Tuesday, August 07, 2007

SUNDAY + DAY 37


PERNAH MENAJADI MILIKU PADA SUATU KETIKA....

SUNDAY
boring Sunday.... em.. bosan nye ari ahad nih.... memula pepagi dok depan pc tak tau dah ape nak buat... dok tgk room takde sesapa pon... pehtu jalan-jalan je ler kat internet nih...
-nak masak?? em... kat umah kite ari ahad mama jarang la plak nk masak...
-tetiba member kite tegor kat pm... huuhuhuh dia ajak kite keluar teman dia....
-em.. bleh la.. mengisi ari aHAD.. keluar yang tak perlu duit... sebab kite ade pas bulanan LRT.. so kite naik LRT pakai pas je so tak yah keluar duit... heheheh mengisi masa lapang tanpa keluarkan duit...
-kawan kite ajak pegi jalan TAR.. kite pon jumpe dia kat sana... sesambil jalan tuh masuk ler kedai kasut... em... kite jamu mata je ler.. berangan kejap kot-kot pakai kasut tuh time convo.. heheheh walaupon kasut tak smpai seratus... tapi kite masih tak mampu.. em... mampu try je ler kat kedai tuh...
-keluaR kedai masuk kedai... tgk kasut ngan tudung.... em... best gak window shopping... terisi gak ler petang ahad tuh...
-pehtu lepak kat Sogo.. borak-borak... dah lame tak borak... em... macam-macam citer keluar...
-jeles plak dgr cerita dia... dah nk bertunang... em... hai untung nye kawan kite.. mude-mude lagi dah nak bertunang... kite nih tak tau ler bile....
-then dah puas jalan balik le rumah.. kite smpai umah kol 630 petang... pehtu terus makaN dinner... kite buat sandwicth nugget je... ehheh sempoi...
-elok je kite habes makan pak Syed Man pon smpai umah... em... ingat ke dah balik upenye baru nak datang umah... adeh...
-pehtu kite tak jadi ler mandi.. layan tetamu dulu... waduh-waduh.. siap siapkan dinner untuk derang plak... hehehe...
-then lepas dinner derang pon balik... Yaya mintak no hp kite.. tapi kite kate kat dia tak leh janji antar SMS.. sebab kite takde kedit... kite meskin.. hheheheh...
-then itu sajer ari ahad yang dah dipenuhi... penat tido...

DAY 37

wa..... ape ler malang nye nasib kite plak... ari nih kite balik awal sket... tapi tekejut gile ramai giler orang kat train... pack lebih macam sardin... smpai handphone kite pon ilang... macam mana bleh ilang... uuu... mesti kene pickpoket nih... wa.... mane nk dapat hp... dah ler nk makan pon tak cukup duit.. handphone plak ilang kene cekup... sedih-sedih... memang ler nasib ku nih...
-geram betul... ambik kesempatan pada keadaan yang pack tuh.. sempat lagi dia pick poket.. kenapa kite tak sedar ade orang seluk beg kite??? em... possibilities orang seluk beg kite atau pon handphone kite jatuh sendiri.... sedih nye... kite dah enggak punye handphone... em...
-tak dpt bayangkan dunia tanpa handphone... macam mana la nk idup nih... mesti payah orang nk kontek kite... waduh-waduh...
-ui... kene pegi maxis cepat-cepat nk recover balik no tuh... tapi tuh le... fulus takde... wa..!!!!! macam mana nk recover balik no tuh.. dasatnye ape yang terjadi kat kite.. kenapa ini.... kenapa.... kenapa kite rasa macam kesempitan skali... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....
-sabar.. sabar... em... nk wat macam maner ler... macam nih ler keje gaji kecik.. ade2 jer masalah nye...
-esok kite kene mulekan hari tanpa handphone.. amat payah.. memang payah.. tak dapat nk bayangkan...
-dah ler mr SO bagi tiga file soh pegi court... em... what to do?? redha jer ler... mungkin Allah ade rancangan disebalik kejadian ni... hambauMu redha...
-Ya Allah kau tenangkan lah hati ku ini... permudahkan la urusan hamba Mu ini... semoga hamba Mu tak lagi menghadapi kesukaran yang kesekian kali nye...
-semoga apa yang terjadi merupakan kafarah dosa-dosa ku ini....

-sayang... i realy need you... i miss you... realy... em... but i cant do much... just hope and pray....
Ameen... Ya Allah yang maha Pengasih lagi maha Penyanyang.... curahkan la sedikit kasihMu pada hamba Mu ini...








http://mcnods.fotopages.com

No comments: