Sunday, May 25, 2008

AKEDEMI FANTASIA 6

ini memang cerita agak kelakar ler... memang family mcnods jadikan akedemi fantasia ini sebagai hiburan.. nak tau apa dah kite orang buat dgn akedemi fantasia??
macam ni cerita nye...

ketika pelajar AF buat persembahan.. akan ada pengkritik bebas sebebas-bebas nye kritik persembahan pelajar walaupon belum abes persembahan lagi........ memang best time tuh....

lepas persembahan plak.. ade sesi kritik pengkritik plak....

nak lagi best siap ngan pengacara AF baru A C Mizal pon kene kritik skali.... itu exception la... ade backing ade yang kritik... huahuhau....

mama ngan mcnods berpendapat pengacara AF sepatutnye ditukar pada orang yang berjantina yang berlainan... kenapa... apa sebab nye...
ini adalah disebabkan faktor comparison... kalau jantina berlainan orang susah sket nk compare sebab pembawaan perempuan berbeza dengan lelaki... so bila AC jadi pengacara ganti Aznil... memang orang kerap buat perbandingan... em...

dan rasanya... kalau letak sarimah ibrahim jadi pengacara AF pon best jugak... dia ade perbezaan.. dan jantina dia lain dgn aznil.. so orang susah nk compare.... huhuuh.... tapi memula mcnods nyampah gak ngan pembawaan sarimah dalam diari AF.. tapi lama-lama rasa seronok plak... maybe sarimah baru dapat adapt dgn rancangan tu kot.. sebab memula tu sarimah macam terlalu over... but towards the end.. okies... wat suspen je... kan...... heheheh congrats la sarimah sebab buat mcnods minat kat you punye pembawaan... :D and glad to say... because of you i teringin nk tgk diari AF...

lepas tuh ade sesi bagi pendapat pelajar AF sepatutnye pakai baju macam mana la fesyhen ape la... itu pon memang best.. mcnods pon memang seronok turut serta...

cuman kalau ade penyingkiran mcnods bosan nk tunggu.... esok tau sape tersingkir pon takpe... huahuahuah.... sebabnye lepas abes persembahan pekajar AF tu mcnods akan terus naik atas mengadap computer... biase ler... hobby yang best lagi tida memboringkan....

ok untuk final akedemi fantasia plak pon best gak...

mcnods biase ler... takde ler hadap sgt TV ni... so turun pon leewat sket nk tgk AF... sempat borak2 lagi ngan kawan kat internet before AF final mule... heheheh elok je turun.. dah ade dua vote atas tv... baba ngan awe dah vote letak sape yang bakal jadi juara.. smpai no 3...

vote yang diletakan adalah seperti berikut...


BABA punye vote
1.TOI
2.RIZ
3.STACEY


AWE punye vote
1.STACEY
2.TOI
3.NADIA


mcNods punye vote
1.RIZ
2.STACEY
3.TOI
4.NUBHAN
5.NADIA


em.... itu ler cerita nye.... tapi keputusan yang telah diumumkan tadi plak adalah seperti berikut....


KEPUTUSAN RASMI AKEDEMI FANTASIA 6

1.STACEY
2.RIZ
3.NUBHAN
4.TOI
5.NADIA

tapi what suprising me is that... time AC umum nadia dapat no 5 satu rumah bersorak kegembiraan... serentak plak tuh... macam tgk bola time ade orang score gol.... hauhuhauha.... riuh rumah....

em... memang happy la... best pon ade... seronok pon ade... heheheh memang best... tapi lagi best yang menang juara tu... what ever my vote is.. memang stacey best...

i buat vote macam tu sebab i minat lagu RIZ.. sore Riz best.. sedap... wa.. memang suke la suara RIZ... orang nye takde ler suke sgt... hehehehhe stacey menang memang tak terkilan sgt la... dan juge dengan setulus ikhlas hati... suke lagu baru stacey, RIZ dan nadia.. em... itu sahaja....

oh one more thing sebelum terlupa la kan... em... kan best kalau MAWI yang keluar buat persembahan...

i wish he will be there on stage just now... but only zahid, faizal and mila je yang ade... quite upsad tak dpt dgr mawi nyanyi... missing his appearance to sing...

congrats pada pemenang...


esok nk gi dua kenduri.. tapi lom bungkus hadiahnye... X_X

http://mcnods.fotopages.com

No comments: