Saturday, June 21, 2008

SAKIT...

Semalam mael ngan mama macam tak sehat. je... mama demam dan pening kepala.... mael plak badan panas dan sakit mata....

Mama biasa la sakit kepala kan... Tapi yang pelik tu mael.. cano plak dia tuh badan panas macam demam tapi bergerak aktif macam gasing.... pehtu mcnods letak ler air dlm bekas dan isi ais dalam tuh... ambik kain letak atas kepala mama... si mael pon nak jugak....

Untuk membuatkan mael berbaring dan dok diam... mcnods pon buat le jugak kat kepala dia...

Tapi yang kelakar tuh mael adalah org yang sakit tapi nk buat sendiri.... huahuhauha....
Mcnods dapat tgk mata dia berat sgt tak leh nk bukak... tapi hati dia tu nk main je...gitu je ler.... tu yang ligat macam gasing tuh... siap guling-guling atas lantai... tak pening ke derang nih....???

semalam mcNods dah urut-urut sket mama sebab dia kata dia sakit sendi...
yang terharunye.. cucu-cucu pon nak join same... budak kenit raksasa tu ler... nusaybah, zulaykha ngan mael yang konon nye sakit pon tolong urut tokde derang...

BUdak-budak kenit ni kan walaupon derang nampak nakal dan tak dengar kata... tapi bile derang nampak tokde derang sakit... nmpk kat muke derang macam sedih je.. tu yag jadi pakat datang semua nak tolong urut tokde... terutama mael.... pehtu dengan imaginasi nya yang tinggi mael pon belagak macam dokter nak rawat tokde nye....

Huahuahauh lucu plak tgk budak-budak punye imaginasi... mcnods plak kekadang terpikir rasa macam tersalah ambik course ke... sebabnye... rasa macam supose ambik human psycology... heheheh mcnods ade mintak dulu time masuk apply kat UPU... tapi tuh ler... nk wat macam mana first choice jugak yang dapat...

Redha je la dgn ketentuan yang Allah dah berikan.... em... maybe cakap gini sebab kecewa dengan impian yang masih sket lagi belum tercapai... nampak nye mcnods kene make a move. tak bleh tungu je keje yang di idamkan... kalau kawan ain tu call for interview i would prefer to go for it... semalam bora ngan ajil pon dia kata cuba je keje... so i'll listen to a good advise...thanks..

SO ari ni... mcnods kata nak masak..sebab mama kurang sehat.. tapi takdak sapa plak kat umah... adik dah berlepas ke kedah.. ade mende tah.. treasure hunt... smpai hati dia tak ajak mcNOds join same... tingin sgt nak join... tapi tak penah berpeluang... takpe ler akan ade la smpai masanya nanti...

Bila dah takde org kat umah... mama pon kate tak payah masak... tadi baba dah beli kari ayam ngan masak lemak kat mak(nenek mcnods la) em... lepas tu baba cakap jom kite pegi makan kat dean nasik kandar... wa... tak sabar ni nak pegi lunch.. nyum-nyum.. nasib baik break fast pon takde le heavy sgt...

TU mcnods dah dgr baba masuk bath room nak mandi... nak bersiap pegi dean la tuh.. yeyeyeyeye.... mcnods kepingin sgt nak makan nasik tu ngan sotong goreng... wa.... sedap sungguh... baru je tlis dalam ni.. dah kecur air liur...

Semalam plak mcnods ade bace majalah remaja... mcnods ingat nk post la some article yang mcnods rasa macam akan bg manfaat gak kat kite... tapi adik dah bawak pegi kedah plak... so nanti la tunggu dia balik kedah la yea... em.. tadi mcnods ade ambik sepotong betik campur ngan 2 sudu madu....

Ramuan betik dan madu tuh mcnods nak letak kat muke... heheheh takde duit nk beli facial mask la... so buat macam ni la lagi bagus murah dan tiada bahan pengawet... so citer pasal madu kan.. mcnods tgk mama ada beli madu bnyk satu botol untuk buat beskut... tapi tgk madu tu akan expired soon which is this Ogos...

So mcnods rasa mcnods kene cari resepi masakan dan beskut yang gune madu dgn bnyk... nak habeskan madu tu before dia expired... beskut buat bleh simpan lama.. takde masalah... bleh bg orang makan beskut... kite rasa orang tu kalau makan bsekut madu dia takan berpeluh kot dahi dia... hopefully... huahuahauha...

So sesapa la yang bermurah hati nak bg mcnods resepi masakan yang mudah-mudah dan simple untuk mcnods habiskan madu yang dah tak lama lagi nk expired tu silakan.. i would be grateful to have it... Sesapa yang nak madu sket pon bleh mcnods bagi yea.... mintak je jangan segan... just drop by kat rumah.. jangan jadi habis madu sepah dibuang dah ler... Astaghfirullah....

Mcnods punye masker betik ni pon dah kering dah.. so mcnods rasa len kali mcnods sambung tulis blog yea... heheheh nk gi basuh muke... cari timun nk letak kat kepala habis la plak... ha mcnods lupa nak bg tau.. sape yang nak bibir yang cantik dan sentiasa moisterize bleh la amalkan sapu sket madu kat bibir before you got to bed ok... mcnods malas nk amalkan sebab malas... eheheh.. dulu time skolah ade buat... it realy works.. your lips look so smooth.. and no wrinkle... heheheh mcnods banyak gak tips... nanti kite share yea... jikalau mcnods buat dan mcnods teringat... mcnods akan paste kat dalam blog tuh....

One more thing... last but not least.... tentang kisah tag mengetag tu.. mcnods akan tag gak orang.. nanti bilat mcnods punye blog dah cantik di hias... i'm working on it... under construction... semalam dah dapat tunjuk ajar sket dari adikon.. then my blog pon dah di upgrade kan.... so wait and watch out... buhbye....

p/s: nyum,, nyum.. sedap plak air betik yang meleleh masuk mulut ni... heheheh campur plak ngan madu... manis..heheeheh.. dont forget to try....

Tapi yahttp://mcnods.fotopages.com

2 comments:

Anonymous said...

mintak madu sket, bleh? Nak maniskan mulut kita yang masin neh. Dah cantik blog dia. Warna-warni gitu. Hehehe!

wunk said...

mintak madu sket, bleh? Nak maniskan mulut kita yang masin neh. Dah cantik blog dia. Warna-warni gitu. Hehehe!