Wednesday, June 25, 2008

AGE OF EMPIRE III

Juling mata mcnods hari ni seharian main game age of empire... memang gian dah dok main game nih.. last-last abg mcnods bawak balik terus main... heheehehh.... memula tu tak ingat dah taktik nak main lama kan tinggal... pehtu lepas masuk tutorial macam mana nk main baru ok sket... tapi screen kecik sgt.. tak puas la...

Game ni memang menajamkan minda kite... It's acquire us to think fast and also have to moce fast..... if not the enemy will grow faster than our conoly. It will lead us to defeat.... memula main memang macam pening kepala dan nak muntah... tapi lelama tu ok le... game ni jugak perlukan fokus yang tinggi...

Bayangkan main seharian pon lom tentu habis lagi... ye la kan.. dalam dunia reality pon satu-satu negara tu nk membangun dan terbentuk tu memang memakan masa... jadi game ni pon gitu jugak la... Dia punye command buton punya la banyak... then kite kene bagi arahan kat setiap settler and army yang dalam game tuh.... kite kene built up town... cari sumber duit serta upgrade kite punye ministry of defence... trading dengan negara lain.. buat rumah, ladang etc.. cewah... macam training nak jadi pm plak .... memang seronok game nih... tapi untuk hanya yang teliti dan rajin membaca arahan....


Ni le game dia yang mcnods main tuh... best wo... jangan tak try tau..

Dalam sibuk-sibuk mcnods main game ni pon... dah banyak kali dah pause nye... ye la
gile pe kalau tak pause... kite bukan robot... dan macam-macam hal yang datang bertandang kan...

kite pon ade chat ngan kawan kite mr moddy... kite susah nk chat ngan dia sbb dia selalu moody... sabar pon ade tahap gakk... kalau dah tetiap hari moody sape tahan... mcnods pon bukan malaikat... so kite ni kene ler sentiasa jaga hati kawan... sekali sekala moody bleh la.. ni asik moody je tak leh la... pompuan pon sebulan sekali je... jangan le kite kecikan hati kawan kite dgn moody kat dia... bukan dia pon yang salah... pasal benda lain kite nak moody kat kawan kite... sian dia... em... then u realy need to check your nerve... there is somthing wrong la...

Oho... lagi satu berita pasal bazlin... dgr kate dapat masuk uia. kos ape tak tau la plak... kene daftar esok la.. hehauhauha... masuk uia la plak... em.... lagi satu kan kite ni tak leh nk berlagak atau asik wat jahat kat org....

DUnia ni kecik je... kalau kite menipu pon smpai mana sgt la bleh tahan... akhirnya akan terbongkar.... Itu pengajaran yang mcnods dpt dari cerita ezora tuh.. masing-masing nak tipu... akhirnya masing-masing terbognkar rahsia... ha... kan... baru tak terkata.. nyesal dah tak guna.. yang paling penting skali kite kene jujur... berterus-terang... mcnods teringat ade orang tu kate kat mcnods... dia terpaksa berterus-terang... walaupon pahit tapi terus terang lebih baik... entah la... manusia ni bleh cakap je... tapi kan.. dia sendiri tak ambik iktibar dari ape yang dia cakap...

Itu la kite ni nak hidup kan.. kene ikut apa yang Islam ajar... insya'Allah... semua nya ok....

so mcnods lagi gembira sebab software VLC yang mcnods siang petang pagi malam berusaha untuk cari dan instal akhirnya sudah membuahkan hasilll weeeehaaaa..... Alhamdulillah....

LIVE LIFE COOL...


http://mcnods.fotopages.com

No comments: