Tuesday, July 04, 2006

chicken chop...

huhuhuh... smalam... pepagi lagi gi giant ngan kak rosa... giant lagi... hehehe mane la nak pagi kan.. giant je la yang dekat tuh... pegi beli barang-barang nak wat chicken chop.... em... agak best la.. kite skang nih tgh jadi hantu salad... actualy... memang bagus la jadi hantu salad... tak rugi... em.. dah beli-beli semua barang tuh... kak rosa banje eden makan aiskrim... heheheh.. best nye... kalau gi giant memang takan miss la beli aiskrim oren tuh... memang best le.... nak wat chicken chop tuh sebab my sister dah nak balik ke KUSTEM... so masak le special... tapi yang jadi chef kite la plak... huahuah.... em... dah balik tuh basuh ayam ngan tepung gandum dan limau... pehtu buang kulit.... pehtu belah dua biar dia nipis.... emmm,,, best nye.... pehtu buat ler adunan letak crum bread... then ptg goren... souce dia pakai brown sauce je.... bancuh dan letak sedikit black paper... pon dah sedap... em... goreng fries... then come to my favorite dishes... salad.... my ne recipe healty salad.... just campur pelbagai sayur... then letak olive oil... letak amyonise sket je dlm 2 sudu.... em.. mmg sedap dan healty.... that all the cousre special buat for my sister.... huahuha... saja nk gemok kan dia... hehehe... so memang sedap ler...tapi chef tak leh nk makan bnyk ler.. tak tau nape.. maybe sebab buat sendiri so tak lalu dah nk mkn bnyk... makan ayam half je then another half bg kat kak iju... nasib baik kak iju tgk lapar dan nak mkan bnayak... eheheh... aynway... it end up with habis semua nya... licin... tak tingal sket pon... memang le sedap sey... em... puas hati la bile masak org makan habis... heheheh... ok nanti kite citer camner plak pengalaman kat PD sempena reunion skolah... tapi not sure yet nk bg tau ke dak... heheh... hopefully i could cook the same for my bintang... oo yeah.... :D thanks for reading my blog too...
http://mcnods.fotopages.com

No comments: