Sunday, April 13, 2008

PC FAIR YANG MEMBENGONGKAN

adeh.. memang bengong diri ku ari ni... dah ler tido lepas suboh... nih sume gara-gara konon nye ari ahad takde nk wat ape-ape... konon nye bleh ler lepas suboh tido leh cover ler balik.. ha gasak ambik ler...

tetiba sedap nye tido... best giler tido... tetibe lagu gaban berkumandang... gaban.. gaban.... adeh... nasib baik sedap bunyi lagu gaban tuh.. kalau tak hangin gak.... pehtu dah janji nk kuar plak.... bangun terus dari tido yang sedang nyenyak tuh... terus gi mandi... belasah je baju ape yang ade... tak pikir banyak dah.. asal elok jer redah je... tgk tudung ape nak pakai ade tudung itam... cantek.... nak makeup pon tak sempat dah... nk kene cepat nih.... alahai... tak lawa ler kite ari ni takde makeup... lbeh jer ala-ala kadar... muke konpem berminyak jap gi nih...

dah tipon abg dy kebetulan dia nk kuar... cantek... baik punye kebetulan... soh dia hantar kat putra... so kite pon berjaya smpai on time lagi tepat... huahuahuahuh....
tapi time atas train tuh sempat lagi layan tido... huhuh ngantuk sey... tak hingat ngantuk tuh... mujor tak terlepas stesen ja... nasib baik ler mp3 tersayang sesayang ade skalik... ok la sumbat kat telinga tak dgr ape dah... sedap je layan tido... mp3 kite tu kan pandai plak dia timing... elok je smpai batery pon habes... huhuhu... memang timing baik punye...

smpai jer... bengang sekejap dgn muke ngantuk tuh kuar je stesen... tak nmpk plak batang idung dia... org sume pandang pelik je... sebab kite macam mamai- mamai je... kite lapar... adeh.. dah ler takde duit kene makan breakfast yang tak sedap lagi mahal tuh sendiri... memang terbakar la jugak dalam ni... kalau tau tak makan pon takpe tapi nanti kompem plak kite kene migrain...
memang ngantuk gile time tuh... rasa nk tido je dalam kedai... kalau dapat letak kepala mmg best... sedih sbb tetiba rasa macam tak di ambik berat plak tentang perihal kite... :( dah siap kene ngate2 plak kite...


jalan-jalan sket lebih kurang borak-borak....

makan salad...kenyang pon sebab makan hati je... :( pegi pc fair....

dah smpai kat pc fair... dgn penat nye kepala ni ngantuk.. dah plak ramai orang... ui macam ulat!
kite jerit sekejap kat situ... huhuh tanpa percaya bleh plak terpekik kat situ... sebab bengang... dah ler kene jalan jauh... pehtu dgn orang nye yang ramai... heran plak... tak siap pesta buku pon sedang berlangsung... tapi nape masih ramai orang yang datang... mane datang orang-orang yang ramai nih...

geram gak nih.. ramai orang... dah ler dia sesaja je wat jalan biar orang jalan jauh-jauh nak kurangkan crowded... memang bengang habes la... barang pc nye tak nampak.. yang nampak ulat-ulat orang jer... dah kawan kite plak.. kejap gini kejap gituh...

diri ni makin hangin.. hangin rasa nk hangin... pehtu dah cari barang yang ade kat situ... dah beli pelbagai.. gi lowyat plak... memula mmg takmo pegi.. sebab memang letih... tapi kang kesian plak minah ni sensorang kat lowyat.. kang kene pow plak dia... dah ler tak biasa ngan KL...

pehtu setelah bersusah payah ke lowyat.... nasib baik all sponsored.. kalau tidak kopak le kite yang tak berduit nih...

smpai lowyat.. cari barang tak jumpe la plak... cari software.. payah ler giler... dulu macam banyak giler.. tapi apsal skang dah takde la plak... pelik bin ajaib plak... pehtu dah hangin ape semua...

tambahan plak kite tetiba jadi information counter tak bertauliah... letih beb... kengkawan plak tetiba mane idea dok tanye kite memacam... tanya jalan ler.. tanye pasal law la... tanye pasal tempat chambering la.. tanye pasal procedure la.. tanya pasal exam ler... dgn otak yang sket lagi dah nak terbiol tu bleh plak kite jawap soklan2 mereka... smpai rasa macam nak nagis pon ade.. adeh.. orang tengok lagi kite...

dah selesai balik.... smpai kat stesen putra dah terhuyung hayang dah... sekali lagi org tgk kite semacam jer... selama ni tak penah plak nampak bintang-bintang.. tapi today first time nampak bintag beb.. kaler kuning... fuyo... gitu upenye kalau org nmpk bintang-bitang... cube capai tapi takde... heheheh kelakar pon ade la gak rasanya..
dah smpai umah dekat kol 7... nasib baik baba nk ambik kite kat putra... kalau tak confirm tak balik rumah lagi mlm nih... rebel... tak tau ler nape sejak dua menjak tak keje ni kite asik tension je... pehtu cepat naik hangin... hangin semacam je satu badan... asik nak marah orang je... heheheh tak patut betul la kite...

sekian jer le citer kite malas nk panjang kan citer.... itu sahaja... bersambung di lain hari... rasa macam tak sabar sgt nk tido...
ngantuk eheheheh... salam nite....

persoalan yang bermain di fikiran lepas tulis blog.. tulis je memacam.. macam ler ade orang nk bace kite punye blog... uhuhuhuh...
nite...




http://mcnods.fotopages.com

3 comments:

Anonymous said...

ade...

rumahku said...

ada.. nampak bintang tu.. awak ada migrain ke?? tanda2 migrain tu baik awak check :)

mcNods said...

memang saye ade migrain pon... :(