Tuesday, September 16, 2008

ape yea??

Tak tau sebenarnye ape yang nak di coretkan kat sini... tapi sejak dua menjak ni.. mcnods asik mimpi je satu firm yang agak aman damai... Ya Allah ya tuhanku... moga2 mcnods diterima untuk masuk kedalam firm yang aman damai tuh... ameen.... doakan ye untuk mcnods... semoga korang punye doa tu di balas baik oleh Allah kelak.. mcnods nak dulukan ucapakn time kasih... em...

ari sabtu ari tu.. best.. resepi baru lagi.. sup cendawan.. em... enak sgt di makan dengan french bread yang di jadikan onion bread.. sungguh sedap... mcnods bebuka makan mashroom soup je ngan roti tu.. tak sentuh bende lain dah... em.... hari nye ahad plak...

lagi satu resepi baru untuk hari ahad... mcnods buat sambusat... itu resepi lama... pehtu ade lebih dia punye kulit popia.. mcnods buat banana pillow... hehehehe... sedap tak terkata...
makcik lizah pon kate sedap... bakbah pon makan abes dua biji... hehehehh best tak best resepi ciptaan mcnods...
cewah... em... cume tak kesampaian nak buat fetucinni cabonara... uh... sedap nye kalau dapat.. macam makan kat pizza hut tuh... fuh.. memang best... tak pon spegetti meat ball ke.. best la gak.. memang best ape2 pon memang best... mcnod mesti cube buat gak...
em... mcnods gak nanti nk buat karipap inti kari.. sebab selalu nye buat karipap inti kurma daging je.. dia tak pedas sangat....
tadi mcnods ade pegi beli kat muktamar pas... karipap dia 3 singgit lagi.. fuh dasat tuh belum naik harga... nasib baik la... kalau tak mcnods memang berlalu pergi dari situ.... bengan gak ngan harga karipap yang naik harga ni...


em.. bleh plak harga nye.. satu 40sen... adeh la... mcnods memang tak beli kalau kuih rega 40sen... kalau tanye je dia akte 40sen terus blah.. biar lapar pon takpe.. tak kempunan pon.. uhuhuhuh nanti nak tanye mak alan ape resepi dia buat inti karipap pedas... tapi alan kedekut dia takmo tanya.. ade ke dia soh kite tanye sendiri... macam ler kite ni bini dia ke ape ke men redah je nak tipon tanye mak dia.. adeh la dia ni tak pikio ke??? pikio le sket kite ni orang melayu...

tapi mcnods belum jumpe lagi resepi kat internet.. kalau dah jumpe pon lom tentu lagi kesedapan nye... nih yang merunsingkan mcnods... adeh la.. mane runsing ngan tuan haji ni.. nak ke dia ambik aku kerja.. mane runsing ngan memacam ler lagi... ngan duit dah kering cam kemarau 7 tahun.. waduh waduh....

Ya Allah ya tuhankau.. murahkan la rezeki mcnods dan permudahkan lah segala urusan kerja mcnods di dunia dan akhirat... semoga mcnods mendapat kerahmatan dan keberkatan dari Allah... ameen.. sempena bulan Ramadhan ini.. mconds sangat harapkan keberkatan nye... eih.. tetiba plak rasa ngantuk... tapi rasa macam nak minum air 100plus oren... heheheh pehtu tido la
semoga jumpe lagi dia tulisan mcnods yang akan datang....

mane ler pegi nye... rindu bangat kat dia... kalau ade bace blog kite tipon la ye...

http://mcnods.fotopages.com

No comments: