Monday, December 02, 2013

Holla holla....

Cadangnya nak buat blog address baru... tapi kan tapi kan... malas la plak nk edit sana edit sini... dua tiga menjak ni... eh buat dua tiga menjak dah.. dua tiga tahun ni i've been busy... omak aih.. sejak tinggal blog ni pelbagai peristiwa sudah terjadi... nk kate my life is not interesting rasanya semakin hari semakin menarik dan mencabar... dia tak diam... dah 5 tahun mcnods practice as a conveyancing lawyer... em.. maybe bile dah berazam dan mula menulis blog balik ni mcnods mungkin bley share serba sedikit ilmu tentang pekerjaan mcnods dan juga hobi mcnods.... hehehehe

ok mcnods sudah dapat lesen untuk menjadi peguambela dan peguamcara sejak 5 tahun sudah... so no i'm a practising lawyer with a five years experience... selama lima tahun ni mcnods baru je tukar firma guaman... so now is my second firm... sayang nk meninggalkan firma lama tu..  the best bos i've ever meet... very convenience place to work with a lovely environment... tapi kenapa pindah?! dah nama pon hidup kan... takkan ler kite nk lepak je kat comfort zone... so setelah lama tinggal dalam comfort zone ni tetibe terdetik nk menduga sket kebolehan diri ni... so mcnods pon ambik keputusan untuk join firma lain yang lebih besar sket... dan pada masa tu mengangap firma yang lebih besar ni lebih mencabar la kan... 

So the summary is mmg la firma yang baru ni lebih sket mencabar nye... semua keje kene buat sendiri... and kene lebih independent... dah tak leh dah nk manje2 macam previous firm.. sume nk kene discuss dulu ngan bos...  skang ni... hamek kau... staff datang kat kau tanye... apa arahan... erk! memula tu goyang la jugak... tak pernah bagi arahan kan... org pon pandang tinggi je kat kite... tapi day by day i try to developer the self confident... biasa la kat firm lama bos manjekan sgt mcnods... macam org belajar tatih... pegang tangan then suh jalan slow2... sekarang ni takde dah... ko reti jalan ke tak reti jalan ke.. ko jalan la sendiri... yang penting jalan... ha cane tu? rasa la sket cabaran nye... a bit happy at that time...

tapi lama kelamaan... semua tu macam jadi buhsan balik... and i feel that i have been in another comfort zone... hahahahha....

maybe its time again to move on to find another adventure?? open up on my own perhaps?

Seterusnya... em... hobi mcnods seperti yang sedia maklum... menjahit dan memasak... and collecting.... so hobi yang paling boleh di share adalah memasak la kan... maybe kalau ade masa bleh la upload resepi2 menarik yang boleh kite sama2 buat...

mcnods ni takde ler rajin sangat memasak... tapi kan. mcnod suke sangat mencuba resepi2 yang mcnods anggap mudah dan bahan2 persediaan dia tak ler complicated sangat.... yang penting masak dari hati dengan iman... ceewah...

so hopefully... deep in my heart... i can share with the world my knowledge and my hobby....  kalau mcnods selit2 benda lain pon ok jugak kan... :D

ok... pray hard mcnods akan pegang dgn kata2 ni... takmo berabuk2 lagi blog ni.. heheheheheh....

lets pink the life...

http://mcnods.fotopages.com

No comments: