Tuesday, November 25, 2008

hari yang agak penat...

kerja.. kerja.. kerja.... tapi seronok... sebab when i finished doing the work i feel the satisfaction...
alhamdulillah... to the most greatest... syukur....

em... mcnods nak share banyak benda gak dengan sume orang... mcnods nak cerita somthing yang mcnods nampak ketika dalam perjalanan pergi dan juge perjalanan balik dari kerja...

cerita yang kelakar mcnods tak leh lupe.. semalam... time mcnods balik kerja.. mcnods tengok.. ade sorang perempuan nih... di bawak motor... attribute perempuan ni agak baik ler jugak... pehtu bas mcnods benti kat trafic light... pehtu dia nk belok kiri... lane dia pon merah gak... dia pon benti... punye le baik... keta takdak pon.. tapi dia benti gak... pehtu tetiba mcnods tgk trafic light dia ijau... tapi dia tak gerak2... pehtu mcnods pon pelik je nape dia tak gerak2... upenye... dia tengah temenung.... tau bile dia perasan yang trafic light tu dah lama ijau... bile ade motor lain pintas dia... baru dia perasan.... huhuhuh...

ari ni plak....naik train best... dah ler tak ramai orang.. miracle betul... mcnods pon dok pikir2 nape ler train tak ramai orang... tapi masih tak dapat jawapan nye...
pehtu bila train dah keluar terowong... masyaAllah... subhanallah... langit begitu cantik... langit tu kaler biru tua campur putih... then ade sket2 matahari... rasanya first time mcnods tgk langit yang kaler biru tua yang sangat cantik... em... memang cantik ler... kalau ade camera kat tangan time tuh.. memang nk ambik gambar bagi sume orang tengok...

em... tapi bile smpai kat stesen nk tunggu bus... tension la plak..bus punye ler lambat... orang punye ler ramai.... mcnods nampak mamat rambut spiky (selepas ini dirujuk sebagai spiky) tuh... huhuhu lama sudah tak nampak... ingat ke tukar tempat kerja....

dulu time chambering selalu jugak ler naik bus same time ngan spiky...tapi dah keje ni jarang jumpe... sebab dulu mcnods chambering kat KLCC.. dia punye tmpat keje pon kat KLCC gak...
bukan pe... mcnods selalu perati dia ni yang yang spiky... gaya dia jalan tu pelik... pelik la... cam gaya ape tah... bahu dia tu dia control supaya tak gerak ke kiri ke kanan... tapi tangan dia tu cam lurus sket ke sisi time jalan.... pehtu kaki dia cam jengket2 sket... dia jalan laju sangat... huhuhuh... tapi hari jumaat dia mesti pakai serabai2... tshirt jeans serabai kasut snickers... tak tau plak nape... supose ari jumaat pakai ler sopan sket kan... pakai baju melayu ke... pakai pagoda ke... eh bleh ke pakai pagoda... uhuhuhuh selamba je mcnods soh orang pakai pagoda... tapi tuh ler.. pehtu ari jumaat mesti dia bawak back pack dia yang turut serabai gak... adoi yai... ( pinjam lagi ayat cik bunge)

heheheheh tadi time balik tu jumpe le spiky... em... dia macam biase ler takde bezanya... arini ari selasa... so dia pakai smart la.... tapi mcnods rasa macam terkena kejutan letrik... hahahahahah tak tau nape... tapi mcnods rasa mcnods sendiri perasan sendiri kot.... selalu spiky masam je nampak muke dia... tapi ari ni dia senyum plak kat mcnods time dia nk turun bus... mcnods tak berani ler nk perasan ape2... tapi memang pada apa yang mcnods nampak.. dia senyum kat mcnods... smpai kak za kate... wanur nape tetiba merah muke??? heheheheh kak za tu mcnods kenal... dia keje sebelah zailan &co dulu... adoiyai(lagi ayat cik bunge) tapi mcnods pon cakap dalam hati... aler... mate spiky tu juling kot... dia senyum kat kak za.... Huahsuahuahuhauh... ape ler mcnods pikir bukan2 nih.... em.....

takde special pon spiky nih... tapi mcnods dah selalu sangat naik bus skali ngan dia... pada mula zaman mcnods attachment lagi dah perasan spiky nih.... itu je ler... tetiba ade masa malam nih nak bercerita ler sket.. aiseman.... ok la... mcnods penat... lapar pon ade... so adios... esok nk bangun awal pegi keje awal... salam...

http://mcnods.fotopages.com

No comments: