Tuesday, July 31, 2007

DAY 32 and DAY 33


Day 32
-hari nih datang opis... dengan semangat baru... em..
-tapi sebalik nye jadi.. em... memula buat keje seperti biasa.... pepagi baca case.. AMERICAN CYANAMID Mr Gordon nak discuss katanya... em.. lepas tuh bile dah dekat tgh hari buat surat untuk inform next mention...
-then smpai ke petang ler buat bende tuh.. dekat 20 file.. tak tau ler.. kite kan bukan nye clerk jadinye mana la nk reti wat keje tuh dgn cepat... kak Uma dok push kite plak.. nih macam mana nih...
-then kak adib kate kite banyk sembang plak.. kak uma dah tau kite dok wat keje tak backing kite plak.. cedih nye rasa.. em.. biar la... malas nk layan... em,... macam mana la nih...
-bile nak petang je Mr So datang kat kite.. dia soh uruskan file dia.. pasal bankruptcy.. em.. baru ler ade rasa feel.. macam best je... em... so keesokan ari nye kene pegi court ler....

DAY 33
-ari ni pepagi lagi pegi court.. rasa berdebar la jugak sket.. sebab nye tak penah wat pasal bankruptcy.. hehehe... kite pon kehulu kehilir... last-last jumpe gak bahagian bankruptcy..
-lepas tuh wat ler segala urusan.. tunggu lama gak kat situ sebabnye dia terus cari file... em... bosan gak ler.. kalau ler dah tau kene tunggu kat situh lame bleh ler bawak novel ke ape ke kan.. emm...
-lepas dah dia jumpe file tuh.. then semua urusan selesaikan... so dah abes tuh terus balik opis...
-smpai je opis... rasa nk hangin plak.. si Ann tuh ade ke kate kite tak wat keje dia.. please... kalau nk complain pon tolong ler jgn nk kate kite tak wat keje dia... tak tau ke kite baru je balik daru court.. tgh penat lelah nih.. waduh2 last-last nk puaskan hati dia jugak mule ler jalankan kerje2 photostate... sekali lagi bilik tuh jadi bilik kite...
-em.. then lcunh je turun open table... ngan kak wani ngan kak su je.. malas ler nk ckp bnyk ngan org lain..
-kak su ajar gak macam mana caranya nk defend diri... pehtu dia gak kate jgn ler pecaya sgt akt keling tuh.. memang pon keling-keling nih ckp putar belit... pening kepala... em... ape la nasib kite ni...
-kite teringat ler plak kate-kate org tua.. kalau ade keling ngan ular.. katok keling dulu lepas tuh baru katok ular.. em.. ade betul nye gak kata-kata tuh...
-em.... so skang nih dah kat rumah.. em... lega sket... sbb petang syg kite call.. sonok nye..
-tapi kenapa makin lama ku makin resah... makin ragu-ragu.... ku keliru... keliru dgn ape yang terjadi... Ya Allah tunjukan lah pada ku kebenaran... hanya Engkau penentu segalanya... jadi lindungilah aku dari teranyai dan di anayai...
-kasihku hanya padaMu.. Allahu Rabbi... kasih yang utama...

DAY 33
-pepagi
http://mcnods.fotopages.com

No comments: