Saturday, April 26, 2008

cyber cafe

beginilah nasib malang mcnods... entah la asik ade masalah pc je.. mungkin masalah ini timbul sebab kite tak tau macam mana nk betulkan pc kot... emm.. huhuhuhuhu abg we tuh abg kite yang no 3.. dia janji ngan kite nk format pc this week tapi akhirnya dia tak jugak muncul tiba kat umah... dia tak balik la plak this week tapi dah janji kat kite nk format pc kite... kite tak bleh nk teruskan tulis blog la... sebab kite tak bleh nk bukak website blog nih.. mengikut kata kawan kite.. pc kite kene spyware sebab itu la setengah-sentengah website kite tak bleh nk bukak alahai memang membosankan ler... bukan semua website bleh bukak so jadinye gini ler kite punye blog pon dah makin lama tergendala.....

rindu betul nk tulis blog.. sebenarnya memang banyak cerita kite nk tulis... tapi kite plak jenis tak buat note apa yang perlu diceritakan... jadi kite pon tak ingat sgt ler... em.. macam mana tuh....

ok laa to make the story goes longer... let refressh my mind.. what i have done for the whole week...

starting from last saturday....

satruday i went out for a movie name CONGKAK... what my comments is that.... biasa je citer dia tak ler takut sangat... sebab nye.. semua babak yang menakutkan dah di tunjukan dalam priview dia... jadi takde manisnye lagi ler tgk file seram macam tuh...

but congrates jugak ler to the director.. side effect filem dia memang ler best.. kite dok dalam pangung tuh memang gegar-gegar ler... ape yang gegar... jantung kite... heheheh bukan sebab takut.. tapi sebb side effect dia kuat... huhuahuhau.... lagi satu em... tempat-tampat hantu tu muncul biasa le... dalam bilik air.... luar tingkap.... itu seram ler... smpai kite pun takut nk masuk billik air... bile malam plak kite takut la nk tgk kat luar tingkap tuh....
then cerita ni plak selepas discussion semasa lunch dengan mama dan dengan adik on.. kite dapati ade bnyk jugak la kecacatan yang perlu dibaiki... pertama yang nyata lagi nampak la kan... kaalu dia dah salah pegi umah.. nape kunci tuh bleh bukak pintu umah tu.. sepatutnye dia kene buat rumah tuh tak berkunci ke ape ke baru la logik... lagi satu kalau la umah yang derang dok tu rumah tinggal.. sepatutnye la kan rumah tuh buruk... ok ler.. bleh ler wat rumah tu nmpk cantik.. tapi direktor kene buat hakikat nye rumah tu buruk... contoh last2 salah sorang anak dia ter tengok bawah kangkang rumah derang rupa-rupanya hantu tu kabur mata derang... ha baru best... rupanya derang dok kat rumah buruk sebelum nih... nama pon rumah tinggal kan... tak logik la bersih tip top takde habuk... nak lagi seram.. congkak yang mak dia buang kat dalam tasik tu.. tetiba bile mak dia jaga besok pagi tgk ade balik dekat depan pintu umah... fuh.. memang debar beb kalau gituh... pehtu barang-barang berubah tempat tanpa ada org alih pon seram gak... makin lama barang- barang tuh terbang sendiri ke... fuh lagi seram beb... naik remang bulu roma kite nulih... heheheh ha gituh ler... baru tambah lagi elemen seram... pehtu sesapa dengar pompuan tua tuh nagis memalam ke... sebab takde orang nk main congkak dengan dia... seram beb... terjaga besok pagi tengok congkak ade kat sebelah dia... dengan interpritasi hantu tu ajak dia main congkak... ha,... baru ler seram bulu roma den... eheheheh ok la... cite tu.. tapi kene tambah lagi elemen seram... supose to be la kan... at first mula2 hantu tu kacau... then dah buat exorcism.. tapi nk lagi seram rupanya exorcism pertama tu tak berjaya... baru la best! derang fight sendiri... fuh... citer melayu nih sebenarnya bleh buat lagi best kalau creative.. memang ler cakap senang... tapi kalau orang cakap cube dgr ape yang derang cakap dan cube teliti pandangan orang... bukan nak kutuk tapi kire kritik in a good way la... maybe i have to think positive yang mungkin producer memang nk buat macam tu tapi derang takde budget bleh jadi gak kan... heheheh anyway... sesapa yang terbaca blog nih... take it postively... just to imporve the quality... orang kate muhasabah.... take it as challenge to make a better movie... i'll still be waiting for a horror movie... cant wait to watch more... beside that pandang belakang...

-TAMAT-

lepas tamat citer wayang... kami bergegas ke jalan TAR la plak.. heheh mission nak pegi jalan TAR.. nak pegi beli rob... untuk apa rob tu...hahah... tak lama lagi kite akan call to the bar... so rob itu adalah untuk di pakai ketika majlis tuh ler.... majlis yang akan berlangsung di mahkamah jalan duta pada pukul 9 pagi... i hope people wont miss it out.. because it is kind of my lawyering graduation....

lepas dah jumpe rob tuh... gi jenjalan tgk-tgk barang kat SOGO... then balik la rumah takde pe pon...

hari ahad la plak... kite bz sangat... nape bz sangat?? kite bz sebab nye kite nk kene burn segala benda alah yang ada dalam pc tu masuk cd.. sebab abang we kate nk format pc.. adeh... satu cd ambik masa lebih kurang sejam nk burn... ank muntah kite tgk pc tuh.... waduh2 sakit kepala beb.... akhir nya hari senin baru ler abes burn cd tuh.....

pehtu ari senin kite takde ler buat ape... tapi seingat kite la... kite pegi fitting blazer kite kat JJ wangsa maju... kite pegi ngan wani.. kebetulan wani sms kite dia kata dia bosan dok kat umah sewa dia sorang-sorang... huhuh ape lagi kami ni bagai pucuk di cita ulam mendatang ler...

kat JJ pegi fitting tapi kan.. bengang la gak... dia bleh kata blazer kite tak smpai lagi kat kedai ade kat workshop dia , pehtu dia kata nanti datang balik dalam kol 7... gile pe... time tu kol 3.30... brapa jam lagi tu beb... lotih la nk tunggu lelama kat situ.. kalau ade duit takpe le gak gi lepa star buck ke ape kan... tapi kan...ok la sebab wani pon nk cari barang... tapi kite berkeras kite kate kol 5 kite datang balik.. pehtu dia pon cakap sory.. dia kata ok ler gituh...

hapa la orang tuh.. bapak kite bayar mahal-mahal nk buat blazer bleh dia buat main2 gituh plak... em... ape da... memang tak best langsung... pehtu kan ari nye berikut... ar ape eh???

hari selasa kot... kite tak wat ape dok umah je tgk tb.... kebetulan plak tb astro movie best2 smapi ke petang... ape lagi layan je la...

then hari berikut nye.... kite gi gym...
pehtu ari berikut nya.. kite tido je kat umah... sakit...
pehtu hari berikut nye kite gi gym gak... pehtu kite tgk lagi wayang... kite tgk citer the forbidden kingdom.... biase la kan kalau dah cerita tu ada jackie chan... mesti la best... bukan takat action dia je best... kite suke gak dia punye skript kelakar habes la... heheheheh

kite ketawa berdekah-dekah....

lupa plak nk ckp... kite kuar gi gym dulu pehtu kak wani ajak jumpe kat klcc kebetulan kite dah ade kat klcc... kite ajak wani join same... tapi dia kate dia letih dia dah balik terus dari interview dia tuh... so bile wani takmo join kite ngan kak wani je ler yang gi tgk wayang... seperti biasa... dapat dok belakang sekali kat tgh-tgh.. biase ler kaki tgk wayang mesti ler dapat prioritykan.... heheheheh memang best la.... puas hati le tgk...

rupanya dia ada adpot sket cite journey to the west... em.... best nye.. dah lama tak tgk citer cina drama yang macam tuh... uhuhuhuhuh

itu ler saje kot kite pon dah pening kepala nak tulis banyak-banyak... kite tau mesti ada banyak kesalah ejaan dan kesalah tata bahasa... sebab kite pon rsuhhing nak tulis blog
nih..sebabnnye kite tak punye banyak masa nk baca balika dan memperbaiki kesalahan ni.. maklum le kite kan kat cc.... duit plak takde beb nak bayar memahal gune pc kat cc ni lelama... heheheheh adeh... itu sahaja ler... kalau ade masa nanti kite update lagi la blog kite nih... hehehehe

ok yea... smpai blog kite di masa depan.... doakan ler abgwe kite tu cepat balik kat umah.. bleh dia format pc kite.. pehtu bleh la kite tulis blog sewenang-wenang nye... sesuka hati kite bile- bile masa di rumah kite... sambil minum air teh panas yang aat nikmat untuk tekak kite... jangan minum air ais tau.. tak elok untuk kesihatan... ok...

jangan lupe tgk la kite punye fotopages... jgn lupa kalau rajin drop some commments please... that is all.... salam alaikum..

http://mcnods.fotopages.com

1 comment:

Anonymous said...

pening la baca awaknye entri ni...kelam kabut..kurang mantap gaya penulisan tu...hehehe