Saturday, June 30, 2007

tak tahu kenapa selalu rindu.. 'awak'

kring.. kring.. kring... waduh... lepas solat suboh tido balik best-best.. em.. kol 9 dah janji ngan kak rosa nk kuar... hehehehh so abg La kene ler jaga ceybah... em.. elok je lena balik tido.. tibe-tibe.. tekejut lagi... ade orang call kite... waduh-waduh.. baru nk mimpi indah.. tapi takpe... indah jugak...

em.. kurasakan ku sudah teringin benar untuk melangkah masuk ke dalam bahtera itu dan melayari kehidupan ini bersama nakhoda kapal itu.. ku rasakan nakhoda kapal itu mampu melayarkan bahtera itu.. tapi entah kan bile aku akan di jemput naik ke bahtera itu.. aku takut kehilangan bahtera itu....

heheheheh.... buta cerpen ke ape tah?? em.... elok kol 9 kuar gi ambik kak rosa kat umah dia.. kelakar tgk ceybah ngan abgLa kat taqwa... huahuahuah nk suke comel je ayah ngan anak tuh makan kat situh.. tak tahan lagi tgk muke ceybah yang funny..

- teman kak rosa.. then dah selesai urusan tu kite ajak kak rosa pegi watson KLCC hehehe nak pakai makeup free saje je.. then nak cari facial wash.. em.. tak tahan jerawat naik kat muka smpai orang tuh siap bilang lagi jerawat kat muke kite.. sedih betul.. tapi kak rosa kate kene stay ngan satu je facial wash so kite kene cari balik le pencuci muka sendayu tinggi.. mane ler nk cari yea.. waduh-waduh..
sebelum pegi jalan TAR kakrosa belanja kite beli air juice works... best nye.. sedap sgt.. kite suke beli air tuh.. tapi tak leh kerap sgt sebabnye mahal..
http://www.juiceworks.com.my/ em... memang best ler.. tak caya try la rasa..

-then pegi jalan TAR.. kak rosa cari tudung macam yang kite beli.. heheeh bengang betul kat penjual tuh.. rasa nk cmpak je tudung tuh kat muka dia.. kite nak beli tudung main sombong-sombon plak.. nyampah.. then jalan-jalan lagi pegi beli nasik padang abg La pesan..

lepas tuh lalu kat kedai nasik kandar kak rosa plak beli nasik kat dia.. kite tak rasa plak nak makan nasik.. em.. dah ler kite lupa nak makan bekfest.. lunch pon kite tak lalu nak makan..

-uh gi kat semua house pon takde facial wash tuh.. waduh.. tension.. macam mana nih.. em.. lepas tuh dah tak leh nk cari balik je ler...

- kite beli dua helai tudung lagi.. heheheh jangan marah.. dia kate RM10 selai.. tapi bile kite ckp2 ngan dia.. bodek2 ngan dia.. dia bagi kite RM0 selai.. so kite beli dua helai dapat ler RM18.. conok nye.. em.. lepas tuh kak rosa pon beli gak tudung macam kite punye.. dia pon beli dua helai.. hehehehe...

-lepas tuh kite memang tak tahan dah panas sgt.. kak rosa kate kite macam udang bakar dah... hahahahha... em.. cepat-cepat jalan pegi kat train naik balik gombak.. nasib baik kat dalam train sejuk sangat... em... lepas tuh balik terus online tak sabar... on jer pc i have my bath first then solat.. lepas tuh on YM... lepas tuh ngantuk sgt... tertido kejap ler...

-rindu gak.. harap mimpi seseorang.. tapi tak dpt pon... sebab terlmpau penat... lepas tuh tido bangun dah asar.. solat ler plak asar pegi depan pc...
em.. lapar la plak.. gi goreng drumet..

-dah kenyang em.. dapat gak lepas rindu... best nye...

-ku berharap mimpi indah ini berpanjangan... FOREVER...

-ku tak tau kenapa rindu ini selalu datang bertandang....
'Ya Allah.. semoga aku di jemput untuk ke bahtera itu.. dan melayari hidup ini bersama nakhodanya... ameen... ' (^_^)

http://mcnods.fotopages.com

No comments: