Thursday, June 21, 2007

DAY 5

DAY 5

today.. pepagi lagi pegi court..

-filing borang 3,4,5 untuk dapatkan tarikh short call..

-minggu depan kene pegi balik kat court ari Jumaat ambik tarikh untuk short call.

-filing affidavit penyampaian.

-file search kat magistrate court. mesti tau court mana,No summons, filing dat, mention date, dan ape document yang nak di cari.

- berkenalan ngan kak Edlin... kebetulan kenal ngan miss Tamil penah deal untuk stadart chatard. time kasih sebab bagi nasihat yang berguna.. orang dia agak peramah.. dan senang bercakap ngan dia.. hopefully bleh jadi macam dia..

-selesai semua balik opis.

-rasa penat travel ke opis...

-smpai opis Vidya soh isi borang claim.. huhuhuh alhamdulillah.. dpt claim cepat.. em.. tapi apsal offer letter chamber kat situh lom siap eh?? heheeh entah ler.. tak kesah ler asal cepat dpt claim.. bleh bayar duit pinjam kat baba time filing petition tuh... :D gembira... (^_^)

-selesai kan amend deraf penghakiman yang berlambak-lambak tuh.. nasib baik amy takde bleh pakai pc dia.. so akhirnya siap jugak... yeho... berjaya penuhkan bilik kak adib dgn file-file yang dah di siapkan... esok buat surat plak.. berusaha!!!

-ILMU untuk ari ni- macam mana nk wat FILE SEARCH. (*_^)

-balik umah... nek train himpit2 ramai orang.. geram betul bukan ramai pon sebenarnye.. derang tak nak masuk dalam jer.. nyampah betul.. nasib baik tolak gak mamat2 tuh yang nyemak depan pintu.. pehtu.. elok je berdiri ade org bagi duduk.. heheheh gentleman betul rezeki jgn di tolak.. mmg kaki pon tgh lenguh.. duduk je ler... yeyey.. dpt duduk dlm train....

-smpai kat station teman melati nek bas plak ke rumah.. no bus 226 untuk ke taman melewar ler.. tgk je bus tuh dah nak bergerak.. nasib baik makcik bus tuh baik... heheh... dia tunggu kite naik bas kalau tak terlepas ler.. sekarang nih dah hebat betul orang perempuan pon dah mampu bawak bus besar... fuyo... salut la makcik nih.. smpai jer kat station bus... mine is the last station... jek sket makcik tuh... ckp mekasih "KAK".. cewah.. bile kite pangey kakak.. senyum lebor makcik tuh... :D

-lepas turun tgk baba dah siap tunggu kat situ... heheh.. kalau cik ilmi kate dia akan pastikan dia tiba dulu kat stesen bus sebelum adik dia turun bus.. BABA kite pon macam tuh gak ler cik ilmi lupa nk bg tau heheh... smpai umah mael ngan kuka seronok lebih tgk kite.. huahuahh.. pelik betul budak2 nih... lepas tuh makan dan mandi...

-lastly tulis blog nih ler.. lepas tuh tak tau dah nk wat ape...

-kite slalu tingat kat awak... tapi awak tak tau pon kite slalu tingat kat awk... sape kah awak itu!!? (*_^)

http://mcnods.fotopages.com

1 comment:

siapalah_aku said...

Assalammualaikum......
Semoga hari-hari mu dirahmati Allah selalu.

'hiasi diri dan peribadi'

salam.