Sunday, November 09, 2008

best nye jenjalan

Sejak ari tu... banyak la jugak berjalan-jalan ke sana ke sini... em... mcnods jumpe banyak sangat benda kiut-kiut... memang tak tertahan la di hati ni rasa macam nak beli je... :D

Tapi memang ler tak boleh nk ikut sangat perasaan kan... kite ni kene la jugak berjimat cermat mane boleh main beli je ape yang suke... ye la kite ni bukan nye orang kaya yang jenis berduit kan.... kereta pon belum mampu nak beli....

Mcnods hanya boleh mengucap syukur je ler... sebab nye mcnods dapat tempat kerja yang agak bagus dan tenang dan damai.... bos coworker dan staff sume ok le... not really bad.... dengan itu mcnods nak umukan la pade semua visitors yang sudi nk bace blog mcnods ni... mcnods menjadi lawyer di firm XXXX  here we do harta pusaka, wasiat, syariah matter(nikah, kawen cerai, khalwat, fasakah etc..)jual beli rumah... litigation matter... bancruptcyetc.. also coprate.. my firm is at XXXXX u just can simply walk in or u can call me... heheheh.... as simple as that... this is not as an advertisement... tapi saje nk memberitahu kawan-kawan di mana mcnods telah memulakan kerja... setelah lama tidak ketemu kan... sesapa nak jumpe mcnods pon boleh ler datang melawat okies....

selain tu kan... bila masa berjalan-jalan tu mcnods pon survey jugak la harga pasaran pada masa sekarang... maklum la kan sudah lama mcnods pon tak berjalan window shopping ni... agak ternganga la sekejap mcnods bile tgk barang-barang dah naik harga terutama harga emas (GOLD) em... memang tak di sangka... saje je mcnods try cincin belah rotan... check mcNods punye saiz berapa... huhuuh besar nye saiz jari mcNods... malu plak nk disclose kat sini.... pehtu tanya pulak harga berapa... fuyo... RM450 mahai gile... cincin je plak tuh.... em... kebetulan terserempak plak tadi ngan member mcNods... best friend la... berjalan-jalan mencari cincin gak... hjehehehehe... sume dah pakat cari cincin ni.... mcnods je sesaja auhauhauhauhau..... em... bile le mcnods nak mencari cincin plak...

Pehtu dapat plak call... jemputan kawen jemputan pertunangan... wah wah.... best nye kawan2 mcnods sume sudah menganjak ke alam perkahwinan... em.... semoga mereka berbahagia.... huhuhauhauh mcnods pon tumpang happpy untuk derang... tak sabar betul ni nak pegi kenduri kawen derang.... heheheheheh

lagi berita gembira... Ada plak lsat saturday dah selamat melahirkan anak... baby girl... fufufufufuf.... gembira nye..... kawan pon dah dapat anak... bila la mcnods nak dapat anak... nama anak dah ada... tapi anak je takde lagi... hauhauhau just kidding... em... tu nk kene beli hadiah lagi tuh... ei best nye nk beli barang baby... seronok-seronok....

Selain tu kan.. mcNods pon selalu ler berangan... alangkah best nye kalau ade pakwe yang romantik... tau ape yang orang perempuan suke... em... best nye kalau dapat somthing yang very special dari pakwe.... uh.... indah zaman bercinta... heheheh teringin plak mcnods nak rasa indahnye zaman bercinta... ye la... tak dinafikan... mcnods pon teringin dan punye keinginan seprti perempuan lain.... dapat love letter ke... dapat love notes ke... em... dan ape2 la yang bleh di pikirkan romantik la kan... macam certia2 korea tuh.... fuh... lagi best.. pepagi gi keje dapat bunge orang antar kat opis... wah wah... macam drama... tapi kalau dapat jadi kenyataan memang la indah nye perasaan ini.... tak pernah mcnods berpeluang mendapat benda yang sedemikian rupa... sampai kekadang tuh.. kalau dah buhsan sangat nak pergi kerje... mcnods selalu berangan macam tuh.... sedang wat kerja kat opis... tetiba florist datang bagi bunge kat mcnods.... tak pon bagi teddy bear ke kan.... tak pon bagi bantal yang comel2 tu ke kan... wah wah... best nye.... em.... ni buat rasa macam nak pergi kerje ke esok nih... mane tau tetiba jadi kenyataan kan.... hauhauuaha i just dreaming before go to bed....

heheheh memang kelakar kan... tapi itu ler dreaming is not a sin... ape salah nye berangan kan... kalau benda tu tak dapat jadi kenyataan... kite berangan je le... untuk sedapkan hati... huhuhuh... best nye.. em.... sedang berangan lagi ni... heheheheh ini adalah penangan akibat tengok citer comedy romantik la ni... memang best sangat perasaan tuh... itu baru tgk citer... kalau alami dengan keadaan benar... lagi ler best.... uh best nye....

lagi benda yang best... bile masuk lovely lace.... em.. bau bunge dia yang wangi sangat... bset nye... tapi belum nak beli lagi ler.. kene tunggu dulu... gaji belum cukup untuk dinikmati... em... bagi ler stable dulu... orang tua2 kate jangan plak dengar guruh di langit ari di tempayan di curahkan.... kang tak jadi ujan kang... nganga la plak.... air takdak... gitu ler begitu peribahasa nya...

mcnods pon teringin nak kawen.... hehehe malu plak cakap macam ni kat sini... tapi takpe.. mcnods percaya pada jodoh.... Allah dah tetapkan.... insya'Allah.... besrserah pada Allah... semoga mcnods mendapat ape yang mcnods impikan....

banyak betul benda yang seronok... em... cik bunge je tak seronok.... sebab dia bz smpai lupa kan kite... takpe ler all the best in your exam... semoga berjaya.... dapat melihat yusuf... haheahaheaheahehaheahh mcnods ketawa besar plak.... pembalasan untuk ketot... tunggu ler... buhbye... mcnods nak pegi tido.. esok kene pergi kerje.... heheheh i think takde kot blue monday.. sebab mcnods nak pikir... esok pergi kerja... ade orang datang bagi sumthing kat mcnods... hehehehhe perasan betul mcnods... takpe ler berangan untuk kuatkan semangat untuk pergi kerja.... ameen.... buhbye....



http://mcnods.fotopages.com

No comments: