheh....


-malam baba belanja lagi makan kat zameer plak....

-esok tak tau lagi... em... ada pc fair kat KLCC... ingat nak ajak adik... heheheh tgk ler camner..

-kite rindu.... rindunye... selalu teringat kat.... tapi tak tau ler tingat ke tak dia kat kite.... uuuu....




http://mcnods.fotopages.com

No comments: