Saturday, May 24, 2008

hari ini...

biase je ari ni... pegi one utama... konon nak beli le adiah kawen esok kan nk pegi kenduri kawen.... em.. tapi budget nye ciput la kan... biase ler orang yang tidak bekerja... takan nk harap duit mak pak kot kan... duit derang kene simpan tak leh gune sewenang-wenangnye... sebab kite pon tak confirm lagi ade keje ke tidak.....

pegi membeli macam-macam... tapi bukan pakai sendiri punya duit.... beli olive oil kat baba pehtu beli roti buruk kat mama... itu saje...

kite dah tak lalu nk makan fast food... so makan nye pegi ler makan kat food court one utama kat new wing...

boleh ler makanan dia... tapi rasanya mesti ade yang best lagi... sebab kite makan nasik padprik macam tak best je... tapi disebabkan lapar ... belasah je.. kalau ler loaded dah lame pegi makan kat shakeys ke pizza ke wa... o'brien ke... mesti sedap dan enak sekali... heheheh

pehtu jalan punye jalan jumpe ler ape yang dihajati dan beli la saye pon dgn ciput punye budget... malu plak nk bagi tau apa h adiah nye dan ape harga nya... tapi tak kesah ler.. yang penting skali ikhlas kite nak bagi kat orang kan... heheheheh

lepas tu kan.. kite rasa sedih sgt tau... kite rasa tetiba diri kite ni macam tak best... tetiba rasa down je... rupanya kata-kata yang diaangap gurauan mampu menguris rasa hati... memang tersentuh sgt-sgt... rasa sedih yang amat....

kite tak penah rasa macam ni... dan tak penah ade orang cakap gini kat kite.... macam ler kite ni tak layak unutk masuk kedai tuh... buruk sgt ke aku ni.... besar sgt ke aku ni??? uuuuuu sedih nye.... tak sangka insan itu dapat menutur kata begitu sekali... cuba pikir positive... tapi hati ini tak tertahan rasanya menahan panahan kata-kata sebegitu... muncul kembali ingatan pada kekasih-kekasih lama yang walaupon penah ku benci... mereka pon tak pernah menutur sebegitu....

tapi apa kan daya kite manusia... i have to confront with the reality.... i'm not afraid of it... but i'm sad of it... begitu la lebih kurang nye.... after quite sometime... ok ler kite berjaya regain balik mood dan kepercayaan pada diri... setelah terdengar kata tulus memohon maaf.... susah sgt ke untuk menuturkan kata maaf....

itu la sifat manusia di Kuala lumpur.. kata maaf dan terima kasih amat berat sekali untuk di tutur walaupon kecil perkataannya... ia membawa makna dan pengertian yang begitu berat...
terasa di hargai dan terasa penyesalan... itu sudah cukup dan mampu untuk memujuk hati yang lara... hati yang kosong... cukup untuk menaikan mood seseorang....

oleh itu kite jangan la mengangap lekeh perkataan maaf dan terima kasih dalam kehidupan kite.... seseunguh nya perkataan kecil yang begitu hebat impak nye pada hati manusia...

sememangnye... perkataan maaf itu la yang di tunggu dari mulutnya... itu sahaja... tak perlu kan intan berlian....

itu saje kot... jiwang sket hari ni... heheheh sebab nye... jiwa kacau hati lara... em... nk update jugak pasal longcall... tapi tak berkesempatan... sebab malam ni ada akedemi fantasia final... nk tengok sapa juara bakal dpt umah banglo dan keta.. wa... best gile...heheheh dulu time vince undi la.. tapi skang ni malas la nk undi... tak kuasa.. derang menang bukan kite dpt pekdah ape pon...
so kite tgk je la sekadar hiburan... jom kite pegi mandi dan tgk tv.... aduh lapar la plak dah.... :D

maaf ler malas nk baca balik dan edit.. heheheh kalau ade kesalahan ejaan betulkan ler sendiri.... bye


http://mcnods.fotopages.com

1 comment:

Humanity in Motion said...

Macam macam. Bagai mana nak hidup lama, ni? Harga barang lagi naik. Aduh! Nak beli hadiah untuk orang dah tak mampu.