Sunday, June 15, 2008

HANA MARIA

ERK... alhamdulillah... today umah makcik minah jiran belakang umah kite ade buat kenduri cukur jambul cucu dia yang kedua... nama cucu dia HANA MARIA ... em.. majlis amat meriah... tapi tak bawak plak camera pegi umah dia... ye la kan.. cam poyo la plak kalau kite nak bawak camera... pegi dgr org marhaban...

adeh.. memakcik marhaban tu sedikit kecoh la plak... hehehe... biase le makcik-makcik kan... kalau tak kecoh bukan makcik namanya...

EM.. berada kat umah makcik minah rasa sedikit kekok... biasele mamak kan... dia punya cara ada lain sket...nasib baik tak jadi ala-ala hindustan tuh.. kalau tak lagi best kan.. terasa macam kat bollywood jap..em.. itu pon sbb dia dok kawasan melayu dan baik ngan mama sejak dia mula pindah masuk... kire dia punye family dah campur melayu sejak dia terima menantu melayu sorang nih... heheheh... anak dia sudah pecah tradisi le...

Ok.. cukup cerita pasal family makcik minah... kite cerita plak pasal apa makan kat kenduri tu... heheheh kenduri tu memang ler best... em.. catering dari syed bistro... biasa la.. dah akekah kambeng catering mamak... memang kepakaran derang ler masak daging kambeng tuh.. hehehe mcnods cakap je sedap.. tapi tak penah rasa pon... itu berpandukan dari apa yang mama ngan adik bg tau... derang kata kamebgn dia sedap.. em... mcnods tak makan kambeng sgt.. so tak kesah pon...

Tapi kan mcnods tak tahan la nk makan pedas sgt... penuh berempah.. memang la sedap.. tapi kalau ade sorang manusia ni makan same.. mcnods bleh jamin dia mesti berpeluh-peluh makan... nak plak tgh hari... makanan plak penuh rempah dan pedas..hauahahah... siap tisu bnyk-bnyk yea sebelum makan... em... smapai skang nih dah kol 4 mcnods bleh rasa kenyang lagi macam baru je lepas lunch...

Seperti biasa la kan.. kalau jejiran wat kenduri... mama memang tak masak la.. untung-untung kalau ada rezeki malam jap gi smpai lagi lauk kenduri tadi... hehehe.. makcik minah memang suke bg makanan kat keluarga mcnods... memacam le... sedap-sedap plak tuh... dia memang suke wat kenduri... pehtu suke masak makanan bnyk-bnyk... heheheh... kalau bulan puasa tu.. satu menu mesti dari makcik minah... em...

Mama pon dengan makcik minah suke tukar-tukar resepi... bile try resepi yang mama bg mesti dia bg family mcnods rasa... vice versa...

erm.... yang lagi best tuh... memacam door gift la dpt... kire door gift la kan tak tau nk pangey ape... em... dlm paper beg tu.. ade cekelat.. ade kek.. ade telur rebus ( bleh mcnods wat sandwitch telur esok) wa... meriah.. dah tuh.. ada lagi bg kek ising yang comel2... isq.. isq.. isq.. memang meriah.. macam kenduri kawen.. tapi kalau kenduri kawen bankrup la.. huahuahauh... ni cukur jambul je... so org pon limited...
so smpai sini je ler celoteh kenduri makcik minah yang best... erm... Alahamdulillah...











http://mcnods.fotopages.com

1 comment:

umi_e said...

ermmmm cukur jambul pun glamour ekkkk :p baguslah... tapi biasanya anak sulung je yang glamour camtu:p anak2 seterusnya sure hanya ala-kadar je :D

* kesian kan...

** nods... pesal tak letak chatbox kat blog... senang sapa2 nak tgalkan msg ;)