Wednesday, December 31, 2008

citer yang agak best..

Salam maal Hijrah... mcnods terbukak email... em.. ade satu cerita yang agak best dan mcnods rasa first time mcnods terbaca cerita nih... agak menyedihkan juge la kan... cerita nye mcnods nak paste tapi tak bleh plak paste kat sini... tapi jangan ler kecew sebab tak dapat bace.. Jangan risau, di sebabkan cerita ni best so mcnods tulis je le yea... hopefully sume orang dapat enjoy bace cerita nih okeh...

BOS POWER'

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah
kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi
dan selalu cuai dan pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit
firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas,
dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak
seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yang berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat menyebabkan semua pekerja tersentak

dan memandang kepada lelaki berkenaan.
" Berapa gaji awak?" dia bertanya dengan agak keras " Dalam RM800 " Perkerja tu menjawap.

Bos tu reply balik,' Nah amik ni RM800, BERAMBUS DARI SINI. KALAU NAK MALAS2 PERGI TEMPAT LAIN;

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja2nya, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan perkerja2 memahami maksud kejadian tadi bos tu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorang pekerja di situ, ' Mamat tadi tu kerja department mana?'


Jawap si perkeja, " Owh, dia tu anto pizza'.

huhuhuhuh... amacam cerita nih?? kelakar dok... harap dapat membuat sume orang tersenyum eh... ehehehe sure bos tu punye mulut ternganga punye... fre2 je orang anto pizza tu dapat RM800 huhuhuh bonus sebulan beb... mcnods pon tak dapat bonus.... best nye....


http://mcnods.fotopages.com

No comments: