Thursday, June 21, 2007

WEEK 1-chambering

Day 1
Introduction..
-kenal staff
-cari tempat duduk
-cari file smpai nak muntah
-gi lunch ngan staff
-cari file lagi sampai nak muntah
-ILMU- macam mana nak cari file..
DAY 2
-cari file lagi
-tgk deraf penghakiman yang dah diluluskan
-nak betulkan penghakiman
-cari file lagi simpan statment
-isi BORANG 1 dan BORANG 2 untuk file petition chambering
DAY 3(19 Jun 2007)
-pegi court pepagi
-file petition BORANG 1 dan BORANG 2
-tunggu punye le lama
-bayar RM118
-pegi fotostate kat LHDN
-selesai petition..
-kene serve plak- BAR COUNCIL and BAR COMMITTEE
-mintak abg mizan serve kat PJ untuk JABATAN PEGUAM NEGARA
DAY 4
-buat surat yang belambak-lambak regarding NOTIS PEMBERHENTIAN, FUTHER INSTRUCTION, TO CLOSE FILE, TO EXECUTE.
- amend DERAF JUDGMENT
-Affidavit penyampaian untuk BORANG 1 dan BORANG 2.
-pc kat opis problem nak amend affidavit tak sempat ingat nk wat kat umah balik umah.. waduh.. pendrive tak leh bukak plak dah.. terpaksa la ku menaip balik affidavit satu persatu..
sedang ku menaip affidavit tetiba PC ku yang bengong nih dia buat tabiat nye iaitu restart tetiba.. waduh.. lagi la bertambah tension..
-bila dah siap affidavit nak print.. cabel printer tak dak.. soh adikon gi ambik kat umah andy.. sib baek ler dpt.. bile nak print ink plak dah nak abes.. waduh... print jugak dgn terer nye.. alhamdulillah.. berjaya..
-double cek affidavit hahah found a silly mistake instead of BORANG 1 i type Boring 1 huahuah..
-cet ngan cik ilmi dia kate ade keje plak lagi setengah jam.. i dont always believe with his sekejap.. hheheheh.. that setengah jam maybe an hour.. org bz gitu le (dont get mad..i just teasing you :D)
-maybe nak tido lepas tulis blog nih.. esok tak yah pikir nk pakai baju ape.. sbb wajib pakai itam putih :D
so setakat ini dulu kite smbung len kali.. sebab esok nak pegi court..
http://mcnods.fotopages.com

No comments: