Monday, May 12, 2008

keresahan

huhuhu... dah agak lama bercuti nih.... i called it cuti la sedap sikit bunyi dari unemployed kan... heheheh... tension gak kadang-kadang mikirkan takde keje lagi nih... bukan tension tak berduit.. tension sebabnye ade org dok push kite soh keje.. soh mintak keje ler soh antar resume ler...

adeh la.... rasa malas dah nak dengar... macam ler kite tak antar... biase ler... orang veteren nih... heheh my beloved parent la... derang tak nmpk kite pegi pos opis antar surat derang kate kite tak cube mintak keje.... adeh le.. mama ler yang bising sekali... baba kite cool je... sbb dia tau kite dok mintak keje online je... tapi kan nk wat macam mana rezeki takde... kite ckp kat mama kite tak milih pon.. kite takde rezeki je.. orang tak pangey interview pon... hehehehe elek ler...

kalau takde gak keje bulan depan kite gi keje KFC je... sonang cite... heheh tak pon mintak jadi cleaner kat giant ke kan... cewah... kawan-kawan ramai gak yang bg tau ade vacancies... tapi tak tau ler kite ni rasa macam ketar-ketar je tangan nk antar resume ker law firm... belum ade keinginan nk join law firm... tgk ler kalau dah takde rezeki sgt nk jadi in house lawyer kite apply je ler kat law firm... terpaksa la jugak kite menapak naik ke mahkamah tuh... itu semua kite serah je ler... maner ade rezeki....

baru je lepas chat ngan kakak opis dulu... kak ida... kak ida cerita pelbagai ler.... adeh.. rindu plak kat opis lama... em... tapi bile teringat satu makhluk tuh... dengan renungan mata yang tak tentu arah tuh... rasa tak rindu plak... rasa nyampah je.. rasa macam aman tenang damai je tak payah jumpe dia... fuh best nye... adeh la...

kite kene call court.. majlis peguam ngan peguam negara... kene confirmkan kite punye file semua in order.. fuh takut dan debar gak ler kite nk long call nih... hopefully semua ok ler... kite pening pale mikir kan cause paper nye... dah ler fotocopy mahal... adeh la.... aler... ptg nih kite kene pegi KL bar plak.. ade briefing unutk kite punye longcall...

heheh semalam kite dah siapkan script untuk long call... kite buat punye la lama sampai kol 3 pagi... pehtu baru tido... kite dah tak larat nk layan chater yang keje shift malam kite terus tido je without say buhbye... hahahah sory le guys... takpe malam lain kite chat... cewah.. yeye je kite cakap macam ler derang bace blog kite....

adeh la.. malas rasanya nk kuar lagi... tadi gi giant... pehtu kite beli cekelat untuk gift kat master kite ENCIK YONG LIN FOOI dan mover kite ENCIK AZHAR AHMAD... dia pakcik kite.. heheheh dia akan jadi mover kite dan akan bace script long call kite... heheheh bagi penghargaan ler kat dia... an honour untuk bace kite punye script... sebab dia le kite bercita-cita nk jadi lawyer... heheheh tapi akhirnye nk pilih jadi in house lawyer... nk jadi litigation lawyer tak mampu je rasa... walaupon dah lali kene marah ngan majistret masih rasa tak confident lagi...

em... cekelat tu kite beli cekelat cadbury je... kite ingat nk bg cekelat best-best.. tgk harga.. mak aih... mahal la plak... kalau kite dah keje patchi pon kite bleh bagi... tapi kene berjimat cermat... masa depan tak tentu lagi... bile bleh dpt gaji... heheheh... tuh ler mikirkan benda yang lagi meresahkan... nanti kite balik umah kite nk hias sket cekelat tuh biar presentable sket... biar murah asal creative cantik gak jadinye...

kite benti jap tulis blog tadi.. bosan dok dalam bilik... skang kite dok kat bawah plak.. sebelah tulis blog.. sebelah lagi bagi wez tgk gaban kat youtube... hahhahahha... gini ler gayanye kalau online kat bawah... mesti budak2 raksasa ni nyebok... last-last kene bahagi dua screen nih.. sebelah derang sebelah lagi kite... adeh la... kite punye salah gak kite kenalkan gaban kat dia... heheheh adeh la..

em... kite pon dah takde idea plak nk celoteh bnyk-bnyk kat sini.. masa pon tak cukup nih... kuka nk beyak la plak... aler la kacu betul la budak nih... kite nk end kat sini dulu yea.... ok... end..

http://mcnods.fotopages.com

1 comment:

Wunk said...

Org yg baca blog nih x dapat habuan skali ke? X dapat cekelat Cadbury, dapat Fererro Rocher pon jadi ar.