Wednesday, July 16, 2008

Prank SMS

Ape ni yea?? di zaman dunia berteknologi ni manusia makin hari makin menyalahguna semua kemudahan yang kite dapat nih... Hari ni mcnods ade la chatting ngan wan sai.. sebabnye dia ade tanye sapo ade kenal member keje kat celcom kebetulan abg Fit (hubby kak leen sepupu mcnods) memang keje kat celcom.. so mcnods pon tanye le wan sai ni pehal la cerita nye smpai pakek orang celcom segala.. upenye dia nak mintak orang celcom tolong cek sape empunye orang yang pakek no tu kacau-kacau dia...

Lepas segala pertanyaan dan jawapan dari wan sai.. upenye mamat ni tgh bengang dekat unidentified number yang selalu mengacau dia... mcnods pon gurau le.. mane le tau kot2 dia ade secret admire... huhuhuh... sape tau kan.. zaman skang nih... pompuan suke kat lelaki tapi malu nk bg tau.. macam mcnods.. :D huhuhuh ok lepas tu kan.. mengikut cerita wan sai.. dia di ganggu sejak dari bulan May... wa... parah tuh..

Kalau sejak dari bulan 5 bermakna campur tolak gedebak gedebuk lebih kurang 2 bulan la... dua bulan tu tempoh yang agak lama... em... kalau mcnods memang telah tergugat ketenangan diri.. Pehtu mcnods bagi la cadangan kat wan sai.. tipon la pakai phone opis ke phone umah ke... tapi ujpenye wan sai kate dia mmg dah cube tipon tapi orang tu takmo angkat... Pehtu plak dia tak tau laki ke pompuan... em... bile mcnods dgr macam tuh.. mcnods sendiri plak rasa geram main2 kan orang gitu...

Modus operandi orang ni lebih kurang gini le.. dia miskol2.. pehtu tetiap hari mesti dia antar mms yang pelik2... macam wan sai cerita dia kata dia mms gmbar ayam la monyet la tombol pintu la pen la cermin mata dan pelbagai lagi.. lagi dia suke main2 miskol tapi tidak berani untuk bercakap...

Mcnods pon debar gak ni.. sebab baru2 ni malaun mane tah ade sms mcnods.. dia cakap dia kenal mcnods... siap bg tau nama penuh.. dia kata dia kenal mcnods dari matric uia lagi.. penah jumpe kat uia PJ dulu.. pehtu siap kate ade gmbar mcnods lagi.. ha sudah.. ni lagi parah.. ade gmbar mcnods tuh.. ei pening kepala.. tapi mcnods malas nk layan.. sebab wat abes kedit je.. dan tak kuasa plak nk main reply sms ngan dia atau pon main miskol.. wat abes kedit je... banyak lagi keje leh wat... yang mcnods geram sgt tuh.. bile mcnods soh explain sape diri dia cane kenal mcnods dia ngelak takmo bg tau... dah gitu upenye mintak maap le tak kuasa mcnods nk layan... alhamdulillah bile mcnods bo layan dia.. dia pon benti dari kacau dah... ok la...

Berbalik pada kes wan sai ni... terok gak.. tak serik betul orang tu kacau wan sai ni... pehtu disebabkan mcnods dah geram mcnods try tgk in point of law... em... yes jumpe dalam Penal Code section 504 bleh charge orang yang kacau wan sai tu... so mcnods pon cadangkan wan sai buat polis repot biar polis sendiri siasat senang cerita kite tak payah nk susah2 siasat..
Tapi rupanya wan sai ni orang nye tendered heart... dia kate dia takmo wat repot.. dia kesian takut kene kengkawan yang main-main.. aiseh payah ler bile the righteous person dah waive his right.. so mcnods tak dapat la wat ape2....

Cuman mcnods rasa la.. sesapa yang ade bace blog ni kan.. rentikan ler prank sms prank call segala ni... it's not fun actually... buang duit dan masa je... takat nk main sehari dua dah ler.. ni smpai sebulan dua.. wat orang tension je... andai kata dia ade family history mental problem.. kan ke lagi susah... elok2 je kite kene saman nanti... siap bukan kene saman under civil suit tapi under criminal charge pon kene... sape yang susah... mcnods check Penal Code ngatakan bawah section 504 tu seseorang jika di sabit kesalahan bleh di kenakan hukuman denda atau penjara tak lebih dua tahun atau kedua-duanya sekali...

Itu la kite ye... kalau takde keje tu cari le keje yang pekdah... jangan sibuk wat keje yang tak pekdah... kalau nk have fun pon biar ler ade batas... hormat sket hak keamanan individu.. what if the thing happen to us.. do we enjoy it?? unless orang tu tak normal mmg la dia enjoy la kot kan... so rentikan ler ye keje2 kamu tuh... masuk lomba fotografi lagi bagus ade gratis nya yang lumayan... heheheh chiau.... (mcnods tak reti nak ejak chaw sebab tu asik berubah dari masa ke semasa ejaan nye... juditial notice dah ler...)

No comments: