Sunday, July 08, 2007

semalam ku teringat kan 'awak'

letih betul ari nih... dari pagi sampai le ke malam... keluar masuk jer kite dari umah....
-kol 9 pagi dah sesiap dah.. andy ajak gi IKEA..
-gi IKEA ngan andy and family dan jugak mama dan adik...
-kat IKEA tuh bleh tgk jer ler... no money no talk la.. best betul tengok rekaan IKEA tuh.. rasa macam kalau ade rumah nak jer rumah macam nih... em... lepas tuh kite pon ade ler lalu dekat dapor punye section... asal kat dapor je kite pon tingat ler kat 'awak'... rindu rasa... kite pon terbayang ler... best nye kalau dapat memasak ngan 'awak'... mesti seronok.... perasan betul kite nih... (^_^').. takpe ler mampu syok sendiri jer...
-lagi-lagi kite syok sendiri... tgk ruang bilik tido... tengok ruang tamu... waduh-waduh... nape ler kite asik syok sendiri jer...
- lepas tuh dah mama ngan adik beli ler apa yang derang perlukan... kite tgk jer ler... heheheh takpe2 sabar... sabar tuh tak rugi.... macam ade org tuh kate... sabar yea sayang...
-lepas tuh balik ler.... em... tgh dalam perjalanan nk balik umah.. waduh-waduh.. mael la plak muntah... erk!! waduh tolong... kite pon rasa nk muntah bile bau muntah dia... then andy pon stop kat stesen minyak... bersih2 ape yang patut... waduh.. ape ler...
-then singgah kat mc D drvie through... adik plak belanja... waaa... mentang-mentang orang tuh baru dapat gaji... jeles betul... tapi takpe sabar lagi....
-smpai jer umah... makan then releks kejap.. meain ngan mael ngan kuka... sambil-sambil tuh kite sembang-sembang ngan mama ngan baba, mama ade tanye konvo nanti nak adiah ape... kite pon cakap ler kite nak teddy bear yang hugable.. yang lembut tuh... besar bleh bawak tido... tapi baba tak bagi :( cedeynye.. baba soh mintak bende lain... ape yea?? kite tak pikir plak nak bende lain.. kite pikir kite nak bear besar tuh je... eheheheh pehtu kite pon senyap jer ler.. tak tau plak nk mintak ape selain dari bear tuh... mesti best bleh hug bear tuh time tido... erm.. tapi tinggal angan-angan jer ler...
-then lepas asar kuka ngan mael balik.. mama ajak gi carefour plak.. kat sane punye ler ramai la sgt orang... waduh-waduh... kite dah mule pening kepala.. beli ape yang patut cepat-cepat lepas tuh window shoping ler plak... tgk orang jual cincin... kite cari cincin yang macam cincin kesayangankite tuh yang ilang tapi takde pon.. takde pon satu yang seakan-akan cincin tuh.. :(
-takpe ler... kalau ade pon blum bleh beli... kalau beli eden tak makan ler tiga minggu lagi ni..
-lepas tuh tibe-tibe dapat sms dari memah... erk.. ajak jumpe ker.. em... ok gak tuh dia ajak jumpe sebab lama sgt tak jumpe dia.... rindu gak.. upenye wedah pon ak join gak... best-best.. ni mesti ada cerita baru nk bg tau nih...
-so bergegas ler balik... smpai umah kol 645.. so rest kejap memah janji nak dtg ambik kol 830.. orait ler dia datang ambik.. sebab kite dah tak larat nk drive dah.. letih sgt rasa... em... kol 845 dia pon smpai kat taman selasih... huahauhuahauh.. derang sesat kat taman selasih... sebab jalan kat situh dah tutup... jalan lain plak bukak untuk smpai umah kite... so kite soh baba antar kite kat sana... then dah jumpe tuh... kite pegi makan kat kubo... tempat makan paling femes budak-budak uia... seperti biase singgah kat wira tomyam... kite dah makans sesiap kat umah.. jadinye tak perlu beli ape2 lagi kat sana... budget tuh ingat mcNods... kene budget... so kite mintak fries jer ler...
-lepas tuh borak ler punye borak... macam-maca derang bukak cerita.. tapi kite takut sgt nk bukak cerita diri sendiri... tak penah rasa setakut ni nk bukak cerita... before this ape jer mesti cerit ajer kat derang... tapi skang nih kite takut... kenapa kite takut... kite rasa nk menjerit bg tau satu dunia kite sayang 'awak' kite rindu 'awak' tapi... em... smpai ler kol 10 kite just ambik pasif part jer.. tak bukak ape-ape cerita.. just dgr jer cerita derang..... then wedah plak perot dia ade problem... huahuahuah... kelakar betul.. so kene ler bergegas pulang... nk mintak tumpang bilik air kite ler..
-smpai je kat umah kite dan tak de red light dah.. nonong jer trus masuk bilik air umah kite... hahahah...
-lawak betul la wedah... kalau bace blog kite nih jgn marah yea... kiye cite kat sini...
- then dah abes selesai semuanya derang pon balik....
-so end up dengan tulis blog nih.... esok nak pegi court lagi.. waduh.. letih ler... :(...


'awak' setiap hari rindu ku makin kuat... makin kuat rindu itu.. makin takut kehilangan 'awak'..
Ya Allah... redhai lah kami... ameen...


http://mcnods.fotopages.com

No comments: