Tuesday, July 17, 2007

DAY 23

salamualaikum.....
-napa kite bagi salam?? em.. sebabnye kite nak semua nye selamat sejahtera....
-kite tetinggal bus ari nih... tapi nasib baik la bus yang satu lagi tak lewat sgt.. kire smpai on time jugak ler...
-smpai opis ari nih memang tegang betul suasana kat opis...
-kite baru nmpk politik opis kat situ... em.. kite pon terkena tempias...
-kenapa tak ade orang paham masalah kite....
-tak kesian ke kite tetiap hari idup macam badwi... sedih betul hidup macam badwi.. dah plak tuh rasa macam not part of the office plak and feel like just an attachment student cum cheap clerk.
-i feel that...
-tak nak bg tau bnyk tapi i'm so stress today...
-em... even pertengkaran hebat antara dua orang staff tuh pun doesn't captured my interest at all...
-i just mind my own bussiness... malas nk campur...
-i wish i could end up this civil litigation as soon as possible... and been shifted to conveyancing..
-about the workers.. tak tau la ape cerita sebenar yang jadi macam tuh.. vidya ngan ann begaduh.. em... biar ler asal bahagia... malas nk ambik port even miss tamil pangel both of them in the room.. which show the seriusness of that heated argument..
-mr Gordon masuk kejap then lepas lunch dah ilang.. macam mana ler nk buat.. tiada tempat mengadu nasib... tiada tempat bergantung... uuuu... beginilah nasib ku... ooo diri...
-em... hati plak... apa kata hati... em... panas tak terkata... tapi ambik jalan terbaik... ade orang nasihat kite supaya kite control emosi... alhamdulillah kite dapat control emosi tuh...
-control-control gak... nasib baik kak wani tak nmpk kite nitiskan air mata.. malunye kalau orang nmpk... takan ler bakal loyer nk nagis depan orang.. uh... jangan ler buat malu company...
masalah kecik je nih... semua tuh ambik positive.. cabaran yang akan memantapkan kite di hari depan.. supaya tak goyah dengan benda2 remeh temeh.... akan lebih berhati-hati... dan yang paling penting sekali di larang 'mengampu' 'talam dua muka' 'mulut tempayan' untuk maju.... segala hal perlu ikhlas... buat kerana Allah... hati akan menjadi tenang...
-setiap perbuatan yang mennganaiya ada pembalasan dari Allah... tak cepat lmbat laun akan tiba...
-sesungguhnya Allah itu maha Adil....
-semoga segalanya lancar... ya Allah tabahkan lah hati hambaMu ini... mengaharung cabaran menjadi freshies... dan mantapkan la jiwa ku ini supaya tidak goyah dengan dugaan.... serta tenangkan lah hati ku ini dari menanggung rindu yang amat...

-sayang... nod rindu sangat kat sayang.... semoga Allah meredhai dan memberkati CINTA itu..

http://mcnods.fotopages.com

No comments: