Saturday, July 12, 2008

rumba nandra..

i believe that is how indian people say to thank people.... mcnods ni takde le pandai cakap tamil... tapi gadoh ngan tamil tau le.... hehehehe terok le kite gadoh ngan orang je keje... em... kite sebenarnye nk berterima kasih pada orang-orang yang sudi leave message kat shout box mcnods.. em... seperti yang kite tgk... wunky wunk, kak e, kak nur, mie and ajil.... em... time kasih yea kengkawan... heheheh ade jugak yea orang yang sudi bace ape yang mcnods rapukan... em... hopefully nanti ade la lagi pengunjung baru yang sudi bace blog mcnods... ape yang mcnods bleh kongsikan kat sini. mcnods share le.... kite jgn kedekut ilmu kan... biar ia bercambah baru dapat pahala... ehhehe.

EM... ari ni mcnods pegi KLCC jap settle keje sket... pehtu mcnods pegi klsentral.. pehtu mcnods pon balik la rumah.... em... mcnods dari pagi lagi rasa macam salah tido je... sebab mcnods punye pipi kiri sakit sangat... mana taknya... malam tadi cik abg mcnods mael tuh... dia tak nak balik umah dia... katanya dia nk ikut cik nur... huhauhauha.... kisahnye.. time dia nak balik umah tuh... seperti biasa dia salam pehtu dia big hug... then tetiba time dia big hug tu lama plak.. tanye le.. nape ni bang lama je big hug... tgk2 dia dah nagis... berjujuran air mata dia... adeh sudah budak ni pelik la plak... tetiba je nk nagis....

mcnods pon tanye ler... nappe abg nagis? pehtu dia jawap... abg nk ikut ciknur... abg syg ciknur abg rindu kat ciknur... alamak bdak ni... over feeling la plak ari ni... ape kene la plak tetiba nk nagis time dia nak balik umah... pehtu mcnods pon kate le... ok la ciknur teman abg balik umah... memula dia nak pehtu bile dah smpai kat keta ayah dia.. tetiba dia jerit2 tiyak takmo balik umah ayah dia... even kalau mcnods ikut pon dia taknak... huhuhuhuh

pehtu dia kata dia nk tido ngan ciknur plak... aduh budak ni.. angin ape plak yang tak kena... pehtu mcnods ingat ke kejap je la angin gitu... pehtu ibu dia janji nak pegi jako (cara dia pronounce jusco) nak beli seluar nak beli kasut... itu pon dia takmo ikut... makin ibu dia offer macam2 makin dia rapat ngan mcnods makin erat dia peluk mcnods takmo lepas... adeh la.... dah le mcnods time tu macam tak sedap badan... dah budak tu takmo balik umah dia...
pehtu time dalam kol 1030 tu ingat ke dia da ngantuk la.... abg mcnods mintak tolong antar dia gi uia.. dia ade kursus to attend.. mcnods ngan baba mcnods pon bawak ler mael gi uia dgn harapan dalam perjalanan tu dia tetido...

tapi em.. kedegilan mael tu tiada tandingan... dia takmo gak tido.. smpai dah balik tu bawak dia gi umah dia... nagis2 lagi dia takmo balik umah dia... akhirnya terpaksa la mcnods bawak gak dia balik... dia nagis2 nk tido ngan mcnods... aiseh budak ni... nk tido ngan mcnods la plak... time kol 12 tu ibu dia tipon ckp ngan dia tapi dia diam takmo ckp.. bile mcnods paksa dia ckp baru dia cakap... itu pon dia nagis2 lagi smbil cakap.... akhirnye mael end up tid ngan mcnods... adeh....

yang kelakar tu dia tejaga mengigau bilang sau dua tiga... huhuhuh kelakar.... bile dah bangun pagi pon dia masih nak ngan mcnods... pehtu mcnods soh mama bg mandi dia.. mcnods cepat cabut kuar... kalau la dia nk ikut mcnods tadi... adeh... payah le... :D itu saje kisah anak sedara mcnods yang mcnods syg.... yang lain pon syg... tapi yang ni lagi syg.. heheheheh sekian time kasih.... :P

lepas tu balik smpai umah... lepas solat zohor ingat ke nk baring2 la.. sebab nye gigi mcnods ni sakit sgt rasanye... em.. tetiba ayah long and family plak smpai... em... kak leen bawak wafi... uh wafi yang comey.. sedap pegang dia.. dia berat dekat 10 kilo... bygkan macam mana berat nye... macam angkat dumbel je.. bayangkan budak belum umur cuku setahun dah berat 10 kilo... lupa plak nk ambik gmbar dia yang comel lagi cute lagi mata bulat pipi tembam bulu mata lentik.. waduh2... comel2... em.. geram2... time mcnods angkat main2 ngan dia dia dah pon telentuk2... nak tido upenye.... em... comel la wafi.... geram betul... nasib bawik mael and the gang takde... kalau dak... riuh la derang nk tgk baby... heheheh


lain kali kalau mcnods jumpe wafi.. mcnods akan ambik gmbar ler... em.. lupe sgt tadi nk ambik gmbar.. ye le tak pikir lain kan... gigi tgh sakit... pehtu nk wat air lagi pelbgai... lupa nak ambik gmbar... heheheheh itu saje le... untuk hari ni... sakit gigi.... :(



http://mcnods.fotopages.com

No comments: