Thursday, July 17, 2008

Hana bana accident...

Junior mcnods kat uia dia ambik law gak... em... alahai adiku sorang nih.. nasib baik la tak teruk cedera.. Hana on the way nk gi kelas ke uia... ingat ke dia speeding sebab lmbat gi kelas... rupanya dia sejam awal pon... dia kata dia bawak slow je....

Cerita nya begini la lebih kurang... em... ade incoming motor ngan incoming kerata katanya waja... dia nmpk motor tu cube nk overtake waja.... lepas tuh dia pon drive je... bile masa kejadian tuh.. Hana kebetulan betul sebelah waja tuh... motor plak tak sempat nk overtake akhirnya terbabas langgar keta hana... akibat daripada impact motor tu kene keta hana... akhirnya hana ilang control... pehtu hana pon terbabas masuk longkang besar....

Waduh orang lain punnya salah orang lain tangung akibat... orang yang bawak motor ni(selepas ini di rujuk sebgai orang moto) memang tak dapat dinafikan derang bawak motor tak beringat... mcnods tak kate semua la.. tapi most of them memang bawak gila2 punye... main sedap bawak je nak bawak kot mana pon... trafic light dia redah.. arus bertentangan pon dia redah... main suke hati dia...

Dulu memula sekali time mcnods belajar law... mcnods ingat lagi Prof Alsagoff yang ngajar mcnods law of Tors (undang-undang kecuaian) dia kata mak dia tak pernah izinkan sorang pon adik beradik dia untuk bawak motor mahupun ade lesen motor... sebab mengikut katanya his late father die because of motor accident... He also do admit yang most high vehicle accident is involving motorcycle. Em.. memang dalam case Torts banyak pasal accident yang punca dari motor...

Mcnods pon banyak kali bengang ngan orang motor nih.. side mirror mcnods memang banyak kali jadi mangsa orang motor ni. Brapa kali dah bile mcnods bawak keta main sedap hati je orang motor ni langgar side mirror.. smpai keta baba mcnods punye side mirror yang lipat masuk secara auto pon dah tak leh nk gerak dah asik kene langgar ngan orang motor nih... geram la mcnods....

Kepada orang motor ni... tolong la bawak motor tu secara berhemah... jangan dok pikir nk cepat je... bawak bersabar...patuhi la isyarat lalu lintas... memang la korang bleh cakap aler kalau accident pon kite yang yang accident bukan korang.. tapi korang tak pikir ke... kalau accident bukan korang je susah... orang yang langgar pon susah... orang yang lalu lalang pon susah dah jammed jadinya jalan raya... tol truck pon susah... polis pon susah... diri sendiri toksah kate le... family awak pon susah.. andai kate paralyse ke macam mana tak ke nyusahkan orang ramai... kalai mati terus takpe la... tapi itu pon susah... nk kene urus jenazah lagi... em.. pikir pikir kan la keselamatan orang lain same...

Ei mcnods memang geram ngan orang motor yang tak berhemah... tgk la junior mcnods yang sorang ni... sian dia... dah keta dia accident... em... sape yang tanggung.. Hana cerita kat mcnods yang orang motor tu terus bangun dan bawak motor dia lari tinggal hana.... ha.. tak ke nyusahkan orang gitu... ei... kalau la mcnods dapat orang motor yang langgar hana tu... siap le... geram betull dah le kos baiki keta pon kite gak kene tanggung sendiri... tu la... tak sabar lagi... bawak lagi motor laju2....

mcnods pon tak nak celtoeh banyak ler.. nanti kang tak pasal-pasal bebel free je kat orang motor ni... huhuhu mcnods letakan gmbar keta hana yang dah masuk longkang tu... :D

Kepada Hana jangan fobia plak nk bawka keta yea... be strong... X_X











http://mcnods.fotopages.com

7 comments:

loan calculator said...

Oh my.. this is the best blog.


loan calculator

super lotto results said...

So that those who will accidentally visit your site will not waste there time with this stupid topics.

litton loan said...

Who says NO?


litton loan

philippine lotto results said...

Interesting topics could give you more visitors to your site. So Keep up the good work.

pcso lotto results said...

that's way too cool.

acs student loans said...

Well its nice.


acs student loans

pcso lotto results said...

Well done for this wonderful blog.