Wednesday, January 25, 2006

ke amanah raya berhad..


em... pepagi lagi.. pi ambik group member kat uia.. syirah,dijah,dan ada. ada jr tunggu kat star bandaraya.. pegi naik star... pehtu sampi je sane dlm kol 10.15am.. memang janji tunggu time 10.30 tapi semua tepati janji so dalam 10.15 tuh sume dah ade.. alhamdulillah.. permulaan hari yang agak baik.. bile semua dah ade kat stesen bandaraya tuh kami pon mulakan perjalanan.. perjalanan ke arah sime darby la kononya.. huahha... di sebabkan jalan raja laut tuh panjang jadi kami tersalah arah.. nasib baek ade pakcik DBKL tolong tunjuk jalan balik semula ke tempat sepatut nya... em.. sesampai kami si sana adeh.. upenye salah tempat la plak.. adeh.. patut nye HQ dia pat lain.. kat belakang mesjid jamek punya stesen putra upanya.. hehe.. menapak la kami kembali selepas menapak-napak jalan kat jalan raja laut tuh... em... but anyway we manage to get there.. alhamduluillah.. Djah ngan Ada singah bank muamalat nk kuar kan duit.. em.. sebab bank dia sebelah bank muamalat tuh.. kire ok le.. pehtu jumpe le cik receptionist... pehtu punye le ckp nk jumpe HR dia.. bile tipon konon nye bz la.. tamo jumpe kite org.. kitaorg nih pueh le dtg bawak surat dari AIKOL.. punyele tamo tolong budak.. nk jumope sat pon tamo.. nak mintak borang yg diperlukan je pon.. adeh.. pehtu plak.. mintak gak rayu punye rayu dia kate tak leh kene buat appointment.. tapi dah tipon dah sebelum tuh.. hampeh tol.. geram sgt.. em.. then aku ckp kat akak tuh.. akak kalau la saye nih dtg sebagai pelangan camner? saye nk buat trust untuk harta saye.. so takan le nak kate takde borang... pehtu akak tuh pon pikir.. jadi dia pon antar le ke customer service.. o yeah... memang situh le tmpat nye yang patut kita org pegi.. punye le payah.. rase nk geget je org2 situh.. em.. sampai sane mintak le advise camne nk wat trust dan mintak borang2 yang diperlukan... dapat gak akhirnya.. setelah soal jawab selamae setengah jam heheh.. dapat le gak maklumat tuh.. penat makcik tuh menjawab soklan dari aku.,.. plak tuh aku tanye je dia tak paham lak ape yang aku tanye.. tanye lain jwab lain,... adeh.. em.. nasib baik ada ade tolong tanye balik soklan utk aku kali kedua.. akhirnya terjawab la gak ape yg aku nk tanye... em.. selepas tuh kite org pon blah dgn rase happy nye... :D dan pegi mkan kat mcD yuho... best nye... tapi aku plak silap order ambik burger properety... em,., eden tak suke lada itam.. adeh.. tapi takpe le.. rezeki tak elok tolak kan makan je la.. em.. then.. shyirah ajak pi main bowling plak.. adeh. best le gak main bowling .. main bowling kat flaminggo.. lepas abes wat assigment pi main bowling.. dgn berbaju kurung tuh.. :D takpe le.. asal bleh je la.. em.. smapi situh je la.. dan akhirnya semua pon happy sekali dan bleh balik ke kampung memasing... selamat jalan.. jumpe lagi korang lepas raye cina nk submit assigment nih.. semua dah ade.. legal opinion dan substantive law serta procedure law.. tingal nk print out dan submit.. semoga legal firm yang kita buat akan trus cemerlang!! huahaha... tukar sket name..

mcNods& partners -advocates and solicitors-

antara partner nye.. aku sendiri.. mcnods,syahirah XXX, siti khadijah XXXX, siti syuhada'XXX dan adawiyah XXXX..
sekian terima kasih.. untuk gmbar yang lebih banyak sile la ke fotopages saye... mekasih.. :D

http://mcnods.fotopages.com

No comments: