Monday, July 21, 2008

ORANG GANU NAK JADI PENYEWA...

Kali ni nak cerita tentang orang ganu ni.. dia ni kire tuan rumah yang adik mcnods sewa la nih... Dia punya kerek tu tak tau nk cakap le... mcnods rasa macam nak pegi ganu je nk jumpa tuma rumah yang kerek tuh... Kenapa mcnods kate macam tu meh mcnods cerita sebab-sebab utama nye...

Sebab tuan umah adik mcnods di katakan kerek dan banyak songeh serta tidak berperikemanusiaan.:



  1. Bila mak bapak datang nak jumpe ngan tuan umah dia tak nak jumpa.. kata nya dia nak deal ngan budak-budak sendiri.
  2. Pehtu bila dah mak bapak sume2 balik baru datang kononnye bagi agreement sewa umah soh bace dan sign.
  3. Agreement plak bila budak-budak ni tak setuju soh ammend dia takmo ammend dia kata tu umah dia suke hati dia la dia nk wat agreement macam mana.
  4. Agreement yang budak2 tu tak setuju adalah kene sewa umah dia sampai 2 tahun. Selama tempoh dua tahun tak bleh tak sewa umah dia. Mende punye agreement tah ni.. macam ler umah dia tu fully furnished. ANdai kata ada gadoh sesama isi umah cano nk pindah?? kalau student tu kene dismiss cano?? takan nk kenen bayar gak sewa.. kalau ade budak tukar Univ ke?? mende la.. orang selalu nye nk kuar umah dengan notis je... dia pon kalau nk soh kite kuar ngan notis gak..
  5. Dia kata kalau tak setuju boleh get lost dari umah dia. Walaupon budak-budak tu setuju ngan harga sewa umah dia yang mahal dari yang lain-lain.
  6. Kalau nk bayar sewa dia kene pegi bandar ganu yang jauh tuh dan bayar kat RHB bank. Ape dia ingat ni KL ke RHB bank tu merata-rata ada. Nak masuk dlm maybank atau BSN pon dia takmo. Dia kata payah susah dan masalah. Atau dia yang masalah??
  7. Pehtu kate plak kat budak-budak tu kalau dia nk dtg ambik cash payah plak sebab jauh nak datang konon nye dia busy sibuk keje kat Hotel primula nk kene entertain menteri-menteti yang datang. Macam le tetiap hari bapak-bapak menteri datang tetiap hari kat hotel tu. Abes budak-budak ni senang ke nak pegi bandar ganu tuh dah ler student lagi assigment lagi aktiviti lagi bla bla bla.. tak penah masuk univ ke??
  8. Last sekali bila budak-budak tu kate nak pindah takmo dok umah dia siap cakap english lagi.. i dont think u can find another house here. belagak tuh... nk tekan gak budak2 tu dok umah dia...
  9. Dia kata agreement sewa umah dia sebagai tuan umah berhak buat term and condition.. Mana punye pemikiran yang dia pikir... Kalau nk sewa kat orang memang dia berhak buat term tapi kalau orang tak setuju bleh bawak bincang... kite bayar sewa ma.. bukan duduk free... dah ler umah memacam tak leh buat.. tak leh paku kat dinding la.. Bilik air osak shower tka leh kuar air pon dia takmo bekki... lagi sewa umah mahal dari yang lain... takat letak peti ais buruk ngan washing machhine buruk tu pon nk mahalkan sewa umah.. bengong betul la... mende la...

Entah ler mcnods pon tak paham la tuan umah ni... em... ape la yang dia pikir kan.. mcnods pon tak paham la... ape le masalahnye smpai buat budak2 ni gini... baik tak yah agreement kalau dah orang nk ammend tak bg... em... entah la.. mcnods pon tak tau nk cakap ler... tak berperikemanusiaan plak tuh... siap soh budak2 tu kuar kalau tak suke... cewah... cakap besar... dia tak tau ke.. yang nak sewa umah dia tu bukan ke kawan2 budak tu gak ke.. em.. i'll seduce my sis to spread the speculation about the house... biar budak-budak UMT takan sewa lagi umah dia... Student boicot pada tuan umah yang jahat... cewah... tampal satu UMT..

Sape ade komen atau cerita tentang tuan umah sewa yang tak bleh nk consider hal-hal penyewa dan belagak sile la share... huhuh... tak baik tau buat kat budak-budak... derang tu fi sabilillah... kesian kat student..... sekian...

P/s: Tadi mcnods tanye mael.. abg ape kene ngan tangan abg tu... lebam ke kotor kene ape?? pehtu mael cakap ni tisker la kat tangan... abg suke tisker.. pehtu mcnods tanye ape tu tisker?? dia kate tisker la tisker... mcnods tanya balik orang ke makanan ke mainan ke?? dia kate yang lekat-lekat kat tangan tu.... huhuhuhu cube korang teka apa yang dia maksudkan... :D

http://mcnods.fotopages.com

No comments: