Sunday, June 24, 2007

cukur jambul cucu makcik mehran..

-tekejut jaga pagi... tgk jam dah kol 645 pagi.. waduh-waduh... dah lambat nih nk gi keje... baju pon tak siap lagi.. nak pakai gi keje...solat suboh pon dak lagi...

terlupa nak kunci jam semalam... mujor tejaga jugak mata nih macam org kejutkan jer plak.. trus masuk toilet ambik wudu' solat... abes je solat... ler.. baru perasan... ari nih ari sabtu ler.. hehehe mane keje... nasib baek ler.. buat kalut ja... bile perasan ari nih ari sabtu.. baruler malas-malas balik atas katil.. best nye... lame dah tak wat gini sejak keje...

- lepas dah puas golek-golek , malas-malas.. em.. menikmati katil mcNods yang memang best tuh.. huhuhuahuha... gi mandi then turun bawah.. tgk ade ape yang patut... buat air tetiba tingin plak nak minum nescafe... heheheh mane dtg ler keinginan tuh... kite dah ler migrain masih nak minum.. tapi belasah gak... dah teringin... gi umah makcik mehran.. tgk ape ade yang patut nk wat.. eheheheh... tapi takde ape pon nak buat... em.... lepas tuh balik umah balik.. tgk tb....

- ari ni tak masak sebab makcik mehran dah buat kenduri... pehtu dah kol 1130 tuh kak rosa dtg ngan abg La.. ceybah pakai skirt... comeynye... macam budak lelaki pakai skirt plak mcNods tgk ceybah tuh.. heheheh

- then dalam kol 12 mama balik dari umah makcik mehran.. ajak pi mkn kenduri... huuahuhauha... best-best.. memang agenda yang di tungu-tungu pon.. MAKAN!!.. lapar sgt... sebab breakfast minum nescafe je...

- then mcNods beramai-ramai ngan adik and kak rosa gi umah makcik mehran makan nasik kenduri... mcNods kalau time kenduri nasik tak eran sgt.. yang penting lauk... heheheeh mcNods ambik lauk ler bnky-bnyk.... huhuhuhuh lapar plak citer pasal lauk kenduri nih... :D

-memang best ler ade nasik minyak ngan yang paling best ayam masak merah tuh.. memang cari tuh jer kalau gi makan kenduri... kalau tingin nk makan ayam tuh mesti ikut sesapa gi kenduri... heheheh... tambahan plak skang kenduri style buffet.. so bleh ambik sendiri bnyk mana nak.... tapi janji mcNods memang habiskan semua licin.. tak tinggal sket pon walaupon sebutir nasik...

- ingat nak makan kat meja tapi tgk meja penuh ngan geng-geng marhaban... waduh.. takpe ler makan dlm umah lagi best... so lepak dalam umah makcik mehran makan nasik... cari pot best sket.. tgk ade makcik sakinah tengah dok suap anak dia apa nama eh husna kot makan nasik.. ambik pot sebelah dia... best sket borak ngan makcik sakinah....

- tgh borak ngan makcik sakinah sambil makan nasik, nana pon masuk dok seblah mcNods makan nasik... try borak ngan budak nana nih plak.. dia nk ambik SPM tahun nih.. tapi macam tak layan je.. sebab satu mcNods tanye satu dia jawap... waduh-waduh.. budak nana nih memang pendiam.. so mcNods tak kesah sgt... pehtu anak makcik maznah and the geng masuk plak.. dok dekat ngan mcNods.. time tuh dah nak abes makan.. tingal nk ratah ayam jer.. best-best... pehtu bile dah abes... risik-risik plak budak tuh.. tanye dah abes SPM ke? yang sememangnye mcNods tak tau nama dia... agak best gak borak ngan dia.. sebab dia ok sket... jawap tak kaku sgt... ok ler.. dia baru dpt masuk IIC... wa.. bagus betul budak nih.. nama dia aisyah.. dia cita-cita nak bukak nursery... suke dgr cita-cita dia... memang seorang yang berpandangan jauh.. lagi best bile dia kate kat mcNods takut nak masuk IIC... sebab utama kene ckp englis jadi mcNods pon tenangkan ler dia... pelbagai tips dan ilmi diturunkan kat dia...
-nampak nye selama sejam cakap ngan dia.. dia pon dah nmpk cool dan yakin nak masuk IIC... hehehe semoga ler berjaya...

- lepas borak tuh trus gi tempat basuh pinggan... tgk makcik Zi, makcik lizah, mama tgh basuh pinggan... em... mcNods pon ambik port gak.. tolong basuk pinggan... eheheheh best gak basuh pinggan reramai nih meriah... macam hari raya plak rasanya...
-lepas dah siap basuh pinggan... balik umah... lepak jap...

-lepas tuh kuar balik.. teman mama gi Sogo... lepas tuh balik umah...

- adik pegi pasar malam.. pesan burger.. mlm nih mkn burger jer.. hehehe.... lepas tuh.. alter beg... nak tutup gmbar barbie tuh malu plak bwk beg ade gmbar barbie... heheheh beg tuh suke sebab dia kaler merah.. beg kegemaran ku... lepas dah siap semua pelbagai baru ler sedar tgk jam dah kol dekat kol 12 malam... so bukak pc... jalankan hobi harian iaitu melayari internet.... dan di akhiri dengan blog nih ler....

-Hatiku bergetar takala teringatkan ' MU '




http://mcnods.fotopages.com

No comments: