Wednesday, July 16, 2008

Pelik

Pepagi lagi dah bangun seperti biasa la kan.... pehtu pegi ke alpha angle... hajat di hati nak ler cari hadiah kawen untuk seorang teman... em... tapi pusing punye pusing tak jumpe plak adiah yang sesuai.. em... bukan pe nk cari adiah yang sesuai ngan budget tu agak payah ler sket....



Tiba time lunch mcnods lunch makan mcD... lama betul tak makan mcD heheheh... pehtu kan.. mcnods makan burger mc chicken je... tapi kan bile mcnods bukak nak letak cili sauce pelik tgk dia punye daging dia tu bentuk love... cantik sgt... mcnods ade ambik gmbar dia pakai phone alan... tapi takde le gmbar tu kat mcnods... ade kat dia... :D so tak bleh la nk post kat sini... em... benda pelik lain plak.. alan makan dengan amat banyak sekali seolah-olah dia tak penah makan selama seminggu... em.. nk tau ape dia makan? dia makan nasik ayam, makan cheese burger, makan fish burger siap pau lagi fries ngan aiskrim mcnods... itu pon ade hati lagi nak pau mc chicken mcnods... dasat kan dia... nape dia sgt pelik ye ari ni.. makan begitu banyak... nasib baik dia sehat walfiat je smpai ke petang...



Lepas mcnods dah balik umah... pelik la plak.. nape umah mcnods sunyi sepi je.... em... macam tak cukup korum je orang dalam umah.... selidik punye selidik... upenye kak ijue(kakak ipar mcnods) MC arini patut ler... abg el ngan kokka tak datang... tinggal le bokbah sorang je kat umah... patut ler umah sunyi je.....



Pada waktu petang plak.. saje sms member tanye kawan.. kate nye dgr cerita dah keje... saje risik kabar... then mcnods dapat reply sms dari dia yang amat pelik sekali... mcnods pelik la sms dia tuh... sangat pelik... bile mcnods tanye apa maksud dia.. dia kata tanya kak rosa(kakak ipar mcnods) ler ape la plak nk tanya kak rosa plak.. adeh mamat ni dah pening kot... pehtu sms punye sms ngan dia... last2 dia kate lupakan je ler.. pehtu dia kata dia melayu... melayu mudah lupa lupakan sms pelik dia... adeh... tak sedap dan tenang hati mcnods mikirkan sms dia..



Ade lagi yang pelik mcnods tengok la debat.. em... debat antara Dato' Seri Anwar dengan Dato' Shaberry. Entah ler mcnods rasa pelik la tengok orang yang sokong harga minyak naik... derang tak rasa beban ke harga minyak naik... kalau bapak-bapak menteri memang ler tak rasa beban sebab derang ade elaun dan gaji pon mahal... tapi pelik betul die hard fan BN ni.. yang keje sebagai kuli je yang masyuk pon tak banyak... sanggup bersetuju harga minyak naik... mcnods pikir la secara logik.. mcnods tak berada di pihak mana-mana... mcnods pikir secara rasional dan normal la... sape takmo harga minyak turun... kalau ade cara untuk harga minyak diturunkan.. dengar je la... kaji la dan kalau bagus guna je la... untuk keperntingan rakyat juga.. ni tak sempat orang nk kate ape dah kate mustahil...

Mcnods pon tak berani nk komen banyak-banyak.. sebab mcnods kurang dapat tangkap apa yang di debatkan hehehe... sebab mcnods punye pemikiran di bayangi dengan serangan2 peribadi yang dihujahkan... em.. saje la dok pikir... tapi mcnods amat harap harga minyak turun... mcnods dah le meskin.. minyak naik sume barang pon naik... siap parking keta kat sentul lrt tu pon naik gak.. tension betul la gini... adeh la... em...


Sekian terima kasih untuk hari yang pelik... alamak kak e... nod lupe nk upload gmbar hantaran tu... nanti yea mcnod edit dan upload kat sini.. tapi copyright reserve tuh... :D
http://mcnods.fotopages.com

No comments: